Şimdi Ara

307 HDİ YAKIT TUKETIMI (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
50.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    Ben de 2006 Model 307 HDi sahibiyim. Premium donanımlı, 110 HP motorlu modeli. 2006 yılında sıfır almıştım, arabayla şehir içi, şehirler arası oldukça fazla yol yaptım, şu anda 180.000 km'ye yaklaştı. Ben de tecrübelerimi paylaşayım;

    Araba çok zorlanmazsa şehir içi 6lt/100km, şehir dışı 4-5lt/100km değerlerini rahatlıkla tutturuyor.

    Hatta zorluyor olsanız dahi yine oldukça ekonomik sayılır, bu konuda en ekstrem örneği 2009 yılındaki yolculuğumda yaşadım. İstanbul'luyum ama işim gereği Batman'da çalışıyorum. Arabayı kısa bir süreliğine Batman'a getirmiştim. İstanbul'a geri dönüş yolunda Adana üzerinden döndüm. Yolun Şanlıurfa-Pozantı, Ankara-İstanbul güzergahı otoban, geri kalan kısmın çoğu duble yol. Toplam 1550 km. Yol boyunca oldukça hızlı kullandım, otobanlarda full dip gaz gittim. Batman'dan çıkarken depoyu dolurmuştum, yolda da iki yerde ikmal yaptım. Uzun lafın kısası bu kadar uzun yol ve bu kadar performanslı kullanımda 1550 km yolda toplam 128lt motorin harcadım. 8,25lt/100km.

    Yine işim gereği bu güne kadar şirkette envai çeşit araba kullandım, açıkçası hiçbirini Peugeot'um kadar sevmedim. Gerek performans, gerek tasarım (iç-dış) olarak. Piyasada anlam veremediğim şekilde "aman Peugeot alma çok sorunlu", "aman Peugeot alma çok dandik" gibi laflar dolanıp duruyor. Bana çok kulaktan dolma geliyor.

    Benim arabamda bu güne kadar en sevmediğim şey süspansiyon sisteminin oldukça sert olması. Özellikle arka aksam kötü yollarda çukurlarda ses yapabiliyor. Bu konuda eleştirenlere hak veririm, fakat burada tüm suçu arabaya atmak yerine biraz da bizim ultra dandik yollarımızda kusur aramamız gerektiğini düşünüyorum. Zira ses yapmayan "konforlu" yumuşak arabalarda da aferdersiniz ama 80le 90la bile biraz keskin bir viraja girdiğinizde yusuf yusuf oluyorsunuz, arabanın her tarafı ayrı oynuyor. Varsın arabam sert olsun, bunun karşılığında adam gibi yol tutuyor olması benim gözümde o kusurunu fazlası ile örtüyor. 307 almayı düşünen arkadaşların kafasına takması gereken tek sorun bu, sert süspansiyon, bozuk yola gelemiyor.

    Bunun dışında motor, yürür aksam, performans, yakıt tüketimi konusunda sizi oldukça tatmin eder.
    180.000 km oldu, şu ana kadar tek bir motor arızası yaşamadım. Arabanıza iyi bakın, sorun yaşamazsınız.




  • 1,6 110bg 7lt
  • merhaba arkadaşlar 307 hdı comfort 2006 model arabam var arabamın ikaz tablosunda motor göstergesi yandı servise götürdüm mazot injeksin ve basınç rolyeleri dedi bende gittim würt injeksiyon demizleyicisi aldım dizel sorun kayboldu lamba söndü ama bugün yeniden yandı bu konu hakkında bilgisi olan bi arkadasımız varmı ????
  • Arkadaşlar ikinci el 2005 1.4 hdi xr var. Araç daha 100bini bulmamış. Peugeot bayinde ekpertiz raporunda motorun iyi olduğu söylenmişti. Şehir içi 0,26 kr. yakıyor. O da 6.7/100 yapıyor. Neden bu kadar yakıyor; ben de anlayabilmiş değilim. Devamlı şehir içi kullanıyorum (kontak aç 5 km mesafedeki işe git. Tekrar akşam aynı yolu geri dön.) ve trafiğe yakalanırsam dur kalk çok oluyor. Bir de sabahları bu sıralar eksilerde olunca 30 sn ile 1dk arasında ısıtıyorum aracı. + kar lastiği var araçta. Yine de bu değer bana biraz fazla gibi geldi. Sizce sorun ne olabilir.? Bilgili arkadaşlar cevaplarlarsa çok memnun olurum.

    Bu arada aracı kullanma sitiliniz nasıl arkaşlar? Ben yokuş aşağı 1900 devirde, düz yolda 2000 devirde, yokuş yukarı 2100+ devirde vites değiştiriyorum. Ve agresif kullanmıyorum. Zaten yokuş aşağı inerken, yokuş sert ise viteste inip tüketimi sıfırlıyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımla...
  • 5 km mesafede kullanıyorsanız bu değerlerde tüketmesi normal araç daha ısınamadan stop ediyorsunuz soğuk motor daha fazla yakar kışın yakıt tüketimleri kısa mesafelerde artıyor kullandığınız devirler bence uygun 2004 1,4hdi 307 var bende, bende aynı kullanıyorum yaz aylarında ş.içi ortalamam 5.5 kışın 6 , 6.5i buluyor sürekli kısa mesafeli kullanınca
  • Teşekkür ederim inceyaşar, biraz olsun içim rahatladı.

    Bir de yakıt tasarruf cihazları nasıl? 307'ye taktıran var mı? Benim bir arkadaşım tüplü aracına taktırdı. %10 tasarruf sağladı diyor. Ne dersiniz? Motora zararı olur mu? Ya da en azından ömrünü azaltır mı? Teşekkür ederim...

    Forumda aratın demeyin:))) Özellikle 307'ye taktıran var mı onu merak ediyorum. Teşekkür ederim...
  • O zaman şöyle sorayım:))) yakıt tasarruf cihazları nasıl? Tavsiye eder misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wouldrather -- 2 Şubat 2012; 11:42:08 >
  • onu ilk defa duyuyorum fakat ben powerbox taktırdım performans için tavsiye ederim tasarruf cihazı nasıl birşey bende merak ettim?
  • Ekomax cihazları falan var. Tasarruf sağladığı söyleniyor. Fakat powerbox nasıl? Performans haricinde tasarruf da sağlıyor mu? Bir de teknik serviste normal bakımlarda fark ediliyor mu?
  • box tuning diye arattır yada racechip diye, performansı arttırıyor yakıtı değişmedi aynı yakıyor bide egr iptali yap arabanın gidişi çok değişir
  • Arkadaşlar 2 hafta önce 307 1.4 HDI aldım. Sormak istediğim şey arabanın yakıt tüketimi 3000 deviri hiç geçmememe rağmen 8 den aşagi inmiyor genel olarak 8.2 - 8.3 gösteriyor. Ancak 100 lira attığımda 370-380 km gidiyor şehir içi. Bu yakıt değerleri normalmidir ? araba 88 binde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winchsux

    Arkadaşlar 2 hafta önce 307 1.4 HDI aldım. Sormak istediğim şey arabanın yakıt tüketimi 3000 deviri hiç geçmememe rağmen 8 den aşagi inmiyor genel olarak 8.2 - 8.3 gösteriyor. Ancak 100 lira attığımda 370-380 km gidiyor şehir içi. Bu yakıt değerleri normalmidir ? araba 88 binde.




    Selamlar, bende de aynı araçtan var. Yazın 100 lirayla 500 km civarında yol yapabiliyorken yani km 'de 20 kuruş kadar yakarken kışın dediğiniz gibi bu mesafe düşüyor. yani 370-380 km gitmen normal kış aylarında 26 kuruş yakıyor. Soğuk havalarda malesef yakıt tüketimi artıyor. Heleki kısa mesafede kullanılıyorsa.
  • Yazın bende 500 km civari yapabilcem yani? bilgilendirme için teşekkürler bende üzülüyordum :)
  • slm arkadaşlar ben allah nasip ederse peugeot 307 modelinden almaya karar verdim.ama 1.4 hdi mi yoksa 1.6 benzinlimi karar veremedim.ben günlük sadece 10 ile 20 km yapıyorum bir yardımcı olursanız şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Kesinlike 1.6 benzinli al. Bakımıydı şuydu buydu dizel çok daha masraflı olur günlük 10-20 km yapmak için
  • tşkler 1.6karar verdim dediğin doğru masraflı dizel
  • Arkadaşlar konu dışı ama bu sıralar fanın 4. deviri çalışmıyor. Arasıra da fan bütünüyle duruyor; saniyeler sonra tekrar çalışıyor. Acaba sorun ne olabilir? Acil... Havalar soğuk haliyle:)))

    Artı olarak arka süspansiyonlara nasıl çözüm bulabiliriz? Yumuşak amörtisör takma dışında... İlk zamanlar normal geliyordu ama artık can sıkıyor. Geçenlere arkadaşın broadway'ine bindim. O bile çukurlarda 307'den daha az ses çıkarıyor. Hatta hiç ses çıkarmıyor:)) 307'de çukurlarda tak tuk sesler geliyor. Arka lastikleri yolda bıraktım sanıyorsunuz. Yanıtlayanlara şimdiden teşekkür ederim...
  • Cevap verecek biri yok mu???
  • Arkadaslar benım araba bıraz fazlamı yakıyor acaba PEUGEOT 307 1.4 HDİ aracım 50 tl ile 150 km yol gıdebılıyorum şehir içi cok yoğun trafik deil.Mazotun litresi suan 4,17 liradan alıyorum.cevaplarınızı beklıyorum
  • fgf
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.