Şimdi Ara

28' U28D590D 4k Fiyatı2k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • nasıl bir kafa yapısı bunlarınki ne diyim bilemedim .
     28' U28D590D 4k Fiyatı2k



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gia Milinovich -- 1 Temmuz 2014; 17:35:08 >



  • Teknobiyotikte 1480
    Eksende 1490

    Vb fiyatlarla bulunabiliyor.Bende 1480 TL almıştım.Vatanın kafası çok hoş bir kafa.
  • Sanırım Vatan fiyatları şişik gösteriyor. Her üründe olmasada hafta sonu %25 indirim olarak lense edip piyasa fiyatına satıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jussie

    nasıl bir kafa yapısı bunlarınki ne diyim bilemedim .
     28' U28D590D 4k Fiyatı2k


    Eksen bilgisayarın n11 sayfasından 9taksitle kargo dahil 1480'e aldım dün. En ucuz öyle buldum webdenal.com komisyon ve kargo koyuyor, teknobiyotikte de o kargoyla 1490a falan geliyor.




  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Aklı olan Teknobiyotikten ürün almaz.Yakında açacağım bir konuda detaylı anlatım yapacağım. Bahsi geçen.Monitörü ilk alanlardanım kısaca anlatayım yeri gelmişken.

    KONU LİNKİ
    http://forum.donanimhaber.com/m_94156610/tm.htm



    18.06.2014 Tarihinden teknobiyotik sitesi üzerinden Samsung U28D590D 28" 4K siparişi verdim saat 14:45 di.Sistemde kaynaklı bir sıkıntı yüzünden 15:11 de ödemeyi yapmış bulundum aradığımda kargonun 15:00 de geldiğini bugün kargoya yetiştiremeyeceklerini belirtiler.

    Neyse ürün 20.06.2014 tarihinde elime geldi.Mevcut Samsung U28D590D 28" 4K kullanıcılar konusu üzerinden de paylaştığım üzere monitörü kullanmakta oldugum Asus ASUS 27 inç Designo MX279H monitöründen çözünürlük hariç geçmeye gerekli düzeyde olmadığını düşünerek firmaya geri iade etmek istediğimi içeren mail attım.21.06.2014

    Sistem üzerinden bekledim ama bir geri dönüş olmayınca telefon ile görüştüm ve geri iadeiçin adresi ve işlemleri içeren mail ben aradıktan mail sonra geldi.



    GELEN MAİL

    1. Mesafeli sözleşmelerde tüketici, yedi gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirim bu süre içinde Müşteri Destek bölümünden ‘’Ürün İade Talebi’’adı altında tarafımıza bildirilmesi yeterlidir.(Madde,7.1)
    2. Cayma hakkı süresi tüketicinin malı teslim aldığı günden itibaren başlar.(Madde,7.2)
    3. Tüketicinin istekleri veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan (PC Sihibazı’ndan toplanan bilgisayar sistemleri vb.) ürünlerde tüketici cayma hakkını kullanamaz. (Madde 7.4.c)
    4. Tüketici tarafından ambalajın açılmış olması şartıyla, ses veya görüntü kayıtlarında, yazılım programlarında ve bilgisayar sarf malzemelerinde cayma hakkı kullanılamaz. (Madde 7.4.ç)
    5. Tüketici cayma hakkını kullanması halinde Teknobiyotik.com, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde almış olduğu toplam ürün bedelini iade etmekle yükümlüdür. (Madde,8.1)
    6. Teslim alınmış olan malın değerinin azalması veya iadeyi imkansız kılan bir nedenin varlığı cayma hakkının kullanılmasına engel değildir. Ancak değer azalması veya iadenin imkansızlaşması tüketicinin kusurundan kaynaklanıyorsa tüketici satıcıya malın değerini veya değerindeki azalmayı tazmin etmesi gerekir. Malın değerindeki azalma, Akortek Bilişim San. Ve Dış Tic. Ltd. Şti’nin yetkili teknik servisi tarafından belirlenir. (Madde,8.2)
    7. Sipariş, konu mal yada hizmet ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı hallerde tüketicinin bu durumdan haberdar edilmesi ve ödemiş olduğu toplam bedelin ve onu borç altına sokan her türlü belgenin en geç on gün içinde kendisine iade edilmesi gerekir. (Madde,9,2)
    İade etmek istediğiniz ürünle ilgili lütfen aşağıdaki prosedürü takip ediniz:
    - Fatura üzerindeki iade bölümünü eksiksiz bir şekilde doldurun.
    - Faturayı imzalayıp ürünün kendi kutusuna dahil edin.
    - Ürününüzü size gönderilen harici kargo kutusu içerisine yerleştirin. Eğer bu kutuyu bulamıyorsanız lütfen ürünü boyutlarına uygun harici bir kutu içerisine koyun. Ürünü direk kendi kutusuyla kargolamanız durumunda oluşabilecek kutu hasarları vs. değer azalması olarak sayılır ve tüketici tarafından tazmin edilmesi gerekir. (Madde8.2)
    - Size gelen email'in konu kısmında yazan talep numarasini (örnek: KVW-30795) harici kargo kutusu üzerinde görünür bir şekilde keçeli kalem veya etiket ile belirtin. Lütfen ürünün kendi kutusu üzerine yazı yazmayınız ve etiket yapıştırmayınız.
    -Faturadaki iade edilecek ürün sadece 1 kalem ürün ise faturanın 2 nüshasının iade kısmı doldurularak tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir. Tek nüsha gelen iade faturaları, diğer nüshası tamamlanıncaya kadar sonuçlanmayacaktır.
    -Faturada 1’den fazla ürün var ise ve 1 kalem ürün iade edilecek ise faturanın 1 nüshasının tarafımıza gönderilmesi yeterli olacaktır.
    - Gönderimi yaparken dilediğiniz kargo firması ile kargo ücretini ödeyerek ''Emek Mah. Sıvat yolu Sakız sok. No:4/2 Esenşehir Sancaktepe / İstanbul" adresine gönderebilirsiniz.. Karşı ödemeli olarak gelen kargolar teslim alınmayacaktır.
    - Ürününüz bize ulaşıp, iade departmanımız tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra ürün tutarınca size para iadesi yada yeni siparişinizde kullanabileceğiniz indirim kuponu tanımlanacaktır.
    -Eğer üründe tüketiciden kaynaklı bir değer azalması yada imkansızlaşmasını sağlayacak bir durum söz konusu ise tüketicinin malın değerini veya değerindeki azalmayı tazmin etmesi gerekir. Bu değer azalması Akortek Bilişim San. Ve Dış Tic. Ltd. Şti’nin yetkili teknik servisi tarafından belirlenir. (Madde,8.2)
    -Malın değerindeki azalma, iadeyi imkansız kılacak bir durumda ise tüketicinin ürünü iade olarak kabul edilmeyerek kendisine geri kargolanacaktır.(Madde,8.2)
    Saygılarımızla..
    Teknobiyotik.com





    Neyse yukarıda yazan metnin kısası kargo parasını siz ödeyin bize gönderin.Bende bana geldiği gibi aras kargo üzerinden SİGORTALI olarak geri gönderdim (51 TL kargo parası ödeyerek ki bana ilk aldığım zaman da 22 tl kargo parası ödetmişlerdi neyse diyoruz buraya da )

    Araya hafta sonu girdiği için ellerine ürün 25.06.2014 11:13 saat ve tarih ile ulaştıBana haber vermedikleri için geri arayarak durumu sordum.İlgileneceğiz dedikten 6.5 saat sonra mail geldi. (Ürününüz tarafımıza ulaşmıştır. İade işleminize başlanmıştır. 10 gün içinde iadeniz gerçekleştirilecektir. ) bu tarih 26.06.2014

    Ben iadeyi beklerken 02.07.2014 10:19 tarihinde mail gelmesi ile kafamdan kaynar sular dökülmesi bir oldu gelen mail şu şekildeydi.



    GELEN MAİL


    Merhaba,
    İade gönderdiğiniz ürün sıfır satılabilecek durumda olmadı için teknik servisimizin belirlediği değer azalması yapılarak para iadeniz yapılacaktır.
    Değer Azalması : %20. Ürün yıpranma Bedeli (Kutu hasarlı, ürün poşetleri yırtık, Ürün kutu üzerinde bant izleri var) Sıfır satılamaz. Outlet depoya sevk edildi.
    Yapı kredi kredi kartlarına para iadesi yapılamadığından Hesap İsmi ve Iban No iletmenizi rica ederiz. Hesabınıza %20 değer azalması düşülerek 1191,2 TL para iadeniz yapılacaktır.


    20.06.2014 tarihinde gelen ürünü 21.06.2014 tarihinde geri geldiği kutu içinde kutu şeklinde iade ettim.Poşetlerinden sadece display port kablosunu almak için açtım kutusuna ne zarar gelecekse artık benden 320 TL kutu parası adı altında kesinti yapıp iade edeceklerini söylediler.Ve bunu bana 25.06.2014 tarihinde teslim aldıktan 7 gün sonra söylüyorlar yani 02.07.2014 tarihinde.

    Hemen teknobiyotik sitesini aradım bir şey yapamayacaklarını servisin bu yönde karar verdiğini istersem servis ile konuşa bileceğimi söylediler.Bağladılar dedim ne kutusu hasarlı bana geldiği şekli oydu o zaman bana da açılmış ürün göndermişsiniz dedim.Gelen cevap kargo geldiğinde açıp baksaydınız efendim şuan size ne geldi bilemem dedi.Ne olacak peki dedim %20 değer kaybı ile iade olacak dedi kızdım bende geri gönderin ürünü bana dedim.


    Şimdi beğenmediğimiz firmalardan olan vatan bile bu terbiyesizliği yapmıyor.İnternetten aldığım ürünü ertesi gün sigortalı kargo ile gönderiyorum bir hasar olduysa açıp bakacak olan firma ha bana biz bu ürünü geri almak istemiyoruz deseler farklı bir durum.Dava mı edeyim sizi diyorum siz bilirsiniz diyorlar.Bir ürün alacaksanız teknobiyotik sitesini listeden çıkartın firmaya bilgisayarlar,anakartlar,bilgisayar kasaları aldım,kendime ekran kartı psu,ssd,güç kaynağı aldım bir sürü alışveriş yaptım.

    Yukarıda yaşanan durumu bana ssd aldığım zamanda yapmışlardı SSD OCZ VARTEX4 dü yanlış hatırlamıyorsam.Testlerde yarı yarıya değer çıkıyordu geri iade etmiştim gene 2.gün bana tornavida izleri var diyerek gene eksik para ödemesi yapmışlardı.Parasını ödediğim plakayı da kargo ile göndereceklerini söyleyip göndermemişlerdi.Sene 2010-2011 olması lazım.


    İŞİN ÖZETİ VE YORUMUM

    Gelen ürünü kullanmak için tabi ki de poşetlerini açacağız ama firma bunu yukarıda gördüğünüz üzere zarar olarak sayıyor.Gelecek kutuyu açarken resim ve video çekip konuya ekleyeceğim ki firmanın nasıl bir yalan dolan çevirerek geri iade almadığını hep birlikte görelim.İşin özü ürün alacaksanız yaşadıklarımı göz önünde bulundurarak alın benim için bir firma daha bitmiştir.Aynı sıkıntıları ssd için bilgisayar kasası için ve şimdi de monitör için yaptılar.Hepimiz teknolejiyi seven insanlarız aksi halde bu forumda zaten olmazdık.Benim ne denli kutu hastası olduğumu benden ürün alan yada yakından tanıyan forumdaki kişiler bilir.10 yıllık ürünlerin kutuları hala durur sırf bunlar için ayrı odam var benim.Firmaya da yazıklar olsun 1.500 TL beni bitirmez yada batırmaz gelecek ürünü de kullanırım dert değil ama benim gibi rahat olamayacak bir sürü forumda insan var.Ürün alacaksanız dikkatli olun bunun iade süreci ve iade sonunda yaşayacaklarınızın örneği var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 4 Temmuz 2014; 16:14:20 >




  • Kutuyu açtıktan sonra kapatmak için mecburi olarak bantladın ama ne kadar iyi bantlarsan bantla kutu bir kere açıldı. Ee sonra gitti orada test edenler de açtı o kutu daha iflah olmaz. Kutu bir kere açıldığı zaman zaten değeri teşhire düşer ki, daha önce bu şekilde bir şey başına geldiğini söylüyorsun, bu şekilde olacağını bilmen gerekirdi. Ürünü 2. el olarak satsan 1200e ya da test amaçlı açıldığını iddia edip 1300TL civarına bile satabilirdin. bence çok yanlış bir yol izlemişsin. Ne kadar araştırma yaptın bilmiyorum ama yeteri kadar yapmadan satın aldığını düşünüyorum yoksa TN bir panelin rengini IPSle kıyaslayıp renkleri eksik veya küçük cursor, windows 7 nin tam uyumlu olmaması vb. gibi şeylerden fikrini değiştirmezdin. Bunlara hazırlıklı bir şekilde alırdın cihazı. Biraz keyfi iadeden koruması gerekiyor sonuçta adamların kendilerini. Neyse sağlık olsun bence bir dahaki sefere alacağın ürüne sisteminin hazırlıklı olduğundan ve aldığın şeyi kesinlikle istediğinden emin olarak alırsan bu şekilde sonuçlanmaz alışverişin




  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Ürünün içeriğini araştırdım 370 cd/m parlaklık ile 250 cd/m olan Asus'tan daha iyi bir parlaklık değerine.Ve yabancı forumlarda yazdığı üzere 1 billion colors ile ıps ekranlara kafa tuttuğu yazıyordu.Aynı durumu forumdan böcekgrafik'te yazmıştı.İnternetten alınan ürünü 7 gün içinde şartsız şurtsuz iade hakkınız var,bunu vatandaş tabi ki kullanacak.

    Daha önce başıma gelen olaylar gene aynı site üzerindendi bilgisayar kasası ve ssd. 2010 ve 2011 yılları arasında yaşadım zaten şimdiye kadar aldığım ve geri iade ettiğim ürün sayısı iki elin parmaklarını geçmez.


    Vatan bilgisayar :Anakart aldım 2 kere servise gitti bunlarla uğraşmak istemiyorum diye ısrar edince hediye çeki verdiler.
    Vatan bilgisayar:Ram aldım 2x2 ikisi aynı anda takılınca mavi ekran veriyordu tek seferde servise gitmeden değiştirdiler.
    Eksen bilgisayar:Monitör aldım Samsung 2333 ölü piksel vardı değişim istedim değiştirmişlerdi.
    Nova bilgisayar: Ekran kartı aldım sapphire r9 290 tri-x kart kart sürücü kurunca siyah ekrana düşüyordu.Geri gönderdim para iadesi mi istersiniz ürün mü diye sordular 780 aldım geçtim.
    Sanalmarketim:Kulaklık aldım Kave süngeri 4. gün yırtıldı yenisini istedim gönderdiler kapalı kutu.


    Böyle 2-3 tane daha var yani isteyen yapıyor dilerim böyle bir sorun yaşadığınızda da firmalara anlayış gösterdiğinize pişman olmasınız.




  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Evet bu dediklerinin hepsi ürün hatası ve değişim veya iade yapılması gerekli haller ama son hadise de adamların hakkı yok değil. Zaten sözleşmede iade koşullarında yazmışlar "ürünün değerini düşürücü bir durum söz konusu olduğunda bu zararı tazmin etme hakkı vardır, tazminat tutarı akortek tarafından belirlenir" diye. TN panelin IPS'e kafa tuttuğunu söyleyenler biraz abartmış olabilir. Zaten o derece iyi bir panel olsa bütün firmalar TN üretirdi monitörlerini. Öteki konudaki tüm yorumları da okudum ben de dün itibarıyla sipariş verdiğim için aşinayım orada yazdıklarına. Beklentin biraz fazlaymış gibi geldi bana asusun 30"liği vatanda indirimdeyken 7bin TL'ye satılıyor bu fiyata 4k bence çok iyi. Amazonda bile 600-699$ aralığında satılıyor aynı monitör. Ayrıca lütfen yanlış anlama ne seni suçluyorum ne de firmayı aklamaya çalışıyorum ben objektif olarak fikrimi söylüoyurm.

    Bu arada monitörü 1440p'de upscale olarak test ettin mi iade etmeden önce?




  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    İade etmeden önce sabahlayarak kurcaladım monitörü.Hatta renk tonları olarak neredeyse kullandığım beğendiğim noktaya getirmiştim.Şuan o yüzden çokta umurumda değil yani geri geliyor oluşu takar kullanırım.Benim bozulduğum nokta 340 TL kutu diyor ama kutuda gelince resmini de çekeceğim hiç bir şey yok (bana geldiği şeklin üzerine).

    Aslında fiyat olarak cidden güzel bir ürün 1ms vs 5ms olayına girmeyeceğim 5 ms kadar (tabi gerçek 5ms ise ) pekte fark ettiğim söylenemez.Monitörü 4k dan ziyade 2k olarak kullanarak ta oyun oynadım oyunlardan mı bilmiyorum 4k için oyunlar hazır değil işte harita olsun yazılar olsun çok kullanışsız oluyor.O yüzden 2k olarak duruma göre düşürdüm.Aslında eski monitörü mü yanına koymasam farkı belki bir süre da fark etmeye bilirdim.Birde çok ani değerlendirmiş olduğumu düşünmüyor değilim.Güzel bir kablo ve biraz ayar ile beni tatmin eder sanırım.

    Yalnız dediğim gibi yazılara bakıp aldanmamak lazım.Neticede benim kullandığım monitör AH-IPS ve benim ürünümden çok daha üstün monitör kullanan insanlar var onların bakış açısını da beklemek lazım.Ana fikir son kullanıcı ne diyorsa doğrudur tanımı daha doğru sizin monitör geldi mi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkımm

    İade etmeden önce sabahlayarak kurcaladım monitörü.Hatta renk tonları olarak neredeyse kullandığım beğendiğim noktaya getirmiştim.Şuan o yüzden çokta umurumda değil yani geri geliyor oluşu takar kullanırım.Benim bozulduğum nokta 340 TL kutu diyor ama kutuda gelince resmini de çekeceğim hiç bir şey yok (bana geldiği şeklin üzerine).

    Aslında fiyat olarak cidden güzel bir ürün 1ms vs 5ms olayına girmeyeceğim 5 ms kadar (tabi gerçek 5ms ise ) pekte fark ettiğim söylenemez.Monitörü 4k dan ziyade 2k olarak kullanarak ta oyun oynadım oyunlardan mı bilmiyorum 4k için oyunlar hazır değil işte harita olsun yazılar olsun çok kullanışsız oluyor.O yüzden 2k olarak duruma göre düşürdüm.Aslında eski monitörü mü yanına koymasam farkı belki bir süre da fark etmeye bilirdim.Birde çok ani değerlendirmiş olduğumu düşünmüyor değilim.Güzel bir kablo ve biraz ayar ile beni tatmin eder sanırım.

    Yalnız dediğim gibi yazılara bakıp aldanmamak lazım.Neticede benim kullandığım monitör AH-IPS ve benim ürünümden çok daha üstün monitör kullanan insanlar var onların bakış açısını da beklemek lazım.Ana fikir son kullanıcı ne diyorsa doğrudur tanımı daha doğru sizin monitör geldi mi ?

    Hayır dün akşam üstü verdim bugün kargoya vereceğini söyledi eksenbilgisayardakiler ama hala gelen eden bir kargo bilgisi yok. Insallah vermişlerdir pazartesiye kalırsa çok sıkıntı olacak evde kargoyu karşılayacak kimse olmadığı için.




  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Bende 2 gündür geri iadeyi bekliyorum.Yarına kalmış aklıma da ya bir şey olursa kargoda diye takıldı durduk yere sıkıntı bastı.Malum cumartesi dağıtım yok ben kendim gelip alacağım dedim ama bakalım.Ben Samsung yüzünden masa siparişi bile vermiştim oda geldi dün yani benim hiç geri gönderme gibi bir planım yoktu.Her şeyde vardır bir hayır diyelim.Monitörü sipariş verdiğim gün satın aldığım arabanın motoru yanmıştı birazda sinir vardı başlarım monitörüne diye gönderdim daha çok.
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Aynen en kötü 2. el kısmında güzel bir fiyata satarsın artık. Ben bulsam 1100-1200 direkt alırdım yoktu ama.
  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    1100-1200 versem firmaya geri verirdim zaten.Koyarım yanına kullanırım.
  • alkımın görüşlerini okuduk sizin görüşlerinizi ve mümkünse video'lu bir inceleme bekliyoruz ,bundan önce ne kullanıyordunuz acaba .



    @Serkandrgn
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkımm

    1100-1200 versem firmaya geri verirdim zaten.Koyarım yanına kullanırım.

    Hemen sat demiyorum zaten :) biraz kullan bir iki ay bak sonrasında elden çıkarırsın yine memnun kalmazsan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jussie

    alkımın görüşlerini okuduk sizin görüşlerinizi ve mümkünse video'lu bir inceleme bekliyoruz ,bundan önce ne kullanıyordunuz acaba .



    @Serkandrgn


    Bakalım fırsat bulursam düşünüyorum öyle bir şeyler. Suan Viewsonic 1080p 22" 5ms +20inch 900p AOC kullanıyorum. Öyle 120+hz vs bir monitörden geçmiyorum yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.