Şimdi Ara

3 adet 5 dbi antenin bir zararı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    TP-Link WA901ND model access point aldım bunu universal repeater olarak kullanıcam.

    3 tane 4 dbi'lik anteni bulunuyor. Değerlendirmek adına bende daha önceden almış olduğum Tp-Link TL-ANT2405CL 5 dbi'lik 3 tane anten var.
    Üçünü birarada daha önce kullanmamıştım. 3 tane 4 dbi'likleri çıkartıp Tp-Link TL-ANT2405CL 5 dbi'lik 3 tanesini taksam toplamda 15 dbi olacak..

    15 dbi'nin insan sağlığına bir zararı olur mu? daha önce mw değeri fazla olunca bir zararı olacağı gibi birşey duymuştum.. Kaç oluyor tabi bilmiyorum.

    ne dersiniz 3 tane 5 dbi anteni takıp kullansam bir zararı olur mu?

    antenler şunlar;
    http://www.teknobiyotik.com/tp-link-tl-ant2405cl-5dbi-ic-mekan-yonsuz-anten.html

    access point'te şu;
    http://www.teknobiyotik.com/tp-link-tl-wa901nd-300mbps-kablosuz-erisim-noktasi.html

    saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quentin86 -- 30 Mayıs 2011; 23:59:28 >







  • neden gülerek mesaja giriyorum ki.. ya şimdi zaten 3 tane anteni var ve de 4 dbi'lik. bunları çıkarıp 5'lesen ne olacak ki. yani bunu üretici niye napmamış diye sen de kendine sormuşsundur sanırım. yani 3 tane 4 dbi'lik anteni koyarken tplink, yahu şunu düz hesap 5 leyelim niye dememişler acaba. tabi beşleser de destekler mi orası da ayrı konu. yani mesela bir telefon alırsın şarj süresi mesela 24 saat gider. bir de bunun özel pili olur daha kalın ya da seyahat pili mi deseydik o da 48 saat gitsin attım gitti. şimdi buna tamam derim de modem eğer mesela 3*4 desteklemey bırakın 3*8 destekliyorsa kullanıcısına bu yönde mutlaka bir hatırlatma ve tavsiyede bulunur. böyle birşey hiçbirinde yok. hepsinde bir standart var çünkü. yani kullanım kılavuzunda ne olup olmadığını yazıyor. anten kalitesi tartışılabilir belki yani içindeki tesisatın detayıbelki önem arz edebilir buna sözüm yok. ama standart antenlerin haricinde anten arayışına girmek ben bunu bir türlü kabullenemedim.
    radyo sinyali kullanılan cihazlarda fcc standardı aramak lazım. bu varsa cihazda güvenlidir. ne kadar güvenlidir denirse, cep telefonları ve mikrodalganın yanında wireless daha masum kalıyor şeklinde yazılar okuyorum hep. mesela cep telefonundan 20 kat daha düşük gibi bir yazı okudum az önce ama hatalı anlamış da olabilirim. bir de şu sitenin linkini vereyim.http://transition.fcc.gov/oet/rfsafety/ zararı yok mudur vardır. fazla yanına sokulunmazsa ( yakın durulmazsa) sorun çıkmaz herhalde. yani uzun vadede denmiş bir de bu da gözüme iliştiydi az önce bir yerde, yani..




  • zararı yok.
  • zararı var mı yok mu tam olarak kimse bilemez cep telefonları zararlı mı değil mi yıllardır tartışılıyor
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

    Sormamın nedeni aslında hem mağazada wireless'ın üst katlara ulaşması içindi hemde ev 2 katlı olduğu için NAS sürücüye erişimde tam olarak ilk kattanda 300 mbps almak istememden dolayı dbi oranını yüksek tutmam gerekiyordu.

    Mağaza ve ev içinde kullanmak üzere 8 dbi'lik antenler sipariş ettim.

    Antenler;
    http://www.teknobiyotik.com/tp-link-tl-ant2408cl-8dbi-ic-mekan-yonsuz-anten.html

    Bir zararı yoksa mağazada 2 adet 8 dbi anten kullanıcam ve evde de WA901ND'ye 3 adet 8 dbi anten takılı olarak kullanmam da bir sakınca yoktur sanırım? :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quentin86 -- 1 Haziran 2011; 1:41:25 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.