Şimdi Ara

367. Dönem [Mayıs 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.739
Cevap
47
Favori
303.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EĞT. MERKEZİ : İL J.K.LIĞI/İZMİR/İZMİR

    arkadaşlar merhaba. acemi de usta da izmir il jandarma komutanlığına çıktı. kısa dönem yapacağım. buraya düşen arkadaşlar varsa görüşebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M1A2Abrams

    4 mayısta teslim ol 2 gün yol iznin var sakın erken gitme :)

    Bu arada izmir gaziemir ve balıkesirde havacı olacak olan yedek subay varsa yardımcı olabilirim herkese hayırlı tezkereler

    Kardeşim, ben gaziemir ulaştırma takım komutanı yedek subay, sorularım var bana yardımcı olabilir misin ?
  • Kastamonu j.Eğitim bla bla komutanlığı kısa dönem er var mı?

    Kastamonuda beraber takılırız inzibatlar alıncaya kadar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • herkese hayırlı olsun

    uzman olarak giden başka doktor arkadaş var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutkocak -- 28 Nisan 2017; 1:8:34 >
  • Benim acemi birliği balıkesir aynıyız. usta birliği kıbrıs
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Hadi ya 1 . Bölük demek disiplinli :( peki hocam bize acemide banka hesabı açıyorlar mı açıyorlarsa hangi banka var cevaplarsanız sevinirim :) bide bazı yerlerde yazıyorlar işte iç çamaşırı şu renk alın filan orda böyle bir durum varmı beyaz sıkıntı olur mu? Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama heycan ve merak aşırı derecede :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyomedikalci06 -- 28 Nisan 2017; 1:24:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyy gidi günler ey.... İstanbul çıktı diye sevinmiştik. Meğer hasdalin içindeki bir sürgün alayı imiş... Herkes, rutbelisinden rutbesizine sabıkalı. Kısa dönemler iştimada birbirine soruyor, "Birader senin bir sabıkan var mı?" Valla bildiğim kadarı ile yok....

    Koğuştaki herkesin sivilde mahkemesi var. Sen mahalledeki çocuklarla kavga edemeyen adamken, olacak iş mıydı bu şimdi.... Ne günlerimiz geçti Belgrad ormanlarının içinde.... 1 gün. Saatlerce bir ağaca selam verdiğim günleri hatırlıyorum. Çavusken gece bizi çapraz nöbete uygun adımla uzun dönem erlerin nöbet değişimi yaptığı günleri bilirim....




  • Eğitim BirliğiBKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR

    Esas Birliği39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 50 NCİ MKNZ.P.A. MEBS TK. / LEFKOŞA / LEFKOŞA

    kardeşim benle aynı. sadece kıbrısta takımımız farklı
  • https://forum.donanimhaber.com/uls-per-okl-ve-egt-mrk-k-ligi-gaziemir-izmir--36316134

    gaziemir ulaştırma yedek subay çıkan arkdaşlarım bir baksınlar buraya, genel olarak eğitimimiz zormuş ama sonrası için çok güzel diyorlar, bir de gaziemir rahat güzel bir yermiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutkocak



    herkese hayırlı olsun

    uzman olarak giden başka doktor arkadaş var mı

    Ben de sahra sihhiyedeyim acemide sonra kura ile dagilacagiz sanırım deniz kuvvetleri komutanlığı benim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ö+y=m kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayız arkadaşım, ys bekledik kd geldi, batı istedik g.doğu geldi. Hakkımızda hayırlısı yapar geliriz sıkıntı yok. Hayırlı teskereler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Necrophades kullanıcısına yanıt
    Ohoo onlar sonradan belli olacak birliklerinizi dağılınca 3 ay eğitim göreceksin sen şimdi orda 2 ay sonra meslek sınavı yapılır girmek isteyenler sınava girer ona göre ,sadece öğretmenlerde hemen meslek yazar. Polatlı güzel yerdir ya ben 2005 te oradaydım.
  • ACEMİLİK MALTEPE İKMAL MALİYE OKULU CİKANLAR TOPLANİN.



    Agustos 2016'da acemeligimi yaptim orada. Saniyorum cogu sey degismemistir tecrubelerimi paylasayim. Oncelikle tatil koyune gidiyorsunuz beyler. Cok sanslisiniz. Torpilli mekani diye gecer. Ben torpilsiz gitmistim. Kapanacak diyorlardi hala kapanmamis.



    Oncelikle son gun gitmemeye calisin. 2.gun falan gidin. Cunku hicbir sey kalmiyor. Ya da buyuk kaliyor kamuflaj. Ayrica acayip sıra var. Bu yuzden kesinlikle oglen 12'den once girmeye bakin ve kesinlikle yemek yiyip girin. Cantaya kraker biskuvi bol bol atin Kenarda acliktan kivranan adamlar gordu bu gozler.



    Giriste xray'dan geciyorsunuz. Ama askercell'e falan bakmiyorlar. Sivil hatti goturun. Akilli telefon sokan cok oldu. Giriste, boluk komutanina birak diyorlar ama birakmadi kimse. Zaten ana baba gunu gibi goreceksiniz kalabaligi. Sizi koyun gibi yonlendirecekler endise etmeyin hic. Sacinizi sakalinizi kesip gidin. Sabah 12'de girerseniz aksam 6-7 gibi ancak kogusta olacaksiniz. Acayip kayit sirasi var. Hatta 3-4 gun sadece kayit surer. Asi, fotograf, belgeler, ziraat karti, esya dagitimi vsvs her sey sira.



    Bol bol bozuk para goturun. 50 lira bozdurup goturun. Cunku kola makineleri var ve acemilik boyunca oradan iceceksiniz. Yemekleri cok guzel. Kuleliden geliyordu yemekler. Hala oradan mi geliyor bilmiyorum. En son sirketle anlasacaklardi. Eger oyle olmussa yemekler daha da guzel olmustur.



    Egitim ve spor yok. Ben 1 km bile kosmadim. Mehmet ali kus, ceylan komutan, eray komutan gibi adamlar candir. 90-92 dogumlu ast'lar kral adamlar. 3.boluk en rahatidir. Millet surunurken mehmet ali size fikra anlatir bir de sigara yaktirir. Golgede bekletir.



    Kitap alin yaniniza dicem de gerek yok. Her ye de insan zaten muhabbet edin tanisin. Alin kolanizi cipsinizi oturun aksam ictimadan sonra golge bi yere ohh. Hala ozlerim o ortami.



    4.bolugun oradaki serefsiz kantinciye dikkat edin. Kalabalik diye fazla hesap sokuyor. Bir su almak icin en az 30-40 dk bekleyeceksiniz. Acemilik demek sira demek. Kaynak yapin. Kaynak yapmazsaniz ya susuzluktan ya acliktan bayilirsiniz bir yerde.



    Atis yaptirmazlar. Silahi anlatirlar sadece. Fazla rutbeli gormezsiniz. Boluk komutani ustegmen. Digerleri ast, uzm cvs. Ben daha yuzbasi bile gormedim maltepede. Korgeneral falan gelir arada denetleme icin sizi alir egitim alanina gotururler kor amca gidince geri getirirler.



    Koguslar buyuk ve rahat. Ama acemilikte bir sey satilmaz. Unutmayin alacaginizi. Sampuan, tirnak makasi, pudra vsvs. Kesinlikle kulak tikaci alin. Herkes horluyor lan. Trasinizi aksamdan olmayin oyarlar. Sabah olacaksiniz illa.

    Dus nasildir peki. Duslar boluklere yakin. Haftada 1 gun muhabbeti falan yok. Her gun 4-7 arasi acikti duslar. Ama yer bulmak sorun. Cunku malum sira dedik. Dus sirasi da ortalama 30-50 dk'da anca geliyor.

    Haftasonu intikalci olun. Sabah ictimadan sonra ziyaretci alanina gidersiniz. Aksam 4'e kadar arazi olun orada. Kola sigara icin. Milleti izleyin. Telefonla konusun. Ziyaretcilerden telefon isteyin anami babami goruntulu aricam diyin arayin. Sizin kogustaki cocuklari gorurseniz yanlarina gidin onlara gelen borekten corekten yiyin. Keyiflidir. İctimaya da katilmazsiniz. Haftasonlari yatis zaten.

    Gozunuzu seveyim camide uyuyakalmayin. 7 sulalenize soverler benden soylemesi. İctimada zaten her boluk 400 kisi. Eger 1 kisi yoksa saatlerce bekleyeceksiniz. Ve o 1 kisi karsidan gulerek gelirse cok seversiniz.

    Telefonu sarjda birakil gitmeyin kantinde falan. Calarlar.

    Orta kantin cok guzeldir. Ps langirt falan var. 4.bolugun oradaki kantinde de fast food tarzi seyler. Pizza hamburger ekler pitos falan. Emniyet muhafizin oradaki kantin ise usta birliklerin kantinidir. Size laf falan atarlar bulasmayin. Zaten amaclarinin size laf atmak olmadiklarini usta'da anlayacaksiniz cunku siz de son 1 ayinizda yenj gelenlere laf atacaksiniz.





    Kisaca tadini cikarin. Maltepe acemilik yapabilecegin en guzel yer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 28 Nisan 2017; 2:56:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusmessi

    https://forum.donanimhaber.com/uls-per-okl-ve-egt-mrk-k-ligi-gaziemir-izmir--36316134

    gaziemir ulaştırma yedek subay çıkan arkdaşlarım bir baksınlar buraya, genel olarak eğitimimiz zormuş ama sonrası için çok güzel diyorlar, bir de gaziemir rahat güzel bir yermiş

    Aynı bölüm aynı yerdeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta birligi trakyaya cikanlara gecmis olsun. Kes mekanlaridir. Askerlik degil hizmetcilik yaparsiniz. Cunku herkesde bir rahatlik var. Ast cavus'a cay demler durursunuz. Bonzaicisi, hirsizi, manyagi hep trakyada.



    İstanbul besiktas iyidir. Ama uskudar, bayrampasa kotu. Hele kesan, babaeski, suloglu'na cikanlar varsa



    Ankara'da arkadaslarim yapti. Disiplinli. Ve epey rutbeli gorursunuz. Ben istanbulda nobette hizli ve ofkeli izlerken onlar hala askercell kullaniyordu mesela.



    Sakin ama sakin kibar cocuk olmayin. Kufur edin, kari kiz muhabbeti yapin. Eger narin, kibar, titiz oldugunuzu gorurlerse yuklenirler deli gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar acemi mamak mebs neyseki ankaranin yabancisi degiliz onda sikinti yok usta birligi



    Kibris magusa



    Sinif hava savunma



    Nasil bi yer bilen var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi bir kişi yok etimesgut'a giden. kıllanmaya başladım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gulattam

    abi bir kişi yok etimesgut'a giden. kıllanmaya başladım

    Killanmaya basladim bu guzeldi belki tek basina askerlik yapacaksin kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle eski dönem askerlerin ''orası çok iyi, orası çok kötü'' yorumlarına fazla aldırmayın. Gittiğiniz yerin iyi veya kötü olması tamamen komutanlarınıza bağlı. Komutanlarınız iyiyse yaşadınız, kötüyse sıçtınız. İkisinin arasındaysa işte o zaman teferruatlar önemli hale geliyor.

    Yine de acemiliği MEBS (Mamak) ve usta birliği 39. Mknz. P. Tüm. 50. Mknz. P. Alay. 2. Tb. (Kıbrıs) çıkanların sormak istediği sorular varsa yardımcı olmaya çalışırım. (361. KD)
  • Arkadaşlar merhaba.TOP. VE FÜZE OKL. ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA çıktı bana.Meslekçi olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.