Şimdi Ara

308 mi Corsa mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, mevcut aracımı sattıktan sonra yeni bir araç alacağım. Düşündüğüm araçlar 2016-2018 civarı bir Peugeot 308 veya 2020 ve üstü F kasa olarak bilinen Opel Corsa.

    İkisinin farklı segmentler olduğunun farkındayım. Kıyaslamak istediğim öncelikler; Konfor, yakıt tüketimi ve sorun çıkarmaması. Aracı en fazla 3 kişi, genelde 2 kişi veyahut yalnız olarak kullanacağım. Aracı İstanbul içi kullanacağım için ufak tefek sürtmeler, park halinde takmaları falan dert etmeyeceğim bir aracı tercih etmek istiyorum. 308' de eat6 şanzıman varken Corsa'da eat8 şanzıman olması beni biraz Corsa'ya çekiyor. Bagaj hacmi ve arka koltukların darlığı benim için çok problem teşkil etmiyor. Ama öte yandan bir önceki aracım da 2009 model Peugeot 308'di. Ondan Corsa'ya geçtiğimde sürücü koltuğu dar gelir mi, bu konuda şüphelerim var. 1.80-85 kilo civarlarında biriyim. Tabi bunların dışında sonuç olarak 308'de C segment olarak iç alanın genişliği, 1.6 bluehdi motorun az yakması gibi avantajları var. 1.2T motorun yakıt tüketiminin de aşırı olmadığını gördüm yapılan incelemelerde. Kısaca sormak istediğim şey aslında, Corsa tercih edersem, 308 tercih etmemenin pişmanlığını yaşar mıyım?








  • Quencia kullanıcısına yanıt
    Corsa sahibiyim, 1.75 boy 65 kilo ile dik pozisyonda oturmayı sevdiğim için arkama bir insan oturabiliyor. Bundan bir tık fazlası için arkada oturana rahat olmayacaktır. İki çocuklu bir aile olarak Corsa ile fazlasıyla mutluyuz
  • efyavas kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevabınız için. Corsa'nın yakıt tüketimi ve süspansiyon konusundaki performansı hakkında düşünceleriniz nelerdir peki

  • Quencia kullanıcısına yanıt
    Yakıt uzun yolda 115 km ile 5.5 litre 130-140 km hızla 6 litre. Şehir içi 8.5, 13bin kilometrelik tüm kullanım ortalamam 6.8 litre.

    Konfor odaklı düşünürseniz süspansiyon sert gelebilir ama bence konfor ve yol tutuş çok güzel dengelenmiş.
  • 2 tane Corsa F Ultimate gidip boya çıktığı için alamamış eski bir 308 kullanıcısı olarak Ultimate Corsa diyorum. Yeni her zaman yenidir. 308 2014ten 2021e kadar uzunca bir süre üretilmiş bir araç başta Peugeot olmak üzere Fransız araçlarının çoğunda kasa geçişleri çok keskin oluyor. Eski kasanın dolusu bile yeni kasanın boş paketinden daha az özellikli kalıyor. Araçtan soğuyorsun. Yeni 308 in test sürüşüne gittiğimde son kalan eski kasa 308 ler hala satılıyordu dolu dolu olmasına rağmen dönüp bakmadım bile. Makyaj sonrası 308 lerde de EAT8 var. Makyaj öncesi EAT6. Makyaj operasyonu 2017 sonları. Hiç mi alınmaz alınır tabi Allure Sport 308 i uyguna denk getirirseniz düşünmeden alın. Yine de Corsa Ultimate kadar dolu dolu olmayacaktır. Corsa Ultimate her anlamda fiyat performans aracı. Yakıtı da 308 den az olur. Ha yine de az yakmaz çünkü 130 beygir ve tam otomatik tork konvertörlü şanzıman var. Bir DSG Polo kadar 1.3 Tce EDC Clio kadar ya da 1.0 DCT İ20 kadar az yakmaz. Makul performans makul tüketim olsun derseniz Corsanın makyaj öncesi Elegance olanlar 100 HP ve cam tavanlı hayalet göstergeli versiyonları var. Fakat çarpışma önleme şerit takip vs gibi asistanlar ultmatete var. Makyaj sonrasında boş pakette bile güvenlik donanımları standart İ20 ler gibi. Alternatif olarakta makyajlı Elite İ20 düşünebilirsiniz. LPG de uyumlu.





  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    quote:

    Corsanın makyaj öncesi Elegance olanlar 100 HP ve cam tavanlı hayalet göstergeli versiyonları var. Fakat çarpışma önleme şerit takip vs gibi asistanlar ultmatete var.


    2022 makyajsız Corsa edition var bende. Ön çarpışma önleyici, şerit takip, direksiyon ısıtma, far ve yağmur sensörleri gibi şeyler standart mevcut.
  • Hocam bende yeni 208 aldım daha önce 308 kullanicisiydim , Corsa ve 208 sürdüm.
    Bütçe durumu varsa kesinlikle 208 tavsiye ederim.
    Neden diye sorarsanız kesinlikle iç malzeme kalitesi 208 in çok daha iyi , yalıtım ve yol sesi de 208 in daha iyi.
    Motor ve şanzıman zaten aynı.
    308 ile farkları ise ben dizel kullanıyordum başta motor sesi gitti , 308 e kıyasla yol sesi daha az, kapılar daha tok.
  • efyavas kullanıcısına yanıt

    Al işte Opelin en büyük saçmalığı bu işte bir donanımı diğerini tutmuyor. Astra J yi satıp Corsaya geçmek istedim Astra J de öyleydi 10 tane donanım paketi var biri diğerini tutmuyor. Hayalet gösterge kör nokta ve 130 HP yoktur değil mi?   Çarpışma önleme vs Editionda Eleganceta olduğunu bilsem alırdım.

  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Makyajsız kasada hayalet elegans ve ultide var, 130 hp ve kör nokta, ön park sensörü, otomatik klima sadece ultide.

    Daha ilginci makyajlı editionda multimedya ekranı yok 😅
  • efyavas kullanıcısına yanıt

    OPIL  

  • efyavas kullanıcısına yanıt

    Hocam ilanlara hızlıca baktım kafama göre bir sürü Elegance varmış sabah sabah moralim sıfırlandı. Corsalarda sorun çıkınca Clio aldım gönülsüz bir şekilde dönüşte yolda kaza yaptım kaput değişti masrafı 50 beklerken 80 i buldu zaten soğumuştum aracımdan iyice soğudum. Yaptığım kaza şehir içinde oldu. Corsa olsa çarpışma önleme kurtarırdı.  

  • Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Şuan Corsa'nın Ultimate paketini değerlendiriyorum uygun bir fiyata ilanlardan bulursam almayı düşünüyorum. Bir yandan da önerilen 208'i de inceledim gayet harika gözüküyor bir gözüm de onun üstünde

  • Yalıtım öncelikli ise 208, şasi rijitliği ve iç hacim bagaj önemli ise 2017+ 308 derim.

  • Ben olsam 308 alırdım.. b ile c seğmenlerı arasındaki tek fark boyut ya da bagaj degıldır. Ses yalıtımı, süspansiyon konforu, yol tutuş, sürüş konforu ve iç hacım genıslıgı olarak c segmentı 2018 model 308 ile 2020 corsa arasında bariz fark vardır.


    1.80 boyunuz var ise corsada arkanıza bır yetişkin zor oturur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.