Şimdi Ara

3D BLURAY İSO LARA SES VE ALT YAZI EKLEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
12
Favori
39.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GÜNCELENDİ...
    SN.ekremmert44 arkadaşımıza emeği ve paylaşımı için teşekkür ederiz.

    ekremmert44 anlatımı ile artık iso 3D bluray filimlere ses eklenebiliyor..
    gerekli programlar
    -tsMuxeR.2.0.5b ve Daemon Tools
    (WinISO (veya benzeri)--şu an için kullanmayacağız.--ileride)

    --- ses ekleyeceğimiz 3D bluray.iso dosyasını Daemon Tools ile sanal aygıta gösterip kalıbı yerleştirelim.
    ---tsMukser Gui 2.0.5b yi çalıştırıp add'ye tıklayıp sanal aygıtı üzerindeki 3D bluray.iso dosyamızın BDMV Stream SSIF klasörü içindeki boyutu en büyük .ssif dosyasını seçelim.
    ---ekleyeceğimiz ses in adını tsMukser üzerinde sileceğimiz bir ses ile aynını yapalım.sileceğimiz sesin yanındaki çentiği kaldıralım ve adını değiştiğimiz .....ssif.ac3(wav-stero-ddig-hdma...v.s) sesimizi en üst boşluğa sürükleyip bırakalım.
    ---tsMukser den up ile eklediğimiz sesi çentiğini kaldırdiğımız sesin üzerine alıp, kaldıracağımız sesin dili ne ise o dili aşağıdan seçelim (ileriye dönük menülü oynatım için)
    ---alttan Output tan Blu-ray ISO seçip kayıt yeri ve kayıt adını girip start muxing diyelim. ta ki bitene kadar bekleyin.

    Bu işlem sonunda oluşan .....ssif.iso blu-ray 3D filmimiz ses eklenmiş ve hiçbir görüntü kaybı olmadan dil seçmeli olarak hazır.
    HAYIRLI UĞURLU OLSUN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 12 Kasım 2013; 13:03:54 >







  • 3d blu-ray ler için bende araştırıyorum ses ekleme olayını yana döne ama henüz basit bir yolu yok. scenarist gibi çok karmaşık programlarla yapılabiliyor sanırım ama gerçekten karmaşık işler. bende himedia media player var , altyazıyı external olarak sorunsuz oynatıyor zaten 3d ama external ses olayı yok maalesef..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: resai

    3d blu-ray ler için bende araştırıyorum ses ekleme olayını yana döne ama henüz basit bir yolu yok. scenarist gibi çok karmaşık programlarla yapılabiliyor sanırım ama gerçekten karmaşık işler. bende himedia media player var , altyazıyı external olarak sorunsuz oynatıyor zaten 3d ama external ses olayı yok maalesef..

    ıso dosyalarını himadia ile dışardan altyazı ekleyip izleyebiliyormusun.eğerki böyleyse bu bile güzel,en azından şimdilik boyle ızleriz.
    yenı cıkan 3d filimlerin isolarında genelde alt yazı yok bızde merakla ındırıyoruz,eğerki böyleyse bır tanede ben alayım hımedıa dan.
  • Gerek Himedia , gerekse Egreat 3D li cihazlar ISO lar ile harici altyazıları destekliyor.
  • agreat r6s oynatıcı aldım ve ses sorunu diğer bir başlıkta yazdım.bir gelişme oldu buradan aynı yazıyı paylaşayım..

    benım uzun zamandır uğraştığım ıso 3d fılımlere ses ekleme bu madıplayer sayesınde ılk aşamasını yapmış oldu..
    onuda kısaca anlatayım.daha onceden journey 2 fılmıne tsmuxer guı programıyla fılme 5+1 ses eklemiştim.fılımde 4 ses vardı en son portekızce sesı sılıp turkçe sesı eklemıştım.
    önce bu ekledığım fılmı m2ts dosyasını power dvd ıle calıştırıp 3d görüntü almıştım,turkce ekledığım sesde başarılı idi ama filme dıkkatlı baktığımda gerçek anlamda 3d olmadığını dışa cıkan sahnelerın kaybolduğunu ve sadece derinlik olduğunu gördüm.ne yaptıysam olmadı.sonra aklıma bu yaptığım dosyaları tekrar ıso yapmak geldı.
    imgburn ile bu açılmış ıso dosyalarını tekrar ıso haline getirdim.power dvd ile calıştırdım bu sefer 3d tamam oldu ama eklediğim turkçe ses yok olmuştu.bırkaçkez deneme yapsamda hep aynı şeyler oldu,bende pes edip bıraktım.
    az önce deneme yaparken madı playerı,bu yapmış olduğum iso dosyasınıda denedım.aynen cok guzel 3d efekli biçimde çalıştı,ses ayarlarından portekız ceyı seçip denedım bırde baktım turkçe eklediğim ses çalışıyor,.
    dedimki iyiki almışım bu playerı..fakat burdada bır sıkıntı oldu şöylekı bu seferde fılmı ılerı gerı almaya çalıştığında takılıp kalıyor.3d ayarlarından cıkıp 2d ye geçtiğinde sorun kalmıyor ama 3d de sıkıntı var sanırım bazı 3d ayarları ses yukleme esnasında bozuyor olabılırız..tekrar daha dıkkatlı bır biçimde deneyip gelişmeleri buradan veya epson 9000 başlığından yazacağım. bu ses ekleme olayı benım için cok onemli..
    ilk izlenımlerim boyle,..bıraz daha karıştırayım yenı şeyler cıkınca yazarım.




  • eyvallah takipteyiz
  • 3d altyazılar genelde 4 dosyadan olusuyo bunu diğer normal altyazılar gıbı fılm ıle aynı ısımle fılm dosyasının oldugu yere nasıl koyucaz? sonucta 4 tane dosya hepsınıe aynı ısmı veremeyecegımıze göre? çözüm yolu bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim üstadlar
  • Siz torrentten indirdiğiniz dosyalardanmı bahsediyorsunuz. eğer öyleyse içinde DD 5.1 tr ses olanları hiç olmuyormu. çünki ben ham blu-ray olarak çektiğim iso ve m2ts lerin çoğunda tr ses var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

    Siz torrentten indirdiğiniz dosyalardanmı bahsediyorsunuz. eğer öyleyse içinde DD 5.1 tr ses olanları hiç olmuyormu. çünki ben ham blu-ray olarak çektiğim iso ve m2ts lerin çoğunda tr ses var.

    zaten indirdiğimiz sitede içinde tr ses olanlar yazıyor.

    ben içinde tr ses olanları veya tr altyazı olanları indiriyorum.

    sorun içinde tr altyazı olmayanlara altyazı eklemek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eahmet

    quote:

    Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

    Siz torrentten indirdiğiniz dosyalardanmı bahsediyorsunuz. eğer öyleyse içinde DD 5.1 tr ses olanları hiç olmuyormu. çünki ben ham blu-ray olarak çektiğim iso ve m2ts lerin çoğunda tr ses var.

    zaten indirdiğimiz sitede içinde tr ses olanlar yazıyor.

    ben içinde tr ses olanları veya tr altyazı olanları indiriyorum.

    sorun içinde tr altyazı olmayanlara altyazı eklemek.

    Aynen öyle benimde tek sıkıntım bu elimde bazı 3d tr altyazı olmayan filmler var ve nasıl tr altyazı ekleneceğini bilemiyorum
  • Hmm ok ozaman bulabildiğimiz 3d fimlerin yarısnda tr altyazı ve ses yok diyebilirmiyiz.
  • Yarısından azdır tr altyazı olan benim gözlemim bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

    Hmm ok ozaman bulabildiğimiz 3d fimlerin yarısnda tr altyazı ve ses yok diyebilirmiyiz.

    daha fazla diyebiliriz. bulmak zor.

    bizi kayda değer bulmuyorlar.
  • İşin garibi bu 4 dosyalık 3d tr altyazıları bazı siteler sistemlerine yüklemiş ama nasıl filme entegre edileceğinden bahseden tek bir yazı bulamadım ben
  • altyazı ile ne sorununuz var ki filme eklemeye çalışıyorsunuz

    3d oynatıcılar 3d isolardaki harici altyazıyı destekliyor sorun göz dayanmıyor bu altyazılı 3dlere ses ekleyelim de keyfini çıkaralım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 6 Haziran 2012; 18:28:17 >
  • Sadays üstad ben zaten harici altyazıyı eklemekten bahsedıyorum filme gömmekten değil:) eger 3d harici tr altyazıyı eklemeyi biliyorsan ve paylaşırsan nasıl yapıldığnı çok sevinirim bu arada görüşmeyeli uzun zaman olmuş valla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakgoz79

    Sadays üstad ben zaten harici altyazıyı eklemekten bahsedıyorum filme gömmekten değil:) eger 3d harici tr altyazıyı eklemeyi biliyorsan ve paylaşırsan nasıl yapıldığnı çok sevinirim bu arada görüşmeyeli uzun zaman olmuş valla

    harici alt yazılar 3d ıso oynatan madia playerlarda sorunsuz calışıyor zaten.mkv lerdeki gibi iso kalıbının yanına alt yazıyı aynı isimde yazdığımızda,madia player alt yazı tuşuna bastığımızda seçebiliyorsun..
    aslında pc de mkv oynatıcıların coğu alt yazı gibi seside seçip ekletiyordu..benim umudum cok yakında guncelemelerle bu 3d ıso oynatıcılarda harici sesi seçmemeleri için bır nedenin kalmaması.beklıyoruz bakalım.




  • aynen öyle

    abc.3d.iso
    abc.3d.srt

    yaptın mı koç gibi izlersin
  • Demek okadar az

    Peki tr alyazı ile izlerken rahatsız ediyormu. derinlik fulu olması felan gibi.
  • Birde her ne hikmetse özellikle bu 3d iso filmlerde video dosyası çok ve eşit parçalı dosyalar halinde oluyo hani şu harici altyazı eklenemeyen şekilde, mesela bakıyorum bdmv/stream klasörüne 10 video dosyası var boyuta göre sırala diyorum tüm parçalar nerdeyse birbirinin aynı böyle oluncada filme altyazı eklemek mümkün olmuyo diye biliyorum yada yapabilen varsa ve söylerse güzel bilgi paylaşmış olur
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.