Şimdi Ara

2si1 'Eşsiz(!)' Teknoloji ve Oyun Programı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sims'te kararkterleri bir yerde sıkıştırıp öldürmüşlüğüm var ama oyun bana bunu yap demiyor yani. Sevmediğin birinin karakterini oluşturursun, onu öldürürsün o zaman durumu sorgularım(doğrusu onu dövüş oyunlarında -bazılarında tabi- yapılıyor) da harbiden ne kadar salak salak sorular bunlar ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemecem21 -- 7 Şubat 2015; 12:30:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin kadınlar altın günündeyken birbirlerine sansasyon yapacak dedikodu yetiştirme yarışı ile içlerinden birinin uydurduğu "ayy kııı bi oyun var çocukların oynadğı, karını kesip puan kazanıyomuşsun" gibi, saçma sapan bir açıklama ve kocasından birisinin kocasına yetiştirmeysiyle ortaya çıkmış olay. :D
    Öyle uydurulmaz böyle uydurulur. Hayal dünyası çok genişmiş o gazetecinin. Ben oyun yapımcısı olsam dava ederim.

  • Güzelim zeka oyunu tomb raider ı ne hale getirdiler :(

  • Bakalım nasıl ?

  • Uzay savaşı benim gibi bilim kurgu serverlerin çok hoşuna giden bir olay. O karanlık atmosfer ile yeni nesil silahların birleşimi çok etkileyici bence.
  • Sizin programa bağımlı olanlarda izleye izleye ölürler. :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wwide1543

    Videoyu izlemeden diyorum mesut hoca yine siyasete girdi... ( %70 )


    Ne bekliyorsun hocam?
  • Teşekkürler
  • asıl şimdi nvidia ne yapacak merak konusu kullanıcılara para iadesi mi yoksa başka şekil çözüm yoluna mı gidicekler görecez ama beter olsunlar
    adamlar güzel ürünler geliştiriyorlar çok fazla abartıyorlar yaptıkları ürünleri sonra balon çıkanlar rezil oluyorlar dalga geçer gibi bahane söylemeleri tam utanmazlık

  • şükran.
    uzay güzeldir.sadesi bile galactica dizisi yeter.
    robotlar arama kurtarma için çok iyi olabilir
    soma aklıma geldide uzun süre gaz-patlama riskinden
    insan girememişti. denetim denetim denetim.

  • bad company 2 alır beyler :D

  • Mesut Çevik'in çok fark var dediği ac:unity pc ve ps4 karşılaştırması.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Witcher'ı açar bir etrafa bakarım , Fallout nedir bilmem, Bloodborne gibi oyunlar beni etkilemiyor, oynadığım oyunları bitiremiyorum, kütüphanem orada boş boş duruyor" diyen, alt-yazı okuyamayan, şu sektörün içinde İngilizce bilmeyen, sindirmediği eleştiriler yüzünden, beğenilmediği için sitenin şu kısmından eksileme-artılama sistemini kaldıran bu kadar yetersiz, bu kadar aciz bir adamı orada nasıl oyunlar hakkında konuşturabiliyorsunuz ? Yazıklar olsun Talha hocam.

    Şu anda BSC+DH kadrosu içerisinde oturup bir CV doldurulmaya kalkılsa ortaya çıkacak en niteliksiz adam, gelmiş tonlarca mühendisin yazılımcının işlerini - sanat eserlerini eleştiriyor.

    Resmen çözünürlük ve anti-aliasing bataklığı olmuş pc'ler için harcanan onca parayı matematiğine katmayıp bu şekilde yorumlar yapması artık midesini bulandırıyor insanın.

    Bir ara ne güzel Kaan ile yapmıştınız şu olayı, su gibi akmıştı program. Her programda 50 kez pc'de ki skandalları problemleri konuşup 5000 liralık 10.000 liralık cihazların hakkını vermeyen farklarını patır patır çocuk gibi ekrana vurması illallah ettirdi.

    Kölesi olduğu bir birinden farkı olmayan telefonların içine gömüle gömüle insan bu hale geliyor anladığım kadarı ile. Biz bu adamın yaptıklarını 14 yaşımızda iken yapıyorduk. (yok ultra yok maksimum ayar muhabbetini)

    Baktım ki çevremde benden başka bu farkları gören yok, artık bu olgu üstünden psikopata bağlamış oyunu oynamaktan daha çok yerde ki otu b.ku çiçeği sayar olmuşum(bkz. mesut çevik), baktım ki bu farklar için para ödeyen yok, baktım ki piyasanın perdesi başka yönlere doğru kayıyor (bakın önceki nesle daha öncesinde 2000'lerde çıkan oyunlara; bir oyunun orta ayar seviyesini başka bir firma üst ayar seviyesini başka bir firma yapıyordu sanki)

    İlerisini bilmem ama şu andaki oyunlarda kesinlikle o pc donanım ücretlerine değecek bir fark yok. Bizzat yaşayarak deneyim ederek bunu söyleyebiliyorum. 19" monitöre Ps4 bağlayarak komik duruma düşüp sağa sola atar yapmıyorum. En kral donanım 2 yılda küflendiği bir alana yatırım yapınca dengeler bu şekilde kayıyor demek ki.

    Bir kaç parça ot, anti-aliasing, Nvdia'nın bazı oyunlarda ki phsyx olayı hariç, şişirme grafik enstantaneleri (performansı katletmesini geçtim, görselleri bariz derecede berbat ettiğini bizzat deneyimliyoruz)

    Bu gün 1900 liraya arkadaşıma ps4+lg 32" led tv aldık. Şu anda içeride Destiny oynuyor beni GTA Online'a davet ediyor. Hadi toplasın 1900 liraya o seviyede bir pc'yi görüntü, ses + kontrol cihazı ile beraber.

    Kardeşlikle US PSN'den oyunları alıyoruz, adam başı 40-50 lira tutuyor ve eğer bu hesabı satarsak (ki o bakmadığınız forumunuzun popüler konularından düşmeyen bir topici var) adam başı 20-25 liraya oyun oynamış oluyoruz. O anda çıkmış, AAA oyunlardan bahsediyorum burada.

    Ayrıca buna uğraş diyen adamlar, vpn'ler proxy'ler ile Rusya'dan , Meksika'dan uyuşturucu kaçakçısı gibi key arıyor.

    Ama gel gör ki bu adam benim cebimden çıkan ücreti benden daha iyi biliyor.

    Bunca yıl pc donanım dünyasını takip ettikten nabzını tuttuktan sonra hadi bunun hakkını verme zamanı deyip pc'ye 3500 lira harcamak gibi bir gaflette bulundum ve olay orada benim için bitti. Stutter, frame düşmeleri, v-sync ile gelen input lag, kapatsan gelen tearing , min ile max fps arasında ki uçurumlar...

    Adam pc'de oynamadığı için farkında dahi değil. Dead Rising, Ryse, Watch Dogs, AC:Unity, Dark Souls (bu gibi basit bir oyunun dahi bir kod dizininden dolayı 2 gün boyunca hdmı kullanan kullanıcılar tarafından oynanaması) , Evil Within ... Şu anda Dying Light.

    Say say bitmez. Çapraz platformları ile , geçmiş neslin oyun motorları ile daha çıktığı gün 980'lerin 970'lerin boğazına yapışan oyunlar...

    Bu gün bir kulaklık + dac/amfi kombosuna 2000 lira para verebiliyorum. Çünkü değeceğini biliyorum yarattığı farkları biliyorum. Bir Pc'ye 5000 lira verecek gücüm de var, ancak piyasa ve matematik, deneyimlerim, sansasyonlar piyasada ki iğrençlikler buna değer bir getirisinin olmadığı konusunda beni bu ürünleri almam konusunda engelliyor. Çünkü kafatasımın içerisinde bir beynim var.

    Şu adam orada su ile çalışan sörf tahtalarını falan anlatsın dursun kalkıpta oyunlar gibi her manada gelişmekte olan bam başka bir hobi ve alışkanlık alanını kapsayan sanat eserleri konusunda ağzını açmasın.

    Talha'nın bir peçete için mütevazılığı tavan yapabiliyorken, Mesut Witcher'ı kendisi yapmış gibi konuşabiliyor.

    Ya Talha ayrı bir program yapsın yada şu Mesut oyunlar hakkında konuşmayı kessin. Gitsin 6 ayda bir yenilenen telefonların plastiğine dokunarak kendini bir şey zannetsin.

    Ama bizim gibi oyunlara gönül vermiş oyunları oynamayan adeta sindiren ve onlardan beslenen onlar ile deşarj olan kitleye seviyesiz ve kalitesiz yorumları ile tüketim kölesi olmuş ne yaptığını(ne dediğini) bilmeyen şu adam hakaret etmekten vazgeçsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 8 Şubat 2015; 14:47:33 >




  • Mesut reyiz 47:12 what ?

  • freshmind kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    PS4'üne laf gelince bu kadar atarlanan birinin hakkında gram bilgi sahibi olmadığı biri hakkında atıp tutması ne kadar komik :)

    Sinirlenme şampiyon tamam bende de PS4 var güzel alet uçuyor kaçıyor ovv vurdu mu acıtıyor. Oldu mu barıştık mı?

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Watchdogs ve Shadow of Mordor'dan söz ettiğimiz programda Unity'den dem vurmak PS4 kafası mı oluyor?

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Yok ben şampiyon falan değilim. Aman hocam Souls serisine , Witcher serisine, Fallout serisine laf atarak , belki bilerek belki farkında olmadan her programda oyunlara dair ağzınızdan kaçan gaflara istinaden ... oyunlara bu kadar sert bir tavır ile girişmeyin hatta yanlış anlamayın ama bulaşmayın. Neticede izleniyorsunuz ve verdiğiniz belki de yanlış bilgiler, yanlış yönlendirmeler(witcher'ı açar kaparım) nice bu konuda yorumunuzu merak eden önem veren insanı değerli eserlerden yoksun kılabilir.

    Bırakın onları oynayanlar eleştirsin, övsün.

    Oynamayan bir insanın (üstelik bunu itiraf ediyor) bu tarz konularda üstelik sohbet arkadaşını bastırırcasına laflar söylemesi programın akıcılığından da götürüyor. Sizin dirayet etmediğiniz tek konuda Talha gık demez(belki de bilgisini ölçüp tartıp demek istemezken) her oyuna bir laf atmanız "bilmediği, deneyimlemediği halde neden bunları söylüyor ki ?" dedirtiyor insana.

    Yorumumu belki programın sıcaklığı ile fazlaca sert bir üslup kullanarak yazdım, özür dilerim. Ancak sizlerinde bir oyun türüne, platformuna yada kitlesine seslenirken (en azından ağzınıza aldığınız cümleler onları hedef gösterirken) daha nazik olmanızı, bilginiz ölçeğinde konuşmanızı beklerim... En azından o şekilde daha fazla keyif alırım. Kesinlikle eleştirilmesin demiyorum ancak kullanılan üslup ortada ve ben bunu uzatmak istemiyorum.

    Ha bu dediklerim bir anlam ifade etmez hatta okumazsınız, sonucunda bir izleyici kaybedersiniz. Bu da sizin gibi popüler bir insan için, sizinki gibi popüler bir program için pekte büyük bir kayıp olmasa gerek. Neticede elbette işi dokuyan işçiler olarak kanaat sizlerin.

    Ben ifade etmek istediğim noktaları sizlere olması gereken tarzda aktaramadığım için özür diliyorum.

    Saygılarımla, sevgilerimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 8 Şubat 2015; 18:02:04 >




  • Keşke "saygı ve sevgi" yazının sonuna değil de başına konarak eleştirilseydi... Bazen ne söylediğinden daha önemlidir nasıl söylediğin. İnsanı küçük düşürücü bir şekilde eleştirmek sadece eleştiren için bir stres atma yönteminden ibaret kalır. Hiçbir yapıcılığı olmaz. Gereksiz derece de sert ve kırıcı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Merhaba,

    Watchdogs ve Shadow of Mordor'dan söz ettiğimiz programda Unity'den dem vurmak PS4 kafası mı oluyor?

    Sevgiler,
    Mesut Çevik

    İnsanlık halidir, yanlış oyunu örnek vermişim.Gerçi farketmiyor.
    Şu an PC ve PS4'e çıkan multiplatform oyunlar arasında sizin tabiriniz ile çok fark yok.
    Bahsettiğiniz oyunlara bakalım. ÇOK FARK var mı?




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu minecraftın yasaklanması kadar saçma bir şey olamaz o zaman çoğu oyunda neden 18 ibaresi var toptan kaldırmak yerine tr insanı işte ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.