Şimdi Ara

29 yaş sınırındaki lisans öğrencileri !!!! toplanın !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 29 yaş sınırındaki öğrencilerin kayıtları artık öğrenci işlerince bloke ediliyor..binlerce bu sınırda öğrenci olduğunu bılıyorum... kimimizin 1 sene kimimizin 1.5 senesi kalmış okulun bitmesine..ama artık okutmuyorlar ve askere deniliyor..eskiden bir yıl kaçak olup okulunu bitirebiliyordun..

    lütfen benim gibi heryeri mail yağmuruna tutun !!



  • böyle bir şey yok, okul ayrı askerlik ayrı, askerlik tecilin olmaz ama okulunu okursun, ben 33 yaşındayım hala açıköğretim işletme 2. sınıfta okuyorum.
  • Her okulda yok bildiğim kadarıyla
  • Okuma hakkı anayasal bir hak, bunu hiçbir okul kısıtlayamaz, askeriye seni takip eder yakalarsa askere alır o ayrı bir konu, okul hiçbir şekilde karışamaz, git askerliğini yap gel devam et diyemez, ben ister okulu dondurur askerlik yapar gelir devam ederim, istersem de kaçak olarak okur okulu bitirdikten sonra askere giderim, sen kaçacaksın askeriye yakalayacak, okul bir şey yapamaz. Okulun kuralları ayrı askerlik ayrı, sen hiç askerlik yapmadı diye okuldan kaydı silinen birini gördün mü?
  • bana da çok saçma geldi açıkçası.




  • haberin yasal dayanağı yok, kanunla verilmiş bir hakkı genelgeyle falan sınırlayamazsınız, yasal bir şey değil
  • yasal olup olmaması ayrı bir durum ,,şu anki uygulamanın nasıl işlediğine dair bilgi vermek isitoyrum..umarım uygulama böyle devam etmez..hukuksuzca bir durum varsa da düzelir..
  • eninde sonunda yargı yoluyla düzelecektir, zaten ona da gerek kalmadan haziranda bedelli başvuruları bitince kendileri düzeltirler, amaç bedelliye teşvik

    ekleme: okuma hakkı anayasa ile güvenceye alınmış: Hiç kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Bunun hukuka aykırı olduğu çok açık, bunu uygulamak için anayasayı değiştirmek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ABC9D1C81 -- 28 Mart 2012; 19:52:46 >
  • Ben de yüksek lisans öğrencisiyim. Azami öğretim sürem doldu geçen dönem. Normalde yüksek lisanstan dolayı askerlik 35 yaşına kadar ertelenebiliyor. Ben 30 yaşındayım. Ama üniversite yine de askerliğimi tecil etmedi. Sebep: Azami öğretim süresinin dolması. Bir yasa çıkarıyorlar yarım yamalak. Madem askerliğini tecil etmeyeceksin, bu insanlar nasıl okullarına devam edecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: katlmk33

    Ben de yüksek lisans öğrencisiyim. Azami öğretim sürem doldu geçen dönem. Normalde yüksek lisanstan dolayı askerlik 35 yaşına kadar ertelenebiliyor. Ben 30 yaşındayım. Ama üniversite yine de askerliğimi tecil etmedi. Sebep: Azami öğretim süresinin dolması. Bir yasa çıkarıyorlar yarım yamalak. Madem askerliğini tecil etmeyeceksin, bu insanlar nasıl okullarına devam edecek.

    fincankahve arkadasımın dediği gibi bedelli başvuru süresi dolduğunda düzelicek ümidi bende de var..yoksa şu an onümdeki 9 dersin vizesine boşuna çalışıyorum.. :)

    hayatım boyunca 2 kere,okulun göndermediği belge yüzünden yoklama kaçağı sıfatı yedim.ki ben tarihimiz boyunca verdiğimiz yüzbinlerce şehidin hürmetine ve saygısına herkesin askerliğe gitmesi gerektiğini savunan biriyim..bırakın okuyalım ..geleceğiz o kışlaya..




  • Eskisi giibi degil ertele istedigin kadar
  • Ayni durumdan bende magdurum. Lisans ogrencisiyim 1 sene kadar vardi mezun olmama 29 yasima geldigimden dolayi ne askerlik subesi tecil etdi nede okul kaydimi yapti. Suan Sirnakta uzun donem askerlik yapiyorum. Tamamen insan haklarina aykiri bir durum. Bedelliden de faydalanamadim askerlige basladigimdan dolayi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corporal -- 6 Nisan 2012; 22:01:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Corporal

    Ayni durumdan bende magdurum. Lisans ogrencisiyim 1 sene kadar vardi mezun olmama 29 yasima geldigimden dolayi ne askerlik subesi tecil etdi nede okul kaydimi yapti. Suan Sirnakta uzun donem askerlik yapiyorum. Tamamen insan haklarina aykiri bir durum. Bedelliden de faydalanamadim askerlige basladigimdan dolayi.

    Nasıl yani üniversiteye giderken mi askere gittin?
  • bunlarla uğraşacağınıza okulunuzu bitirin 30 yaşına gelmeden...o zaman sorun falan kalmaz..kanunda çok kararnamede çok umrunuzda olmaz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HappyLou

    bunlarla uğraşacağınıza okulunuzu bitirin 30 yaşına gelmeden...o zaman sorun falan kalmaz..kanunda çok kararnamede çok umrunuzda olmaz...

    biz de keyfimizden uzattıydık okulu
  • belli oluyor zaten...
  • Kimseyi ilgilendirmez isteyen 40 yaşına kadar okur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.