Şimdi Ara

353. DÖNEM ( Kasım 2013) 59. TOPÇU EĞİTİM TUGAYI ERZİNCAN/Merkez gidenler buraya (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
3
Favori
35.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reobig

    quote:

    Orijinalden alıntı: spyfox


    quote:

    Orijinalden alıntı: Reobig

    Eğer topçu iseniz ve üstüne de çavuş eğitime düşerseniz sizden kralı yok. Rahat, 20 kişilik koğuşlar, tertemiz banyo ve tuvaletler. Ama yukarıdaki piyadelere düşerseniz pis tuvaletler, hırsızlık, 100 kişilik koğuşlar. Ben 2009 senesinde 3 ay eğitim görmüştüm, bol bol içlik alın, mutlaka bereniz olsun. Çavuşlar size kamuflajını verip kantine yollayabilir yada biraz samimiyet kurunca siz alıp gidersiniz, onlarca aceminin kuyruk yaptığı kantinden hemen öne geçip istediğinizi alıp gidebilirsiniz :) Sinema var ama sakın vizyon filmilerini seyredeceğim sanmayın, cumhuriyet ile ilgili veya Türk askeri ile ilgili filmler oluyor ama askerlik için oda bulunmaz nimet. İnternet var diyorlardı ben hiç görmedim (yada göremedim) Bizim bataryada eğitim aralarında ısınmak için girdiğimiz ve orada sözlü ders verilen bir yapı da vardı. belirli zamanlarda doğuda hizmetini tamamlamış yada izne gidecek askerler misafirhaneye gelirler, ben arkadaş çağırdığında gördüm adamlar ranzayı çekip altına etmişler sonrada üstüne ranzayı geri koymuşlar, böyle insanlarda var. Hayırlı olsun güzel bir yere gidiyorsunuz.

    Bu arada en sık karşılaştığım ve 104 kişilik bataryada neredeyse 90 kişide gördüğüm bir rahatsızlık oluşur. Eğer soğuk iklime alışkın değilseniz kulak arkalarınız balon gibi şişer ve patlar yara olur. Buda oradaki soğuk havanın ne derece sert olduğunu anlatır umarım.

    Hocam herkes gözümüzü soğuk konusunda korkuttu epey. Orada verdikleri bere haricinde bere ve vatka mi tavsiye edersiniz ?
    Ankara dan geliyorum ayaza biraz alışkınim ama tabi orası daha serttir.
    Topçu olarak ne iş yaptırıyorlar peki ?
    Bilgileriniz için sag olun bir de pm e bakarsanız sevinirim.


    çarşı izni için sivil berede alın. haki renkte alın yedek olsun zaten bir çanta eşya veriyorlar. ankaralıysan çok sıkıntı çekmezsin. sakın evire düşmeyin sağlığa dikkat edin. topçular yanna defter kalem alsın, görev alacağınız topun bütün mekanizmasını ve ateşlemeyi öğretiyorlar. barut hakkı - tapalar - görerek ve görmeyerek atış vs eğlenceli şeyler. gece eğitimi filan var :)

    Bu arada güzel şeyler olarak benim zamanımda kahve makineleri vardı, umarım hala vardır. Ben hep sıcak çikolata içerdim. Arada serbest bırakırlar, yeşillikler içinde sıcak kahve yudumlamak güzel gelir :) çavuşlarla hemen abi - çavuşum muhabbetine girmeyin yoksa azarı yersiniz, onlar oranın komutanları ve eğitimcileri unutmayın.

    Çok güzel bilgiler üstad bunlar. Ben Disaridan defter sokmak yasak sanıyordum öyleyse ufak bir not defteri alayım usta birliğinde gerekli herhalde.
    Bakalım topla ne kadar anlaşabilecegiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Korkmayın, gerçekten çok eğlenceli, topçuların avantajı obüsün yanında (ki gerçekten eğlenceli ve heybetli birşey) ayrıca silah eğitimi de alıyor, atış yapmak çok güzel, yada ben asker ruhlu olduğumdan hep güzel hissettim. Diğer arkadaşlarımdan avantajım uçak biletini geç aldığımdan 5 gün fazladan acemilik yaptım (ki kesinlikle tavsiye ederim, hepi topu 4 kişi kalınca koca bataryada daha da eğleniyorsunuz ve ustalığın sevkiyat yoğunluğunada yakalanmıyorsunuz üstelik kıbrısa düşerseniz kesinlikle iyiliğiniz için bunu yapın), o arada diğerlerinin görmediği öğrenemediği birşey olarak palet değiştirmeyi öğrenmiştim, inanın takarken bilek kalınlığına halatı bile tel tel attırıp kopardığını gördüm. Obüsleri ankaradan gelen tankçı usta askerler sürüyor, siz tevcih - ateşleme vs öğreniyorsunuz, top komutanlığı yapıyorsunuz. Savaş simülasyonu yapacaksınız (sis bombaları - ses bombaları vs.) :) arada tugay komutanı ziyarete gelir göze batmayın azarı yersiniz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 28 Ekim 2013; 1:33:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reobig

    Korkmayın, gerçekten çok eğlenceli, topçuların avantajı obüsün yanında (ki gerçekten eğlenceli ve heybetli birşey) ayrıca silah eğitimi de alıyor, atış yapmak çok güzel, yada ben asker ruhlu olduğumdan hep güzel hissettim. Diğer arkadaşlarımdan avantajım uçak biletini geç aldığımdan 5 gün fazladan acemilik yaptım (ki kesinlikle tavsiye ederim, hepi topu 4 kişi kalınca koca bataryada daha da eğleniyorsunuz ve ustalığın sevkiyat yoğunluğunada yakalanmıyorsunuz üstelik kıbrısa düşerseniz kesinlikle iyiliğiniz için bunu yapın), o arada diğerlerinin görmediği öğrenemediği birşey olarak palet değiştirmeyi öğrenmiştim, inanın takarken bilek kalınlığına halatı bile tel tel attırıp kopardığını gördüm. Obüsleri ankaradan gelen tankçı usta askerler sürüyor, siz tevcih - ateşleme vs öğreniyorsunuz, top komutanlığı yapıyorsunuz. Savaş simülasyonu yapacaksınız (sis bombaları - ses bombaları vs.) :) arada tugay komutanı ziyarete gelir göze batmayın azarı yersiniz :)

    Hocam benım usta birliğim, Erzincan merkez komutanlığı yazıyor
    orası nasıldır bilgin varmı?
    piyadeyim




  • Ne yazıkki, Merkez komutanlığı ile ilgili bir bilgim yok üzgünüm.
  • Reobig kullanıcısına yanıt
    Sizden krali yok derken Ozel Egitim Taburu Ates Idare Cavus Egitim Bolugu'nu kastediyorsan mesajin beni mutlu edicek :D Ben oraya dusmusum usta birliginde fakat acemilikten sonra orada devam ettirirler mi bilemem...Umarim piyade filan yapmazlar beni...
  • gfb_djonur G kullanıcısına yanıt
    Hastanelik bir isim var, eger hastaneye gelirlerse kesin donucem sana... :)
  • Sevgili devremler, sülüsü aldım 7 kasım saat 10 da teslim olucam.

    şöyle bir sorum olacak, ben istnbldan gidicem, thy nın uçuş saati 06:55-08:55. saat9 da orda insem 10 a kadar teslim olabilir miyim ??
  • shnkrc kullanıcısına yanıt
    Hocam saat kacta teslim olacagini da mi onlar belirliyor? Ben Istanbul'dan 07 Kasim 12.00 ucagi ile gitmeyi dusunuyordum?
  • sülüs almadan Ankara'dan 7 Kasım 13:40 uçağına bilet aldım bile geç kalırsak sorun olur mu ?



    Acemi brlğ: 59 UNCU TOP.EĞT.TUG.KH. VE KH.BL. / ERZİNCAN MERKEZ / ERZİNCAN
    Usta brlğ: 59 UNCU TOP.EĞT.TUG. TOPÇU EĞT.TB. 1 İNCİ ÇEK. TOPÇU ÇVŞ.EĞT.BT. / ERZİNCAN MERKEZ / ERZİNCAN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firari_06 -- 28 Ekim 2013; 10:55:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cumartesii

    Hocam saat kacta teslim olacagini da mi onlar belirliyor? Ben Istanbul'dan 07 Kasim 12.00 ucagi ile gitmeyi dusunuyordum?

    Evet, ankara dan bir arkdşma 6 kasım saat 10 da teslim olucaksn demişler, ben istnbldan gidicem bana 7 kasım saat 10 da dediler. Bilet almadıysan sülüsü aldıktan sonra biletini al derim
  • Arkadaşlar konuyu askerlik şubesine sordum 4 üne kadar sülüs alırsam 6 sında birliğe katılacak şekilde sülüs veriliyormuş 4 ünden sonra sülüs alırsam 7 sinde katılacak şekilde sülüs verilirmiş.
  • Sülüste gideceğimiz yerden farklı bir bilgi var mı? Hangi bilgiler var sülüste
  • Sulusu aldim
    Istanbul'dan gidiyorum
    7 Kasim teslim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firari_06

    Arkadaşlar konuyu askerlik şubesine sordum 4 üne kadar sülüs alırsam 6 sında birliğe katılacak şekilde sülüs veriliyormuş 4 ünden sonra sülüs alırsam 7 sinde katılacak şekilde sülüs verilirmiş.

    Bu gideceğin yere göre değişiklik gösteriyor. Ben bugün sülüsü aldım istanbuldan gidicem ve 7 kasım saat 10 da teslim olucam
  • teknoman_06 kullanıcısına yanıt
    KARDEŞ ACEMİ BİRLİĞİ AYNI YEFDREYİZ USTA BİRLİĞİ FARKLI BENİM USTA BİRLİĞİ 3 ÜNCÜ OR.HRK.KUR.YBŞK.LIĞI MEBS A.OR.BLG.MU.SİS.TB. 3 ÜNCÜ BLG.MU.SİS.BL. / ERZİNCAN MERKEZ / ERZİNCAN
  • TANIŞMAK İSTERSEN TANISARIZ ORAYA GİTİĞİMDE SEN NERDE GELİYORSUNUZ ERZİNCANA
  • veledul_maraz kullanıcısına yanıt
    Devrem subeyle gorüstum 4 kasımda sülüsü alırsan 6 kasımda teslim olursun dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah bende aldım ankara şube epey kalabalıkti. Otobüs biletinide aldım. 6 sı saat 10 a kadar teslim olacağım.

    Babası albay emeklisi arkadas dediki az önce askeriyede erzincan a doğunun paris I derler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cumartesii

    Sizden krali yok derken Ozel Egitim Taburu Ates Idare Cavus Egitim Bolugu'nu kastediyorsan mesajin beni mutlu edicek :D Ben oraya dusmusum usta birliginde fakat acemilikten sonra orada devam ettirirler mi bilemem...Umarim piyade filan yapmazlar beni...

    Evet oda dahil :) piyade filan yapmazlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 28 Ekim 2013; 13:22:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reobig kullanıcısına yanıt
    Suan beni cok mutlu ettin, Allah'ta seni mutlu etsin o zaman :D
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.