Şimdi Ara

3 kilometre ile Wi-Fi mesafe rekoru kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 kilometre ile Wi-Fi mesafe rekoru kırıldı
    Kablosuz teknoloji şirketi Morse Micro, Wi-Fi HaLow (802.11ah) standardını kullanarak 3 kilometreye veri aktararmayı başardı ve Wi-Fi mesafe rekorunu kırdı. HaLow teknolojisi ilk olarak 2016'da duyurulmasına rağmen çok fazla uygulama alanı bulmadı.



    Morse Micro'nun testi sırasındaki bağlantı hızı, 500 metre mesafede 11 megabit/s ile 3 kilometre mesafede 1 megabit/s arasında değişti. Yine de bu hız video görüşmesini sürdürmek için yeterli bir hız sundu.





    Bu testi etkileyici kılan şeylerden biri sadece Wi-Fi sinyalinin uzun mesafelere ulaşması değil, kentsel alandaki tüm kablosuz parazitlere rağmen çalışabilme yeteneğiydi. Bunun gibi ultra uzun menzilli Wi-Fi cihazları, düşük hızlar nedeniyle medya yerine öncelikli olarak Nesnelerin İnterneti (IoT) senaryolarını hedef aldığından, bu başarı, Wi-Fi HaLow'un nihai uzun menzilli kablosuz çözüm olduğunu gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Wi-Fi ve Bluetooth'tan 100 kat daha verimli kablosuz iletişim standardı geliştirildi: Wi-R ile tanışın



    Düşük güç tüketimi sunuyor



    Wi-Fi HaLow, uzun menzilli ve parazitlere karşı mükemmel bir dirence sahip olmasının yanı sıra, Wi-Fi 7 gibi yüksek hızlı Wi-Fi çözümlerine göre daha düşük güç tüketimi de sunuyor. Morse Micro, testi Wi-Fi Alliance ve FCC sertifikalı MM6108 Wi-Fi HaLow çipi ile gerçekleştirdi.



    HaLow'un uzun mesafeli menzili ve düşük hızı, ev kullanıcıları için çok fazla birşey ifade etmese de, halka açık Wi-Fi'lerde, kurumsal back end çözümlerde, nesnelerin internetinde, kısacası hızın çok önemli olmadığı ancak uzun mesafeli ve düşük güç tüketimli iletişim gerektiren alanlarda kullanım alanı bulabilir.



     




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/networking/super-long-range-wi-fi-works-at-a-range-of-18-miles-halow-standard-aces-a-real-world-test-despite-high-interference







  • Konuyla alakasız arkadaşlar evinize gelen ttnet-superonline vs modemin kablosuzunu kapatın ve kaliteli routerlar ile evinize kendi network alltyapınızı kurun derim. Gece ile gündüz kadar fark ediyor, hele evde cihazdan cihaza streaming vs yapıyorsanız çok faydası oluyor. İss’lerin verdikleri üç kuruşluk çöp router ile eve zar zor gelen internet evin içinde iyice hiç oluyor.
  • Türk telekom bunu beğenmedi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eskiden de 500 metre mesafe wifi alıcı derlerdi. 13 db anten derlerdi alırdık yan komşunun internetini çekmezdi. Bu da açık alan testi herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esxici -- 31 Ocak 2024; 21:38:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim de internetten salondan yatak odasina cekmesin..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konuyla alakasız arkadaşlar evinize gelen ttnet-superonline vs modemin kablosuzunu kapatın ve kaliteli routerlar ile evinize kendi network alltyapınızı kurun derim. Gece ile gündüz kadar fark ediyor, hele evde cihazdan cihaza streaming vs yapıyorsanız çok faydası oluyor. İss’lerin verdikleri üç kuruşluk çöp router ile eve zar zor gelen internet evin içinde iyice hiç oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaxHobbit -- 1 Şubat 2024; 8:55:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt

    "Modemin kablosuzunu kapatın ve kaliteli routerlar ile evinize kendi network altyapınızı kurun" sözünüzü biraz açıklar mısınız?

    Mesala TP-Link'in Deco serisi mesh ağı kurulan WiFi cihazları var. Bunların bir kaç tanesi ile evde İnternet çekmeyen köşe bucak kalmıyor. Yeni nesil TP-Link modemler de mesh ağını destekliyor. Böylece araya kaliteli router koymaya da gerek kalmıyor.

    Benzer mesh ağı Keenetic modemlerle de kuruluyor. Belki diğer markaların da benzer sistemi vardır.

    Sizin dediğiniz kaliteli routerla evin içine WiFi ağı nasıl kuruluyor? Routerdan başka cihaz gerekiyor mu? TP-Link'in veya Keenetic'in sisteminden daha mı iyi oluyor? Biraz anlatır mısınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mck94 kullanıcısına yanıt
    PVC pencereler ve kalın duvarlar ciddi ölçüde emiyor WiFi sinyallerini.

  • Bu rekormu şimdi 10 yıl önce 12km mesafedeki bir lokasyona kablosuz İnternet bağlamıştık açık alanda çanak anten ile

  • ilkergucuk İ kullanıcısına yanıt

    Sizin bağlantınızda 12 km ötedeki kişinin de bir alıcısı mı vardı yoksa doğal bir şekilde telefondan bilgisayardan mı bağlanıyordu?


    Eğer öteki kişide de anten varsa anlamsız oluyor zira. Ona bakarsak Starlink uyduları 500 km mesafeden bağlantı sağlıyor ama iki tarafta da anten var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzak mesafelerde sabit internet için cihazlar var, ama telefon, pc gibi cihazlar için güzel teknoloji.

  • Zamanında açık alanda net görebildiğim belediyenin kablosuz modemine bağlanıp 1 mbit internet çekiyordum. Hey gidi günler hey. Uzaklık 1km kadar vardı. Fakat özel düzenek kurmuştum kartonu koni yapıp ortasına da anteni koyup alüminyum ile iletimi arttırıyordum. 2-3 kademe çekiyordu yine de. Normalde anca 1 kademe gidip geliyordu. :))

  • Işınlanmanın portakaldaki vitamin hali3 kilometre ile Wi-Fi mesafe rekoru kırıldı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demekki böylece telefonların VoWifi özelliği sayesinde yarıçapı 3km olan alan içerisinde telefon görüşmeleri rahatlıkla yapılabilir.

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

    Bu alanda üretilmiş farklı işlevler doğrultusunda çok fazla cihaz var, öncelikli olarak ihtiyaçları belirlemek ve ona göre cihaz seçmek önemli. Direkt olarak gidin şu marka model ürünü alın demem doğru olmaz, modem dediğimiz cihaz da aslında bir router, telefon hattından internet alabiliyorsa modem diyoruz, superonline'ın fiber için verdiği çoğu cihaz modem değil aslında o yüzden isimlendirmeye takılmayın derim. Bu konuda ihtiyacınız varsa özel mesaj ile iletişime geçin bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

  • Adamların yarım kilometrede aldığı mbps ben 15 santimde alamıyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.