Şimdi Ara

3900x sıcaklık değerleri ve overclock/undervolting

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar.

    3900x ve x570-p sistemim bugün geldi.hemen windows yükledim, bios güncelledim, driverları yükledim.güç ayarlarından ryzen high performance seçildi.windows güncellemeleri indirildi.stok fan kullanıyorum.biosta sadece ramler 3000'e alındı, başka bir şeye dokunmadım.sıcaklık idle 40-44 derece.

    3900x sıcaklık değerleri ve overclock/undervolting

    prime 95 smallest fft 15. dk sırasında bazı değerler:

    3900x sıcaklık değerleri ve overclock/undervolting

    3900x sıcaklık değerleri ve overclock/undervolting

    CPU-Z 10. dk stres testi anlık görüntü:

    3900x sıcaklık değerleri ve overclock/undervolting

    sizce sıcaklıklar nasıl?tüm çekirdeklerde kabul edilebilir sıcaklıklarda stok soğutma ile 4.2, 4.3 ghz yakalanabilir mi?işin ehli arkadaşlar yardım ederse sevinirim. overclocking veya undervolting işlerinde pek bilgili değilim. İntel sistemimde yararlandığım şu tarz basit bir rehber bulamadım.

    https://www.youtube.com/watch?v=RegtSFGiqxM







  • işlemcinin gücünü test ettiniz mi neden kurar kurmaz oc yapmak istiyorsunuz core2duo değil ki bu en güçlü işlemcilerden birisi.performans istiyorsanız 3000 cl22 525 trfc ram kullanmayı bırakabilirsiniz.
  • Herşeyden önce iyi bir işlemci soğutucusu almanız şart 100wattta 78 derece çok fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stok soğutucuyu kullanacaksanız eğer termal macununu yenileyin daha iyi bir macun alabilirsiniz böylece birkaç derece düşebilir sıcaklık değerleri. Tavsiyem 3900x için iyi bir işlemci soğutucu almanız.
  • Her bir cekirdek basina 2 adet wow clienti acacagim. Ucuncu parti bir yazilim ile her bir cekirdek icin oyunu optimize edecegim. Bu yuzden en cok ihtiyacim olan sey hem tek cekirdek hemde cok cekirdek performansi. Ayrica sistemimin serin ve stabil kalmasi. Ram konusunda haklisiniz, idarelik kullanacagim bu ramleri. 9900k da 4.7 den 5ghz ciktigimda performans artisi barizdi. Amd kullanmadim daha once, kafasina gore bir frekansa boostluyor. Benim sabit bir frekansta serin ve stabil kalmam lazim. Sanirim stok fan iş gormecek dediginiz gibi. H100i v2 kullaniyorum intel sistemimde, memnunum da. Sizce 3900x dizginleyebilir miyim h100i ile, illa 360mm gerekli mi? Bana şu anakart, şu ram, şu aio şu voltaj ile şu frekansta stabilim diyebilecek biri var mi bu islemciyi kullanipta?( Herkeste ayni kosullarin olmadigini biliyorum, uc asagi bes yukari fikir alma babinda)

    Overclock hakkinda bana birebir yardimci olacak birine ihtiyacim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Core performance boost kapatıp yükte 55 derecelerde stock soğutucuyla kullanabilirsiniz 3.8 de çalışır ne degrade ne sıcaklık ne de soğutucu masrafınız olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.