Şimdi Ara

389. DÖNEM ( KASIM 2022 CELBİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
15
Favori
45.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2pac. kullanıcısına yanıt

    Hocam, Komando ve Ek 6 ay askerliği işaretlemenin yedek astsubay veya komando çıkma ihtimaline bir katkısı var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekovil D kullanıcısına yanıt

    Bende aynı hocam, sıcağa gelemiyorum. Tablo yok ama yıllardır mühendislik (ağırlık makine,inşaat,elektrik,elektrik elektronik ve diğerleri) tıp, diş, sağlık. Tabi ki öğretmenlik, besyo da var. Sayısı çok az olsada alakasız bölümlerden gidenlerde var. Ama ilk saydıklarım mühendislik, tıp, diş, sağlık, öğretmenlik daha ağırlığı olanlar.

  • dekovil D kullanıcısına yanıt

    Hayır bence hiç bir etkisi yok. Bazı kişiler şansı artırıyor diyor. Her birinin kontenjanı ayrı hocam şansını nasıl artırabilir ki? Böyle diyenler mantıklı bi açıklama yapsa da bizde aydınlansak açıkcası.

  • Hocam belki o kontenjana dahil olma olayı için şans faktörü deniyordur. Hani, şunu da işaretledim, bunu da işaretledim bir çok kişinin önüne geçerim gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekovil D kullanıcısına yanıt

    Hayir hocam, mezun olunan okul belli, not ortalaması belli, güvenlik soruşturması falan belli. Sıralama onun ayrı öbürünün ayrı. Birinin diğerini etkileme gibi bı durumu yok.

    Bu muhabbetin çıkma sebebini açıklayım birisi hem yedek subaylıği hemde komandolugu işaretliyor yedek subaylık çıkıyor. Başka birisi sadece yedek subaylık işaretleyip çıkmıyor sonra ben bitek onu isaretlemistim keske komandolugu falanda isaretleseydim belki banada çıkardı diyor.

    Aslında alakası yok belki sansa çıkmadı belki o dönem bölümünden az alım oldu veya çok alım oldu kendisinin puanı düşüktü veya güvenlik soruşturmasını geçemedi gibi gibi... Umarım anlayabilmişimdir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu Kasım celbi için yedek subay ve astsubay çıkma ihtimali diğer celplere göre düşük diyolar doğruluk payı var mıdır açıkçası yedek astsubay çıkmasına çok ihtiyacım var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yeni mezun sayısı çokluğundan başvuranda çok oluyor diyorlar ama hani neredeler!! 😅😂😂

    Benimde yedek subaylığa ihtiyacım var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benimde askerlik durum belgem'de bu yazıyor: AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 10/11/2022 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.


    İnşallah kasım celbinde giderim, bütün sistemimi ona göre ayarladım

  • Benimde aynı yazıyor. Askerlik şubesindeki görevli yüksek ihtimalle kasımda gidersin demişti. Bende ona göre ayarladım kendimi de inşallah diyelim hocam.

  • Benimde sizinle aynı durumda. Aralıktan, Kasıma çekildi tecil. Sizin dediğiniz şekil, doğrudur hocam. Benim niyetim askerde kalmak olduğu için ne varsa işaretledim. Tıbbi Sekreterlik ve Web Tasarım programlama mezunuyum. Ortalamalar ikisininde 3.0. Nasip bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekovil D kullanıcısına yanıt

    İnşallah olur hocam, sağlığınız yerindeyse görmede falanda sorun yoksa komando olabilirsiniz bence çıkar. Komandoya başvurupta çıkmayan yok. Yani illa ki çıkmayanda vardır ama benim çevremde kim hangisine başvurduysa çıktı. Abim geçen sene nisan ayında sağlık meslek kurası ile Hatayda yaptı geldi. Bi arkadaşım diyetisyen yedek subay Antalyada, iki tane makine mühendisi Çanakkale de, diğer makine mühendisi yeni balıkesire çıktı var daha böyleleri. Ortalamaları o kadarda yüksek değildi.

  • İnşallah hocam, ellerinizden bal damlıyor. Zamanında MSÜ'ye girip askeri öğrenci olur belgesi almıştım. Yedekte kalıp giremedim. Şükür sağlığım sıhhatim yerinde, bir problemim yok. Yedek Astsubay olsa çok daha iyi olur ama bunamaya gerek yok. Komando çıksa da kâfi. Allah gönlünüze göre versin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne götürelim, ne götürmeyelim diye araştırıyordum.  


    Bepanthen, güneş kremi, deodorant, parfüm, üçlü priz, powerbank, 10-15 çorap, 20 boxer, kitap, şarjlı traş makinesi, vatka, tabanlık, şapka, paket lastiği, pudra, makas, tırnak makası, kağıt sabun, çöp poşeti, bot boyası, kulak tıkacı... neler yazmış millet. Sanki Afyon'da termal otele, Antalya'ya tatile gidiyoruz.  Kitap anlarım mesela, ama powerbank ile üçlü priz nedir?  


    Edit: Yazım hatası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunSociety -- 25 Ağustos 2022; 12:29:57 >




  • FunSociety kullanıcısına yanıt

    Valla hocam milletin askere götürdüğünü ben 5 yıl şehir dışında üniversite okurken yanımda götürmedim. Bir şey demiyorum ama üçlü prize bende baya güldüm.   

  • 2pac. kullanıcısına yanıt

    Hattımı içeriye sokabilmek tek derdim. Kurşuna sarıp x-ray'dan geçirebilir miyim acaba? Yoksa çoraba mı sokalım?  

  • FunSociety kullanıcısına yanıt

    Hocam telefon kamerasız, tuşlu olunca çoğunluk bakmıyor takmıyor diyorlar. Kasmazlar inşallah direk tuşlu telefona hattı takıp girsek birşey olur mu ki? Telefonu açıp bakıyorlar mı ki

  • 2pac. kullanıcısına yanıt

    Hocam şansa bırakmamak lazım. Gerçi sevk edileceğimiz yere de bağlı. Hattı Vodafone'den Turkcell'e geçirip Askercell tarifesine geçireyim diyorum(ayrıca gayet ucuz). Kafam rahat olsun. Zaten arayacağım kişiler 7 kişiyi geçmiyor. Anne, baba ve manita (gerçi hala manita olursa) . Telefon kameralı olunca içerde çiviyle deliyorlar diye söylenti var ama bunu okuyanlara tavsiyem yine de kamerasız olsun.

  • FunSociety kullanıcısına yanıt

    Hat konusu o kadar sıkı değil hatta hiç bakan yok tabiki gittiğiniz birliğe göre değişir, özellikle karabalık saatlerde teslim olursanız sorunsuz geçersiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.