Şimdi Ara

2si1 | Türk Telekom'un über internet fiyatları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AKN kalksın konularında Mesut Çeviğin yazısından dolayı yoğun şekilde eleştirenlerden biri de bendim kendisinden özür diliyorum burda. Gerçekten kendi ayağına sıkmak diye buna denir.

    50 liraya aldığım 8 mbps internet için 90 - 100 lira aralığında bir ücret isteniyor. Bu memlekette içinde sınırsız kelimesi geçip de fahiş biçimde kazıklanmadığınız tek bir hizmet gösteremezsiniz. @Speed-Step
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilayyy

    bu fiyatların neden böyle olduğunu anlayabilmeniz için türk telekomun özelleştirmesinde araplara nasıl satıldığını ve arapların nasıl içini boşalttığını internetten bi zahmet okuyun.araplar devleti soydu eeee türk telekom kimi soyucak tabi ki siziiii....
    Sadece onlar olsa iyi devleti soyanlar bil bakalım şuanda nerede ?

    Ya da bilme Silivri soğuktur şimdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumhuriyet Kuvvetleri -- 15 Aralık 2018; 21:10:58 >
  • Her sektörde olağan bir pazarlama stratejisi, aslında gerçekci olmak gerekirse; simsarlık, çakallık, cambazlık, kurnazlık, sinsilik vb. tabir daha sayılabilir.

    Örneğin 300 - 350 lira fiyat bandında spor ayakkabı satan herhangi bir firmayı ele alalım. İndirim ayağı altına fiyatı 220 - 250 liraya çekiyorsa ben buna öncesinde biraz sevebileceğimiz kadar müşteriyi (yolunacak kazlar) sevelim sonra indirim ayağı altına çakallığımıza son sürat devam ederiz düşüncesi hakim.

    Geçinemiyoruz diyenlere bakıyorum gideceği yere taksi ile gitmeler, ellerinde poşetler (rahat 3-4 poşet market alışverişi), sigara tüketmeler günde rahat 1 paket, daha saysak yol olur diyeceğimde ülkede yoldan geçilmiyor hani. :)
  • Mobilde HD çözünürlük neden yok?

  • Donanım haber sunucularının yerli olduğu çok belli Mesut bey
  • Benim taahhütüm Martta bitiyor ; açık ve net söylüyorum ki o fiyatlara geldiği anda direk ''-kapatın kardeşim'' der yoluma bakarım. Cepten girerim arkadaş gerektiğinde, o bana yeter.

  • Alt yapının kaldırmadığı kısmına katılmıyorum. Akn dolana kadar satın aldığımız hızı kullanabiliyorsak alt yapı Akn olmadan da yani sınırsız olarak bu hızları kullanabilmemiz gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: requizm

    Donanım haber sunucularının yerli olduğu çok belli Mesut bey
    Evet sürekli çöküyor
  • Altyapı kaldırmıyor palavrasına inanan yoktur en azından sağlıklı düşünen kişiler bunun yalan olduğunu bilir.

    Bilerek düşük hızlar veriliyor.

    100MBit hız bile kaç sene sonra verildi fakat bu hıza en azından eş değer olarak 20MBit upload hızı verilmesi gerekiyor.

    Yurtdışında 100MBit hıza 25MBit upload hızı veriliyor. Ek olarak 50MBit upload desteği sağlayan servis sağlayıcılarını görmezden gelemeyiz.

    Ek olarak; zamanında bir telekom çalışanı bilerek upload hızı düşük veriliyor, veriyoruz korsana destek olunmasın diye bahsetmişti.

    Download yapan kişiler çok rahat paylaşır indirdiği içerikleri. Upload hızını düşük tutup korsanı engellemeyi düşünmek için sabah kahvaltısında çay, süt, kahve yerine başka şeyler tüketmek lazım(ki) bu durumu duyduğumda inanmış gibi yapıp içimden geçen ses hadi len demişti.

    Bu güne kadar indirdiğim içerikleri (video, oyun, albümler, sistem yazılımları vb.) kimse ile paylaşmadım ve paylaşmayacağımda.

    Nete o kadar para ödüyorum. Hayatta bazı zevklerim var. Belli başlı şeylere harcadığım parayı düşünmem.

    Bu yüzden sırt çeviren arkadaş adı altında geçen fakat amacı sadece çıkar ilişkisi olan kişiler ile arkadaşlığı bitirdim.

    Kafam rahat. Bi kahve hazırlayayım. Gece uzun gece genç her daim. :)




  • Turuncu levyeyi bilmemde benim çevremde Gün Oksay'ı bilmeyen yok üstat.

    Her ne kadar perde arkasında geri planda kalıyor gibi görünsede sönük ya da düşük bir kurucu profilinde değil. Arada hissetiriyor varlığını. :) İlla bir kelime gerekiyorsa görece mütevazi diyebiliriz.

  • Türknet 65 lira. Zam mı geliyor Mesut bey :D

  • akn klkacak derken artik surekli bir akn li kullanim başlıyor o gece 2-8 arasi ayin ilk 10 günü filan bitiyor

    fiyatlar dikkat ettim de eski fiyatta yada yakininda kalmak istersen kn sonrasi hizi alabiliyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-54CA7772D

    Turkiyenin bu durumunda adil fiyat beklemek guzel kerizlik. Tuketiciyi dusunen mi var?



    Hayal kuruyodu herkes akn kalkacak sinirsiz indiricez falan Kalkti simdi 300 liraya sinirsiz indirirsiniz artik. Bu da benim speedtest.



    2si1 | Türk Telekom'un über internet fiyatları


    Turkiye'deki internetin aglanacak haline gulmeyin :)

    Edit: Adam zaten Turkiye'de bile degilmis.

    Zamaninda ADSL'e gecis doneminde cok caba vermistim hizlarin artirilmasi konusunda. O zamanlar 256KB kullaniyorduk. Onca yilin ardindan Turk Telekom mevcut altyapiyi idare disinda, sifir gelistirme yatirimi yapti. Dunyada gigabit internetler konusulurken, Turkiye'de insanlar 4Mbps'e talim ettiriliyorlar. Cok yazik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 16 Aralık 2018; 10:51:16 >




  • Merhabalar,

    Uydular üstüne bildiklerimin ve araştırdıklarımın bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.
    -Irak'ın ilk uydusu 2014 yılında Rus roketi tarafında LEO(low earth orbit)'e gönderilmiş. Bu yörünge yaklaşık 200-2000km arasında bulunuyor. Amacı kum fırtınalarını araştırmakmış.
    https://www.iraqinews.com/features/iraq-launches-first-satellite-tigrisat/

    Küpsat konusunda bir çok ülke çalışma yapıyor Türkiye bu işe 2000'li yılların başında giriyor. Ki çok daha zor bir uydu projesi olan Bilsat ile başlıyor. 900 kilogramlık bir uydu olan Bilsat, diğer tarafta 1-2 kg civarında olan küp uydular. Yani anlayacağınız Türkiye bu işe çok daha zor gözlem uydusu ile işe başlıyor. Tabi ki bunun birlikte küp uydu projelerimiz de mevcuttu. 2003'te Bilsat yörüngeye yerleştiriliyor.

    Daha sonrasında Rasat, Göktürk-2 gibi uydularımız izliyor. Şimdi de Türksat 6A projemiz devam etmekte. Ki bu uydu GEO(Geosynchronous Equatorial Orbit) yörüngeye yerleştirilecek. Uydu yaklaşık dünyadan 35bin km uzaklıkta bulunacak ve dünya ile eşzamanlı olarak dönecek. 15 yıl görev ömrü biçiliyor. Bu ömür uzay görevleri için gerçekten zorlayıcı bir konu. Neden derseniz, elektronik parçalar üstüne Güneş'ten ve ya uzak galaksilerden yüklü parçacıklar gelmektedir. Uzun görev ömrü nedeniyle bu etkiye uzun süre maruz kalacak. Bu parçacıklar elektronik parçaların temel değerlerini değiştirmektedir. Elektronik en temel parçalardan biri olan MOSFET(Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor) in uzayda kaldığı sürece gate threshold voltage gibi temel özellikleri radyasyon ile birlikte değiştirmektedir. Bu da tasarımın belli bir süre sonra öngörülen şekilde çalışmamasına neden olmaktadır.
    https://nepp.nasa.gov/files/25149/NEPPETW2012_Lauenstein_Recent.pdf.
    Radyasyon etkileri olarak bunlar araştırılabilir: TID(total ionising dose), SEE(single event effects)

    Tabi bunların yanında küpsat denelemerimiz de oluyor (10x10x10cm = 1U küpsat).
    2009 yılında, ITÜpSAT1 bunlardan biri 1U uydu. İTÜ'deki labda lisans ve yüksek lisans öğrencileri tarafından geliştirilen bir uydudur. İTÜ RF(radio frequency) labıyla birlikte tasarlanıyor.

    Ardından 2018 yılında UBAKUSAT ISS'ten bırakıldı. Yine İTÜ, Gümüsh, Türksat'ın ortak çalıştığı bir uydudur. Bu uydu 3U(10x10x30cm) yaklaşık 3 kg ağırlığındadır. Yaklaşık görev ömrü 6-12 ay. Dünya'ya yaklaşmakta, LEO'da az da olsa sürtünme mevcut dolayısıyla bu yörüngesel olarak uydunun Dünya'ya doğru gelmesine neden olmaktadır. Küpsatlarda üstündeki elektronik parçaların bazıları Özel Uzay parçaları(Radhard, Radtolerant IC) kullanmak yerine COTS(Commercial off-the-shelf) ürünler kullanılmakta diye biliyorum. Çünkü çok daha ucuz hem de görev ömrü kısa olacağı için radyasyon etkilerine daha az maruz kalıyor.

    UBAKUSAT'ın ISS'te kibo modülünden bırakılma videosu:
    https://astroturk.net/wp-content/uploads/2018/05/ubakusat.mp4?_=1

    Haberde bahsedilen ülkeler olan Fas, Irak küpsatlarını Rus roketleriyle yörüngeye gönderdi. Dolayısıyla buradaki yörünge roket teknolojisi çok önemli bir hal alıyor. Ki bu teknoloji çok fazla ülkede yok. Türkiye'nin yeni hedefi bu diye biliyorum. Bunun için de roket motoru, malzeme bilimi gibi temel bilime yakın olan konularda gelişim göstermemiz gerekiyor.

    Teşekkürler,
    Emre





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık kimse eskisi gibi downloada abanmıyor. Orada yanılıyorsunuz Mesut bey. Üstelik dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz. bizden kazandıkları paralarla yatırım yapsınlar bi zahmet. Biraz kullanıcı dostu olun..

  • Serbest piyasa ve insanların marka takıntısı olmazsa (lafa bak sanki Türk değilim) zamanla 3'er 5'er düşer fiyatlar. Bir süre katlanmak zorundayız.

  • Sağ ve solda TT NETİN '' limitsiz internet çağına hoşgeldiniz'' reklamı...

  • Bu fiyatlar çok yüksek, CİMER'den de konuyu şikayet ettim.

  • Dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz. Bırakın Mesut bey altyapıyı filan. Yapsınlar yatırım bi zahmet. Dünya para ödüyoruz. Şirketleri bize savunmayın.. Şirket tarafında da aldıkları paraların hakkını versinler.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.