Şimdi Ara

32 TB Seagate HAMR hard diskler bu yıl geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 32 TB Seagate HAMR hard diskler bu yıl geliyor
    Seagate, bir süredir ikinci nesil Isı Destekli Manyetik Kayıt (HAMR) teknolojisi olarak adlandırdığı hard diskler üzerinde çalışıyor. Firma, geleneksel hard diskler için yeni HAMR teknolojisini kullanıyor ve ilk 32TB kapasiteli modelini bu yıl, 40TB kapasiteli modelini ise 2024 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor.



    Seagate'in 32 TB HAMR HDD'leri geliyor



    Seagate, HAMR teknolojisini manyetik kayıt teknolojisi üzerine kurulu yüksek kapasiteli sürücüler için bir sonraki adım olarak görüyor. Esasen, HAMR için tüm veri bitlerinin her zamankinden daha küçük ve daha yoğun bir şekilde paketlenmesine izin vererek manyetik teknolojide onlarca yıldır gördüğümüz şeyin iyileştirilmiş hali diyebiliriz. Faydası ise manyetik ve termal olarak stabil kalabilmesi.



    32 TB Seagate HAMR hard diskler bu yıl geliyor
    Veri bitleri bir nanosaniye içinde ısıtılıp soğutuluyor ve böylece HAMR lazerinden olumsuz etkilenmiyorlar. Seagate, lazerin sürücünün sıcaklığını ya da güvenilirliğini etkilemediğini belirtiyor. Önümüzdeki on yıl için önemli kurumsal sabit disk teknolojilerinden biri olması bekleniyor ve şüphesiz, bunlar son tüketiciye de ulaşacaktır.



    Ayrıca Bkz.SK hynix, yüksek hızlı 238 katmanlı 4D NAND belleklerin seri üretimine başladı



    Seagate'in 32 TB'lık HAMR sürücüsünün ilk ticari sürümünün 2023 yılının 3. çeyreğinde, 40 TB'lık sürücünün ise 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Seagate, laboratuvarlarında test aşamasında olan 50TB kapasiteli bir modele de sahip olduğunu, ancak bunun 2025 yılında piyasaya sürüleceğini söyledi. Öte yandan ilginç bir şekilde 32TB'lık model, eski PMR teknolojisini kullanan mevcut 20TB HDD'lerle aynı sayıda disk ve kafa içeriyor. Seagate her ne kadar HAMR'a yönelmiş olsa da, yakında piyasaya sürülecek olan eski teknolojiye dayalı 24 TB ve 28 TB kapasiteli HDD'lerle geleneksel manyetik sürücüleri piyasaya sürmeye devam edecek.




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/309787/seagate-hamr-32-tb-capacity-drives-arriving-later-this-year-40-tb-in-2024







  • SSD üreten ifrmaları satın alarak hazır çalışmalara zaten kondular. 32 TB SSD maliyeti halen HDD maliyetinden çok fazla ve özellikle kurumsal piyasada HDD'ye talep var. Sanıyormusunuz ki Google, Apple, MS sattıları cloud TB'ları SSD üzerinde tutuyorlar. Zaten niye tutsun. Maliyet çok fazla olur. Her halikarda yedekleme de yapmaları kaçınılmaz, maliyet katlamala artar.
  • Mekanik Disk işi artık çok gereksiz. Bu firmaların ssd lerden daha yavaş çalışan ama mekanik parça kullanmayan nand diskler konusunda çok önceden çalışması ve yeni bir inovasyon başlatmaları gerekiyordu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    SSD üreten ifrmaları satın alarak hazır çalışmalara zaten kondular. 32 TB SSD maliyeti halen HDD maliyetinden çok fazla ve özellikle kurumsal piyasada HDD'ye talep var. Sanıyormusunuz ki Google, Apple, MS sattıları cloud TB'ları SSD üzerinde tutuyorlar. Zaten niye tutsun. Maliyet çok fazla olur. Her halikarda yedekleme de yapmaları kaçınılmaz, maliyet katlamala artar.

  • 16 tb bi asgari ücret kadar. Düşerse yaygınlaşır

  • Tamam kapasite artıyor da artık şu okuma/yazma hızı da en azından SATA sınırlarına doğru gelse iyi olur.

  • Kapasiteyi artıracaklarına hızı artırsınlar. İlla sata kullanmak zorunda değiller. Pcie x2 bağlantısı kullanabilirler. Çünkü kapasite için bile olsa arşivleme amacı hariç kullanılamayacak yavaşlıktalar. Firmalar zaten 100 tane alıp raid yaparak doğru düzgün bir hız alabiliyor. 2 tane falan alıp kullanmak mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt

    Depolama, yedekleme ve arşivleme için halen gerekli. NAND diskler hem TB başına yüksek maliyetli hem de uzun süreli veri saklama konusunda HDD kadar güvenilir değil.

    Bir arıza durumunda mesela bir SSD'den veri kurtarımı da düşük ihtimal. Tek kriter hız değil kısacası, profesyonel ortamda güvenilirlik de ön plana çıkıyor.

    Ben de şahsen çok değerli hatıra fotoğraflarımı, videoları vs. her zaman hdd'de saklamayı tercih ederim, profesyonel öncelikli birşey olmasa bile manevi değeri büyük

    verileri saklamak için HDD daha uygun diye düşünüyorum.

  • Depolama için hâlâ HDD GB/Fiyat oranında rakipsiz. Talep oldukça bunlar da büyümeye devam eder.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 11 Haziran 2023; 13:28:25 >
  • makine26 M kullanıcısına yanıt

    32 terabayta kaç film sığabilir şirketler kullanmak için alabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.