Şimdi Ara

307 motor soğukken çalışma problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,307 sahibi olarak bir suredir sıkıntım var kütahyada yaşamamdan dolayı buna bir çare bulamadım.Aracım 2002 model ve benzin fiyatlarından dolayı lpg taktırdım.Lpg kitinin markası Stefanelli.Sorun ise sabahları aracımı çalıştırdığımda aracım ilk 30-40 saniye sapıtıyor gaz verdiğimde stop edecek gibi oluyo ama araba biraz ısınınca hiç bir sorun kalmıyor.Özellikle lpg ye gecince hiç bir sıkıntı kalmıyor.Bunun için benzin filtresi değişti,bujiler değişti,elektronik ateşleme bobini kontrol edildi,ısı sensörleri kontrol edildi,hava kelebeği temizlendi ama sonuç yine aynı.En son oksijen sontasından yaptığı ve lpg kullanmaya devam ettkçe duzelmeyeceği soylendi.Lpg li araç kullanan arkadaslardan bu tur bi sıkıntıyla karsılasan varmı acaba?Veya cozum olarak onerebileceğiniz bi seyler?Bu durum sinirlerimi cok bozmaya basladı:-((



  • Şimdi ben bu soruyu cevaplamadan nasıl durayım :)

    406 topiğindeki değerli arkadaşlarımda iyi bilir bende 406 aracımla bire bir aynı problemi yaşamış ve yaptığım milyarlık masrafa rağmen düzeltememiştim. Gerçekten çok sinir bozucu heleki yapılan onca masraftan sonra düzelmemesi bu siniri kat kat arttırıyor ve sanada arttıracaktır. Bir defa seninkilere ilave olarak benim aracımda daha fazlası değişti. Ayrıca o bahsettiğin oksijen sondası da değişti 165 TL verdim yenisine ama sonuç hüsran. Ben sana ancak hangi noktaya geldiğimi söyleyerek yardımcı olabilirim. Sorunun kesin çözümünü bulamadım. Bu arada iyice içeriye girince dayanamadım aracı sattım. Sattığım arkadaşa durumdan bahsettim ama ne yaptı bilmiyorum.

    Şimdi sorunu şöyle bir değerlendirelim.

    1. Araca LPG takıldıktan sonra durum başgösterdi.
    2. LPG'yi devreden çıkarıp araç benzinle kullanıldığında sorun tamamen sıfırlanıyor. (Emin olmak için birkaç gün deneyebilirsin)
    3. Tekrar LPG'ye geçince sorun yeniden başlıyor
    4. Araç sadece soğukken bunu yapıyor. Motor sıcaken tekrar çalıştırdığınızda böyle bir sorun yaşanmıyor. Bu da ilginç.
    Durum bende 2 ve 3. ve 4.madde böyleydi.
    Buradan çıkacak sonuç net (malesef onca masraftan sonra bu noktaya geldik) : Sorun araçtan değil tamamen LPG'den kaynaklanıyor (Bana göre araç lpg de stop ederken oluşan bir durum nedeniyle). Aracın hiç bir parçasını değiştirmeye luzum yok. Yapacağın her parça değişimi boşa giden paradır benden söylemesi.
    Eğer bu sorun çok sık oluşan bir sorun olsaydı herkes tarafından bilinir ve çözümü olurdu. Bu yüzden sana söylendiği gibi lpg kullanmaya devam ettikçe duzelmeyeceği tamamen bilmemezlik veya sorunu üzerinden atmaktır.
    Sorunun çözümüne gelirsek, aracı takdırdığın lpg ustasına gidip özellikle 1, 2 ve 3.maddeleri üzerine basa basa söyleyip çaresini bulmasını istemelisin. İpucu olarakta 4.maddeyi söyle diyeceğim ama bana yaptıkları gibi kurnazlık yapıp bak işte lpg'ye geçince düzeliyor demekki lpg'den değil diyeceklerdir. İşte buna sakın kanma nitekim 1,2 ve 3.maddeler yoruma gerek bırakmayacak kadar açık ve net.
    Birde şunu denemeni tavsiye edeceğim. Aracı akşam eve geldiğinde stop etmeden önce benzine al. 1 dakika kadar o şekilde çalışsın lpg nin kalıntıları bitmiş olsun öyle stop et. Sabah çalıştırdığında ki durum ne olacak onu bir gözlemle belki en azından benzinde stop ettiğin için sorununu kısmen düzeltmiş olursun (bu deneme aracı sattıktan sonra aklıma gelmişti). Umarım çözüme ulaşırsın bende çok merak ediyorum çünkü.




  • cevabın için teşekkür ederim öncelikle,
    1,2,3, maddelerinin hepsini yaşadım ve dediğin gibi aracı benzinde 2-3 gun kullanınca lpg nin artıkları gidiyor ve araç kendine geliyolr.Ama tekrar lpg ye gecince motor soguyunca aynı sıkıntı ortaya cıkıyor.Akşam arabayı stop etmeden once benzine alma işi benimde aklıma geldi ve uyguladım ama yemiyor.O sure lpg artıklarını atmaya yetmiyor hehralde.Dediğin gibi lpg yi taktırdıgım yere gittim bi kaç ayar yaptı tamam dedi tamam guzel ama iki sonra tekrarladı ve tekrar gittik,ee giderken araba ısınıyor orada sorun kalmıyor.Çözümü arabayı oraya bırakmakta bulduk ertesi sabah gittim işte gosterdik bu seferde arabanın benzinle calısan yerinde sıkıntı oldugunu soylediler cunku tupe gecince araba canavar,banada ilk basta mantıklı geldi ve bu seferde masraflar basladı.En sonunda servisten biri sondadan kaynaklandığını sondayı değiştirsem bile aynı hatayı vereceğini soyledi ve bende pes ettim.Yaz ayların da cok sıkıntı olmuyor ama kışın çileden çıkartıyor.En son benimde aklıma burada baska bir tupçuye kiti kontrol ettirmek geldi ama onada zaman bulamadım.Sende ole diyorsun belki takarken sıkıntı olmustur.Birde onu deneyelim bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcukay -- 17 Ocak 2011; 0:50:08 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.