Şimdi Ara

3 Soru???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    PES2013 oyunun online olarak oynuyorum. Çok iyi oynuyanlar var. Oyun ile ilgili 3 sorum var.

    1- Adamlar ekseni etrafında dönerek top aldırmıyor ve bunu çok rahat şekilde yaparak ekseni etrafında dönüyorlar. Ben yön tuşları ile yaptığımda oyuncularım çok yavaş hareket yapıyorlar ve her defasında kaptırıyorlar. Bunun özel bir tuşu var mı? Nasıl rahat yapabilirim.

    2- Oyuncuma ara pas attığımda açık ara kaleci ile karşı karşıya kaldığım poziyonlarda rakip takım bana yetişiyor çekerek benden topu alıyor, aldığı oyuncuda Ronaldo filan. Ama ben aynı pozisyonda yakalandımmı adam birde bana driblingte fark atıyor. Bu nedeni ne olabilir?

    3- Çalım atma işinin yetenek olduğunu biliyorum, fakat ayağımı hızdanda kessem kesmesemde 10 denememden 1-2 tanesi çalımla sonuçlanıyor. Rakip hemen dibime yanaşıp çekmeye başlıyor. En basit ve seri şekilde çalım nasıl yapabilirim?

    Aslında birkaç sorum daha var ama bunları cevaplarsanız çok memnun olurum. Teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumer82 -- 12 Nisan 2013; 11:34:04 >







  • Arkadaşlar yokmu cevaplayacak birisi lütfen cevaplayınız.
  • Bunları direk anlatmaya çalışsak anlatamayız , bu biraz tecrübe işi. Ne kadar fazla maç yaparsan ve çalım atmayı denersen zamanla gelişecektir. Sonuçta herkesin farklı bir oyun stili var . Sözlü olarak anlatılacak bir durum olsa yardımcı olmaya çalışırdım
  • teşekkür ederim hocam, sadece şu çalım işinde elimi hızdan kessemde yönlerle çalım atmaya kalksamda her defasında kaptırıyorum. yoksa defansım falan bayağı iyi. ama çalım atarken hızlı manevra yapmak bir tuş varmı acaba. mesala geri dönerken R2 tuşu gibi...
  • 1- r1 veya L1 e (hangisi tam hatırlamıyorum ve tam olarak bilmiyorum) basarak bir yöne keskin dönüş yapmayı deneyin.
    örneğin düz giderken r1 veya l1 e basıp öyle sağa veya sola dönmeye çalışın belki olur.

    2- r1 ile hızlıca koşarken r2 ye basılı tutup sağa veya sola "çapraz" yönelin, topu ayağından epey açacaktır. (bu biraz zordur denemeniz lazım)
    ayrıca r1 e hep basılı tutup top sürmek yerine bas bırak bas bırak şeklinde top sürerek de topu biraz daha ayağından açıp sürer ama bu başta belirttiğim r2 den ayrı bir özellik.

    3- ben de pek iyi çalım atamam genelde bol pas yaparım (x takım y takım farkmaz bol pas yaparım, adamı pasla geçerim. çünkü çalım atamıyorum ben de)
    ama illa bir yöntem söyleyeceksem topu r1 e basmadan r2 ile yavaşça sürün, topu kıvrak bir şekilde içe dışa yana arkaya çekmenize olanak sağlar.

    ama bunlar hep deneyerek öğrenilebilir. şimdi ben 2 de de 3 de de r2 ye basıp top sürmekten bahsettim ama 2deki hızlı koşarken r2 ile çağraza yönelme, 3.sü ise topu biraz daha mıy mıy şeklinde sürer.
    1 hafta sonra ben cevaplayım dedim




  • teşekkür ederim, hocam bazılarını biliyordum ama bazılarını yeni öğrendim. ama şunuda farkettim dostum aslında karşıdaki rakip çalım atmıyormuş ben yiyormuşum. sürekli koşuya basarak top kapmaya çalışıyordum, şimdi ise elimi hızdan kestim gerektiği yerlerde hızlanıyorum ve müdahele edebiliyorum. artık çok az kişinin ekstra çalım atabildiğini görüyorum. onlarda çok iyi oynuyanlar şu an seviyemi en iyi oyuncu konumuna yükselttim. 460 küsür puanım oldu. yavaş yavaş dahada geliştiririm.

    bende paslı oyunu sevmiyorum , barcelona yerine real madrid oynunu tercih ediyorum kısa yoldan kaleye gidiyorum:)
  • önemli değil. top kapma işini de biraz anlatayım isterseniz. burada yine r2 devreye giriyor. siz r2 ye basılı tutarak rakibi karşılayın hatta geri geri gidin o üstünüze gelsin. o tam hamle yapacakken birden pas tuşuna basın defans oyuncunuz insan azmanı gibi ayağını uzatacaktır. eğer onu iyi denk getirirseniz top artık sizdedir

    bu r2 tuşu başka işlere de çok yarar mesela kenardan orta açıyorsun r2 ye basılı tutup orta tuşuna bir kere basarsan adam topu böyle çok yüksekten şişirir. bu şu işe yarar; topun buluştuğu adam topu arkadaşlarına daha iyi indirir. indiremese de hava mücadelesinde kimse vuramazsa top o noktada kalır arkaya taca doğru gitmez karambol yaratrsın

    r.madridle oynuyorum dediniz. peki analogla adam kaçırmayı biliyor musunuz. madrid de bu adeta bir bug olmuş cr benzema filan çok iyi kaçıyorlar ve devrilmiyorlar ayılar.




  • hocam bu dediğin bilgileri okudum ama hiç uygulayamadım.

    mesala top kapmak için r2 ile pozisyon alıyoruz ya ozaman hız tusunada basılı tutacaz mı? aynı şekilde orta açarken r2+orta diyorsunuz ya elimizi hız tuşundan çekmemize gerek varmı?

    adam kaçırma muhabbetinide okudum ama sağ anaologu ileri itiyorsun diyorlar ama nasıl itiliyor hangi konumda itiyoruz onuda sana zahmet bir anlatsan kardeşim.
  • r2 ile pozisyonu alıyoruz. ondan sonra topu kapma hamlesi için x tuşuna basmak yeterli. r1 e basınca r2 ile oluşturduğumuz pozisyondan çıkar diye düşünüyorum. ama denemedim de ve şimdi bilgisayarda pes olmadığı için deneyemiyorum. işin yanisi bence r1 e basmamak gerek ama bence

    r2 ile orta açarken evet elimizi r1 den çekiyoruz.

    hatta bunu denerken farketmişsinizdir belki; topu sürerken birden r2 ye basarsanız oyuncu birden durur. bu şu işe yarayabilir; atıyorum kenardan di maria ile gidiyorsunuz, jordi alba da yanınızda koşuyor. eğer birden r2 ye basarsanız oyuncunuz durur ve büyük ihtimal j. alba bakkal olur. o esnada di maria nın asıl kullandığı sol ayağı ile daha iyi orta açarsınız. veya j. albanın bakkala gidişini fırsat bilip içeri dalarsınız. (tabi her zaman bakkal olacak diye bir şey yok oynayan rakiple de alakalı bu)

    sağ analogu bastırarak itiyoruz. o tuşun fonksiyonu öyle devreye giriyor. normalolarak yani bastırmadan iterseniz bir şey yapmaz.
    not: eğer ayarlardan 2. oyuncuyu serbest hareket ettirmeyi işaretllemediyseniz kaçırdığınız oyuncu sadece ileri doğru düz koşu yapar, bence bu kafi ben de öyle kullanıyorum. öteki türlü 2 oyuncuyu birden kontrol etmek zor, sadece ileri koşsun yeter pası atma zamanınız gelince atarsınız. bu arada 2. oyuncu dediğim analog ile aktifleştirdiğimiz olan oyuncu.

    şimdi analogu nereye ittiriceğinize geleyim. atıyorum top mesutta siz kimi kaçırmak istiyorsanız analogu oraya bastırarak itin (ronaldoyu sol açık olarak düşünürsek top mesutta iken analogu ronaldoya doğru iterseniz ronaldo kaçar, sağdaki di maria ya doğru iterseniz de o kaçar).
    o yöne ittikten sonra o oyuncu aktiflik kazanır ve koşu yapar, siz de pası atmanız gereken zamanda atarsanız tehlike oluşturursunuz.


    @tumer82




  • hocam senin mesajı dün okuduktan sonra uygulamaya döktüm, hepsini uyguladım ama gerçekten zaman ihtiyaç var. parmaklar çok seri olmak zorunda. zamanla daha iyi olacak gibi.

    Birde hocam, bazen sert yerden ara pası atıyorlar onu nasıl yapıyorlar acaba belki oyuncunun kalitesiylede ilgili olabilir ama bazen gerçekten sert yerden güzel paslar çıkıyor rakiplerden.

    birde arapasına hareketlendiğim zaman bazı iyi kullanıcılar fark ne kadar olursa olsun yetişip arkadan çekip topu alabiliyorlar, ama iyi kullanıcılarla oynarken pazzini bile ara pasta mesafeyi açıp gidiyor. NAsıl beni yakalabiliyorlar nasıl kendileri yakalanmıyor.

    Dediğim kullanıclar genelde SüperStar kullanıcılar. Bu konularda bilgin varmı. Bu arada ilgin için teşekkür ederim.
  • evet yaptıkça gelişir bunlar. ayrıca gerçekten serilik önemli. bazen arkadaşlar yavaş, kolu kırcan diyorlar da bazılarını çabuk ve hızlı bir şekilde yapmak lazım

    sert yerden ara pas olayını bilmiyorum. arada benim de öyle yerden 50--60 metre boyunca yerden sert ara pas attığım oldu da öyle özel bir şeye basarak olmadı. büyük ihtimal denk gelince olan bir şey.

    bu forvetlerin yakalanıp yakalanamama olayı da bence biraz tesadüfi. yani bazı şeylerin denk gelmesi lazım. yani atıyorum siz tam defansın arkasına kaçarken rakibin bunu çakıp belki sizden bile önce oraya koşu yapması ve akabinde sizle 1-1 mücadeleye girip sizi bozması sonucu yetişiyor olabilir. veya siz kaçtınız ama pas iyi gelmedi rakip öyle de yetişebilir. tabi aynısı tersi biçimde siz defans yaparken de olabilir.

    size ek olarak söyleyebileceğim; bazı defans oyuncularında sert müdahale yetenek kartı var. bunlar bir omuzla sizi bozabilir dikkatli olmak lazım. mesela pepe
    bir de bazı pasör oyuncularda ağırlıklı pas yetenek kartı var. havadan L1 üçgen ile ara pas attığınızda bu oyuncuların attıkları çok tehlikeli oluyor. nedeni şu; topu havadan atarken top rakip defansın çizgi hattını geçtiğinde birden aşağı iniyor ve sizin önünüze daha çabuk düştüğünden topla daha çabuk ve daha sağlam buluşuyorsunuz. mesela sneijder'in pasları. tabi her zaman olmaz bu




  • hocam teşekkür ederim, artık uygulama kalıyor sadece... bu arada siz online oynuyormusunuz? oynuyarsanız nickiniz ne belki oynamışızdır.
  • önemli değil, online oynamıyorum 1 mbps internet hızım var
  • teşekkür ederim, abi çok iyiler varya adam rüya gibi oynuyor top göstermeyenler var. hele biriyle oynadım ben bu kadar aciz kaldığımı görmedim. adamın 1000 puanı vardı. ne kadar sağlamcı oynasamda acıkcası ortasahayı gecemedim. bu oyunu ne kadar cok oynarsan o kadar ıyı olursun oda bızım gıbı evlı adamlarda zor. hatun hemen durdura baslıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tumer82

    Merhaba arkadaşlar,

    PES2013 oyunun online olarak oynuyorum. Çok iyi oynuyanlar var. Oyun ile ilgili 3 sorum var.

    1- Adamlar ekseni etrafında dönerek top aldırmıyor ve bunu çok rahat şekilde yaparak ekseni etrafında dönüyorlar. Ben yön tuşları ile yaptığımda oyuncularım çok yavaş hareket yapıyorlar ve her defasında kaptırıyorlar. Bunun özel bir tuşu var mı? Nasıl rahat yapabilirim.

    2- Oyuncuma ara pas attığımda açık ara kaleci ile karşı karşıya kaldığım poziyonlarda rakip takım bana yetişiyor çekerek benden topu alıyor, aldığı oyuncuda Ronaldo filan. Ama ben aynı pozisyonda yakalandımmı adam birde bana driblingte fark atıyor. Bu nedeni ne olabilir?

    3- Çalım atma işinin yetenek olduğunu biliyorum, fakat ayağımı hızdanda kessem kesmesemde 10 denememden 1-2 tanesi çalımla sonuçlanıyor. Rakip hemen dibime yanaşıp çekmeye başlıyor. En basit ve seri şekilde çalım nasıl yapabilirim?

    Aslında birkaç sorum daha var ama bunları cevaplarsanız çok memnun olurum. Teşekkür ederim...

    Hala merak ediyorsan açıklama yapayım kendi bilgilerime göre;

    1. Rakip oyuncudan top kapmak istiyorsan saldırma, sadece pas tuşu ile pres yap ve yön tuşu ile adama göre pozisyonunu koru. Belli bi süre sonra rakip oyuncu afallayacaktır ve üstüne gelmeye başlayacaktır, eğer defans oyuncunun overallı 90 ve üzeri ise sadece pas tuşu ile pres yapsanda geçemez topu sen kazanırsın, fakat defans oyuncun fazla yetenekli değil ise, rakip oyuncudan top kapmak için pres tuşundan sonra rakip topu ayağında saklamaya çalışırken hızlı koşma tuşuna da basarsan ayağını uzatır alır topu. Antreman bölümünde biraz terle orda ayıntılı anlatıyor.

    2. Mükemmel atılan ara pasına bütün defanslar çaresiz kalır. Sana tavsiyem yardımcı oyuncudan pas yardımını full yap. Bi Süre bu şekilde oyna ve iyice alış.İşin sırrı ara pasının şiddetinde + hızlı koşma tuşuna art arta basarsan özellikle bunu ronaldo ile yaparsan arkandan gelen nal toplar.

    3. R2 kullanmadan çalım atmak istiyorsan çalım atacağının oyuncunun "dönüş becerisi" özelliği olması lazım. Ben R2 yi kullanarak "süratli" özelliği olan futbolcularla çalım atamayacağım defans yok, fakat snijder gibi oyuncularla da dönüş becerisi özelliiği sayensinde zorlanmadan çalım atabiliyorum. Oyuncuyu düzenle kısmından girip oyuncuların yetenek kartlarına bak, "dönüş becerisi" "dönme becerisi" olan oyuncularla daha kolay çalım atılıyor.




  • Teşekkür ederim, dostum dediklerini dikkate alacağım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.