Şimdi Ara

30 amper çeken bir devreye 20 amper batarya takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba garaj kapısında 220 volt 1,6 amper çeken bir motorumuz var, elektrikler kesildiğinde kapıyı açabilmek adına 1200 watt bir invertör aldım ve sistemi test ettim ve çalıştığını gördüm. Şimdi sorum şu şekilde,
    ilk testi aracımdaki aküyü yerinden çıkarmadan test ettim ancak şimdi kapıya sürekli besleyen bir akü alacağım. Buradaki geçişi pako şalter ile yaptım bu nedenle sadece bağlayacağım akünün cinsine karar vermem gerekiyor.

    Araç aküleri bildiğiniz gibi kısa süreli yüksek akımlar çekmek için ideal, uzun süreleri akım harcamasında akünüz bitebiliyor ve bir kaç kez aküyü sıfırladığınız da akünüzü bir daha eski haline getiremeyebilirsiniz.

    Deep cyle aküler ise araç akülerine göre pahallı olmasına karşın aküyü tamamen boşaltmanıza fırsat tanımadığından bu tip sistemler için daha ideal.

    İşte tam bu noktada karar vermem gerekiyor. Benim sistemim ortalama 30 amper dc akım çekiyor ( 12 volt üzerinden hesaplamama göre ) bu durumda benim bağlayacağım 22 amperlik bir dc deep cyle akü kanımca bu 30 amperlik talebi karşılayamayacağından voltajı düşecektir.

    Sizce bu yazdıklarımda hata payı var mı ? Yani benim tek çıkış noktam ya yüksek akımlı bir deep cycle bir akü almak veya riski göz önüne alıp bir araba aküsü mü almak.

    Değerli yorumlarınızı bekliyorum.







  • Yüksek akımlı deep cyle akü almanız gerek .
  • 22 amperlik bir akü, 30 amper besleme verebilir burada sıkıntı yok, sadece şarj dayanımı düşük olacaktır. Ama tabi ki yüksek kapasite her zaman avantajdır.



    Akülerin "c" değeri konusudur bu durum, bu konu başlığıyla araştırma yapınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thenoone T kullanıcısına yanıt
    20 amper dediğiniz muhtemelen 20AH (Amper-saat)tır.Yani 20 amperi 1 saat çekersen 1 saatte biterim diyor.Rahat verir.Sıkıntı yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahsettiğim akü aşağıdaki

    http://urun.n11.com/aku/aku-12v-22ah-elektrikli-bisiklet-6-dzm-22-orbus-P118125253

    bundan 30 amper çekebilir miyim ? bunun maksimum akım değerini nereden öğrenebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    22 amperlik bir akü, 30 amper besleme verebilir burada sıkıntı yok, sadece şarj dayanımı düşük olacaktır. Ama tabi ki yüksek kapasite her zaman avantajdır.



    Akülerin "c" değeri konusudur bu durum, bu konu başlığıyla araştırma yapınız.

    dediğiniz gibi deep cyle akülerin datasheetlerine baktığımda ki zor buldum, max current 5 saniye 200 amper diyor bense yaklaşık 30 sn. 30 amper çekeceğim sanırım bu aküye zarar vermeyecektir. Boşta çalışma durumunda ise 0.5 amper akım çekecek.
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.