Şimdi Ara

351. KD KÜTAHYA HAVA ER EĞİTİM TUGAYI (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
7.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dedeler peki bu Kütahya dan nereye gideceğimiz nasıl belli olacak? diğer askerlerde nereye gidecekleri bile yazıyor ama bizde yok?
  • Arkadaşlar pm leri göremiyorum mobil sorun yaratiyo kütahyada okuyan biri olarak iyi biliyorum oralari bende ıstanbuldan 12 sı sabah yola çıkacağım 349 dedeler aydınlatırsa bizleri seviniriz bu arada ismim tunç yaş 25 :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler son bilgiler bende. Başlıkta da yazdım zaten çevrenizdekiler "tatil köyü" diyecekler; inanmayın :) 70 gün önce oradaydım. Askerliğin kolayı yok. Aklınızdan çıkarmayın. Üçüncü gün sabah içtimasında anlayacaksınız ne demek istediğimi. Boş yere inatlaşmayın, ben sizi gerçeklerle yüzleştiriyorum :)

    Şimdi bizim devreler (349. kd) 6 bölüğe dağıtılmıştı. 1-2-3-4-6 olmak üzere. Ben 1'deydim. Bölükte sıkıntı yoktu. Bahsettiğim sıkıntı Kütahya'daki imkanlar ve hava koşulları. Ama bitişiğimizdeki bölük, yani 2.ci bölük :) 2.ci bölükte olan devrelerim yazsınlar. Biz içeride sıcak yerde otururken onlar yemek öncesi ödül diye şınav çekerlerdi :) Sayımız 460 civarıydı. 3.cü bölük için cehennem bölüğü diyolardı. 800'e yakın asker vardı. Biz eldiven ve boyunluk kullanırken onlar kullanmazdı. İçtimaları da haliyle 1 saati geçerdi. Oradan gelen arkadaşların anlattıklarını duyunca da ne kadar şanslı olduğumu anlıyorum. Üçüncü bölüğe düşenler şimdiden şans dilesinler kendilerine. 1.ci bölüğe düşerseniz çok sıkmazlar. Biz eğitim sahasında takılırken diğer bölükler dağıl toplan yiyolardı. Dağıl toplanı 10 gün sonra öğreneceksiniz bu arada :D Bazı bölükler eğitime giderken peşlerinden ambulans geliyordu. Bayılanlar falan :)
    Yemekhane ve hamamın hemen yanındasınızdır. Kantine koşma olimpiyatlarında da 2.ci bölüğe fark atarsınız her zaman. Hamamdan 150 metre ileride de pideci var. Usta askerler ve komutanlardan pek sıra gelmez ama açlıktan zafiyet geçirince 2 saat 20 dakika beklersiniz benim gibi. Müthiş geliyor o açlıkta o pideler. Ama pide yemek için biraz beklemelisiniz. Yoksa ceza alırsınız. Ayrıca çavuşlarla aranızı iyi tutun. Muhabbet kurun, şakalaşın ama çok cıvıtmayın. İşinizi gördürmek için bunlar gerekli. Çay içemezsiniz muhtemelen kahvaltı haricinde. Ben, 44 günde, kahvaltı haricinde 2 defa çay içtim. Birisi şanstı, diğerini de kan tükürdüğümü gören çavuş ikram ettiydi. Çok sevaba girdi o gün ona eminim :) Yineliyorum, çavuşlara komutanım çektirecekler. Tercih sizin. Ben çekmedim. Bunun yolu da ya çavuşlarla muhatap olmamak ya da arayı iyi tutup gardaş, başgan gibi hitaplarla konuşmak. Bir dal sigara çok değişik kapılar açar. Ama en önemli husus şu: Haklıysanız, hakkınızı savunun ve kimseden korkmayın.

    Anladığım kadarıyla acemi birliklerinde bir tür taktik bu. Hem sivil hayatın kıymetini anlıyorsunuz hem de gideceğiniz usta birliklerine minnet duyuyorsunuz. Çiğ etlerin olduğu tabldotlardan porselen tabakta pilav üstü dönere gelince benim gibi, haliyle kıymetini biliyorsunuz usta birliğinizin. Şu anda İncirlik / Adana'dayım. Yaptığım şeyin askerlikle alakası yok diyeyim. O kadar rahatım burada. İçtima ve nöbetler askerliğe en çok yaklaştığımız anlar. Onun dışında asker bile saymıyorum kendimi. Komutanlarla arkadaş gibi oluyorsunuz. Kütahya'da sizi kimse iplemez ama usta birliğinde imtina ile bakarlar.

    Şimdi ilk hafta "sporcu var mı?" diye sorarlar. Var demeyin :) Malzeme taşırsınız. "Bilgisayarı olan?","Ehliyeti olan?" vs. enteresan sorulara hiç aldırmayın, duymazdan gelin. "El yazısı güzel olan var mı?" dediklerinde eğitim sahasından uzak durmak isteyenler ortaya çıkabilirler. Dağıtım olana kadar idari işlerde yardırırsınız ama diğer arkadaşlarınızdan ayrıcalıklı olursunuz. Mesela istediğiniz saatte çay ve sigara içebilirsiniz. Bütün öğünlerde yemeği önden yersiniz. İçtimalarda çok beklemezsiniz. Kamuflajlarınız kirlenmez bile. Komutanlarla ve çavuşlarla muhabbetiniz olur. Bunlar önemli şeyler arkadaşlar. Çok tekrar ediyorum ama bir bardak çayın bile rüyada görüldüğü bir durumdan bahsediyorum. Küçük şeylerin ne kadar önemli olduğunu orada anlıyor insan. Zaten askerliğin bu yönü güzel sadece. Ne kadar güzel bir hayatınız olduğunu anlamak ve şükretmek. Askerlik bunu sağlıyor insanlara. Tabi bu arada şafak 42 asdasdasdsd :D :D :D Bu yazıyı okuyanlar bir hafta sonra hatırlayıp hem imrenecek hem küfür edecekler. Ama yok öyle, gideceksiniz. Gerçi Nisan celbinde sayı az oluyor. O bakımdan rahat edebilirsiniz. Bizim dönemde tugayda toplam 6000 asker vardı. Poff... Tabi bu satırları şu an çarşıdan yazıyorum size. Ankara'ya sevkim oldu da asdasddsasda :D Biraz gezip geleyim. İzin dedim de bu arada oradaki günlerinizde gördüğünüz tek sivil yemekhaneciler olacaktır. Dışarı çıktığımda duygulanmıştım sivil insan görünce. Neyse, devam edelim.

    Viziteye çıkmak kesinlikle serbesttir. Size verilecek olan check list'te de yazar bu. Bir nevi minyatür iç yönetmelik oluyor check list dedikleri. İsterseniz her gün çıkabilirsiniz; ama bir rahatsızlığınız olmalı. Yoksa papara yersiniz doktorlardan. Viziteye çıkmaktan çekinmeyin. Gözlüğü olanlar dikkat! Sıkıldın veya bunaldın mı? İşte sana formül. Viziteye çıkıp "gözlüğüm kırıldı" diyorsun ve bir gün dışarıda geziyorsun. Üzerine de gözlüğünü alıyorsun :) Şaka bir yana, ortopedik sorunu olanlar (benim gibi) ilk günlerden vizitee gitsinler arkadaşlar. Yoksa sonradan ciddiye alınmaz "nasıl olsa az günün kaldı diye" İlk günlerde gidin ki işin kaymağını yiyin. Hem de sorununuza çare bulun. Belki de bir kaç gün dışarı çıkar, menemen yersiniz :)
    Böyle bir rahatsızlığınız varsa, elinizde de raporunuz varsa mutlaka yanınızda götürün. Acemilik boyunca yatarsınız, usta birliğinde de tabi. Ben şu an nöbetlerden muafım. Benim gibi olanlar zaten free. Her gün fizik tedaviye gidenler, ameliyat olup askerliği yiyenler vs. Bunu önceden ayarlayın eğer hastalığınızın ciddiye alınmasını istiyorsanız. Raporunuzla gidin, bir hafta sonra viziteye çıkar raporunuzu arz edersiniz ve arkadaşlarınız yardırırken siz yatarsınız.


    Neyse. Otobüsüm kalkıyor alt devreler :) Şafak 42 :D Ankara'ya git 41. Bir gün gezsem 40. En kötü ihtimalle geri dönsem 39. Bitti yaaa bitti :D
    Hadi geçmiş olsun. Hakkınızda hayırlısını dileyin. Dua edip girin içeri. Allah yardım ediyor.




  • XR9; bilgiler icin tesekkurler, anlasilan o ki benim telefon goturme hayalim suya dustu :( onun disinda banyo olayi ve kamufilajlarin yikanmamasi cok zorlayacak gibi, sivilde gunluk dus almadan sokaga cikmayan biri olarak ter kokusuna nasil dayanacagim bilmiyorum.
    Bu arada az once 6 sar cift ic camasiri aldim renkleri cok kotu yaw :) bide atlet satilmiyordu mecburen fanila almis bulundum. bunlarin yaninda cuzdan+ bot kilidi + bot icin silikon tabanlik ve siyah renk corap aldim. sampuan + tras takimi + tuvalet kagidi+ sabun+ islak mendil ve casio f91 alip alisverisi tamamlamayi dusunuyorum.
    cuma gunu muhtemelen hizli trenle Ankaradan katilacagim. 11 gibi kutahyada olacagim hayirlisiyla, inzibatlar cevirmezse biraz kutahyada takilip 3 gibi birlige katilmayi dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş ne muamma bi birlikmiş sevineyim mi üzüleyim mi hala karar veremedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saç falan kestirmeye gerek yok. Askeriyede kesmek zorundalar zaten. Hele gidip de otogardaki üçkağıtçı berberlere kazıklanmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Euthanasia1

    Arkadaş ne muamma bi birlikmiş sevineyim mi üzüleyim mi hala karar veremedim

    tertip bende ayni durumdayim. kendimi en kotusune hazirlamaya calisiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beni de yazın beyler istanbuldan 12'si sabahı gidicem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nothingever

    XR9; bilgiler icin tesekkurler, anlasilan o ki benim telefon goturme hayalim suya dustu :( onun disinda banyo olayi ve kamufilajlarin yikanmamasi cok zorlayacak gibi, sivilde gunluk dus almadan sokaga cikmayan biri olarak ter kokusuna nasil dayanacagim bilmiyorum.
    Bu arada az once 6 sar cift ic camasiri aldim renkleri cok kotu yaw :) bide atlet satilmiyordu mecburen fanila almis bulundum. bunlarin yaninda cuzdan+ bot kilidi + bot icin silikon tabanlik ve siyah renk corap aldim. sampuan + tras takimi + tuvalet kagidi+ sabun+ islak mendil ve casio f91 alip alisverisi tamamlamayi dusunuyorum.
    cuma gunu muhtemelen hizli trenle Ankaradan katilacagim. 11 gibi kutahyada olacagim hayirlisiyla, inzibatlar cevirmezse biraz kutahyada takilip 3 gibi birlige katilmayi dusunuyorum.

    Tuvalet kağıdı olarak solo mini tavsiye ederim Her daim cebinde :) Bot kilidine gerek yok, kilit takmak yasak zaten.

     351. KD KÜTAHYA HAVA ER EĞİTİM TUGAYI


    Bir gidecek arkadaşlara şunu söyliyim, orda 25-30Tl'ye tugay çantası satıyorlar. İçindeki tek işe yarar şey gri pijamalar. Ben evde bile giyiyorum :D Onu ayrı olarak alarak daha ucuza getirin alışverişinizi. Çünkü askeriyenin verdiği mavi pijamalara biz deli pijaması diyorduk, çok kötülerdi Tugay çantası almazsanız yanınızda 3 tane askı, 3 tane şeffaf elbise kılıfı, 2şer adet temiz/kirli çamaşır filesi götürün. Dolap düzeni için lazım olucak. Gerçi kantinde de satılıyor ama sırayla uğraşmayın diye söylüyorum.

    Aklıma geldikçe yazarım daha, sorularınız varsa cevaplayabilirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerem37

    Dedeler peki bu Kütahya dan nereye gideceğimiz nasıl belli olacak? diğer askerlerde nereye gidecekleri bile yazıyor ama bizde yok?

    10 gün içinde nereye gideceğiniz belli oluyor. Bölük komutanı tek tek herkesin ismini okuyup nereye düştüğünü söylüyor. Umarım jet üslerinden birine düşersiniz çünkü baya hareketli oluyor üsler. Tsk pilotlarıyla kanka olmak kimselere nasip olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XR9

    quote:

    Orijinalden alıntı: nothingever

    XR9; bilgiler icin tesekkurler, anlasilan o ki benim telefon goturme hayalim suya dustu :( onun disinda banyo olayi ve kamufilajlarin yikanmamasi cok zorlayacak gibi, sivilde gunluk dus almadan sokaga cikmayan biri olarak ter kokusuna nasil dayanacagim bilmiyorum.
    Bu arada az once 6 sar cift ic camasiri aldim renkleri cok kotu yaw :) bide atlet satilmiyordu mecburen fanila almis bulundum. bunlarin yaninda cuzdan+ bot kilidi + bot icin silikon tabanlik ve siyah renk corap aldim. sampuan + tras takimi + tuvalet kagidi+ sabun+ islak mendil ve casio f91 alip alisverisi tamamlamayi dusunuyorum.
    cuma gunu muhtemelen hizli trenle Ankaradan katilacagim. 11 gibi kutahyada olacagim hayirlisiyla, inzibatlar cevirmezse biraz kutahyada takilip 3 gibi birlige katilmayi dusunuyorum.

    Tuvalet kağıdı olarak solo mini tavsiye ederim Her daim cebinde :) Bot kilidine gerek yok, kilit takmak yasak zaten.

     351. KD KÜTAHYA HAVA ER EĞİTİM TUGAYI


    Bir gidecek arkadaşlara şunu söyliyim, orda 25-30Tl'ye tugay çantası satıyorlar. İçindeki tek işe yarar şey gri pijamalar. Ben evde bile giyiyorum :D Onu ayrı olarak alarak daha ucuza getirin alışverişinizi. Çünkü askeriyenin verdiği mavi pijamalara biz deli pijaması diyorduk, çok kötülerdi Tugay çantası almazsanız yanınızda 3 tane askı, 3 tane şeffaf elbise kılıfı, 2şer adet temiz/kirli çamaşır filesi götürün. Dolap düzeni için lazım olucak. Gerçi kantinde de satılıyor ama sırayla uğraşmayın diye söylüyorum.

    Aklıma geldikçe yazarım daha, sorularınız varsa cevaplayabilirim

    solo mini iyiymis birkac paket gotururum ben de :) tugay cantasinda ic camasiri falan var mi? bir de benim gonlumden ankara geciyor ikametim ankara oldugu icin ;) (evci cikma acisindan) ancak hvkk icin iyi duyumlar almadim. bunlarla birlikte nisan celbinde gelenlerin dagitimi genellikle havacilarin kamplarina cikiyormus diye duydum (erdek, foca v.b) ne derece dogrudur acep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tertip sen naptın ya alamadım bileti rezerve etmişsin orayıda kendi ismine 17 numaradayım haberın olsun :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nothingever


    quote:

    Orijinalden alıntı: XR9

    quote:

    Orijinalden alıntı: nothingever

    XR9; bilgiler icin tesekkurler, anlasilan o ki benim telefon goturme hayalim suya dustu :( onun disinda banyo olayi ve kamufilajlarin yikanmamasi cok zorlayacak gibi, sivilde gunluk dus almadan sokaga cikmayan biri olarak ter kokusuna nasil dayanacagim bilmiyorum.
    Bu arada az once 6 sar cift ic camasiri aldim renkleri cok kotu yaw :) bide atlet satilmiyordu mecburen fanila almis bulundum. bunlarin yaninda cuzdan+ bot kilidi + bot icin silikon tabanlik ve siyah renk corap aldim. sampuan + tras takimi + tuvalet kagidi+ sabun+ islak mendil ve casio f91 alip alisverisi tamamlamayi dusunuyorum.
    cuma gunu muhtemelen hizli trenle Ankaradan katilacagim. 11 gibi kutahyada olacagim hayirlisiyla, inzibatlar cevirmezse biraz kutahyada takilip 3 gibi birlige katilmayi dusunuyorum.

    Tuvalet kağıdı olarak solo mini tavsiye ederim Her daim cebinde :) Bot kilidine gerek yok, kilit takmak yasak zaten.

     351. KD KÜTAHYA HAVA ER EĞİTİM TUGAYI


    Bir gidecek arkadaşlara şunu söyliyim, orda 25-30Tl'ye tugay çantası satıyorlar. İçindeki tek işe yarar şey gri pijamalar. Ben evde bile giyiyorum :D Onu ayrı olarak alarak daha ucuza getirin alışverişinizi. Çünkü askeriyenin verdiği mavi pijamalara biz deli pijaması diyorduk, çok kötülerdi Tugay çantası almazsanız yanınızda 3 tane askı, 3 tane şeffaf elbise kılıfı, 2şer adet temiz/kirli çamaşır filesi götürün. Dolap düzeni için lazım olucak. Gerçi kantinde de satılıyor ama sırayla uğraşmayın diye söylüyorum.

    Aklıma geldikçe yazarım daha, sorularınız varsa cevaplayabilirim

    solo mini iyiymis birkac paket gotururum ben de :) tugay cantasinda ic camasiri falan var mi? bir de benim gonlumden ankara geciyor ikametim ankara oldugu icin ;) (evci cikma acisindan) ancak hvkk icin iyi duyumlar almadim. bunlarla birlikte nisan celbinde gelenlerin dagitimi genellikle havacilarin kamplarina cikiyormus diye duydum (erdek, foca v.b) ne derece dogrudur acep.

    Tugay çantasında yok ama ilk gün 2 çift slip don ve fanila veriyorlar. Sanırım 4 çiftte siyah çorap veriyolardı.

    Dağıtımlar konusunda pek bilgim yok ama ben askerlik yaparken kamptan gelen askerler olmuştu. Baya memnunlardı.

    Ankara çıkarsa umarım Hava Lojistik Komutanlığı çıkar, oraya birkaç kez gitme fırsatım oldu, çok iyi biyer. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'da yine çok iyi, orayada bir kez gittim. Ama ben 4. Ana Jet Üssü'ndeydim, ilk hafta alışma süreci zorlu geçsede alışıyo insan, orasıda baya rahattı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan_yilmaz52

    tertip sen naptın ya alamadım bileti rezerve etmişsin orayıda kendi ismine 17 numaradayım haberın olsun :)

    tertip nasıl olur ya ben sana sorup sildim o rezervasyonu bende gözükmüyor? bende bugün sadece 8 no yu satın aldım.
    ama şimdi baktım 7 no dolu gözüküyor dediğin gibi ama rezervasyonu bende değil. yani şansına sen alana kadar biris almış mı orayı napmış anlamadım? gerçi sen senin ismine diyorsun ama bende gözükmüyor

    bide değişiklik diye bişey var ama aldığım biletde gözükmüyor zaten gözükse değiştirebilirdim aslında! sistem biraz sorunlu galiba! yada netten almayınca burda işlem yapılmıyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem37 -- 10 Nisan 2013; 22:32:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XR9

    quote:

    Orijinalden alıntı: kerem37

    Dedeler peki bu Kütahya dan nereye gideceğimiz nasıl belli olacak? diğer askerlerde nereye gidecekleri bile yazıyor ama bizde yok?

    10 gün içinde nereye gideceğiniz belli oluyor. Bölük komutanı tek tek herkesin ismini okuyup nereye düştüğünü söylüyor. Umarım jet üslerinden birine düşersiniz çünkü baya hareketli oluyor üsler. Tsk pilotlarıyla kanka olmak kimselere nasip olmaz

    bi yerde nisan da gidecekler Narlıdere, Erdek ve Anamur a gidecek demiş sence doğru mudur? ama orası havacılığı tatil yeri olarak gösteren bi yerdi onuda belirtim :)




  • Ankaradan gidecek arkadaşlar kimler.bende ankaradan hızlı trenle gitmeyi düşünüyorum.haberleşelim saatleri denk getirelim beraber teslim olalım diye düşünen arkadaş varsa özele yazabilir :)
  • arkadaslar ne zaman birliğe katılmayı düşünüyorsunuz ? Birlik onunde bulusup bırlıktemı grıs yapsak,hem tanısmıs oluruz...
    Kendimi tekrardan tanıtayım ismim mustafa, bursa da ıkamet edıyorum, kısmet olursa 2-3 arası bırlıge katılmayı dusunuyorum..

    * benım merak ettıgım heryerde bu duş olayı problemı var,yok duslar yoktur yok sular akmaz banyo yapamazsınız.. bu neden boyle anlamıs degılım her yıl bınlerce asker gelıp gıdıyor neden buna bır care bulunmuyor ? acıkcası bana cok sacma gelıyor bu duş meselesi
  • bende 2-3 arası teslim olmayı düşünüyorum.adım mehmet ali.şanlıurfadan.
  • memnun oldum mehmet ali.. umarım orada görüşebiliriz..
  • bende memnun oldum mustafa hocam.görüşmek dileğiyle elbette...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.