Şimdi Ara

3 Aylık British Shorthair Sahiplendik. Neler yapmalıyız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşımın kedileri yavrulamış ve biz de 1 tane erkek 3 aylık British Shorthair sahiplendik. Tuvalet eğitimine alışmış, kuru mamada yiyor ama hiç aşıları vs yapılmamış.


    Ben İstanbul/Beşiktaş tarafında oturuyorum. Aşılarına baktım ciddi pahalı görünüyor. Bununla ilgili yapabileceğimiz bir şey var mıdır ? Ücretsiz ya da fiyatı uygun temin edebilir miyiz ? Çip olayı varmış sanırım, onu da ne zaman yaptırmamız lazım. Uygun fiyatlı yaptırma şansımız var mı ?


    Tırmanma tahtasına, tuvaletine, taşıma çantasına, maltına kadar her şeyini aldık ama maddi olarak zorluyor gerçekten. O yüzden soruyorum bu aşı ve çip işini. Yoksa zaten gidip veterinere neyse parası yaptıracağız mecbur ama varsa imkan da kullanmak isterim açıkçası.


    Hayvansever özellikle kedisever dostlarımdan bilgi bekliyorum. Çok teşekkürler şimdiden.




  • Aşılar pahali ama mecbur yaptırmak zorundasın. Yavruyken hareketli olurlar, 1 yaşına gelince sakinler hayvan. Canı isterse sevdirir istemezse kafasına göre takılır kediler. Kuru masadan devam edin, ödül olarak yaş mama nadiren verebilirsin. Kopege göre nispeten bakmak kolay kediye.hayirli olsun sabırlar diliyorum:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşıdan kaçmayın. İstanbul'da FIB yaygın, kalp kurdu gibi bir sürü acaip hastalık var, bir hastalık kaparsa psikolojik yıpranma bir tarafa, çok daha pahalıya çıkar.


    Ama şunu yapabilirsiniz, aşıları iki, üç aya yayabilirsiniz. Hatta ben özellikle bir iki hafta arayla yaptırdım bütün aşıları, ki alerjisi varsa, belirti gelişir antidot kullanmak gerekirse hangi aşı olduğu belli olsun diye. Çoğu veteriner ayn anda yapıp göndermek istiyor, çünkü haftalık, 14 günde veya ikinci ayda tekrar dozları oluyor, programı karıştırmak istemiyorlar. Özellikle kuduz aşısı hayvanlar için ağır bir aşı. Kuduz ve karma aşılar da ikişer doz diye hatırlıyorum. Birbirine denk gelmesin diye bayağı bir takvim çıkarmıştım. Biraz zor oldu ama ilk aşılar önemli, mutlaka yaptırın. Aşılar tamalanıncaya kadar diğer kedilerle teması olmasa iyi olur. Sokak kedilerini seviyorsanız, dışardayken onlar size geliyorsa eve gelince üstünüzü değiştirin.


    Tekrarlayan aşılarda farklı fikirler var. Bazı veterinerler önce kan tahliliyle antikorları analiz edip sadece gereken aşıları yapıyor mesela. Ama ilk aşıları atlamayın, ilerde rahat edersiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.