Şimdi Ara

32-Bitlik Bilgisayarda 64-Bitlik Program Çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamün Aleyküm,

    Ben şu an 32-bit all-in-one PC kullanıyorum. Klavyeli tablet ama bilgisayar olarak kabul ediliyor, Acer Aspire Switch 10. Benim sorunum şu anda nasıl 64-bitlik programı bilgisayarımda kullanabilirim? Bu mümkün mü? Sanal makine kurmak bu bilgisayarda pek mümkün görünmüyor (yavaş), 64-bite çevirmeye kalkışsam bu sefer korsan ürün kullanmam zorunlu olacak çünkü OEM kodunu kaybedeceğim (bilgisayar işlemcisi 64-bit ama ram küçük). Peki nasıl başka yollarla bilgisayarımda 64-bit program kurarım veya kullanırım? Bir tavsiye?

    Teşekkürler.



  • 32bit bir işletim sisteminde 64bit yazılım çalıştıramazsınız, hiçbir yolu yoktur. Bilgisayara 64bit işletim sistemi kurularak aynı lisans kullanılabilir ama sizin dediğiniz tarzda düşük ramli/donanımlı bir cihazda 64bit Windows 32bitliğe oranla çok daha yavaş çalışacaktır. Bu arada 64bit program kullanma amacınız nedir?
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Mesela bazı animasyon ve çizim programları 64-bitlik sistem gerektiriyor (yeni Photoshop ve After Effects sürümleri gibi). Bunları bazen kullanma ihtiyacı oluyor. Ayrıca araştırdığıma göre eğer OEM 32-bit bilgisayarı 64-bit aynı işletim sistemine dönüştürürsem OEM aktivasyon kodu çalışmayacak, sadece şu an kullandığım belirli Windows 8.1 32-bitte geçerli oluyor.

    Olsun, yine de yardımlarınıza teşekkürler.
  • OEM lisans 32bitte de 64bitte de geçerlidir, sadece aynı donanımda kurmanız gerekir, o nedenle gönül rahatlığıyla mevcut işlerim sisteminin 64bitliğini yükleyebilirsiniz. Evet, yeni nesil grafik yazılımlarının çoğu artık standart 64bitte çalışıyorlar çünkü ram hitiyaçları yüksek seviyede. Ya eski versiyonları kullanın derim (bir ara CS2 ücretsiz dağıtılmıştı yanlışlıkla) ya da bilgisayarı değiştirin.
  • Neden 32 bit ramden dolayıysa ve hale öyleyse ram alman gerekir ama rami zaten değiştirdiysen format atıp kurulum sırasında 64 bit seçmen gerekli yada youtubede bununla ilgili bir iki video var pek güvenilir değil ama dene (daha yeni başladım yanlış şeyler söylediysem kusurabakmayın)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.