Şimdi Ara

3000 TL civari oyun sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,

    Uzun zaman oldu yazmayali. Imzamdan sistemimin eskidigini gormussunuzdur :). Beni yine 5-6 sene (zaman zaman belki kucuk upgrade ler ile ) goturecek bi sistem istiyorum. Butce olarak 3000 tl yi vurdu yine :)

    Oncelikle kasamdan ve monitorumden memnunum. Kasami imzamda gorebilirsiniz, monitorumun modelini hatirlamiyorum (yurtdisindayim su an, haftasonu donuyorum) ama monitorum de 22" FullHD LG. Kuracagim sistemi ayni zamanda steam link araciligi ile salonda kullanmak istiyorum. Salonumda da 4K 55" LG var. Biraz da o yuzden ust duzey tutmaya calistim.



    6600K, i7 4790 ve 6700K arasinda gittim geldim. Single core performanslarina gore oyunda daha iyi olacagi, fiyati ve ilerde upgrade edilebilecek anakart chipseti yuzunden 6600K sectim.

    Anakarti da stabilite + fiyat icin sectim. Overclock yapmayacagim icin anakarta yuksek fiyatlar vermek istemedim.

    Ekran karti acisindan da GTX 970 ve r9 390 arasinda gidip geldim. GTX 970 dusuk tuketimiyle one cikiyor (imzamdaki PSUyu kullanmak istiyorum) ama coil whine gozumu korkutuyor. r9 390 ise yuksek bellegi ve veriyolu ile ilgimi cekti, gerekirse (kaldirirsa tabi) sistemi 4K calistirmayi dusunuyorum. Ama PSU yetmeyecekse r9 390 dusunmuyorum.

    Ram i de ilerde genisletilebilir diye 8gb tek stick sectim.

    Laptopuma yakin zamanda SSD almistim, bi ihtimal onu da masaustune aktarabilirim. Ilerde yine SSD alabilirim.

    Onerilerinizi ve goruslerinizi bekliyorum :)

    Herkese simdiden tesekkurler.







  • Hocam R9 390 daha iyi olabilir ama yeni PSU kadar fiyat farkı ödetecek kadar bir fark kesinlikle yok. GTX970 almanızı öneririm. Bu arada 6600k'nın yanında soğutucu gelmiyor kendiniz almanız gerekecek.
    650W R9 390 için yeterlidir ama güç kaynağının kalitesi de önemli. Seçimlerinizden işlemciyi OC edeceğinizi de anlıyorum bu yüzden GTX970 daha iyi bir tercih olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eels -- 23 Kasım 2015; 18:32:13 >
  • Eels kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Aslinda R9 390 icin gercek 650W PSU lar overclock olmadigi surece kaldirir deniyor ama risk almaya deger mi bilmiyorum.

    Coil whine sorunu Nvidia driverlarda FPS limitleyerek buyuk olcude cozulebiliyor diye okudum.

    Sogutucu olayini soracaktim, dogru noktaya parmak basmissin :) inventus'ta baktigimda sogutucu yok diyordu. Sinerji'de yazmiyordu. Acikcasi magazaya gidip almayi dusunuyorum, o yuzden orada soracaktim.
  • Değerli kardeşim sistem güzel ancak gtx 970 hakkında piyasada bazı haberler dolaşıyor. 970'ler grafik belleği 3.5 gb ve 500mb olmak üzere iki ayrı küme olarak kullanıyorlar (grafik işlemcinin tasarım özelliğinden dolayı) ve bu durum çoğu oyunda fark yaratmamakla birlikte bazı kullanıcılar bazı oyunlarda yavaşlama ve "stutter" şikayeti yapıyorlar. web de biraz araştırdım ve bu konuda forumlarda filan şikayetler var. gtx 980'de bu şikayet yok çünkü 970 biraz kırpılmış versiyon olduğu için grafik motorunun belleği kullanma davranışı ona göre ayarlanmış. Tabi bu durumdan muzdarip olmayan birçok kişi de var ancak 3.5 gb üzerinde grafik belleğe ihtiyaç duyan oyunlarda bunlar olası bir problem olarak karşılaşabilinecek durumlar. Bunun dışında bence 970 r9 390'dan daha iyi bir kart ve esasen eğer benzer bir sistem toplasaydım benim de ilk tercihim olurdu
  • willbecoder kullanıcısına yanıt
    Hocam mağazayla alakası yok Intel stok soğutucu temin etmiyor bu işlemcilere. İşlemciyi OC yapacaksınız yanılmıyorsam o yüzden 650W riskine girmeyin dedim çünkü güç kaynağınız ne kadar kaliteli bilemiyorum.
    Eğer ileride 1440p gibi 1080p üstü çözünürlüklere geçmeyi düşünmüyorsan GTX970 alıp şuanki güç kaynağı ile kullanmanı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eels -- 23 Kasım 2015; 19:04:49 >
  • Selam,

    Gtx 970 in vram olayını okudum. Ama zaten kurmak istediğim sistem 4K yi sürekli kaldıramaz ve de sürekli 4K kullanmayacağım. 4K dışında problem olmuyor diye okumuştum. R9 390 da iyi, PSU ma güveniyorum derdim ama okuduğum kadarıyla cooler master in PSU ları çok üst düzey değilmiş. İyisi mi Türkiye'ye gidince kontrol edeyim.

    Yeni serilerde soğutucu olmadığını bilmediğimden bu işlerden ne kadar uzak kaldığımı anlayabilirsiniz.

    Önceleri bu tip sorunlar yoktu. Uzak kaldığım süre içinde piyasa iyiden çok kötüye gitmiş gibi. İşlemci firmaları soğutucu vermiyor, üst düzey ekran kartları sıkıntılı vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.