Şimdi Ara

3D Led TV seçim sorunları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.
    Yarın evleniyorum ve balayı dönüşü evin son eksiği olan televizyonumu alacağım.

    Samsung'un modellerini D serisinden beri takip ediyoruz. ES serisi fiyatının dibinde olur biz alacağımız zaman dedik de, kalmadı bile biz alana kadar. Bugün Teknosa'dan temiz gözüken bir teşhir alıyorduk testlerini en azından yapabiliriz diye, yaptık ve ekran ortasında bi 6-7 tane ölü piksel vardı. Eskişehir'de yaşıyoruz ve şehir sınırları içindeki tek 46ES7000'di.

    Aradığımız model 46ES7000. Fakat kalmadı artık piyasada. Şimdi ürüne 2-3 bin lira verince ben güvenemiyorum şahsen bilmediğim yerlerden almayı. Başım hiç yanmadı inşallah da yanmaz da.
    Hal böyle olunca artık kafamızdakinden farklı bir tv alacağız.

    Eşimle film izlemeyi çok seviyoruz. Oturup sıradan X-Men serilerini falan izledik yani aksiyon filmleri kesin izlenecek. Yüksek yenileme hızı olan bir TV istiyoruz. Yani 800 geçiyor gönlümüzden ama çok sıkışırsak 400 de olur ama 100hz üzerinden olmalı. Samsung'un bazı modelleri çünkü 50hz iken 400 hz olabiliyor, ki istemiyoruz.

    3D arşivi yapmak istiyoruz, güzel güzel izleyelim istiyoruz. Pasif kesinlikle istemiyoruz. Görüntü kalitesini ikiye düşürüp de yapacaksa o işi, hiç olmasın. Anlamazsınız demeyin, ilgilenen anlıyor. Eşim bilgisayarcı zaten, ben bir bayan olarak bile izlediğim video 720p mi 1080p mi saniyesinde anlarım. O yüzden pasif bize göre hiç değil.

    Çift çekirdekli olması en güzeli olur. Smart TV ile de birlikte wireless nete geçeceğiz, smart hub'un cılkını çıkarmak istiyoruz. Gerekirse skype'ı TV üzerinden de kullanabiliriz. Kaldı ki live turnuvalar (LoL) izliyoruz ve o keyfi televizyonumuzdan yapmayı tercih edeceğiz. Hızlı olması önemli bizim için.

    Işık sızması farkedilmez diyor eşim ama ben yine de olmayan bir model olsa içimin daha rahat olacağını düşünüyorum.


    Bu ihtiyaçlar sonucunda; Pasif 3d teknoloji kullanan LG elendi.
    Philips'in Smart Hub'da takılmalar yaşaması yüzüden o da elendi.
    Samsung'un ışık sızmaları zaten dillere destan.
    Panasonic bir model gördük, TX-L47ETW60 fakat düzgün bir inceleme yok piyasada. Hatta 3d'si aktif mi pasif mi onu bile anlayamadık zira MM'deki görevli bize aktif olduğunu söyledi fakat internette pasif olduğuna dair duyumlar aldık.

    Biz ne alacağız şimdi allahaşkına? :p
    Şaka bi yana, ciddi anlamda tıkanmış durumdayız. Samsung'un F serisinin ES'e oranla çok daha iyi olduğu söyleniyor (ışık sızması konusunda dahil) fakat fiyatları D serisinden beri takip eden biri olarak, 5 ay sonra 1000 lira ucuzlayacak bir cihaza onca para vermek bana ters geliyor. Hatta Aralık'ta black friday etkisiyle bile fiyatlar düşecek. Fakat 5 ay televizyonsuz olmaz yeni ev. Lütfen yardım edin.

    Bütçe maksimum 3500 lira. Ama şöyle 2900 liraya falan gelirse (2012 model olabilir) bize de çok iyi gelir.







  • Pana L47wt50e kesinlikle tavsiye ederim, 3d zevki müthiş, bir altyazı sorunu var, onu çözemedim ama o da çözülür, eşimle 3d film izlemek ve oğlana istedii an pepee izletmek için aldık, interneti de çok hızlı.
  • ben de playstation 3 ve 4'e yönelik 3d tv arıyorum, aktif 3d tercihim, bütçem 1500 1600 tl gözlük dahil.

    Önerebileceğiniz tv var mı?

    PANASONIC TX-P42UT50E
    benim aklımda bu var ama uygun gözlük bulamadım.
  • Plazma tam size gore.

    panasonic neoplazmalara bakiniz. hatta bana kalirsa plazma satin alin.

    en iyi siyah degerleri ve kontrast plazma tvlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa teknolojiyi bu kadar ayrıntılı şekilde ,yakından takip eden bir hanımefendi görüyorum.Şuan şaşkınlık içerisindeyim : )

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aktif gözlükler pilli diğerleri pilsiz değil mi farkı nasıl anlayamadınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    neden illaki aktif olacak diyorsunuz. pasif olan modellerde sizi ne rahatsız etti biraz bahsetseniz. ama bugün düğün günü dimi ya yazarken fark ettim. mutluluklar
  • aktif var aktif var her tv de aynı olmuyor crosstalk olabiliyor ... benim en beyendiğim aktif panasonictir ...

    aktif 1080p - pasif 540p


    et60 pasif ve 50 hz dir ...

    aktif istiyorsanız bu yıl üst modellerde var ve samsung da var


    46 inç 200 hz w905-8008-f8500-f8000-f7000 çok pahalı gelebilir ...
    46 inç 100 hz f6800-f6510 var .. f serisi es serisinden daha iyi ama güven olmuyor
    50 iç st60 plazma f/p daha çıkmadı

    eski seri bulabilirseniz 55pfl7007 alınabilir 3500 falan görüntü kalitesi iyidir , smart iyi değildir

    eski seri 47dt50 alınabilir ...
  • Cevaplar ve tebrikler için teşekkürler öncelikle.
    Pasif 3d'de çözünürlük yarı yarıya düşüyor. Aktifte 2x1080p görüntüyü pilli gözlük renderliyor. Pasifte görüntü 540px2 oluyor ve pilsiz gözlük kendi kendine renderleyebiliyor.
    Plazmaya sıcak bakamadım kullanmadım ama şu ekran yanması konusu korkuttu.
    Zaten inanılmaz bir şansla 46ES7000 bulduk ve aldık. Eşime aldığımız telefonun aynısını bana da alalım dedik, girdiğimiz teknosada hem o telefonu 100 lira ucuza aldım, hem de tadilat nedeniyle teşhire koyamadıkları kutulu kapalı ES7000'i kaptık. Şans işte.
    Zaten aklımızda hep o vardı da işte kalmayınca F serisi almak zorunda kalmak koydu bana açıkçası. İşte fiyatı yüzünden malum.
    Tekrardan teşekkürler yorumlarınız için. Ben de sorup sorup kafasına eseni yapan üye oldum ama valla bakamadım onca panik sürecinde:p
  • merhabalar,
    öncelikle kısa bir açıklama ile başlayım, biz tüketiciler zevklerimiz-isteklerimiz-ihtiyaçlarımız ve bunları toplamda ortalama karşılayan ürünleri genelde araştırmadan bir çırpıda alıp sonra pişman oluruz. ihtiyacımız olmayan ürün içinde ki ürüne de para verir duruma geldik.
    öncelikle 3d izleme ve 3d film izleme isteniyorsa tv nin bulunduğu salon vs. en az 3,5 m karşısında boşluk olmalı kısaca 3d için geniş alana ihtiyaç olduğu gibi aynı zamanda da 50 inç ve üzeri tv ler güncel 2013 itibariyle daha verimli şekilde izlenilebilmektedir. yine led-lcd tvler yapay renk üzerinden çalışırlar ve son derece görsel canlılık sunarlar örnek animason 3d leri en iyi ledlerde izlersiniz. ama doğal renki yüzde olarak en iyi tutturanlar plazmalardır. yeni nesil plazmalar tatminkar derecede kalite artırmışlardır. bir led de alsanız plazmada alsanız ŞANS kelimesi gerçekten önemlidir herşey yolunda giderde düzgün bir panel alırsanız açıldığında ve teslim sonrasında güzel sorunsuz ise sonrası sizin kullanımlarınıza kalıyor. ben 55vt 50 3d panasonic plazma kullanıyorum son derece memnun olduğum görüntü ses ve diğer ihtiyaçların yanında eksiğini de belirtiyim ki size de ip ucu olsun.
    harici hdd taktınız, 3d film-halfsbs 3d film-bluray 3d film vb. koydunuz yazılım görmediği oluyor, ağır oynattığı oluyor, 3d altyazı hiç bir şekilde extra olmuyor birçok formatı tanısa da yine birçok film uzantı formatlarını tanımadığından eliniz kolunuz ya da 3d arşiviniz arşivinizde kalıyor, ya da benim gibi laptopa kuracağınız extra farklı yazılımlarla laptop-plazma bağlantısını kurup 3d altyazılı orijinal filmleri öyle izliyorsunuz,
    okuduğum kadariyle film çok izleyeceksiniz, film-belgesel-uydu alıcıdan film gibi konularda kesinlikle plazma önerilir ama yukarda yazdıklarımdan yola çıkarsak hemen her türlü yazılımı tanıyan açan vs. samsung olduğu bilinir, değerlendirme size kalır, dahili hd uydu alıcıları iyi değildir, yazılımları kısıtlıdır ve sd yayınları iyi göstermezler, extra para verdiğimiz alanı da bu oluşturmaktadır, dsmart-digitürk bile alınırken firmaların kendi uydu alıcılarını eğer münkünse tercih etmeyin,
    özetle plazma önersem de panasonic sony harici diğerleri eksi yöndedir ama hdd takarak filmler izleme ihtiyacınızdan dolayı öncelik samsung 3d lerden birine gidiyor gibi umarım sorunsuz yanma-kumlanma-ölü piksel yapışması- logo karatıları oluşmayan-yüksek uğultu yapmayan bir tv niz olur,
    not:filmde izleseniz dizi de tv zap yaparak izlemenizi öneririm özellikle logo yapışması olmaması için




  • film ugruna bu kadar madde siralamissiniz. Bu kadar filme duskun olsam alacagim tv deki ilk kriterim 55" ekran boyutu olurdu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki ben evimde tvde film izlemek için harici WD media player kullanıyorum. dolayısıyla format,altyazı, codec vs. sorunu yaşamıyorum. nomal tv yayınlarına çok düşkün olmamakla beraber izliyorum.bunların dışında dsmartHD cihazını kullanıyorum. yeni bir led_3d_smart model belirlerken sizin anlattıklarınıza dikkat edersem;

    1- özellikle dsmart-digitürk firmalarının kendi cihazlarını neden tercih etmeyelim. çünkü televizyonların kendi dahili uydu alıcıları çok da güzel olmuyor demişsiniz.

    2- samsung, panasonic, sony den 2500 TL yi geçmeyen bir model önerebilir misiniz.(çok şey mi istiyorum bilmiyorum :))

    3- bir arkadaşım takıldı 800 mhz de 800 diye. 200-400 mhz modellere dönüp bakmıyor bile. bu konuda kararsız kalıyorum.

    4- 3d konusunda lg nin kendi pasif görüntü teknolojisini anlatan bir video izlemiştim. o bilgilere göre lg 3d olayında aktif 3d teknolojisini geçmişti. ancak burada arkadaşlar pasifler için 540p lerden bahsediyor anlamıyorum. o video da izlediklerim yalan mı ?




  • murat5555 kullanıcısına yanıt
    o lgnin pasif reklamıydı hatta reklamlarda full hd yazdığı için ingiliterede dava açtılar lg kaybetti lgnin çakallıkları işte

    2500 a ne alırsın

    47inç hepsi 100 hz biraz pahalıdır ama fiyatlar 2500 e düşer

    samsung f6800 - f6510
    sony w805
    panasonic ft60 daha görmedim mağazalarda
    philips 7008 - 6xx8
    lg 7 ve 8 serisi

    ve plazma istersen 50st60 alınabilir.

    ds yada dg almıyorsan başka uydu almalısın neta ucuz ve iyi gibi pahalı modeller var 500-1000 çok pahalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 2 Temmuz 2013; 15:50:33 >




  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    bilgiler için teşekkürler hz. konusunda 3.sorumdaki mesele için yorumun nedir.

    zaten 46-47 inç modellere bakıyoruz. anlatılanlardan sonra pasif 3d yalan oldu diyebilirim. gözümde değeri kalmadı. panel olarak bahsettiğin modellere sorun yaşar mıyız ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat5555 -- 3 Temmuz 2013; 0:41:39 >
  • murat5555 kullanıcısına yanıt
    piyasada 50-100-200 hz var firmaların verdiği sallama değerlere inanma 400-800-1600 gibi gider bu iş .....

    50 hz alt sınıf
    100 hz orta sınıf
    200 hz üst sınıf

    46-47 inç 2500 a 100 hzlerden bakabilirsin ...

    sorun çıkarmı hepsinde sorun çıkabilir ... tv işi şans işi gibi....ama sonuçta alınacaksa güvendiğin yerden almalısın ...
  • üstad Tv önerilerin güzel hangisialınırsa alınsın pişman olunmaz ;) philips 7008 ve sony w805 öne çıkar benim nazarımda... @666azazel
  • Televizyon ve 3D alacak arkadaşlar kesinlikle 32" almayın inanın 3d olup olmadığını anlayamıyorsunuz 40" ve üstü boyutta alın derim.Ben LG32LW4500 aldım pişman oldum hatta 3d arızalı dedim serviz geldi baktı tel. götürdü ve bord denilen parçayı değiştirdi.yine aynı servis bana abi 32" de ancak bu kadar 3D oluyormuş birde filimleriniz codec veri tabanlı olsun dedi.Daha iyi verim alırsınız dedi.Ne kadar doğru ne kadar yalan bilmiyorum.Herşey gönlünüzce olsun.
  • murat5555 kullanıcısına yanıt
    merhabalar,

    1-doğrudur onların ürettirdiği hd uydu alıcıları da kalitesiz de ondan bu nedenle dsmart için farklı uydu alıcıları mevcut next ürünleri gibi, ayrıca modül de alıp tv ye takabiliyorsunuz digitürkte biraz daha iyi. bunlar genelde yazılımsal sorunlar ve onlar da yazılımsal sorunlara yani güncellemeler ve yeni yazılım geliştirmelere önem vermemelerinden kaynaklı, zorunlu kalınırsa alternatif yoksa alınmalı. ben tecrübe edindim de ondan yazdım, acil aldım dsmart kalitesizliği gördüm,
    2-bu üç ürünün 46-47 inç leri kampanyalarla yazmış olduğunuz fiyatlara iniyor 2012 modeller teşhir ürünü olmayan buna dikkat edilmesi gerekir ayrıca paket ürün de olsa alındığında çok titiz davranılmalıdır, vida yerlerine kadar bakılmalı, iadeler ve onarım sonrası tekrar satışlar olabiliyor
    3-türkiye yayınları 50-100 hz üzerinden yapıldığını öngörürsek dünya yayınları da üretilen ürünlerin hz lerine ulaşmamıştır, ortalama 10 yıl ya da yukarısı kullanacağımızı varsaysak bile 200 hz yukarısı en azından şu an için gerekli değil gibi ama ürüne parasal katkısı da sanırım çok değil, bu konuda teknik bilgi sahibi olan arkadaşlardan aldığım bilgilerden aklımda kalan bunlar,
    4-lg normal gözlük gibi pasif gözlüklü 3d paneller üreterek piyasada baş ağrısı yok şu yok bu yok diye reklamla samsungla epeydir yarışta, panelin içine yapılan devreler ve yazılımlarla gelen hertürlü kaliteli 3d yayını kalitesiz 3d yayına çevirip o gözlükle uyumlu hale getirdikten sonra ekrana yansıtabilir, bu konuda net bilgi sahibi değilim, panasonic 55 vt50 3d plazma kullanıcısı olarak aktif 3d gözlükle film-tv izlemenin de zorluklarının olduğunu kabul etmemiz gerekir, arada bir gözlüğü çıkarmak mola vermek, gözleri arada bir dinlendirmek, göz kırpmaları, izlerken gözlükle birlikte ani baş çevirmeleri yapmamak vs. ama gerçek olan bir şey var firmaların video tanıtımlarını değil onlar genelde özel çekimler, kendi bulacağınız gerçek-orijinal 3d filmleri izleyerek test etmeniz daha mantıklıdır

    bu konuda daha detaylı yazan bilgi paylaşan led-lcd-plazmalar arasında ki farkı anlatan yazılar bulunabilir, araştırdıkça kararsız kalıp kafa karışacakmış gibi olsa da sonunda süzgeçten geçince netleşilebiliniyor.
    umarım siz de netleşirsiniz. eğer yayınlanması yasak değilse aşağıda paylaştım
    http://www.bilgimanya.com/led-lcd-tv-ve-plazma-tv-arasindaki-farklar-en-iyi-tv/255




  • Televizyonumuz geldi pazartesi günü kurulumu yapıldı. Ayrıntılı incelemesi elbet vardır diye fotoğraf çekmedim, isteyen varsa yapabilirim ancak şu an zaten uydu yayını olduğu için kanallar çok kötü. D-smart'a geçeceğiz bugün yarın başvuru yapıp. Dilerseniz o zaman ayrıntılı fotoğraf koyabilirim.
    46ES7000. Kutusu bile renkli :p Diğerleri karton kahverengi kutudayken bu gayet renkli bir kutuda geldi. Çok hoşumuza gitti öyle görmek. Malum her yerde koli koli ES serisi seri sonu olarak ortada duruyor. Bizim kutumuz onlar gibi olmadığı için ayrı bi hoşumuza gitti (Ekran kartı kutularına da bi garezim var benim biraz daha cafcaflı olsalar daha hoşuma gidecek burdan yetkililere sesleniyorum :p)

    Kuruluma akşam geldiler bütün gün miğdemiz düğümlene düğümlene bekledik. Ölü pikselden çok korkuyorduk. Hiçbir sorun olmadı. Duvara monte edildi. Normalde izleme mesafemiz tam 46" için yani 3m'ye yakın. Fakat HD ya da 3d yayınlar için optimum izleme mesafesi yarısı oluyor. Koltuğu biraz daha yaklaştırıp öyle izledik.

    Eşim birsürü 3d film getirdi. İlk avatarı denedik. Berbattı :p Sonra farkettik ki L/R switch'i varmış. Filmlerin çoğu standart L/R ama avatar R/L imiş. Değiştirince çok güzel oldu. 3d'sini manuel olarak kurcalamak yerine dinamiğe alınca perspektifi kendisi ayarlıyor. Gayet başarılı. Eminim ince ayarla daha iyi performans alınır ama gerçekten çok güzeldi. IMAX olsun, after effect ile yapılmış 3d'ler olsun, 2.6m mesafeden gayet güzel. Yaklaşınca sanki içindeymişsiniz gibi oluyor. Tıpkı sinemadaki "VAY VAY VAY" tepkisini veriyorsunuz. Tabii o mesafeden izleyince göz de daha çok yoruluyor. Biz arada cafcaflı sahneler çıktığında koltuğun önüne geçip yakından izledik (1.5m civarı) bi 5 dk sonra yine arkamıza yaslandık.

    Panelin kendi testleri var. Az biraz clouding var siyah ekranda ama arka ışıkla falan halledilebilir bi durum gibime geliyor. Henüz ince ayarı yapamadık o kadar. Menüler çok basit ve kullanışlı, biraz derine inmeye vakit bulamadık 3d denemekten :p 2D->3D olayı da çok başarılı. Tabii ki bir IMAX değil yani ekrandan fırlamıyor, ama derinlik verme konusundan başarılı. Piyasadaki nice kötü 3d filmden çok daha iyi.

    SD yayın denedik ama kablotvde çok beyaz noktalar oluyor. Ancak Dsmarttan sonra yorumlayabilirim. Şu haliyle berbat fakat bunun nedeni gerçekten kablotv. Ha, star full HD yayına geçmiş, o gayet güzeldi.

    Medya oynatma bakımından malum arkadaşın da dediği gibi birçok formatı destekliyor. Farklı ripler ve farklı boyutlarla SD, 720p, 1080p birçok film denedik. mp4'den mkv'ye herşeyi oynatıyor. Bir tek altyazı özelliklerini bulamadık. Konumlandırma, boyut vs. Araştıracağız onu da bugün. (Balayı dönüşü internetimiz kesilmişti de anca yeni açıldı o yüzden araştıramadık kafamıza takılan "Bu nasıl oluyo?"ları)

    Şimdilik hiçbir memnuniyetsizlik yok. Bulutlanma, arka ışık süzmesinden çok korkuyordum, olacağı belliydi zaten soru ne kadar rahatsız edeceğiydi. HİÇ rahatsız etmiyor. Şimdiye kadar gayet memnunuz. Merak ettiğiniz birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım. Birkaç güne daha ayrıntılı fikirlerimi sunarım. Tavsiye eder miyim? Evet.

    Not: Sesle kumanda etme özelliği çok komik. Eşim "Hi TV" deyip duruyor ve "Açılmıyo bu" diye kızıyordu. Sonuna açıl da eklemen lazım dedim. Sonra televizyonu kapadık giderken "Şimdi HiTVaçıl dediğimizde açılacak mı bu?" dedi. Üstüne alındı cihaz açıldı :p El kol sisteminde bi sorun var ama galiba kamerayı eski konumumuza göre ayarlamamızdan kaynaklı. Biraz zor algılıyor. Dediğim gibi ayrıntılı bilgi vereceğim dsmart işine girince. İyi teknolojiler. ^^

    Edit; Murat5555:
    800Hz farkını görüyorsunuz. Zaten kendi demoları da var. Resmen akıyor görüntü. Onu bi kere gördükten sonra zaten insan beğenmiyor diğerlerini. Arkadaşınız haklı yani o konuda.
    Kendi alıcıları mı iyi, kendi yayınları mı bilmiyorum ama bizim kablotv çok kötü. Apartmanın kendi kutusu var bireysel değil yani ve hiç memnun değiliz o yayından biz. En azından SD yayınları izlenemeyecek gibi yüzlerce beyaz kocaman nokta yüzünden.
    LG zaten yanlış reklamdan dava kaybetti o konuda. O külliyen yalan. Pasif gözlük şu anki teknolojide çakma 3d'dir. O kadar para vereceksem ben çakma 3d istemem. Gerçek 3d olsun, göz yorarsa da yorsun bi zahmet. Pasif aktifi kolay kolay geçemez. Emin olun böyle birşey çıkarsa ilk yine en başarılı aktif 3d teknolojisi sunan firma yapar. Ar-ge'sini o yöne döndürecek kaynak anca onlarda vardır çünkü.
    2500'i geçmeyen diyorsun ama bizim televizyon 2800 lira. Şiddetle tavsiye ederim. Ha piyasada kalmış mıdır, onu bilemem.


    @murat5555



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iscaladon -- 10 Temmuz 2013; 12:18:06 >




  • hocam tşk herşey için;

    peki 46ES7000 mi tavsiye edersiniz yoksa 46f6510 mu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.