Şimdi Ara

3 ohm 6 ohm farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
    Buradan çıkaracağımız sonuç nedir. Elinizdeki hoparlörlerin nominal empedansını bilsek dahi hangi frekanslarda nasıl direnç gösterdiğini bilemeyebiliriz. Bu sebeple amfi ve hoparlör seçimi yaparken dikkatli olunmalı ve hoparlör sisteminizin amfi tarafından hakkıyla beslenip beslenemeyeceğini ölçüp biçmek gerekir.


    Ellerine Sağlık

    Seçilecek Cihazları İyi Tanımak Gerek Derken Bunu Anlatmaya Çalıştım.
  • Söylemeye çalışılan şeyde bu aslında. Bu şekilde bir genelleme yapılamaz. Hoparlörün specin de yazan nominal empedans aslında bilgi verici bir değer değildir.

    arkasında 8 ohm yazıp, frekans bandında 7-9 ohm arasında değişim gösteren bir hoparlör ile, 4 ohm yazıp 1-16 ohm arasında değişim gösteren iki hoparlör olabilir. bu sebeple karşılaştırılacak olan iki hoparlörün hangi frekans kaç ohm empedansa sahip olduğunu bilmemiz gerekir.
    örnek olarak 1 khz de 8 ohm yazan hoparlör 9 ohm, 4 ohm yazan hoparlörün empedansı 14 ohm olabilir. bu durumda bahsettiğiniz durumun tam tersi gerçekleşmiş olur.

    benim şahsi düşüncem bulunabiliryorsa 20hz-20khz arasındaki empedans grafiği yararlı olabilir stabilitenin bilinebilmesi açısından, yoksa hoparlörün nominal empedansı 4 olmuş, 6 olmuş, 8 olmuş bize kalitesi veya sesi ile ilgili bir bilgi vermez.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum


    quote:

    Orijinalden alıntı: kdundar

    örnek çok doğru olmamış yalnız.
    omaj dirençtir biliyorsunuz, hoparlörün akıma karşı gösterdiği direnç oluyor burada bahsedilen 6 ve 8 ohm. yani yüksek olan daha fazla direnç gösterir akıma ve daha az güç geçirir...
    sizin burada söylemek istediğiniz durum şu mu? hassasiyeti 90 db olan 2 hoparlörden daha düşük empedansa sahip olan ampli üzerinden ses aynı noktada durduğu durumda daha yüksek ses basınç seviyesine ulaşır?


    Aşağı Yukarı Yani Düşük Empedasdaki Bir Hoparlörün Tepkimesi Yükseğine Göre Daha Farklı Olacaktır. Ama Kısaca Özetlersek Empedans Olayı Ampli den Db İle Kontrol Edilebilir.




  • Kesinlikle katılıyorum, dogru ama peki biz alırken satbiliteyi nasıl bulabiliriz? ilgili markanın sitesinde stabilite ilgili pek bi kjavrama rastlamadım. bunlara nasıl ulaşabilecegimizi biliyor musunuz?
  • Üreticilerden bazıları Nominal empedans değerleriyle birlikte minimum empedans değerlerini de veriyor. Örneğin Nominal empedans 8 ohm ancak minimum empedans 2,4 ohm olarak açıklanıyorsa burada dikkat edilmesi gereken bir farklılık var demektir . Burada öncelikle düşünülmesi gereken hoparlörlerin bass sürücüsünün 4 ohm ancak diğer sürücülerin 8 ohm olabileceği ve alt frekanslarda amfinizin olması gerekenden daha fazla yükle karşı karşıya kalabileceğidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 8 Ocak 2011; 16:40:05 >
  • JBL L890 ya da ns 777 deki min empedansları nerden buluabiliri?
  • L890 'ı buldum . Çok düzensiz bir alt frekans empedans eğrisi var sanırım multi bass sürücüsü kullanmalarından kaynaklanıyor. Ancak amfi için sorun yaratacak tipte değil.

    Ancak NS777 nin review'ını bile bulamadım. Ancak şunu söylemeliyim ki Yamaha hoparlörler konusunda net bir yargıya varabilmiş değilim. Sanırım kendilerine ödenen bedelle kıyaslandıklarında iyi ses veriyorlar ama driver teknolojileri ve kabin yapılarıyla biraz geçmişte kalmışlar izlenimi veriyorlar bana.
    Bence hoparlör sadece hoparlör konusunda uzmanlaşmış firmalardan tercih edilmeli . Bu sadece benim fikrim tartışmaya açık bir fikir olduğunu biliyorum ama genede burada açıklamak istedim.
    Soavo modellerini de dinledim çok başarılı ancak gene de o parayı harcayacaksam esas işi elektronik üretmek olan ve ürün gamlarını tamamlamak için hoparlör dizayn eden firmalardan tercih etmezdim.

    Aynı şekilde JBL gibi firmaların da amfi ,dvd veya tümleşik cihazlar üretmeleri ve satmaya çalışmalarını da anlayamıyorum ve bunu da hoş bulmuyorum.

    Not: Burada hi-end firmaları bu değerlendirmenin içerisine koymuyorum mesela Gamut firması hem çok üst düzey elektronik hemde mükemmel hoparlörler üretiyor ancak hoparlör sürücülerini tamamıyla hi-end OEM üreten iskandinav üreticilerden alıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 8 Ocak 2011; 22:37:48 >




  • Ben de JBL ES100 un empedans grafigini buldum. ekte eklemeye calıstım umarım gorebilirsiniz. Bunda da JBL L890 daki bir ani artıs olmus alt frekanslarda. Ama yine de kararsız bir dururmu yok. diger hop lerde cok daha fazla kararsız iniş çıkışlar vardı. Bu arada insan kulağı hangi frekans aralıklarını duyabilir ki? onu da dusunmek gerek.

     3 ohm 6 ohm farkı
  • Nominal ohm degeri 8ohm olan bir hop degerlerine bakıcak olursak asagıdaki empedans grafigine rastlıyoruz. Digerlerinden cok daha kararlı




     3 ohm 6 ohm farkı


     3 ohm 6 ohm farkı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nailefendi -- 11 Ocak 2011; 9:42:44 >
  • Dunlavy 'nin bu model ieski olmasına rağmen sonuçta JBL ES100 ile kıyaslanmayacak kadar üst seviye bir model.
    Bu arada insan kulağını küçümsemeyin 20hz-20khz arasındaki frekansları duyabildiği gibi bu frekanslar arasındaki sapmaları da yakalayabiliyor. Sonuçta bu matematik gibi birşey gibi görünebilir ancak sonuçta çıkan ses duygulara hitap ediyor
  • Dogru haklısın... Ben işte bir iki magaza gezerek tüm detaylarını öğrenemediğim için cihazları tamamen tanıyıp açıklarını bilerek test etmek itiyorum. Bakıyorum dinliyorum eger aklıma yatarsa çok sorun etmiyorum. sonuç ta biraz da butce meselesi. Benim de bir limitim var

    Bir sitede es sisteminin bir yatırım old yazıyordu, 10 yılınızı bunula geçireceginizi unutmaın falan. site de 10.000$ a hop satan bir marka.

    Bakalım ben dersimi biraz daha calısıcam, ogrendiklerimi buraya yansıtırım....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.