Şimdi Ara

300.000 civarı geniş aile arabası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Her gün 35 km yol yapacağı için dizel veya lpg'li, 4 kişilik aile olarak büyüklerimize de yer olsun diye tercihen 7 kişilik ama en azından arkası 2 değil 3 kişilik olan bir araç istiyoruz. Öncelikle belirtmek isterim ki çoğu sedanın arka koltuğu 2 kişiliktir. Ortadaki alan bir kişilik değildir. Çocukların biri bebek olduğu için arka koltukta biri otururken yanına 2 yetişkin oturabilmeli.


    Ek koltuklar takılı değilken de bagaj hacminin büyük olması ihtiyacımız var. Tatilde otel vs değil alıp başımızı bir yerlere gitme hayallerimiz var, lpg'li getz ile pek mümkün olmadı bu hiç, onu satıp yenisini alacağız.


    Bu bağlamda grand scenic, grand picasso ve lodgy bakıyoruz. Farklı bir öneriniz varsa çok memnun olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu kriterlerde farklı pek seçenek yok. Grand picassoya alternatif peugeot 5008 var, grand c-max ve toyota verso (bunda grand gibi bir ayrım yok, ilanlara tek tek girip 7 kişilik mi bakmak gerekiyor) bulunabilir.

  • MPV al hocam. Grand picasso güzel araçtır. Beğeniyorum.

  • Renault GrandScenic tüm kriterleri karşılıyor ayrıca tavanı yüksek olmasıyla da ferahlık hissi artıyor.5 veya 7 koltuk duruma göre tercih edilebilir.
    Bagajının büyüklüğü de ayrıca büyük avantaj sağlıyor.
    Görünüşü göreceli olduğu icin o konuda yorum yapmak doğru degil.
    1 yıldır ben kullanıyorum gayet memnunum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ford Galaxy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönüşleriniz için teşekkür ederim, picasso çok beğensem de bizim fiyat segmenti hep eski, km'si yüksek oluyor. Arkadaşım kullanıyor çok beğeniyorum oysa ki.

    Fordlar küçük kalıyor gördüğüm kadarı ile. Verso veya 5008 hakkında detaylı bilginiz var mı? 5008'i fotolarda görsek de iç alan genelde malesef paylaşılmıyor. Şekilci milletiz ya hep dışı hep dışı :) kullanan, içinde bulunan varsa görüşlerini paylaşırsa mutlu olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iscaladon I kullanıcısına yanıt

    2008 model c-max (ilk kasa makyajlı) ve 2015 model 3008 (ilk kasa makyajlı) kullandım, 7 kişilik olanları kullanmadım.


    Ford yüksek ama geniş değil, kapı içlerini ve orta konsolu kalın ve heybetli yapmasının da etkisi büyük. Benim araçta arka orta koltuğu iptal edip diğer iki koltuğu az ortaya ve geriye makam koltuğu şeklinde çapraz kaydırma vardı. Bagajı kısarak 4 kişi çok rahat oturabiliyordu. 7 kişilikte bu özellik yoktur muhtemelen, varsa da arka sırada oturulmaz bu şekilde.


    3008 iç ferahlık olarak daha iyi, crossover olduğundan bozuk ve engebeli yolda MPV grubuna göre daha az yoruyor.


    Üçüncü sırayı hiçbirinde denemedim, yorumlardan ziyade kendiniz gidip test etmeniz en iyisi olur, küçük şehirdeyseniz bu araçları bulmak zor olduğundan büyük bir yere gitmeyi gerektirir maalesef.


    Aklıma gelen bir alternatif de fiat 500L, kaliteden az kısıp modeli biraz daha yükseltme şansınız olur.





  • Bütçe kısıtlı olması sebebiyle dizel baktığınız araçlar km olarak yüksek olacaktır, lpgli araç günlük 35 km için daha ekonomik olur ama listedeki 3 araçta sadece eski kasa sceniclerde var lpg, lodgyler fiyat olarak bir tık daha yukarıda, 3 araç arasında grand picasso derim donanım, konfor, ikinci el ve yürütme maliyeti olarak, sceniclerin otomatiği biraz riskli olursa manuel olsun, Lodgyler biraz tel maşa geliyor ama aralarında en yüksek modelde onlarda var. Kalite konfor algısı biraz göz ardı edilerek düşünülebilir.


    Model km kısıtınız yoksa 2002 sonrası Honda Crvlere de bakabilirsiniz

  • Tel maşa gelmesinin birinci sebebi uzun araç olması,yani tekerlekler arası mesafe uzun olduğu için konforsuz. Ekonomik araçların hepsinin kaporta zaten teneke. Ancak motor ve iç hacim söz konusu olunca Lodgy süper. Yakıtta da gayet ekonomik. Düşük motorlar, klima, yük gibi sebeplerden baıylabiliyormuş ama 1.5 DCI stepway var, çekişi de gayet iyi. şu eşya arabaya sığar mı sorusunu sormayacağınız bir araç.

  • Folksvagın caddy alınır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.