Şimdi Ara

3 aylık banlanma sürem bitti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
3.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Algı dediğiniz şeyi açar mısınız? Ben konu sahibinin ceza aldığı mesajda ceza verilecek hiçbir şey görmüyorum. Yorumunuzu ceza aldığı mesaj üzerinden yapar mısınız? Cezayı ceren siz misiniz? Siz iseniz mesajın ironi olduğunu gerçekten anlamadınız mı? Siz değilseniz ceza veren yöneticinin yaptığı hatayı gereken yerlere bildirdiniz mı? Basit bir ironiyi dahi anlamayıp, yeni mevzuatı bahane ederek adam banlayanlar nasıl bu forumda görev yapabiliyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

    Siz istiyorsunuz ki forum bana özel işlesin. Böyle telefon edeceksin anında, “buyurun efendim” filan desinler.


    Foruma günde yüzlerce şikayet geliyor. Mod talep açar admin onaylar. Ceza tek taraflı değildir. Bir öğrenemediniz şunu. Günde 500 şikayete bakmak kolay mı sanıyorsun? Makina değil onlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stones S kullanıcısına yanıt

    Verilen cezaları denetleyen bir yetkili veya üst sorumlu var mı ?


    Nasıl kefil olabiliyorsunuz cezaları taraflı değildir diye !!!


    Göz var görüyor insanlar. Hadi birilerini banlıyorsun. Ama insanın gözüne sokarca bir şey yapanlar ceza almıyordu bu normalmiydi tam seçim ayında ? MEsela o hesaplar dokunulmaz gibi gezenler birden buhar oldu gitit konu açmaz oldular seçim sonrası belki hesaplarını sildiler ! Her konuya gelip tehtit eden forumun sahibi gibi takılan gidicisiniz yüzde 60 ile geliyoruz yargılanacaksınız diyen ve insanlara alanen hakaret eden sabah akşam AKP' ve AKP'liler ile dalga geçen üyeler ne oldu mesela ? Diğer üyeler 90 gün 120 gün ceza alırken göstermelikte olsa 3 gün 5 günde olsa ceza almazmıydı yani ?

  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    Demokrasi öğretecek son üye sen olmalısın. Sen burada yazıp çiziyorum diye siyaset çok umurumda mı sandın? Ben gelmişim kaç yaşına bu saatten sonra bana yaramaz partiler. Avantam yok. Bana memuriyet mi verecekler yoksa belediyede iş mi? İkiside yok. İsterse ülkeyi suriler, afganlar sarsın benim geleceğinden endişeleneceğim çocuğum bile yok. Olan düşünsün. Ülke kaymış gitmiş zaten. Artık iflah olmaz. Senin hükümetin 10 sene benim kpssde hakkımı yemiş göstere göstere torpillisini almış benden ne bekliyordun? Belediye zaten full torpil. Kime ne verirsen ondan birşey istersin. Bana ne kılıçdarından tayyibinden? İki tarafta aynısınız.

    Sonra senin köşeye çekilecek neyin var? Seçim zamanı gelenlerden birisin işte. Önceden bu bölüme girer miydin? Yetersiz bilgi falan gibi bir sorun da yok. Ortaya saçma sapan birşey attın cevapladım. Şimdi de alakasız bir yere sardın.

    Popüler kullanıcıyı falan salla şu forumda adam akıllı ip adresi eşleşmesi yapılsa şöyle adam akıllı bir incelense bakalım kaç hesap patlıyor bir görsek. Bir hesap banlanıyor bir hesap canlanıyor burada. Gerçi babamın yeri mi isterseniz 500 hesapla gelin sanki birşeye yarıyor. Yönetim görmezden geliyor hatta yol veriyor. Kimin oyu değişti? Ben direkt olarak bunları gönderen yetkililerine sesleniyorum gereksiz masraf diye. Yani öyle eski yönetici hesaplarını ortaya çıkarmakla, eski üyelikleri birden ortaya sürüp propaganda yapmakla ne değişti? Verilen paraya yazık. Cümle kuramayan adam siyasi algı deniyor. Seçim bitti nerede o arkadaşlar? Yerel seçime 2 ay kala gelecekler. Hep aynı.





  • Stones S kullanıcısına yanıt

    banada yapıldı ceza verilmiş 1gün neden diyorum bende bilmiyorum diyor 3ay verilmiş mesajı editleyen ben değilimi diyorum kimse umarsamıyor form laçka adminler laçka adminlerin astığı astık kestiği kestik admini şiakyet edimiyoruz çünkü hangisi bilemiyoruz.

    https://forum.donanimhaber.com/mesajlari-editleyen-admin-var-ama-ceza-bana-kesildi--156130499

  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Eski seçim mevzuatına göre konu açarken 1) kaynak link paylaşılmalıydı 2) ironi vs biçimi en ufak biçimde önemli olmaksızın aslen polemik yaratmaya yönelik sübjektif yorum ve fikirlere dayanmamalı, tercihen resmi bir haber kaynağına, yani resmen referans verilmiş bir olguya, olaya, açıklamaya vs dayanmalıydı 3) nasıl konu açılması gerektiğine dair mevzuatın devamlı paylaşıldığı bir ortamda kuraldışı konuları silindikçe ardı ardına kural ihlali yapmamalıydı.


    Sözünü ettiğim katı kurallara sahip seçim mevzuatının geçerli olduğu dönemde bu kuralları dikkate almamak totalde size bölüm uzaklaştırması olarak dönebilirdi. Konu sahibi gibi siyasi görüşü ya da politik yorumu ironi ya da değil fark etmeksizin birçok kişi o sebeple bölüm uzaklaştırmaları aldı. Aynı tarzla bir kısmını da ben verdim. Görüşüne bakmadım. Sistemin içinde bulunduğum ve gördüğüm için diğer mod meslektaşlarımın da bakmadığına kefil olabilirim. Görüşü fark etmeksizin uzaklaştıranların hepsinin bir ağızdan moderasyona karşıt görüş atfetmesi - muhalif ise iktidar taraftarlığı, iktidarcıysa muhalefet taraftarlığı gibi gibi - moderasyonla ilgili bir durumdan ziyade bazı kullanıcıların ideolojik motivasyonla yaptığı otomatik varsayımlarla ilgili. Bu arada bu varsayımlar da doğal hatta kaçınılmaz. Çünkü esasında düzeni sağlamakla yükümlü bağımsız bir otoriterinin siyasi bir tarafın lehinde, öbürünün ise aleyhinde davrandığı itham ve suçlamalarının yapılması insanlık tarihi kadar eski bir fenomen, hele ki bu otorite düzeni sağlamak maksadıyla cezai fonksiyonlar da üstleniyorsa.


    Seçim mevzuatı artık geçerli değil. Bölümde artık bu kadar katı kurallar bulunmuyor. Ancak gene de durum böyle diye başka şekilde abartanların benzer bir uzaklaştırma işlemiyle muhatap kalmayacağını garanti edemem. Moderatörler / yöneticiler işleyiş veya kuralları size - şu an benim inisiyatif göstererek geçmiş gitmiş bir cezayı açıklamak üzere yaptığım gibi - teferruatıyla açıklamak zorunda değiller. Kuralları bildiğinizi varsayarlar ve ona göre işlem uygularlar. Gerçek hayatta da emniyet, hukuk vs böyle işler. Hız limitini bildiğiniz varsayılır ya da bilmemeniz bir bahane değildir. Aşarsanız ceza ile muhatap kalırsınız. Hız limitini aştığınızda hiçbir trafik memuru "sayın yetkili yaptığım ironiydi" gibisinden cevapları kabul etmez. Bu benzetmeleri vaziyeti daha iyi kavrayabilmeniz adına sitenin kendi geçmiş ve güncel mevzuatlarına da açıklayarak yapıyorum. Karşımdakinden anlayış umut ediyorum. Söylenenleri ideolojik olarak motivasyonlu ve önyargılı değil, akılcı bir çerçevede değerlendirip anlayış göstermiyorsanız daha fazla yardımcı olamam. Moderatör olarak işim önyargıları ya da seçici algıları kırmak değil.


    İyi günler.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Bu kadar laf kalabalığı yapmanız sizi haklı yapmıyor. Burnunuzdan kıl aldırmıyorsunuz. İroniyi yasaklamak da nedir? Dünyada ikinci bir örneği daha yoktur. Moderatörlerin bağımsızlığı konusundaki kefilliğinize de anca çocuklar inanır. Konuda paylaştığım ve hala aktif olan bir konum var. Bana ağza alınmayacak hakaretler eden adamın sadece mesajını sildiniz. Çok daha azı için bana 1 ay uzaklaştırma verdiniz. Daha önce insanlara doğrudan "köpek" diyen bir adamı da cezalandırmamıştınız. Eğer ben aynı şekilde hakaret ettiğimde sadece mesajımı silecekseniz aynı hakaretleri size de etmek isterim. Nasıl olsa tarafsızsınız. Daha önce de defalarca saçma kararlar alındığına şahit oldum. Gidin bu açıklamaları çocuklara yapın. Yetişkinler için bir anlam ifade etmiyor açıklamalarınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Yahu art niyetli mod varsa 1 görünmez 3 görünmez daha sonra yakayı ele verir. 30 tane modu kim nasıl denetlesin sürekli?


    Madem konu açıp gun hocaya sorunu belirtin. Size ceza vereni uyarı vereni görmek istiyoruz deyin.


    Ben eski yöneticiyim diye bana neler yapıyorlar biliyor musun sen? Dalga geçenler, bilmem ne diyenler. Ama aktif modlara sataşamıyorlar. Biri de demiş mi eski yönetici beni banlattı diye :)


    Ben aktif yönetici olsam, eski yöneticilere böyle konuşanlara haddini bildiririm mesela. Ben hiç bir şey yapmadım banlandım diye nice yalan söyleyen üyeler görüyorum. Milleti galeyana getirmek için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Tüm kullanıcıları alt alta dizip beni en sona mı koydun?  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Bana ağza alınmayacak hakaretler eden adamın sadece mesajını sildiniz.


    Şikayet linkini yollarsanız ne yapmışım veya ne yapılmış bakabilirim. İlgili kullanıcı uzaklaştırıldıysa bunu sitede görmemiş de olabilirsiniz. Şikayetlerle ilgilenilmesi ve işlemlerin aktifleşmesi genelde eş zamanlı gerçekleşmiyor. Kullanıcılar şikayetleriyle ilgilenilirken yollanan bildirim mesajını daha dikkatli okumalılar.

    quote:

    Şikayetinizle ilgilenilmiştir. Şikayet sistemini kullandığınız için teşekkür ederiz.

    - Şikayetin kapatılması üyenin (gerekiyorsa) hemen ceza alacağı anlamına gelmez.
    - Şikayetiniz ceza işlemi gerektiriyorsa talep edilen ceza ya da uyarı admin onayından sonra uygulanmaya başlanacaktır.
    - Şikayet edilen her mesaj ya da konu mutlaka silinecektir gibi bir durum söz konusu değildir.
    - Şikayetinizle ilgili sıkıntınızı forum desteğe bildirmeniz gerekir. Forum desteğe ulaşmak için tıklayınız
    - Şikayet içinde hakaret ya da küfür kullanırsanız siz de ceza alabilirsiniz.
    - Şikayet sistemini gereksiz yere meşgul eden üyelere yaptırımlar uygulanabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Bu işlemi Covid'in en hakim zamanlarında uygun görülen dozlarda tercihen aşı yaptıranlara bazı aşı karşıtlarının "köpek" yakıştırması şeklinde yaptıkları açık veya imalı hakaretlerden kalma bir alışkanlıkla açtım. Bir ara bu tarz hakaretler çok yaygındı. Sizinki de yoruma veya imaya çok açık bir mesajdı. "Sahi kaç doz aşılısın?" aşı yaptırmak normal olduğu ve siz de aşı yaptırmaktan sanki kötü bir şeymiş gibi bahsettiğiniz ve zaten normal olan aşılamayla başka bir şey ima etmeye çalışır gibi gözüktüğünüz için pek de masum bir ifade gibi durmuyor


    Yine kafana göre hikaye yazdın.

    Tam tersi, Covid döneminde sürekli bize (aşısızlara) hakaret edildi.

    Bizim normal mesajlarımız bile birçok kez silinirken, bize yapılan hakaretlerin çoğu ceza almadı.


    Amaaan, ben ne diye sana laf anlatmaya çalışıyorum ki?

    Yine uzuuuuuuuun ve anlamsız şeyler yazıp üste çıkmaya çalışacaksın.

    Boş boş vakit ve emek kaybı. Uğraşamam.

    Hadi sana yüksek egonla mutluluklar..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • djoz kullanıcısına yanıt

    Saygı çok önemli. Saygı çerçevesi kırılınca, yazılı veya yazmadan imalı biçimde açık hakaretler edilince işlemler gelişebiliyor. 1) Diğer kullanıcılara saygı göstermiyorsunuz 2) haliyle işleme maruz kalıyorsunuz 3) işleme maruz kaldığınız için şikayet ediyor ve işlemle ilgili moderatöre de saygısız davranıyorsunuz 4) moderatöre saygısız davrandığınız halde moderatör büyüklük gösterip neden işlemle muhatap kaldığınızı açıklıyor 5) makul cevaba rağmen gene moderatöre ve sonrasında kullanıcılara saygısız davranıyorsunuz. Ayrım gözetilmeden hakaret eden herkese işlem yapıldığı ve bu kayıtlarda sabit olduğu halde moderatörün belirli bir topluluğu vs tuttuğunu varsayıyorsunuz. Yani döngüsel olarak başa dönüyoruz. Ad Hominem'e başvurmak yerine, "uzun cevaplar, yüksek ego" gibi gayet kolaycı indirgemeler ve "üste çıkmak" gibi gayet samimiyetsiz yansıtmalar yapmak yerine biraz dönüp bu saygı mevzusunda bir öz eleştiri yapmanız lazım.


    Kuralları temsil eden ve kurallara uyan birisi olarak benim için hava hoş. Ama gidip tekrardan birisine veya birilerine devamlı saygısız davranıp, saygısızlığın bir üst boyutu olarak kural dışı biçimde üstüne hakaretler edip ceza alırsanız gelip de şikayet etmeyin. Bu herkes için geçerli. Haksızken, kusurunuz sabitken haklı olduğunuzu iddia ederseniz bunun herhangi bir anlamı olmuyor. Dahası yazılı kuralları - en azından çoğunu - ben yazmıyorum. Sadece icracılardan birisiyim. Kuralları uyguluyorum. Kurallarda konu açarken link koymak ve kaynak paylaşmak şartsa, yalnızca sübjektif yoruma dayalı spekülasyon yasaksa bu şartlara uymayan bir kullanıcıya ne yapılması gerekiyorsa onu yapmam gerekir. Bu başlık altındaki bütün bu uzaklaştırıldım mevzusu - yukarıdaki emekli yönetici arkadaşımızın belirttiği gibi çok sayıda şikayet ve uyarı bakan ve makine olmayan yöneticilerin insanlık gereği yapabileceği hatalar hariç - bundan ibaret.


    İyi günler.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/ticket.asp?rid=2404794


    Konuda mesajlar duruyor zaten. Adamın hareketlerine daha 2-3 gün önce baktım. Gayet aktif bir şekilde takılmış forumda. Uzun süreli ceza falan almamış. Eğer bu adam uzun süreli cezalar almazsa herkes bu hakaretleri yönetim dahil herkese edebilir demektir. Objektifliğinizi girelim bakalım.


    Tekrar söylüyorum, ben daha azı için 1 ay uzaklaştırma aldım forumdan. Hatta o ceza aldığım mesajda hakaret dahi yoktu. Forumda konu açıp o mesajın neyine ceza verildiğini anlamaya çalışmıştım ve hiçbir üye anlam verememişti. Yönetimi şikayet eden bunun gibi onlarca konuya denk gelmişimdir. Bir sorun var. Görmezden geldiğiniz sürece de bu sorunlar büyümeye devam edecek. Konu sahibinin şikayeti de gayet yerinde ve yönetimin sorunlu olduğunu gösteriyor. "İroniyi yasakladık" demek hiçbir sorunu çözmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Gerekli işlem tarafımca yapılmış.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

     


    Gerekli işlem neymiş, paylaşsaydınız da laflarınız havada kalmasaydı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Hakaret çerçevesinde forumdan geçici olarak uzaklaştırılmış.


    Kusura bakmayın ama birisine yardım ediyorsam ondan gelecek laubaliliği ve saygısızlığı kabul etmem. Karşınızda enayi yok. İzninizle gereken cevaplar verildiğine göre artık konuyu kilitliyorum.


    İyi günler.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.