Şimdi Ara

3 yetişkin 2 çocuklu aile için araba tavsiyesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
7.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Fiat freemont cok guzel aracmis tasarimi amerikanvari bir arac zaten arkadasin teki demis dodge tan alinmis. Ben direk onu tercih ederdim yeni arac ,suv klasinda, 170 hp tasarim cok guzel amerikanvari ve ibtiyaclariniza yonelik. Tabi siz kendi gonlununuzden yana olani almalisiniz :)
  • c-max da düşünebilirsiniz
  • O freemont 100bin TL'den fazla
  • Haftasonu artık girişimde bulunma zamanı geldi diye birkaç araba bakmaya gittik eşimle beraber. Önce bir 5008 baktık. aracın içi gerçekten güzel ön konsolu göze hoş geliyor. oturma pozisyonu rahat. ses izolasyonu da iyi. yüksek olması ve cam tavanı olması ferah bir iç mekan sağlıyor. performans olarak nissan almeradan çok üstün gelmedi. yüksek hızlara çıkma şansım olmadı. otomatik vites geçişleri az da olsa hissediliyor. çok gaza yüklendiğinizde biraz daha fazla hissettiriyordu ancak hiçbir şekilde toyotanın mmt şanzımanı kadar yığılma olmuyordu. arka koltuklar orta koltuk da dahil oldukça geniş gözüküyordu ancak iki çocuk koltuğu ile beraber çok rahat bir yolculuk sunacağını pek sanmıyorum. ayrıca diz mesafesi nissan almeraya göre oldukça fazla olmakla beraber yine de çocuk koltuğuna oturttuğumuzda bizim oğlanın ayakları ön koltuğa değecek gibiydi. Bu aslında çocuğun uzun olmasından ziyade şu an bacaklarını dizden kıvırıp aşağı sallandıracak kadar uzun olmamasından kaynaklanan bir sorun. ayaklar direk öne doğru uzanıyor. arka iki koltuk gerçekten fuzuli ben açıkçası ne olursa olsun çocukları en arka koltuğa oturtmayı planlamıyordum allah korusun arkadan çarpsalar falan zaten hassas olan çocuklar bir de direk darbeye maruz kalırlar bu yüzden o koltuklar benim için nonfonksiyonel. sonuçta.




  • bu gözlemlerden sonra bizim için viano tarzı araçların daha uygun olacağı sonucuna vardık ve bir de onlara bakalım dedik. en önemli gözlemim şu baktığımız araç vianonun uzun şasisi olmasına rağmen bizim arabayla arasında 30 santim kadar bir boy farkı olduğuydu. yani çok göz korkutacak kadar bir fark yok. daha önce opel omega kullanmışlığım olduğu için bu konuda çok sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum. içi oldukça ferah. performansı yine çok aman aman bir performansı var gibi gelmedi ama çok fazla basamadım emin değilim.
    arka koltukların oturma pozisyonlarının değiştirilebilmesi yolculuk konforu açısından avantajlı geldi bana. çocuklar ters oturur annem de karşılarına oturdumu tamamdır. ses izolasyonu gayet başarılı ancak motor sesi 5008den biraz daha fazla içeri geliyordu. park sensörü 5008 kadar güzel değil sadece ışıklı uyarı veriyor ama aracın hangi tarafı ne kadar yakın onu göstermiyor. pnömatik süspansiyonları vardı arka tarafta eşim çok sallanmadığını söyledi. donanım olarak elektronik donanımı 5008 kadar zengin değil belki ama çok daha ferah. sanırım vinaoda karar kıldık artık harekete geçmek kaldı.




  • bir de şu araç sizce nasıl
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-mercedes-benz-viano-ambiante-orjinal-servis-bakimli-99756266/detay
    araçta deri koltuk, sunroof var. orta şasi. 30000kmde.
  • Benzer düşünceler ile otomobil arıyormuşuz. Benim seçenekler arasından kararım 5008 oldu. Sıfırı yüksek geldiği için 2010 model ikinci el aldım. Araba henüz ulaşmadığı için kullanıcı yorumlarını çok yazamıyorum, detaylı bilgi için aşağıya üç adet link koydum. Yararlı bilgiler var.


    Forum 5008 sayfası
    http://forum.donanimhaber.com/m_36846767/tm.htm

    Youtube Car Buyer 5008 incelemesi



    Youtube 5008 ESP testi





  • Size en iyi gidecek araç bence opel zafira tourer 1.4T Otomatik 140HP + Enjoy Paket + Premium Aydınlatma(Far yıkama sistemi, Bi-Xenon Ön Farlar, AFL, LED Gündüz Farları)sizin ihtiyacınızı karşılayacak gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remer

    bu gözlemlerden sonra bizim için viano tarzı araçların daha uygun olacağı sonucuna vardık ve bir de onlara bakalım dedik. en önemli gözlemim şu baktığımız araç vianonun uzun şasisi olmasına rağmen bizim arabayla arasında 30 santim kadar bir boy farkı olduğuydu. yani çok göz korkutacak kadar bir fark yok. daha önce opel omega kullanmışlığım olduğu için bu konuda çok sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum. içi oldukça ferah. performansı yine çok aman aman bir performansı var gibi gelmedi ama çok fazla basamadım emin değilim.
    arka koltukların oturma pozisyonlarının değiştirilebilmesi yolculuk konforu açısından avantajlı geldi bana. çocuklar ters oturur annem de karşılarına oturdumu tamamdır. ses izolasyonu gayet başarılı ancak motor sesi 5008den biraz daha fazla içeri geliyordu. park sensörü 5008 kadar güzel değil sadece ışıklı uyarı veriyor ama aracın hangi tarafı ne kadar yakın onu göstermiyor. pnömatik süspansiyonları vardı arka tarafta eşim çok sallanmadığını söyledi. donanım olarak elektronik donanımı 5008 kadar zengin değil belki ama çok daha ferah. sanırım vinaoda karar kıldık artık harekete geçmek kaldı.

    Bu mesajla ilgili değil de genel olarak yazayım.
    Bekara karı boşamak kolaydır derler çoğu yorum da bu yönde.
    Senin geçtiğin bu yoldan ben de geçtim.Elime ikizlerin iki çocuk koltuğunu aldım,yanıma da büyük oğlumu araba bakmaya öyle gittim.
    Daha önce de foruma yazdım.Zafira,C-Max gibi araçlar C segment araçtan bozmadır.Belki Peugeot 5008 biraz idare eder ama o da bana göre yeteri büyüklükte değil.
    Bazıları Freemont,Captiva vs demiş de bu araçlar da arkaya iki koltuk konunca ortaya rahat oturmak mümkün değil.Sınıfının geniş hacimlilerinden Mondeo da bile rahat edemedik.Ama iş aynı şaseyi kullananan S-Max e gelince işler değişiyor.Arkada bağımsız 3 koltuk var ve gidip kutlaka görmeni tavsiye ederim.Sıfır 2.0 dizel ve otomatiği dehşet pahalı.Her ne hikmetse 1600 cc benzinlisini ve dizelini getirmiyorlar.Bir ara benzinli olanı getirdiler ama artık getirmiyorlar.Sahibinden.com da ikinci el satılık bir adet var size de yakın ama sahibi bence çok istiyor.Eğer 62-63 e düşseydi şimdi o aracı almıştım.
    Bir ara ikici el Chrysler G.Voyager da almıştım,o araç da inanılmaz genişti eve köye sığmayan cinstendi fakat arkası virajlı yollarda çok sallıyor diye sattım.
    S-Max ayarında aynı platformu kullanan Galaxy de var.O otomobil tarzı değil de van tarzı bir araç,bana çok hitap etmedi.
    Yine S Max ayarında Seat Alhambra var.Ben yeni kasanın ikinci eline çok baktım ama hiç denk gelmedi.Yurtdışında satılan Vw,Renault,Peugeot un da bu tarz araçları var ama bize gelmiyor.
    Vito,Viano ya gelince bunlara çok baktım ama arkadan itişli olmaları kışın sorun yaratabilir diye ve bu tip araçları pek sevmediğimden dolayı pek sıcak bakmadım.4 çekerlerini getirseler Caravelle dahil bence düşünülebilir.Dediğim gibi benim beğenmediğim yönleri de olsa bu araçlar bizim gibiler için gerçekten kullanışlı ve büyük araçlar.
    Bütçenizi bilmiyorum eğer 100 bin civarına çıkabilir ve ikinci el de demezseniz
    Land Rover Discovery 3 önerebilirim.Arkaya iki çocuk koltuğunu koy,ortaya da bir yetişkin çok rahat otursun.Bagajı dersen çok büyük.Kışın yolda kaldı gitmedi derdi de yok.Fakat kullanım maliyeti fazla.Hem mtv hem de bakımları pahalı.Ama bütçe müsaitse bence alınabilir.
    Sonuç olarak toparlarsak ,bence minibüsler dışında iki alternatif var.Birisi Ford S-Max diğeri de Discovery.
    umarım işinize yarar seveceğiniz bir araç alırsınız,kolay gelsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: derememo

    bende sizinle aynı konumdayın, sadece bende 1 çocuk eksik.
    bende grand scenic le başladım.
    vianoya kadar geldim.
    viano ambiente kısa kasayı ben ve sizin için üretmişler.
    ama sıfırı 123,000 tl çok pahalı.
    s max ın büyüğü ford galaksidir.
    seat ın alhambra adında 1,4 TSI benzinli ford galaksiye muadil, vw sharan ın ikizi güzel bir aracı var ve sadece 78 milyar.
    viano yada vito tarzından vazgeçersen seat alhamra bence alınası araç.
    ama viano ambiente den bir kaç cm daha uzun haberiniz olsun.
    bi de mersedes bayileri her 3 ayda bir sıfır araç almak zorundaymış.
    haliyle 3 ay sonra ellerinde 2. el vianolar bulunmuş oluyormuş ve fiyatları 95,000 civarındaymış.
    ben ya 2. el alcam.
    yada böyle bayininn teşfir-test aracını alcam.
    size bu yöntem uyar mı bilmiyorum.
    ne yaparsanız yapın sonucu mutlaka burdan ayrıntılı bir şekilde paylaşın.

    İyı günler hafta içi iş güç nedeniyle mesaj yazamadım hafta sonu biraz bilgi vereyim dedim. Benim aklım vianoya iyice yattı ikinci el bir viano hiç olmadı vito alacağım. Yalnız yaz aylarında fiyatlar biraz artıyormuş o yüzden temmuza kadar bekleyeceğim bu test araçlarının ilanlarını gördüm orta şasi trend modelleri satılıyor ambiente model görmedim ancak 3000km 2012 model araç için 77000tl iyi bir fiyat sanırım. Çok uygun fiyatlı 40000km civarında 2010 model ambiente araçlar vardı onlar satılmış eğer öyle bir fırsat çıkmazsa test araçlarından birini alacağım.




  • Yerinizde olsam aceleniz yoksa 1.6 CDTI Zafira yi beklerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.opel.com.tr/opel-serisi/satis-alani/arabalar/new_zafira/index.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C4 grand picasso

     3 yetişkin 2 çocuklu aile için araba tavsiyesi
     3 yetişkin 2 çocuklu aile için araba tavsiyesi

    Grand Scenic

     3 yetişkin 2 çocuklu aile için araba tavsiyesi
     3 yetişkin 2 çocuklu aile için araba tavsiyesi
     3 yetişkin 2 çocuklu aile için araba tavsiyesi 3 yetişkin 2 çocuklu aile için araba tavsiyesi 3 yetişkin 2 çocuklu aile için araba tavsiyesi 3 yetişkin 2 çocuklu aile için araba tavsiyesi




  • uzun yillar da kullanacagini varsayarsak, garanti süresi uzun olan markalari tercih edebillirsin. hyundai ve kia nin su anda 7 kisilik ve senin istedigin kadar büyük bi modeli yok. fakat gecmis senelerden hala daha garantisi devam eden temiz bir ikinci el bulabilirsin. veya bazi markalar kücük ekstra ücretler karsiliginda garantiyi uzatabiliyor. toyota bunun bi örnegi mesela. umarim kafani karistirmamisimdir :D ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remer

    quote:

    Orijinalden alıntı: derememo

    bende sizinle aynı konumdayın, sadece bende 1 çocuk eksik.
    bende grand scenic le başladım.
    vianoya kadar geldim.
    viano ambiente kısa kasayı ben ve sizin için üretmişler.
    ama sıfırı 123,000 tl çok pahalı.
    s max ın büyüğü ford galaksidir.
    seat ın alhambra adında 1,4 TSI benzinli ford galaksiye muadil, vw sharan ın ikizi güzel bir aracı var ve sadece 78 milyar.
    viano yada vito tarzından vazgeçersen seat alhamra bence alınası araç.
    ama viano ambiente den bir kaç cm daha uzun haberiniz olsun.
    bi de mersedes bayileri her 3 ayda bir sıfır araç almak zorundaymış.
    haliyle 3 ay sonra ellerinde 2. el vianolar bulunmuş oluyormuş ve fiyatları 95,000 civarındaymış.
    ben ya 2. el alcam.
    yada böyle bayininn teşfir-test aracını alcam.
    size bu yöntem uyar mı bilmiyorum.
    ne yaparsanız yapın sonucu mutlaka burdan ayrıntılı bir şekilde paylaşın.

    İyı günler hafta içi iş güç nedeniyle mesaj yazamadım hafta sonu biraz bilgi vereyim dedim. Benim aklım vianoya iyice yattı ikinci el bir viano hiç olmadı vito alacağım. Yalnız yaz aylarında fiyatlar biraz artıyormuş o yüzden temmuza kadar bekleyeceğim bu test araçlarının ilanlarını gördüm orta şasi trend modelleri satılıyor ambiente model görmedim ancak 3000km 2012 model araç için 77000tl iyi bir fiyat sanırım. Çok uygun fiyatlı 40000km civarında 2010 model ambiente araçlar vardı onlar satılmış eğer öyle bir fırsat çıkmazsa test araçlarından birini alacağım.

    ben aracın kısa şasisini istediğim için mecburen ambiente almak zorundayım.
    yoksa trend veya vito kombian almak isterdim.
    bakalım, hala grand scenic te duruyo alternatifler içerisinde. aracı alacağımız tarihte hanımla beraber test sürüşleri yaptıktan sonra kesinleşecek kararımız.
    siz alırsanız fotoğraflarla ve düşüncelerinizi burada paylaşınız lütfen.




  • Zafiraya 1.6 dizel geliyor Hollanda ' da satisa sunuldu. Onu bekliyebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derememo

    quote:

    Orijinalden alıntı: remer

    quote:

    Orijinalden alıntı: derememo

    bende sizinle aynı konumdayın, sadece bende 1 çocuk eksik.
    bende grand scenic le başladım.
    vianoya kadar geldim.
    viano ambiente kısa kasayı ben ve sizin için üretmişler.
    ama sıfırı 123,000 tl çok pahalı.
    s max ın büyüğü ford galaksidir.
    seat ın alhambra adında 1,4 TSI benzinli ford galaksiye muadil, vw sharan ın ikizi güzel bir aracı var ve sadece 78 milyar.
    viano yada vito tarzından vazgeçersen seat alhamra bence alınası araç.
    ama viano ambiente den bir kaç cm daha uzun haberiniz olsun.
    bi de mersedes bayileri her 3 ayda bir sıfır araç almak zorundaymış.
    haliyle 3 ay sonra ellerinde 2. el vianolar bulunmuş oluyormuş ve fiyatları 95,000 civarındaymış.
    ben ya 2. el alcam.
    yada böyle bayininn teşfir-test aracını alcam.
    size bu yöntem uyar mı bilmiyorum.
    ne yaparsanız yapın sonucu mutlaka burdan ayrıntılı bir şekilde paylaşın.

    İyı günler hafta içi iş güç nedeniyle mesaj yazamadım hafta sonu biraz bilgi vereyim dedim. Benim aklım vianoya iyice yattı ikinci el bir viano hiç olmadı vito alacağım. Yalnız yaz aylarında fiyatlar biraz artıyormuş o yüzden temmuza kadar bekleyeceğim bu test araçlarının ilanlarını gördüm orta şasi trend modelleri satılıyor ambiente model görmedim ancak 3000km 2012 model araç için 77000tl iyi bir fiyat sanırım. Çok uygun fiyatlı 40000km civarında 2010 model ambiente araçlar vardı onlar satılmış eğer öyle bir fırsat çıkmazsa test araçlarından birini alacağım.

    ben aracın kısa şasisini istediğim için mecburen ambiente almak zorundayım.
    yoksa trend veya vito kombian almak isterdim.
    bakalım, hala grand scenic te duruyo alternatifler içerisinde. aracı alacağımız tarihte hanımla beraber test sürüşleri yaptıktan sonra kesinleşecek kararımız.
    siz alırsanız fotoğraflarla ve düşüncelerinizi burada paylaşınız lütfen.

    Ben de kısa şasi istiyordum ancak orta şasiyi gördükten sonra çok birşey farketmeyeceğini anladım. Benim şimdiki aracım Nissan Almera'dan 30 cm falan daha uzun. Eğer derdiniz şehir içi trafikse bence çok sorun yaratmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Furkan61~

    Zafiraya 1.6 dizel geliyor Hollanda ' da satisa sunuldu. Onu bekliyebilirsiniz

    Acelem yok hala bakıyorum. Haziranda dediğiniz gibi Opel Zafira ve Grand Scenic'in yeni modelleri gelecekmiş onları da bir inceleyeceğim. Yazın sonunda tatile çıkacağız o zamana kadar almayı planlıyorum ancak istediğim gibi bir araç bulamazsam ya da maddi durumum el vermezse ucuz yollu ikinci el bir araç alıp tatile gidip geldikten sonra tekrar satışa çıkarırım diye düşünüyorum.
  • ben vianonun kısasını gözüme kestirirken,
    D segment araçlarla aynı boyda diye cesaretlendim.
    kısa 4763 mm.
    ortası 5008 mm.
    arada 24,5 cm fark var.
    şu anda B segment araç(grande punto 4005 mm) kullanann ben için 24,5 cm çok fazla.
    ben viano kısa almaya uğraşcam, bakalımne zaman?. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingonur4

    c-max da düşünebilirsiniz

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.