Şimdi Ara

39'UNCU MKNZ. P. TUG. K.LIĞI İSKENDERUN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
1
Favori
112.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dardanel811


    quote:

    Orijinalden alıntı: dardanel811

    arkadaşlar hayırlı olsun cumlenıze ben de orda askerlık yaptım 28 gun geçireceksınız bir şekılde bol bol yuruueyeceksınız şınav koşu fılan yok sadce 28 gun bouyunca yurursunuz bır kısmınız osmanıye adana sınır boylarına dağıtılacaksınız bır kısmınız da aynı yerde kalacaksınız adı uzerinde tugay rutbeli çok öğrendıkten sonra her rutbelıye selam verin yoksa cok çarpılrsınız... merkeze indikten sonra bekbele - denizcıler arabaları (merkezde kıme sorsanız gosterır) tugaya gıder ulasım kolaydır acemılıkte tek yapacağınız bol bol yurumek bazen pişik olacak su toplayacak ayaklarınız ama 28 gun boyle dedğim gibi spor şınav koşu yok.
    tugay içerisinde kantınler var bende orda sıgaracı olarak aralık- mayıs arası gorev yaptım işletme mezunu olup tugayda kalacaksanız girmeye bakın çok rahat edersınız, şimdiki sigaracının adı erdoğan dır size yardımcı oalacaktır eski sigaracı ahmet in selamı var deyın daha da yardımcı olacaktır. size 2 adet çok önemli tavsiyem olacak dikkatle okuyun
    1- BİR KAÇ CORAP DON PUDRA HARİÇ BİR ŞEY GÖTÜRMEYİN GİTTİĞİNİZ ANDAN İTİBAREN SİZE KOCA BAVUL CAMAŞIR EŞOFMAN VERECEKLER ÇORAP ATLET DON VERECEKLER BOŞUNA YUK ETMEYIN SICAKTA SIZE EN BUYU K TAVSİYEM.
    2- EĞER KAPIDA AARAMA OLMAZ İSE CEP TEL İ İÇERİDE VERMEYIN BNEDE VARDI DIYE. BİZİM ZMANINMIZDA ARAMA OLMADI KAPIDA KIMI ARKADASLAR ACEMILIK BOYUNCA GOSTERMEDEN KULLANDILAR.
    3- YEMEKLERİ ÇOK KÖTÜDÜR GİDİNCE GÖRECEKSINIZ HER GUN NOHUT HAZIR CORBA HINDI ETİ KIŞIN KAPUSKA ... YANI ŞİMDİDEN AÇ KALMAYA YA DA ÇIKANLARI YEMEYE HAZIRLIKLI OLUN
    EN SON TAVSIYEM KANTINDE TIRNAK MAKSINDAN POĞAÇAYA DONERDEN LAHMACUNA SİGARADAN CİPSE HERŞEYİ BULACAKSINIZ.
    UZUN DONEMLERIN EN ÇEKEMEDIĞI DURUMDUR 5 AY YAPIP GITMEK O YUZDEN SIZE HEP POŞET DEYIP LAF ATACAKLAR HİÇ CEVAP VERMEYIN TAMAM DEYIP GEÇİN...
    ALLAH YARDINMCNIZ OLSUN BİR DURUM SORU GÖTÜRÜLECEK BİR ŞEY HAKKINDA SORU SORACAK OLAN OLURSA YARDIMCI OLABLIRIM

    KARDEŞLERİM SİZİN BILGI EKRANINDAKI İHTİYAÇ LİSTESINI OUKUDUM EMIN OLUN YUKARIDA YAZDIKLARIM HARICI HIC BIRI İŞE YARAMAYACAJK SICAKTA KENDINIZI TELEF ETMEYIN ALMAYIN BOŞA ÇOK FAZLA ŞEY


    İşte bu konuda kafam çok karışık aslında alışverişte yaptım ama bazı yerlerde verilen malzemelerin eksik çıktığı falan yazılmış sonra orda ortada kalmayalım.




  • ALINTIDIR.
    Merhaba arkadaşlar, biraz geç gördüm forumu ama sizlere kısa bir bilgi vereyim. Ben 323 Kd. olarak acemiliğimi iskenderun 39.mekanize piyade tugay komutanlığında yaptım(2008 Ağustos) ve teskere alalı 3 ay oldu neredeyse :)

    İskenderun yazları sıcak geçecektir.Nem çok fazla. Sizin şansınız var yine de nem sıcak yaşamayacaksınız eğitimlerde. komutanlar çok iyidir. Hele orada İsmail komutan vardı bizleri çok güldürüyordu :) Binbaşımız vardı şeker gibi kişiydi. İlk gittiğinizde okuldan kalan bir alışkanlık olsa gerek, komutanlarınıza HOCAM diyebilirsiniz. Merak etmeyin kızmıyorlar :) Onlar da üniversiteden okullardan geldiğimizin farkındalar. Ama bu alışkanlığınız da uzun sürmesin:)

    Tugay güzedl bir yerdir. Belki beğenmeyeceksiniz ilk gittiğinizde. Belki sizlere kirli çarşaflar verilecek(ki bizlere verildi) Hiç dert etmeyin işte askerliğiniz o zaman başlamış oluyor:) Yemekleri iyi değildir açıkçası öyleydi. Ama tugayın içinde döneci var. Oradan dürüm yaptırabilirsiniz. Kantinlerde poğaça tost hamburger yapılıyor. Tugayın içinde pastahane, market, sigaracı, fotoğrafçı, içecek reyonu, gazeteci, hamam her şey var. Telefon sorununuz olmaz. Sadece ankesörlerde sıra bekleyebilirsiniz. Eğer kalacak olduğunuz yerde dışarıdan aranabilen ayrı bir telefon varsa oradan arattırın kendinizi(ben topçu birliğinde kalmıştım oranın telefonu vardı.) hafta sonları eğitim yok(tu).hafta içi biraz yorulacaksınız :) ama eğitimleriniz çok zevkli de geçecek. Hiç kendinizi kasmayın. Rahat olun. O üniformayı giymek çok ayrı bir duygu. Kilo verebilirsiniz :) Bizim zamanımızda mobil kantin vardı. Eğitim yaptığımız yere kamyon şeklinde kantin gelir ihtiyaçlarımızı alırdık. Eğitim zamanında su poğaça çay tang satışı yapılırdı. Bir ay boyunca selam vermek, komutanlara nasıl hitap edilir, künye okuma, sağa dön sola dön, silahlı eğitim(3 tane mermi sıkacaksınız), ve de en son günlerde devamlı yürüyeceksiniz :)

    Botlarınızı sivilde giydiğiniz ayakkabı numarasına göre bir numara büyük alın. Kilit alın botlarınız için ve de spor ayakkabılarınız için. Eşyalarınıza dikkat edin. Tugay içinde Akbank var. Nakit ihtiyacınızı oradan karşılayabilirsiniz. Temizlik, hijyen, düzen unutun herşeyi. BUlduğunuzu yiyin :)

    Yemin töreni çok güzel oluyor. Ufak statdı var tugayın. O günü iple çekin!

    Uzun dönem askerler size poşet der, dalga geçer. Takmayın:) Evet ben poşetim diyin :)

    Dağıtımınız ise; siz Hatay ilinin askerisiniz artık. Hatay dışına çıkamayacaksınız. Bir kısmınızı acemilik yaptığınız Tugayda bırakacaklar, bir kısmınız İskenderun Ordu Evinde kalacak(şiddetle tavsiye:) ) öğretmen olanlarınız ise dersanelerde kullanılacak, diğerleriniz Hatay merkeze ve Kırıkhan, Yayladağ, ve Narlıca arasında dağıtılacaksınız.

    Ben Kırıkhanda yaptım askerliğimi. Nasıl mıydı? Pek tavsiye etmem. Kırıkhana düşenler için: 5-7 gün eğitim alacaksınız. Bu eğitimler nedir? Acemi birliğinin tekrarı :) Son gün silah atışları(sabah: sıfırlama ve 200 metre desteksiz atış, gece:50 metre atışları) Tabur komutanı sizi seçmeye gelecek. Eğer aklınızda bir yer yoksa; ve ben insanlarla içiçe olayım diyorsanız, "komutanım siz nereyi uygun görürseniz" demenizi tavsiye ederim :) Kırıkhan merkezde tabur var ya oraya düşersiniz yada yine kırıkhandaki emniyet takımı(yani 5-7 günlük eğitim alanınız)na düşersiniz. Diğer kişiler Suriye sınırına gönderilir ve de termal kamera ile kaçakçılık önlenmesi için görev verilir. Karakollardır bunlar. Asker sayısı 20-30 kişiden oluşur. Akşam üzerinden sabaha kadar termal kamera ile nöbet tutarsınız. Krıkhan merkez is ufaktır onu da belirteyim :) Hiç birşey yoktur hatta :)

    Çok uzatmak istemiyorum baya yazdım. Eğer sorusu olanlar varsa ine de iletişim kurarız:)

    HERKESE ŞİMDİDEN HAYIRLI TESKERELER. ŞUNU UNUTMAYIN; ASKERLİK SABIR İŞİ, KİM NE DERSE DESİN KULAĞINIZI TIKAYIN;)MANTIĞIN BİTTİĞİ YERDE GERÇEKTEN DE ASKERLİK BAŞLARMIŞ :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_36316131/mpage_1/f_/key_iSKENDERUN%2CTUGAY//tm.htm#36334041




  • Arkadaşlar herkese hayırlı teskereler.Bir sorum olacak bilen varsa yardım lütfen.
    Daha önce burada askerliğini yapmış kişiler veya burası hakkında bilgisi olan arkadaşlardan 39uncu piyade mekanize tugay topçu sınıfında spor yapmak için imkan varmı.Fitness eğitmenliği yapmış biri olarak soruyorum.Bilen arkadaşların yardımları için şimdiden teşekkür ederim...
  • Ortada kalmazsın yaw, ben ağırlıkla çamaşır ve çorap götürücem. Diş fırçası, tırnak makası felanda koyulabilir ama dedikleri gibi büyük bir yer ve herşey varmış orda.

    Onu brakda ben hala nasıl geleceğime karar veremedim :D Ya Çarşamba akşamı 20:15 otobüse binecem uyuklaya uyuklaya 8-9 gibi orda olucam yada Perşembe sabahı Pegasus ile uçacam ama işte aradaki fiyat farkı büüyüüüük :D
  • 327 kd dedeniz olarak ben acemiliği orada yaptım.
    tugay çok güzel,üniversite kampüsü gibi.baya büyük bir yer,deniz kenarı,denize uzaktan bakıyosun ama yinede aha ben deniz kenarındaydım dersin işte.
    yemekler yenemiyecek derecede çok kötü.Allahtan kantinde herşey var,dönerci-pideci var.Kantinde günlük gazeteden tutun,iğne iplik-atışlar için kulak tıkacı bile var.Ama çok sıra oluyor,koşarsanız karlı çıkarsınız.
    eğitim olarak yürüyüş eğitimden başka eğitim yok.hoplama-zıplama-koşma-sürünme olmayacak.(yani boşuna koşmamak için sağlık raporu falan getirmeyin)
    yemin ettikten sonra dağıtım olacak.hatta şuanda daha siz gitmeden dağıtım yerleriniz belirlenmiştir.
    tugayın girişinde teslim olurken isminizin yanına imza attığınız yerde dağıtım yerleri yazıyor.oraya dikkatli bakın.
    dağıtım yerleri
    -iskenderun içi tugay karagahı
    -iskenderun içi ordu evi
    -osmaniye
    -adana askerlik şubesi
    -adana 6.kolordu
    -hatay içi hudut alayı komutanlığı
    -hatay suriye hudutu
    *yayladağ
    *narlıca
    *kırıkhan
    -osmaniye

    önemli not:aklınız varsa huduta gitmemek için elinizden gelenin daha fazlasını yapın.orda size soracaklar bilgisayar biliyomusun,şunu biliyomusun falan bişiler bişiler.
    herşeye biliyorum diyin atlayın.bilmesende biliyorum de,huduta gidip dağın tepesinde 12 saat yağmurda-soğukta-rüzgarda bekliceğinize,hayvan muamelesi göreciğinize orda kalın daha iyi.

    hudut:
    hudutta size 750 milyarlık zimmeti olan 94 model bozuk dandirik termal kamera kitleyecekler.
    akşam 19 sabah 7 ye kadar ızdırap dolu nöbetin olacak.bu termal kamera ile sınıra bakacaksın,kaçakçı varmı diye.zaten 94 model kamera ölmüş ama daha gömmemişler,siyah beyaz,inanın benim samsung e250 nin kamerası kadar bile göstermiyor.ama sizden hergün kaçakçı görmenizi isteyecekler,hertürlü hakareti yiceksiniz,hergün 5 km tam teçhizatlı yağmurda,çamurda,rüzgarda eşşek gibi yüreyeceksiniz.(4x4 araçlar var ama komutan ya uyuyodur,ya da tv de çizgi film izliyodur,o yüzden o sizi götürmeye üşendiği için yürürsünüz)kameranın en ufak bi yeri bozulsa sizden bilecekler,parasını isteyecekler,sizi intihar etmeniz için ya da katil olmanız için zorlayacaklar.hertürlü hakareti söylecekler,kaçakçısın sen,vatan hayinisin sen.nöbere giderken 4 saat nöbete gidiyorum diye imza atacaksın ama yinede 12 saat nöbet tutacaksın,çünkü orası muz cumhuriyeti.fazla rütbeli olmadığı için orda üsteğmen en yüksek rütbeli,ve onun üstü oralara pek gelmediğinde adam nerdeyse peygamberliğini ilan etmiş.2 kazıklı 20 yaşında yeni mezun kılıksız astsubayda mesih olmuş.
    şehir içine uzak olduğu için 15 gün yada ayda 1 kere çarşıya çıkacaksınız.(o da rica minnet yalvara yakara yani,çarşıya da saat 10:30 da anca varıyosunuz,akşam 16:30 da geri dönüş.6 tl de yol parası)

    işin özeti;acemilikte taş taşıyın,ot yolun,duvar örün ama genede huduta gitmemek için hertürlü çingeneliği yapın.kahraman olmaya çalışmayın,artislik yapmayın.
    sınırdan titanic geçse,sende yakalasan kimse sana aferin helal olsun demez.1 çuval sigara yakalamak için psikolojinizi bozmayın.
    ben geleli 2 ay dan fazla oldu,hala düzelemedim.Psikiyetrislerle konuştum,yardım aldım.Bu yazıyı yazarken bile sinirliyim şuan ama bitti gitti işte.
    tanıdığınız torpiliz varsa yaptırın,dürüstlük abidesi olmaya kalkmayın.resmen yaşam mücadelesi vereceksiniz ama genede siz bilirsiniz.
    Allah yar ver yardımcınız olsun

    alıntıdır...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Olmeca2008

    Arkadaşlar herkese hayırlı teskereler.Bir sorum olacak bilen varsa yardım lütfen.
    Daha önce burada askerliğini yapmış kişiler veya burası hakkında bilgisi olan arkadaşlardan 39uncu piyade mekanize tugay topçu sınıfında spor yapmak için imkan varmı.Fitness eğitmenliği yapmış biri olarak soruyorum.Bilen arkadaşların yardımları için şimdiden teşekkür ederim...

    malesef boyle bır ımkan yok kardeşim usta bırlığınde her sabah eğitim ve koşu oloyor şınav ve barfilk ıle formunu koruyabılırsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catscratch

    Ortada kalmazsın yaw, ben ağırlıkla çamaşır ve çorap götürücem. Diş fırçası, tırnak makası felanda koyulabilir ama dedikleri gibi büyük bir yer ve herşey varmış orda.

    Onu brakda ben hala nasıl geleceğime karar veremedim :D Ya Çarşamba akşamı 20:15 otobüse binecem uyuklaya uyuklaya 8-9 gibi orda olucam yada Perşembe sabahı Pegasus ile uçacam ama işte aradaki fiyat farkı büüyüüüük :D


    Ben bileti aldım 12 ağustos sabah 08,30 da oradayım hatta teslim olmadan önce buluşuruz ekle istersen alpermeric@windowslive.com
  • DEVLETIN SIZE ÜCRETSIZ VERECEĞİ CANTADA 2 TANE ŞORT,ALT UST EŞOFMAN,DİŞ MACUNU FIRCASI 3- 4 TANE ÇORAP, HAKI RENK 3 ATLET- 3 DON , VE ASKERİ KIYAFETLER OLACAK ONA GORE GOTURUN BEYLER...
  • O zaman askerlik zor olacak.Çünkü ağırlık kaldırmazsam spor yapmazsam çok morelim bozulur.Neyse artık bir şekilde halledicez...Cevabın için teşekkürler...
  • dardanel811 arkadaşım

    Ben ihtiyaç listeme şunları yazdım eğer sen bunları bi irdeleyip bilgi verebilirsen sevinirim.

    -Askeri Cüzdan
    -Haki renk 6 Fanila 6 Boxer 6 siyah çorap
    -Terlik
    -El-Yüz ve Banyo Havlusu
    -Sabunluk-Sabun
    -Diş Fırçası ve Macunu
    -3 adet Kilit
    -Traş Seti ve Koymak için Kutu
    -Roll-on
    -Şampuan
    -Ayakkabı Boyası
    -Eşofman
    -Telefon Kartı
    -Tırnak Makası
    -Büyük boy çengelli iğne
    -Kirli ve Temiz Çamaşır torbası
    -Çamaşır filesi
    -Saat
    -Pudra
    -Elbise Askısı


    Bunların içinde gereksiz olan varmıdır?
    Belirli formatları olan varmıdır?
    Hangileri kantinde mevcuttur?
    İşimize yaramayacak olan bişey var mıdır?
    Olmazsa olmazlar hangileridir?

    Bende Gaziantepten gidiyorum ulaşım gibi bir sıkıntım yok çok şükür 15 dakikada bir araba var :) 2 saatlik yol zaten....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_haciboncuk -- 10 Ağustos 2010; 4:40:33 >




  • Arkadaşlar bu bakım ne yapar ne eder bi fikriniz var mı?
    Birde bu ustada ayrılırken bu bakım gibi sınıfların ne katkısı olucak bize?

    Bu arada ben Eskişehirden çarşamba gecesi 20:00 otobüsüne bilet aldım direk İskenderuna. Jetturizmden. Uçak bulamadım 13 saat yol çekicez bakalım =)
    Ankaradan gelecekler varsa bizim otobüs Ankaradan geçiyor, bisürü yer var =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLooP -- 10 Ağustos 2010; 6:31:50 >
  • 331.dönem olarak iskenderunda yaptım acemiliği , acemiliğin kesinlikle kıymetini bilin öncelikle usta birliğinde çok ararsınız o günleri ve eğer başka yere düşerseniz o güzel tugay ve manzarasını..

    acemilikte bol bol yürüyüş ve eğitim yaptırıyorlar , ağustos sıcağında orada ne kadar mümkün olur bilemem..

    bizim dönem aşırı kalabalık olduğundan kantin , yemek , banyo vs tarzı durumlarda epey sıkıntı çektik , yatıcak yerler bile 2 gün sonra belli oldu..

    yemekler kötüdür ama hergün döner , lahmacun , pide yenmeyeceğinden mecburen katlanıyorsunuz yemeklere..Lojistik destek yemehhanesi bize düşmüştü sahra hizmet bölüğü olarak , kaşık çatal bile yoktu..biri yemeğini yer onun çatalını alır yıkar biz devam ederdik..tankçı taburunun yemekhanesi nispeten daha düzenli olduğundan ara sıra oraya giderdik..ama bunlar hep kalabalık olduğumuzdan kaynaklanıyor..

    sınıfında BAKIM yazanlar muhtemelen aynı yerde kalacaklar..son 15 gün kala yazıcılar nereye düştüğünüzü zaten öğreniyor el altından size söylemeye başlıyorlar olmadı son 1 hafta kala tüm askerleri çim alana toplayıp tek tek isim okunarak nereye düşütüğünüzü öğreniyorsunuz..

    hatay sınır , hatay merkez , adana ve benim düştüğüm Osmaniye vardı..

    şansınız varsa Osmaniyeye düşmeyin , Türkiyenin son sürgün yerinin ta kendisi oluyor..




  • quote:

    yemin ettikten sonra dağıtım olacak.hatta şuanda daha siz gitmeden dağıtım yerleriniz belirlenmiştir.
    tugayın girişinde teslim olurken isminizin yanına imza attığınız yerde dağıtım yerleri yazıyor.oraya dikkatli bakın.
    dağıtım yerleri


    külliyen hurafe arkadaşlar , yok böyle birşey..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chilekesh1903

    331.dönem olarak iskenderunda yaptım acemiliği , acemiliğin kesinlikle kıymetini bilin öncelikle usta birliğinde çok ararsınız o günleri ve eğer başka yere düşerseniz o güzel tugay ve manzarasını..

    acemilikte bol bol yürüyüş ve eğitim yaptırıyorlar , ağustos sıcağında orada ne kadar mümkün olur bilemem..

    bizim dönem aşırı kalabalık olduğundan kantin , yemek , banyo vs tarzı durumlarda epey sıkıntı çektik , yatıcak yerler bile 2 gün sonra belli oldu..

    yemekler kötüdür ama hergün döner , lahmacun , pide yenmeyeceğinden mecburen katlanıyorsunuz yemeklere..Lojistik destek yemehhanesi bize düşmüştü sahra hizmet bölüğü olarak , kaşık çatal bile yoktu..biri yemeğini yer onun çatalını alır yıkar biz devam ederdik..tankçı taburunun yemekhanesi nispeten daha düzenli olduğundan ara sıra oraya giderdik..ama bunlar hep kalabalık olduğumuzdan kaynaklanıyor..

    sınıfında BAKIM yazanlar muhtemelen aynı yerde kalacaklar..son 15 gün kala yazıcılar nereye düştüğünüzü zaten öğreniyor el altından size söylemeye başlıyorlar olmadı son 1 hafta kala tüm askerleri çim alana toplayıp tek tek isim okunarak nereye düşütüğünüzü öğreniyorsunuz..

    hatay sınır , hatay merkez , adana ve benim düştüğüm Osmaniye vardı..

    şansınız varsa Osmaniyeye düşmeyin , Türkiyenin son sürgün yerinin ta kendisi oluyor..


    Peki Bakım sınıfında olanlar ne yapıcak?




  • Adana'ya uçakla gelecek olan tertiplerim, Adana-İskenderun otobüs biletini aldılar mı? Yoksa Adana otogar'a gidince rastgele bincekmisiniz?
  • Ben 11'i Çarşamba gündüz 11 gibi Hatay'da olacam. Eğer Çarşamba gelecek varsa buluşalım öğlen birşeyler yer teslim oluruz.

    MSN'den ekleyin fireball_104@hotmail.com haberleşelim.
  • SELAM ARKADAŞLAR BEN 33 K.D. 39 MEKANİZE PİYADEDE YAPTIM ACEMİLİGİMİ YOLUNUZU BEKLİYORUZ GELİNNN TORUNLAR
  • ARKADAŞLAR 333 KD DEDENİZ OLARAK YERİNİZ USTALIGINIZ YAPACAGINIZ YER BELLİ NİZAMİYEDE KAGIDA KESİNLİKLE BAKIN ORADA YAZAR
  • BEN PERŞEMBE GELCEM BULUŞALIM İSTERSENİZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuatcoruhlu

    SELAM ARKADAŞLAR BEN 33 K.D. 39 MEKANİZE PİYADEDE YAPTIM ACEMİLİGİMİ YOLUNUZU BEKLİYORUZ GELİNNN TORUNLAR



    Dedeeee anlat bakalım nedir ne değildir? Yuuuooook öyle bedava yol beklemek
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.