Şimdi Ara

3D Film İzlemek için..!! Media Player mı ? Bluray Player mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üstadlar merhaba; bu işlerden pek anlamamakla birlikte çok hevesli olduğumu söyeleyebilirim...

    Almış olduğum TV 42" Panasonic 3d plazma 42st33 modeli, şimdi film izlemek için bluray player almak istiyorum fakat 3d filmler için player ın da sanırım 3d desteklemesi gerekiyormuş ? fiyatlara baktım 400 den aşağı yok gibi, durum böyle olunca bir mkv oynatabilen media player mı alsam dedim e o zmn da parayı çöpe atmış olcam sanırım, 3d film izleyeceğim...

    Şimdi bana yardımcı olun lütfen..

    3d destekli bir player ı olan ses sistemi mi alayım ? Hangi marka ve model ?

    Sadece 3d destekli player mı alayım ?

    Yoksa şimdilik bir media oynatıcı alsam yeter mi ? Philips BTM 3000 mi neysi onun gibi bir şey...

    cevaplarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler..



  • Konunun uzmanı olmasamda benim bildigim kadarı ile tam olarak gerçek 3D destekli mediaplayer malesef yok zira bunun için ben 2012 mart nisan en erken diye biliyor ve bekliyorum.
    Lakin ses işinden anlarım yeterince bu sebeple gerçekten yüksek kalite arıyorsanız AVR cihazlar ve 5+1 ses sistemi ayrı bd player ayrı alın derim tabiki bütçede bu konuda önemli

    AVR ve 5+1 hop takımlarına bu linkten bakabilirsiniz :http://forum.donanimhaber.com/forumid_332/tt.htm
  • Emin değilim ama Samsung'un 3D Blu-Ray oynatıcısı aynı zamanda DivX ve MKV de desteklemiyor muydu? Eğer öyle ise, alınabilir bir seçenek olabilir. Güzel bir ses sistemiyle de desteklenirse, tadından yenmez.
  • Panasonic BD player alacaktım ki ? okuduğum yorumlara göre Panasonic ler de alt yazı sorunu varmı.. bu durumda Sony yada Samsung bir 3d ve MKV oynatabilen player almayı düşünüyorum... Ses sisteminde de keyman2 arkadaşımın dediği gibi AVR cihazlar beni çok çekiyorlar fakat onlar için bütçe biraz sıkıntılı :( z-5500 nedense bana çok sempatik geliyor bu konuda, fakat onuda PC değil de BD player a bağlamak mantıklı mı bilmiyorum... Bu işler çok zor ve cidden bilgi tecrübe isteyen işlermiş..
  • PhilipsBDP 3200 ve LG BD 660 blueray playerlar mkv destekli olarak biliniyor.. Ayrıca LG'nin ürünü
    3D ve 4TB destekli.
  • Yaptığım son araştırmalar sonucu 2 tane ses sistemi arasında kaldım...

    Philips HTS 3580...

    http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-ev-sinema-sistemi-blu-ray-hts3580/ProductDetails.aspx?productId=evphhts3580&categoryId=152492#Yorumlar

    Sony BDV-E 380...

    http://www.hepsiburada.com/Liste/sony-bdv-e380-blu-ray-3d-ev-sinema-sistemi/ProductDetails.aspx?productId=evsonybdve380&categoryId=152492

    bana her zaman Philips daha cazip gelmiştir, hatta bass konusunda philips ürünleri daha yumuşak ve alt basları duyacak şekilde üretilmişler gibi geliyor, ayrıca Philips de Bluray cd den, USB ye kayıt varmı, Sony de varmı bu özellik bilmiyorum..

    Şimdi fiyat araştırmasındayım en kısa zaman bu 2 sinden birini alacam inşallah..




  • Televizyonun 1920x1080p mi yoksa 1366x768 veya 1024x768p mi?
    Gerçi 42" de 3D izleyeceğin mesafede 1080p olması yada olmaması çok farketmeyecek, o yüzden boşuna 3D Bluray player kasma. 100-150 liralık media player işini görür. 1080p SBS filmlerden bolca var piyasada, cillop gibi izlersin.
  • benim yeni almış olduğum philips 42 pdl 7906 model mkv,avi vs... oynatıyor zaten.3d oynatmıyor.bunun için 3d destekli mediaplayer almak lazım.ama hangi marka ve modeli..
  • İnternetten indirip izliyorsan film daha çok media playerlar daha iyi çünkü video ve audio codecleri çok geniş. Tam bu iş için yapılmış cihazlar zaten.
    Media player ile 3D film tabii ki izlersin, izleyemediğini nerden duydun bilmiyorum ama yanlış.
    Şu konuyu incelersen filmler ile ilgili bilgiler mevcut;

    *** 3D ( Film, Belgesel, Animasyon ve Oyun ) *** TAVSİYELERİ ANA KONU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wkend

    benim yeni almış olduğum philips 42 pdl 7906 model mkv,avi vs... oynatıyor zaten.3d oynatmıyor.bunun için 3d destekli mediaplayer almak lazım.ama hangi marka ve modeli..

    Bu durumda bütçe devreye giriyor ama henüz tam olarak 3D denilebilecek bir mp yok bildigim kadarı ıle 2012 de inşallah sabırsızlıkla beklıyoruz
  • "Tam olarak 3D" derken Full-SBS 3D film oynayan MP den mi bahsediyorsunuz?
  • Konu 3 d için açılmış ama ben biraz değiştirip sorayım.3 d değil de normal seyretmek için blue ray dvd oynatıcı mı yoksa medya player mi daha iyi.
    Hangisini almalıyım?
  • Arkadaş bi cevap verin yaaaa....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mıragen

    Konu 3 d için açılmış ama ben biraz değiştirip sorayım.3 d değil de normal seyretmek için blue ray dvd oynatıcı mı yoksa medya player mi daha iyi.
    Hangisini almalıyım?

    BenBende şu sıralar BDPlayer arayışındayım hergün bu topiği incelediğim için sizin iletinizi gördüm; Şöyle denebilir sorduğunuz sorunun cevabı olarak, (BDPlayermi? MedyaPlayermi?) Bu kişiden kişiye farklı beklentilerden dolayı çok farklıllık gösterir. Örneğin, ben aradığım BDPlayerde çok üstün bir video ve ses işlemesinin yanında MKV türü dosyalarıda harici yada gömülü altyazıları ile birlikte sorunsuz oynatması benim beklentim bu şekilde ama bazı kişilerde hayır diyor benim için en önemli kriter video ve ses işlemidir MKV vs. beni ilgilendirmez diyor. Eğer sizde böyle düşünüyorsanız yani ben sadece BluRay ile ilgileniyorum gerisi hikaye diyorsanız size önerim, BURADAKİ PLAYER ama yok benim gibi düşünenlerdenseniz o zaman BUNU öneririm yalnız bu ürün için biraz daha beklemek gerekiyormuş zira TR ithalatçısı Dijicom mayısta getireceğini söylemiş yurtdışından getirtme imkanınız varsa daha ucuz olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • Teşekkür ederim cevabınız için.Burada medya oynatıcı dediğiniz henüz Türkiyeye gelmeyen marka pioneer galiba.Yanlışmıyım?
    Blu ray için de sony demiişsiniz.Bu sony 3d. Bunları kullanan arkadaşlar görüntü nasıl bize aktarabilirlermi.Gözlüklemi seyrediliyor.
    Kullanışlı mıdır.Bir de bu mkv dosyaları ne demek.Birçok kişi mkv çalıştırıyo mu diye sormuş.
    Yine de tavsiyeleri bekliyorum.
  • 3D olmayan medya playerlerde filimleri 3D oynatıyor. Böyle bir şart yok sanırım. Hatta 3d Philips e USB den direk HDD bağlantısı ile bile film oynatılıyor. Tamamen tv nin desteklemesiyle alakalı. Film 3D ise tv çözüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mıragen

    Teşekkür ederim cevabınız için.Burada medya oynatıcı dediğiniz henüz Türkiyeye gelmeyen marka pioneer galiba.Yanlışmıyım?
    Blu ray için de sony demiişsiniz.Bu sony 3d. Bunları kullanan arkadaşlar görüntü nasıl bize aktarabilirlermi.Gözlüklemi seyrediliyor.
    Kullanışlı mıdır.Bir de bu mkv dosyaları ne demek.Birçok kişi mkv çalıştırıyo mu diye sormuş.
    Yine de tavsiyeleri bekliyorum.

    Ben bu soruları sormuştum.Bir de televizyonum 3d değil.3d bluray player almak benim için avantajlı mı dezavantajlı mı söyleyebilirmisiniz.
    Yani televizyonu 3d olmayanlar da 3d bluray player da çok daha güzel film izleyebilir diyebiliyormusunuz. Bir de ben gözlükle seyretmek istemiyorum.
    Gözlüksüz seyredince sinemadaki gibi bulanık mı oluyor görüntü.Yoksa yine net bi şekilde seyrediyomuyuz.Acil cevap.....




  • @miragen Benim size önerdiğim iki cihazda (PIONEER-SONY) BluRayPlayerdir. İkiside BluRay yada 3DBluRay oynatmada en üst versiyonlardır ister 3d'li ister 3d'siz film oynatın. Tabii 3D izleyecekseniz, muhakkak ki bir 3DTV'niz+Aktif Shutter gözlükler+ vede 3Dfilm olmalı. Gözlüksüz seyerdilmez yani görüntü bulanık olur. TV'm 3D değil demişsiniz elbette 3D'li plyer gereksiz ama şu bir gerçek ki artık şimdiki çıkan cihazların tv ve playerları artık hep 3d olarak sürülüyor buda firmaların pahalı satış tekniğinden dolayı bahsettiğim sony plyer şu anda sony'in amiral gemisi ama bu playerden mkv desteği sakın ola bekleme yalnızca bluray için geçerli üstünlük diğer marka olan pioneer ise sony'den daha üstün ses ve video işlemcisine sahip aynı zamandada mkv desteğide var tek sıkıntı olarak şu anda altyazılarda türkçe karekterlerde olduğu söyleniyor. Şimdi sizin için avantajlımı değilmi meselesine gelince, kaiteden ödün vermek istiyorsanız sizin için 3d'li almak o zaman dezavantajı olur bu durumda size tek önerim, LG BD-550 ye yönelmeniz fiyat ve performans olarak şu anda çok uygun 3d'sizlerin içinde.




  • sevgili akkaynak cevabın için teşekkür ederim.Bugün bir arkadaşım da dediki 3d bluraylarda 3d seçeneği oluyormuş. Onu seçmezsen normal gözlüksüz
    seyredebilirsin dedi.Bu doğru mu ya da her bluray playerde var mı.Bu konuda bilgin var mı. Bir de nedir bu mkv desteği.hala çözemedim.
  • merhaba bugun philips hmp 3000 mkv aldım. tv lg 47 lw 4550.
    birc kac tane 3d filmim var.bunlar iki goruntu yanyana seklinde.
    tv ye takiyorum cihazı 2d den 3d ye cevir dugmesine basıyorum ve iki goruntu yanyana secenegini seciyorum.goruntu gayet guzel 3d oluyor.ancak alt yazı tam ortaya oturmuyor.sagdan soldan ayrı ayrı yerlerde.tum filmlerde bu sekilde oluyor.ne yapmam gerek?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.