Şimdi Ara

3. Diskte (HDD) 16 MB MSR (Ayrılmış) Bölümü Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.



    Elimde eski bir harici disk vardı, bilgisayara takınca sürekli okuma hatası alıyordum. Son zamanlarda ise hiç okumamaya başladı. Dolayısıyla kutusunun arızalı olduğunu düşündüğüm için yeni kutu aldım. Ancak bu sefer de okumada sorun olmasa da veri aktarımında problem çıktı. Bilgisayara dahili olarak bağladığımda ise HD Tune ile kontrol ettim ve sağlık kısmında birkaç sorun gördüm. Bunlardan biri de kalibrasyon sorunuydu. Arkadaşım Fdisk ile sorunun düzelebileceğini söyledi, nitekim öyle de oldu. Format sonrası değerler gayet normal, okuma yazmada hiçbir sorun yok, veri aktarımını da yapıyor şu an. 600 GB kadar veri yazdım diske, hiç sorun çıkmadı. Bütün testleri de başarı ile geçti.


    Ancak sormak istediğim bir şey var. Windows 10 formatı sırasında diskleri biçimlendirdikten sonra yeni bölüm oluştururken her diskte 16 mb boyutunda bir msr bölümü ayrılıyor. Bu SSD, M2 SSD ve HDD'de var. Sistemimde bir sata SSD, bir M2 SSD ve bir de HDD vardı öncesinde. Yeni formatladığımız diskte ise böyle bir bölüm oluşturmadan bir bütün olarak biçimlendirdi. Bunun nedenini anlayamadım. Windows her diskte bu bölümü oluşturmalı diye biliyorum. Acaba Fdisk ile format sırasında bir sorun olmuş olabilir mi? Aranızda bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve bana yazabilirse memnun olurum.








  • Yukarı.

  • işletim sistemi kurulumunda windows disk üzerinde önyükleme dosyaları için ayrı bir bölüm oluşturur. Bu bölüme harf ataması yapılmadığından gezginde görünmez ancak disk yönetiminde görebilirsiniz.

    Windows 7 de 100 mb lık bir bölüm

    Windows 10 kurulumunda yaklaşık 600 mb lık 2 ayrı bölüm, uefi kurulumda sanırım 5 ayrı bölüm şeklinde...


    Siz işletim sistemi üzerinden başka bir diske format attığınızda böyle ayrı bir sistem bölümü oluşturmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 17 Ocak 2021; 21:53:4 >
  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Öncelikle cevap için teşekkürler hocam. Sorunu çözdüm low level format ile çözdüm. Sanırım fdisk ile format sırasında yanlış bir şeyler olmuştu. Low level format sonrasında format atarken biçimlendirme yaptım ve 16 mb'lik bölümü oluşturdu. Şu an sorunsuz kullanıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.