Şimdi Ara

31/12/2023te biten tecil için alım ne zaman yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 31 aralıkta tecilim bitiyor. Ondan sonra ki süreçte neler oluyor? Şubat celbine otomatik atma durumu olur mu? Ocaktan sonra yurtdışında olacağım. Hangi celbe atabilir? Lisans mezunuyum yedek subaylık istiyorum ama şubattan sonra askere gitmek istiyorum neler yapılabilir?




  • Daha önce ASAL yoklama başvurusu yapmadıysanız veya aile hekimine askerlik muayenesi olmadıysanız (ya da muayene üstünden 2 yıldan fazla süre geçtiyse)
    En geç Aralık ayı içinde bunları yaptırmanız lazım.

    Eğer şubat celbine yetişeyim diyorsanız en geç 30 kasıma kadar bu işlemleri hallediniz.





  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Muayene vs hiç bişey yaptırmadım. Tecil öğrenci erteli 31/12/2023e kadar. Marttan sonra askere gitmek istiyorum. Edevletten marttan sonrası için yedek subaylığa başvurabilir myim?

  • Yedek subay ve astsubaylar celplerin ilk grubuyla gider. Şubatta müsait değilseniz Aralık ayında yoklama ve muayene işlemlerini yaptırsınız. En erken mayıs 2024 celbine tabii olursunuz.

    Her celp yedek subay alımı var, çıkar mı çıkmaz mı büyük oranda şans meselesi. Referans alınacak en kaba hesap, dönem arkadaşlarınızdan (bedelli / dövizle askerlik yapanlar hariç) kaçına yedek subaylık çıktıysa sizin de şansınız yaklaşık o kadar.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Yani hocam martta yoklama ve muayene yaptırsam gidemez miyim yedek subay olarak? Yedek subay ve astsubaylar başla celpte gidemiyor mu

  • https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022

    31 aralığa kadar yoklama işlemlerini tamamlanız lazım. Aksi halde yoklama kaçağına düşüp para cezası alırsınız. Günlüğü 20 TL mi neydi.
    Aralıkta yoklamanızı yaptırın, en erken mayısa gitme ihtimaliniz var. Bazen ağustosa da attığı oluyor. Askerliğim sayfasından takip edersiniz.

    Kritik tarih 1-10 mart arası. Eğer askerlik durum belgenizdeki xx.05.2024 tarihine kadar ilişiği yoktur yazısı süreç sonunda aynı kalırsa mayıs celbine yolcusunuz demektir.

    Yedek subay ve astsubaylar memur gibi ihtiyaç dahilinde alındığı için bir an önce eğitimini tamamlayıp göreve başlaması lazım. O yüzden ilk grupla alınıyor. Zaten yıllık 12-13 bin civarı yedek subay alınıyor. Bir o kadar da yedek astsubay var. Yıllık alınan 6 ay er sayısı ise 350-400 bin kadar. Yedek subaylar ve astsubaylar için 1 grup yetiyor.
    MSB 2022 yılı faaliyet raporundan bakabilirsiniz. Rakamlar orada veriliyor.




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam aralıkta internetten işlemi yaparım ama marttan önce askere gidemem yurtdışındayım. Riske girmemek için ocak sonu yoklama yaptırsam yedek subay olarak gitme ihtimalim var mıdır? Sıkıntı çıkar mı

  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt

    Ocak sonu da aynı celbe (mayıs) çıkıyor. Boşuna ceza yeme riskine girmeyin.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Şubatta gitmezsem sorun yok. Aralık sonuna doğru yoklama işlemini yaptıracağım. Aile hekimine gitmek zorunlu mu yıl sonuna kadar?

  • Evet, muayene de yoklamanın bir parçası. Son dakikaya da bırakmayın, aile hekiminin sağı solu belli olmuyor. Hastaneye falan sevk ederse süreç uzar doğal olarak.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    17-18 aralık gibi türkiyeye döneceğim. 31ine kadar yaptıracağım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.