Şimdi Ara

33-36bin liraya dizel otomatik tavsiyesi verirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok kararsız kaldım. Ceed bravo accent-blue inceledim. Tabi ceed biraz öne çıktı ama 33-36 fiyat aralığında vergileri üzmeyecek servisi hesaplı bir dizel otomatik araç tavsiyesinde bulunursanız minnettar olacağım. Gerçi yılda toplam 15-20000 km aralığında bir kullanım olacak ama benzinli araçlar otomatikte haddinden fazla yakıt tüketiyorlar.



  • aynen bende o fiyatlarda bi dizel otomatik arıyorum 3 haftadır karar veremedim
  • ya ben benzinli otomatik focus aldım ama vazgeçtim sonra, yeni kasa gelecekmiş . Ah işte bütçeyi şöyle 5-6 daha zorlasak ceed biçilmiş kaftan ama gel gör ki
    çıkamıyoruz.
  • 15-20 bin km için dizel tam olarak şart değil bence. Aradaki fark kapandı 3.60 oldu mazot. Size dizelin ekonomikliğini aratmayacak bir benzinli+otomatik öneriyim. Seat İbiza Style 1.2 TSI + DSG. Şehir içi 7 litre, şehir dışı 4.4 litre yakıyor. DSG şanzıman ise otomatik şanzımanların en iyilerinden bildiğiniz gibi. 35.000 fiyatı var arabanın. Style donanım ise gayet dolu.
  • Mantıklı görünüyor ancak o paralara c segmenti araç alınabilecekken ibizaya 35 000 vermek tartışılır. Vergi avantajı var gerçi ama benzin tüketimi pratikte gene 10 litreyi bulur gibi geliyor bana.
  • Pratikte şehir içi sakin sürüşte 7 litreyi geçmiyor birebir tecrübe edildi. Eski atmosferik benzinliler gibi değil artık küçük hacimli turbo beslemeli motorlar. 7 litreyi rodajdan sonra garanti edebilirim size. Bu kadar ekonomik ve ekonomik olmasına rağmen performanslı ve DSG gibi bir şanzımana sahip bir araç için 35 bin bence çok mantıklı.

    35 veren C sınıfı alır mantığına hiç sıcak bakmıyorum çünkü 35e alacağınız C sınıfı araç 1.6 atmosferik olacak 10 litreden aşağı yakmayacak ve manuel olacak. Otomatik + düzgün bir motor ekleyince birden 40 bini geçiyor. Bir de bu açıdan bakın.

    Dolu + dizel + otomatik C sınıfı parasına mesela D sınıfı alınıyor, bu böyle gider, ihtiyaçlar tercihleri belirler...
  • Peki o zaman 207 sw çok güzel olmuş sizce düşünülebilir mi? otomatik dizeli hakkında bilginiz var mı?
  • 207 sw'nin otomatik dizeli yok. Benzinli otomatik vitesi var 39.500 fiyatı. B sınıfı benzinli bir Station Wagon için uçuk bir fiyat....

    Bence sizin için en mantıklı araç 1.2 TSI + DSG İbiza.
  • seat ibiza marka arabaya 35.000 verilirmi? ikinci elde küllüm zarar edecek arkadaşımız. önerdiğiniz şeye bakın...hemde benzinli...bu arabanın ederi, bence 29.000.

    benzinli otomatik bir araç için şehiriçi 7 km garanti diyor arkadaş...yanlış bilgi bunlar. hem benzin hem otomatik, o tüketimi görmesi imkansız. dsg de olsa imkansız.

    ben klasik otomatik istanbul şehiriçi benzinli arabamla 14 litre tükettim yıllarca...şimdide dizel otomatik corolla var 4 yıldır. sabah akşam köprü trafiği, tüketim 8,5 litre...
  • Birebir kullandığım arabanın ne kadar yaktığını benden iyi mi bileceksin arkadşım? Şehir içi rodajdan sonra sakin sürüşte 7 litre yakıyor, 1.2 turbo şarjlı araba ve DSG vites, manuel vitesten az yakıyor. Hala neyin peşindesiniz anlamadım ki?

    Klasik otomatik zaten benzin düşmanı 1.6 hitler motorla 13 litre minimum. Ama artık teknolojiyi görün, bırakın artık şu eski teknolojileri.

    Önerdiğiniz şeye bakın... şeklinde yorum yapamazsınız önerime, fikrime katılmazsınız olur biter. Ayrıca kaç tane Seat alıp sattınız ki 2. el değeri hakkında bu kadar emin yorum yapıyorsunuz? Yürürü motoru şanzımanı herşeyiyle Polo bu araba, kalitesi sorunsuzluğu arkasındaki VW desteği yeter.

    1.4 tdi Cordoba /İbizaların, 1.4 TSI Leon'ların piyasasına bakın da Seat'ın piyasası neymiş görün. O zaman böyle kulaktan dolma sallama mesajlar yazmazsın.
  • Peugeot 407 2.0 HDI Otomatik (2005-2007)
    Mondeo 2.0 TDCI Otomatik (2006-2007)
    Vectra 1.9 CDTI (2005-2007)

    Bu araçları 30 binin altına alırsınız, kalan rakamı da mazot parası yaparsınız. Ayrıca satarken fazla zarar etmezsiniz, çünkü vergilerini siz ödemiyorsunuz, 2. el alıyorsunuz:) Bu araçlar sizin saydığınız araçları bagaja koyup yanında taşırlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayram1599

    seat ibiza marka arabaya 35.000 verilirmi? ikinci elde küllüm zarar edecek arkadaşımız. önerdiğiniz şeye bakın...hemde benzinli...bu arabanın ederi, bence 29.000.

    benzinli otomatik bir araç için şehiriçi 7 km garanti diyor arkadaş...yanlış bilgi bunlar. hem benzin hem otomatik, o tüketimi görmesi imkansız. dsg de olsa imkansız.

    ben klasik otomatik istanbul şehiriçi benzinli arabamla 14 litre tükettim yıllarca...şimdide dizel otomatik corolla var 4 yıldır. sabah akşam köprü trafiği, tüketim 8,5 litre...


    Veren verir, ha ben olsam vermem şeklinde şık bir cevap varken verenleri rencide edecek yaklaşım sizinki. Ayrıca TSI motorlu ve DSG şanzımanlı bir arabanın ederi nasıl 29.000 olabiliyor anlamış değilim, fiyatını sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum.
    Bu tüm Seat modelleri için de geçerli (görüşüm), 1.6 Dizel DGS li Leon 47.000, yani aynı donanımdaki Golfe göre yaklaşık 12-13 bin TL ucuz. İkinci el konusuna gelince sıfır alırken Golften 15 bin ucuz olsun ama satarken aynı paraya satıyım mantığıyla bakılınca tabiki ikinci eli kaybettirecek görünür.
    Yakıt konusu ise tamamen kullanıma bakar, 7 litre yakan da olur, 10 litre yakan da, ancak sakin kullanımda 7-7.5 yakacağına kesinlikle inanıyorum, artık eskisi gibi otomatikler %25 daha fazla tüketmiyor. (Otomatik var otomatik var, bu da Corollanız için yorumum)




  • Belki fiorino comfortmatic de olabilir ya doblo comfortmatic yani otomatik viteslileri ama malesef bunlarda her yıl muayene ve 6 yıl aynı mtv gibi dertler var, neticede ticari araç. Binek olarak Punto Evo lara da bakmanızı tavsiye ederim...
    quote:

    Orijinalden alıntı: hsym114
    transporter hacıı
  • arkadaşlar banada bi araç tavsiyesi lazım yeni başlık açmıyim.
    benzinli olacak ama tüp takılabilecek ( cruze 124 hp,accent blue ve tsı motorlar eleniyor),
    3-4 yaşını geçmemiş olacak,
    C segmenti sedan olacak, hacbak kasalar hoşuma gitsede bana uygun değil,
    triptronik 6 ileri vites olacak, sorun çıkarmayacak, ( corollanın mmt otomatiği mahkemelik olduğundan saf dışı)
    cruze kontrol olmazsa olmaz özellik benim için,
    fiyat 30.000 liranın üzerine çıkmayacak,

    aklımdaki arabalar,
    jetta 102 hp confortline ( 2007-2008 modeller alınabiliyor)
    cruze 115 hp motorlu ls plus paket, ( motorun güçsüz olduğu herkezin dilinde, ikinci elide zayıf sanırım. cruze controlde varmı yokmu her kafadan ayrı ses çıkıyor)
    opel astra sedan cosmo yada enjoy ( arabayı sokakda görmüşlüğüm var, başka hiçbir bilgim yok alırsamda körü körüne alıcam)
  • Ben olsam Jetta, Golf veya Astra düşünürdüm. Ama ilk tercihim Jetta olurdu. Çünkü önceki kasa Jetta çok kaliteliydi, yeni kasasından bile kaliteli, mesela kapı içlerinin malzemesi ile aralarında fark var.

    Bu üçü de hızlı gidecek piyasası sağlam arabalar. Ama Astra 102 beygirlik tarihi eser VW motorundan hem biraz daha az yakar hem de biraz daha performanslıdır. Golf'ler de o bütçede genelde FSI motorlu bulunuyor onlara da LPG takılmıyor. 1.6 atmosferik olanları da sanırım fazla yok.
  • Sonunda Kia ceed de karar kıldım. Fiyat performans olarak en uygun o çıktı. Yok vites sistemi eski, yok çok yüksek hızda içeri ses alıyor, yok ikinci eli kötü gibi olumsuz yorumlara kulak tıkadım. Yakıt olarak çok tüketse de bu fiyata dizel-otomatik olması 5 yıl garantili olması en çok cezbeden yönleri oldu. Sonuçta 5 - 6 yıl bir araca binmek lazım. Klasik Türk zekası daha aracı almadık satmayı düşünüyoruz ama 5 yıl sonra edeceği miktarda hiç azımsanacak gibi olmayacaktır. Donanım olarak en düşük dizel otomatik modeldeki (emotion) donanım beni tatmin ediyor. Neyse alınca düşüncelerimi yazarım.
  • Kararınız hayırlı olsun. Ben de yaklaşıp bir aydır düşünüp de karar veremeyen birisi olarak size imrendim doğrusu. Hangi araca karar versim (Hyundai i20, Fiat Punto Evo, Renault Clio HB) birileri mutlaka o aracı kötüleyip fikrimi değiştirmeme sebep oldular. Benzinli otomatik i20 düşünüyordum, çok da güzel bir araç bence, ama herkes dizel al deyince dizel otomatik arayışındayım. Punto Evo için 38'e kadar çıkardım bütçeyi, ama halen karar veremedim. 41'e Polo, 42'ye Kia Ceed var. Ceed'i çok beğendim, fiyatı biraz daha uygun olsa alabilirdim. Siz ne kadar fiyat aldınız araç için?
  • Liste fiyatından pek indirim yaptıramadık, aldığımız bayinin sahibi tanıdık olduğu halde. İnan çok araştırdım ford focus benzinli otomatik alıp sonra iptal ettik.
    B segmenti düşünüyorsan Vengaya kesinlikle bir bak dizel otomatiği yok ama benzinliside çok az benzin yakıyor. Ayrıca Kia bayileri 1550 liraya LPG dönüşümü yapıyorlar ve garanti bozulmuyor. Bu olay çok önemli bence, bildiğim sadece kia ve fiatta var. Şu anda Türkiye ortamı için en güzel yakıt çözümü olarak gözüküyor. Poloyo o para verilmez biraz marka satıyorlar gibi bence. Eğer VW gurubunda düşünüyorsan Seat İbiza Style 1.2 TSI DSG modeline bak .Pcpokat arkadaş önerdi inceledim çok başarılı bir araç. Otomatikte fazla seçenek yok malesef. Olanlarda büyük sınıf araçlar. Kendin için en iyisini sen bilirsin. Ama arkadaşlarının söyledikleri biraz doğru fiat punto ve renault clio paralarını pek hakediyor gibi görünmüyor bana. i20 güzel bir seçim.
    sağlıcakla




  • az kullnılmıs 308 bulabilirsin. Benim ortalama tüketimim 4.8 lt , ayrıca arac konforlu ekonomik ve seri. Esp de var. İkinci el alınca satarken zarada etmessin
  • Burak arkadaşın arabası düz vites herhalde otomatik vitesler pek o seviyeye düşemezler o büyüklükteki bir arabada. Tabi 3 yada 4 yaşında kullanılmış otomobilde düşünülebilir. Hatta golf neden olmasın
    Düzenleme: Yazım hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurtek61 -- 23 Nisan 2011; 10:19:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.