Şimdi Ara

378. Dönem (Şubat 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.467
Cevap
41
Favori
340.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SinsOfGhost kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şekilde düşünüyorum hocam. Erken sevk dilekçesini herhangi bir askerlik şubeye verebiliriz değil mi?Ben bütün işlemlerimi e devletten hallettim de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sujanorm S kullanıcısına yanıt
    Kardeşi asıl sen bilmeden konuşuyorsun tekrardan sınıflandırma diye bir şey söz konusu değil. İstersen ASAL'ı ara sor. Her celp duyurusunda "sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır" uyarısı var yani ben kafama göre konuşmuyorum. Ayrıca yeni kanunda sınıflandırıldıktan sonra erteleme yapanlarla ilgili bölüm var bul orayı oku. Öyle olsa zaman yerini ve statüsünü beğenmeyen herkes yeniden tecil yaptırırdı. Bir arkadaşım yedek subay sınıflandırıldıktan sonra yüksek lisans bitirdi ve yaklaşık 2.5 yıl sonra yine aynı yere gitti yedek subay olarak.

    Biz bilgimiz var ki söylüyoruz bunları insanları boşuna umutlandırmıyoruz. Diyelim ki yeniden sınıflandırma oldu garantisi mi var yedek subay olacağınızın.

    Yüksek lisans mezunlarının 32 yaşına kadar subaylığa başvuru hakkı olduğu doğrudur ancak başvuru yaparken yüksek lisans değil doğrudan LİSANS programı dikkate alınır. değil Ayrıca benim burada bahsettiğim "askerlik yükümlülüğü" statüsü. Kanunda önlisans mezunları yd.astb. adayı, lisans ve üzeri mezunları yd.sb adayı olarak belirtilmiş. Askerlik hizmetindeki statü budur değişecekse de bu şekilde değişir ki yukarıdaki arkadaş da bundan bahsetmiş zaten bundan dolayı yeniden yoklama yapılmış. Lisans da bitirsen yüksek lisans da bitirsen yedek subay adayısın yüksek lisans bitirmek bu statüyü değiştirmez. Sınıflandırma işlemi yapılırken yüksek lisans da olsa doğrudan LİSANS bölümü dikkate alınır. Bu yazdıklarımın hepsi kaynağa dayalı. Hiçbir şekilde kimseyi aldatmaya veya yanlış bilgi vermeye çalışmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizb13 -- 7 Kasım 2019; 2:13:21 >




  • Hey gidi mezar taşlarım atarsa 70 17 ocak Şafak doğan güneş Parası olan gelmesin erlik için hayatımın ameleliğini yaptım burda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ekim kasımda tecil bozdurup e devlette 30.06.2020 ye kadar ilişiği yoktur sonıf tertibat bekliyor yazan bir ben mi varım yoksa sizde de bu tarih mi yazıyor ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Co0lest

    Arkadaşlar ekim kasımda tecil bozdurup e devlette 30.06.2020 ye kadar ilişiği yoktur sonıf tertibat bekliyor yazan bir ben mi varım yoksa sizde de bu tarih mi yazıyor ?
    Bende de sınıf tertibat bekliyor yazıyor ama tarih yok. Yani aşağıdaki yükümlünün tarihine kadar ilişiği yoktur yazıyor.
    Dün askerlik şubesinden kağıt aldım sevk tarihi 01.02.2020 yazıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thor10dor kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben ne yapcam bilmiyorum, bir öğrenebilsem şubatta mı gitcem mayısda mı... şube şubatta gidersin,bazen yoğunluk oluyor mayısa atıyor diyor.e devlet 30.06.2020 diyor.Şuanda tüm işlemlerim askere nezaman gideceğime bağlı.Belirsizlik can sıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizb13 D kullanıcısına yanıt
    Subaylık vs başvurusunda şöyle oluyor işlem:

    Yaş sınırına takılıyorsanız, yüksek lisans yaparak başvurmanız gerekiyor. Ancak bu, başvurduğunuz subay sınıfına etki etmiyor. Yani isterseniz yüksek lisansta "Atom Bombası yapma" bölümü okuyun (sallıyorum), yine de işletme lisans mezunuysanız işletme bölümü mezunlarının başvurduğu sınıflara (ikmal vs.) başvurabilirsiniz. Yaş sınırını yükseltme dışında yüksek lisansın pek faydası yok alımlarda. Yani yine fiziki testlere, mülakatlara aynı lisans mezunları gibi girilecek. Ha, eğer başvurduğun iş "şu yüksek lisans mezunu olunmalı" diyosa o başka. Ancak bu güne kadar öyle bir alım görmedim. Jandarma subaylıkta kpss+ales istemeye başlamış mesela.

    Normal yükümlülüklerde, yüksek lisans okurken teciliniz uzuyor ve askerliğiniz de mezuniyet sonrası 1 yıl erteleniyor. Yani lisans mezunu kişinin yüksek lisans programı bitene kadar (1.5 yıl veya 3 yıl) askerliği erteleniyor, ayrıca 1 yıl da üstüne tecil edebiliyor. Ve eğer tecil işlemlerini tamamladıysa, zaten tecilde sınıfı belli oluyor gibi görünüyor (gerçi şimdi yedek astsubay geldi, belki onda farklı olur). Mesela ben tecil ederken, benim sınıflandırmam "yedek subay adayı" olarak yapılmış, 5 yıl sonra daha yeni fark ettim. Ancak "yedek subay adayı" yazıp kısa dönem er çıkıyor muydu, orasını bilmiyorum.

    Askerlik şubesinden birine sordum : Sınıflandırması yapılan kişi, eğer yasal sürede üniversite kazanıp okursa, sınıflandırması iptal oluyormuş. Yani lise mezunusun, askerlik sınıflandırman belli oldu, ama bir şekilde sen üniversiteye kayıt yaptırdın. Sonrasında ilk sınıflandırman iptal oluyormuş, sen üniversiteyi bitirirsen tekrar sınıflandırma oluyormuşsun. Yani yedek subay olma ihtimaliniz de oluyormuş. Ancak yüksek lisans sadece yaşı değiştirir dedi, lisans sonrası sınıflandırmanı değiştirmiyormuş. Er çıktıysa yüksek lisans sonrası yedek subay olamazmışsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 7 Kasım 2019; 11:9:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thor10dor

    Bende de sınıf tertibat bekliyor yazıyor ama tarih yok. Yani aşağıdaki yükümlünün tarihine kadar ilişiği yoktur yazıyor.
    Dün askerlik şubesinden kağıt aldım sevk tarihi 01.02.2020 yazıyor.

    Alıntıları Göster
    bende de sendeki gibi hocam tarih yazmıyor, tecil bozdurunca böyle oluyor sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben bugün e devletten asal yoklama başvurusuna girdim fakat celp tercihini göremedim. Şubat 2020 de gitmek istiyorum fakat seçemeyince geri çıktım. Hizmet tercihi muayeneden sonra oluyormuş, celp tercihi de mi o zaman oluyor ? Durumu benim gibi olanlar var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar.
    Ben Haziran'da üniversiteden mezun oldum. Mezuniyet bilgilerim sistemde kayıtlı. Kasım celbi için başvurmadım, Şubat 2020'de asker olmak istediğim için. Herhangi bir tecil işlemi yapmadım bu süre zarfında. Askerlik durum belgemde şuan Öğrenciliği bitene kadar 2022'ye kadar tecilli yazıyor ama öğrenciliğim bitti, okulla ilişiğimi de kestim.

    Şimdi mevzu şu, ben Kasım 2019'da başvurmak istediğimde bir sıkıntı yaşamıyordum ama şimdi ASAL Yoklama Başvurusu yapmak istediğimde daha ilk başta eklediğim 3. görseldeki subaylık/astsubaylıkla ilgili soru çıkıyor onu işaretlemeden de ilerlemiyor başvuru. Ardından da eklediğim ilk ik görseldeki soru çıkıyor. Bunların dışında herhangi bir celp dönemi de çıkmıyor, başvuru sürecinde herhangi bir yerde celp tarihi ile ilgili bir şey çıkmıyor(önceden çıkıyordu daha 1 ay önce). Önceki başvuruda olmayan öğretmenlik, doktorluk, hukuk(avukat, hakim vb.) soruları da soruluyor(ki okuduğum bölümün alakası yok bu mesleklerle).

    Bu tarz bir durumla karşılaşan var mı? Kendi kendine tecil mi edilmiş anlamadım. Tecilini iptal ettiren arkadaşlar bu sorularla karşılaştı mı diye de merak ediyorum.


    378. Dönem (Şubat 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları


    378. Dönem (Şubat 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları
    378. Dönem (Şubat 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timur 44 -- 7 Kasım 2019; 13:4:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    merhabalar, ben lisans mezunu ve asal yoklama başvurusunu yapmış biri olarak mayıs celp döneminde yedek subaylığa başvurmak istiyorum, şimdi muayenden geçip celp tercihlerinden bunu yapabiliyor muyum? askerlik şubesine gittiğimde yeni askerlik sisteminde mayısta gitmek istiyorum diye birşeyin olmadığı tsknın ihtiyaçlarına göre mart-nisan ayında da gidebileceğimi söylediler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hail Hydra

    Bana herhangi bir celp dönemi seçtirmedi başvururken başvuru onayladıktan sonra mı seçiyoruz hocam
    Kardeşim sorunu çözebildin mi ? Benim de böyle maalesef
  • yilmaz96 Y kullanıcısına yanıt
    Ben asal yoklama yaparken tercih ettirmişti.2020 genel mayıs celbi diye...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Co0lest C kullanıcısına yanıt
    Hocam son tecilli olduğunuz tarih neydi kendimle kıyaslamak için soruyorum. Benim 31.12.2019'a kadar yazıyor
  • yilmaz96 Y kullanıcısına yanıt
    Son tecilli olduğum tarih 11.12.2019, tecil bozdurduktan sonra 30.06.2020 oldu.Bugün şubeyi aradım nezaman giderim diye ocak 1 ya da şubat 1 olabilir dedi.Asalın sağı solu belli olmuyormuş :d

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ben tam olarak 2019 nisan ayında tüm islemlerimi hallettim ve askerlik Şubesine gittim bana bi kağıt verdiler kağıtta sevk tarihi 29 ocak 2020 yazıyor ve ben 2000 dogumluyum sizce işlemlerini cok erken hallettim diye beni kesin olarak 2020 Şubat celp döneminde götürürlermi ??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam tüm lisans mezunlarında statü olarak yedek subay adayı yazar. Önceden, kısa dönem er olarak çıkanlar da sonuçlarını yedek subay sınıflandırma sonucundan öğreniyordu.
  • Co0lest C kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.