Şimdi Ara

307 marş sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
16.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2004 model 307 XT var bende tiptronik...maşallahı var hiç bi sorun çıkarmadı bana ve benim için enfes bi araba..ancak 2 gün önce pazar günü...tekirdağ/çorluya gittim ki bu da 30-35 km demek benım ıcın..hiç bir sorun yoktu..bi yerde park ettim..geri gelip bindiğimde ve marşa bastığımda o da ne..çık yapıyo baska ses yok...30 dakika ugrastım..banamısın demedi..aslan gibi araba bırden sustu..çekici çağrıldı..servise gidildi..günlerden pazar..bi sürü işkence..servisin bahçesine indirip park ettik..bi daha denemek istedim..ve çalışıverdi...servise bıraktım herşeye rağmen..1 gün sonra arayıp hiç bir sorun olmadığını söylediler..gittim aldım..eve geldim..30-35 km yani..alısveriş için markete ugradım..yenıden bindim arabaya..marşa bastım veeee..çıt..başka ses yok...ama nasılsa 5 dakika ugrasınca calıstı..evin onune gittim park ettim..stop edip yenıden denedim..çıt çıt çıt...gece böyle geçti..sabah oldu işe gidicem..denemek istedim..çalıştı.. :) servis bu işe anlam veremiyo..ve benim tahminlerim de yanıtsız kalıyo..2 ay önce akü değişti..yepyeni akü..anahtardaki code ( immobilizer ) sorun burda da değil..herhangi bir tahmini olan varmı acaba?







  • ve evet...servise giderken yolun sonuna doğru araç normal seyir halinde gaz kesti...gaz pedalı hiç bir şekilde çalşmadı..ve 40-50 km/h hız civarında da stop etti...kenarda durdum..ve bır turlu çalışmadı...servis de oyle hızlı geldi ki yardımıma..10km yolu 1 saatte :) ...bakalım şimdi serviste..ne bulucaklar bılmıyorum..bilgisayar arıza yok diyomuş..çok sevdiğim pejo imajım tamamen zedelendi....yazık..
  • dostum akü kutup başına bi bak orda bi mandal var onu sıkılaştırman yeterli.aynı araçtan bendede var.tam 6 ay uğraştım.ama sonunda tesadüfen buldum.
  • önerin için çok teşekkürler ancak..bunu denedim..kutup başları yeterince sıkı...bir de yolda giderken durup dururken bu sebeple stop etmez sanırım araba? gaz pedalına basmama ragmen gaz yememezlik etmez..cunku gaz pedalı tamamen iptal oldu..hiç bir şekilde çalışmadı
  • 19.03.2008 yani dün itibariyle servisten aradılar...aracınızın arızasını bulduk ve giderdik dediler..gelip alabileceğimi söylediler..endüskiyon bobininin bağlantı pabucunun korozyona ugradıgını ve bu yuzden temassızlık yaptığı için sorunun yaşandığını anlattılar..aracı aldım..sorun yok...çorludan çerkezköy e geldim..alışveriş için park ettim..geri gelip marş a bastığımda çalışmadı...yani sorun çözülmemiş..bu kadar ciddiyetsiz bir servisçilik anlayışı..dolayısıyla da her türlü kötülemeyi hakediyo en sonunda bu marka..yazık..merakla bekliyorum ne zaman tamir edebilecekler
  • marş basmamasıyla yolda giderken stop etmesinin ortak noktası ne olabilir acaba? rölanti sensörü ile ilgili diycem ama marş almama gibi bi sorun da var.. ilginç bi durum. imkanınız varsa istanbulda düzgün bi pejo servisine gösterin.
  • hakkaten bana bırısı ıyı bır servis önersin? yeni farkettiğim bişey ...arabayı tamam sorun yok hallettik dediklerinden sonra aldım...yolda gıdıyorum...araba sanki 1.4 motor olmus..çekiş sıfır..tork yok..otomatik oldugu için gazı kökleyip vites değiştirdiğimde eskiden fırlardı araba..tüm arkadasları da sasırtırdı bu serilik...ama şimdi nerdeee...düz yolda bastım sonuna dek..eşşek gibi hızlandı..150 yi de geçmek bilmedi..170-180 i rahat gören araba...150 yi geçemiyor..işin ilginci yine servise gittim..30-40 km yol yaptım yanı..stop ettikten sonra marş basmaması lazım dimi..denedik..lanet alet çalışıyo..yok bi sorun..gelde servistekileri inandır...neyse yola çıktık..yolda giderken laptop a bağladılar..hızlanmayısını goruyolar..ama sadece bılgısayara bakıp sorun yok dıyolar...ben ise çıldırıcam arka koltukta..kardeşim belli gayet net..araba gitmiyo..150 yi geçmiyo..onu bırak hızlanmıyo bıle..yuksek devirde motordan ıslık sesi gibi ses gelıyo..ama yok anlayan yok..bilgisayara bakıp sorun yok demezler mi...bakalım..bu gece de bıraktık arabayı..6.gün oldu...beklıyorum sabırla hatta gülerek bu saçmalıklara..




  • marş kömürüde yavaş yavaş bitmiş olabilir ona da baktırmayı bir dene istersen
  • sevgili peugeotcu'lar benden PES....çabuk pes ettim..çok ta üzgünüm ama..bu güzel arabayı satmak zorundayım...ve bunun tek sebebi SERVİS tir. 1 haftada 1 marş problemini ancak çözen servis ki çözülüp çözülmediğine hala emin değilim! bana bambaşka bir arıza daha çıkarttı..aslan gibi kükreyen 307m artık pısırık bir kağnı gibi...araç hızlanmıyor..devir yükselince motordan kayış ve ıslık sesi geliyor..ve araç düz yolda 150 yi bile göremiyor...tamam bunlardan anlaşılan o ki bir sorun var araçta değil mi? YOO hayır..SERVİS'e göre herşey normal..bilgisayar bağlamışlar bi sorun yokmuş..allahın cezası bir de gözünle motoru açıp baksana..ama afedersiniz öküzün trene baktığı gibi bakıyolar sadece...ve böyle olması normal herhangi bir sorun yok diyip işin içinden çıkıyorlar..beraber yolda deniyoruz...bakın diyorum araba gitmiyo görüyomusun?? abi otomatikler böyle diyolar..yahu yeni kullanıcı olsam kandır beni tamam! ama 1 yıldan fazla olduk kullanıyorum be kardeşim..tüm itirazlarıma rağmen en sonunda şöyle bir öneri ile geldiler..katalizatörü yerinden çıkaralım..araç performanslanır..ve istediğiniz hıza ulaşır..! ee peki ne sakıncası olur bunun diye soruyorum..gülerek cevap veriyolar..egzost muayenesinde ceza yersiniz hepsi bu..yahu bu fransız arabayı yaparken salakmıymış..arabadan da soğudum..markadan da..teşekkürler çorlu servis GÖREN OTO..teşekkürler




  • Hocam bendede benzeri bir sorun olmuştu boğazmıdır gaz kelebeğimidir (hava filitresi bitiminden motora bağlanan kısımda) neyse onu değiştirdiler. Tanıdık veya tam alıyan biri varsa sorabilirsiniz bi şansınızı deneyin isterseniz.

    Ama emin olmadan asla çünkü oldukça pahallı bir şey (528YTL)..
  • bak hocam ne guzel mantıkla yorumlayabılıyorsun...teşekkür ederim..gayet mantıklı..yüksek devirlere çıktığımda motordan gelen ıslık sesini de açıklar gibi sanki bu biraz..neden olmasın? evet pahalıymış ayrıca..ama aslanın eski gücüne dönmesi için değer..Peugeot Merkez sağolsun sorunumla ilgileniyor..bulunduğum yere yakın olduğu için beni lüleburgaz servise yönlendirdiler..ve beni onlar aradılar..konuya yaklaşımları ve ilgilenmeleri güzel..en azından sorunun ne olduğunu dinliyorlar..çorlu serviste bu yok! yarın sabah götürüyorum erkenden..bakalım ne olacak..bildiririm hepinize..
  • marş sorunu halloldu galiba da...sorun artık çekiş sorunu..ve bu sorun araba servisteyken meydana geldi..ve servis bu çekiş normal diyo..tamir edemiyo..:) 140 ı geçmemesi otomatik bir 307 nin normal mi?
  • aracımın sorunu lüleburgaz servis arıner in dediğine göre çözülmüş..henüz teslim almadım arabayı fakat..sorunun katalizatörden kaynaklandığı, katalizatörün içinin erimiş olduğu ve bu sebeple doğru sinyalleri otomatik şanzımana gönderemediği ve çekişin olmadığı belirtildi..sebep olarak ise normal yaş durumu veya 95 oktanın haricinde benzin kullanımı olduğu söylendi..
  • Lüleburgaz Arıner güzel servistir...Ama 110hp bir 307'nin düz yolda 150'yi geçmemesi hiç normal değil benim 70hp dizel 307 bile düzde 160 sabırlıysanız 170e kadar kapatıyor...
  • Bende de 307 XT 1.6 otomatik var, ve bende cerkezköy'deyim. benim araçta ilk defa bugün, marj basmadı, biraz denedim olmadı sonra triptonige gectim araç calışmıyorken vitesi biraz kurcaladım bastım calıştı. Umarım bi daha yapmaz. Otomatiğin hız konusuna gelince, gecen hafta sonu denedim, 190 ı rahat gördüm, bassam daha gidecekti. Ama 100 km sonra krank kasnagı ayrıldı yolda kaldım. Krank kasnagından ses geliyordu ama soguk havada, balıkesirdeki servis krank kasnagının değişmesi gerektiğini daha önce söylemişti 190 ı görünce de dayanmadı tabi.
  • valla dostlar geçmiş olsun..çerkezköylü dostum denk gelirsek kapışmak isterim :) şaka bi yana benim sorunum çözüldü..lüleburgaz arıner servisi tavsiye ederim gerçekten..Çorlunun çözemediği 3 sorunum vardı aylardır..araba sola çekiyo diyorum...daha 40 la giderken direksiyon kendini sola atmaya başlıyo..yok bişi diyolar..normal bu diyolar :) masraf çıkmasın diye kurcalamadım..ama sağolsun lüleburgazdaki servis halletti konuyu..rot başlarındanmış sorun..bu arada çekişteki soruna gelirsek..katalizatör dedikleri parça..o değişti..masraflı oldu ama..şimdi hızlanması da süratli gidişide eskisi gibi..arslan kendine geldi anlayacağınız...hepinize iyi yolculuklar şimdiden..
  • haa bu arada ERSN dostum..marşın basmıyosa haberler pek iyi değil demektir..umarım bi daha olmaz ama..olur olmaz bi yerde yolda kalmak istemiyorsan bence bi servise göster..benim marş problemim marş motoru üzerindeki endüksiyon bobinindenmiş..parça tutukluk yapmış..değiştirdiler ve çok şükür sorun yok 10 gündür...umarım başına dert açmaz ama dediğim gibi bence bir göster..benim arıza da öyle başlamıştı ve 2 aylık bir periyoddan sonra yolda kaldım..madem çerkezköydesin..sabahları saat 07:55 te dikiz aynandan bakıp gümüş grisi bir arslan görürsen yol ver :)
  • Merhaba arkdaşlar bu marş sorunu bende de var 2005 307 xt aracım.Bugüne kadar bi tık bile demedi ama motor sıcakken 15 gündür tık diyo kalıyo.Normal seyirde şehir içi 10-15 dk kullanımdan sonra bir yere uğrayıp 2-3 dk sonra tekrar çalıştırmaya kalktığımda tık başka ses yok anlamadım gitti nasıl bir sorundur bu çünkü sabahları veya motor soğukken hiçbir sıkıntı yok.

    saygılar.
  • selam arkadaslar bende 307 tendance var 109 ps
    arabam 9 aydir garajda duruyordu ve akusü bosaldi haliyle
    bugün bi taksi cagirip akuyü sarj ettirmeye calistik ama bir türlü beceremedikk ara kablolari cekince araba calismiyor
    taksici akü bozuk diyor ama tanidik bi arkadasi aradim sorunu söyledim söylediginde göre saj dinamosu bozulmus degistirmen lazim diyor
    sizce ne yapmaliyim yeni akumu aliyim yoksa sarj dinamosumu
  • Aküyü takviye yapıp aracı çalıştırdıktan sonra araç göstergesinde herhangi bir lamba yanık kalıyor mu ? Mesela akü lambası gibi ?
    Aracın yanına bir elektrikçi çağırın, gelirken bir ölçüm cihazı ve akü getirsin. Duruma göre hareket edersiniz ama şarj dınamosunun durup dururken iflas etmesi zor gibi. Sorun aküdense değiştirmişken Varta veya Mutlu marka 72A akü takın, 307'ler zayıflamış aküyü hiç sevmez, habire abidik kübidik arıza lambası yakar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.