Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

3D Max Araba Modelleme Audi R8 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
14.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Runoart, arkadaşım renk seçimi güzel;ancak arabanın kaputu çok yamuk duruyor. Yeni başlıyorsanız bu işe başlangıç için fena değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasap1988

    Runoart, arkadaşım renk seçimi güzel;ancak arabanın kaputu çok yamuk duruyor. Yeni başlıyorsanız bu işe başlangıç için fena değil.


    Evet henüz ilk modellemem olduğu için hatalar olmuş şimdi arkadaşın verdiği bilgiler doğrultusunda tekrardan başlıyacağım yorumunuz için teşekkür ederim...
  • Arkadaşlar merhaba çalışmamı en baştan çizdim, tüm noktaların karşılıklı ve düz çizgide olmasına dikkat ederek keskin hatları en son yapmayı planlıyorum. Alx değerlendirme yapabilirsen sevinirim. Bu kısmı çizebilmek için doğru şekilde baya uğraşıp kafa patlattım doğrusu, umarım düzgün olmuştur görünüşte hata yok fakat tabiki hatalar varsa belirtirseniz sevinirim.

    Teşekkürler...


     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8




  • Selamlar!

    Güzel olmaya başladı. Bayağı ilerlemişsin. Şimdi gördüklerimi yazayım hemen, sen daha fazla ilerlemeden. Sarılar - eklemen gereken kenarlar, sarı+mavi - chamfer yapman gereken kenarlar (daha keskin hat oluşsun diye). Chamfer yerinde bir de connect komutunu kullanabilirsin. Bağlamak istediğin kenarları BAĞLAYAN kenarları seç (birini seçip RING yapman yeterli), sonra connect bassan ortada bir tane kenar daha oluşur. Connect ayarlarına girsen SLIDE ayarı ile keskin yapmak istediğin kenara yeni oluşturduğun kenarı iyice yakınlaştır. Kaputun ucundaki noktalar çok yakın olmuş birbirine, yeni kenar oluşturman lazım. Vertexleri ona göre ayarlarsın.
    Koşelerin yumuşak olmasını istemiyorsan vertex seçip ufak chamfer yapabilirsin (3. resimde gösterdim). Bir de ipucu verdim resimler hakkında. Daha keskin görünmesini istiyorsan en alttaki resme bak.

     3D Max Araba Modelleme Audi R8


     3D Max Araba Modelleme Audi R8


     3D Max Araba Modelleme Audi R8


     3D Max Araba Modelleme Audi R8




  • Merhaba viewport ayarlarını yapıyorum fakat evdeki makinede kaydedilmiyor, kapatıp açıyorum yine aynı Dün en az 10 kez kurup kaldırdım programı sırf bu viewport ayarı yüzünden en sonunda isyan edip dx10 seçtim, bu seferde çizdiğim plane de extradan çapraz bir çizgi atıyor tabi buda benim kafamın karışması için yeterli oluyor ama idare ediyorum. Bunun bir çözümü varmıdır ? Niye kayıt edilmiyor olabilir ayarlarım? Ne kadar ayarlarsam ayarlıyayım eski değere geliyor, bende evdekini dediğim gibi dx10 olarak ayarladım o şekilde çizgiler net gözüküyor Ama dx10 olmasının ve kendisinin attığı o çapraz çizginin bir eksisi varmı yada ileride bana sorun yaratabilirmi onu bilmiyorum.

    Dediğim gibi ben keskin kenarları en son yapmak istiyorum oluşabilicek hataları daha net görüp düzeltmek için. Chamfer olucak kısımları daha sonra değerlendirelim...

    Teşekkürler




  • Runoart, arkadaşım inanıyorum daha iyisini yapacağınıza. Bu tür programlarda ince ayarlar her zaman önemlidir ilk zamanlar biraz zorlar taaki tecrübe kapıncaya kadar. 3d Max vb programları epey zaman kulanmıştım biraz sıkıcı;ama çok kaliteli sonuçlar veriyor hade kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasap1988

    Runoart, arkadaşım inanıyorum daha iyisini yapacağınıza. Bu tür programlarda ince ayarlar her zaman önemlidir ilk zamanlar biraz zorlar taaki tecrübe kapıncaya kadar. 3d Max vb programları epey zaman kulanmıştım biraz sıkıcı;ama çok kaliteli sonuçlar veriyor hade kolay gelsin.


    Yorum için teşekkür ederim, tam olarak bu işe yoğunlaşamıyorum elimdeki işler yüzünden, boş bir zamanım olsa kesinlikle daha çok yoğunlaşıp çıkartabilirim otomobili zaten programın arayüzünü ve ayarlarını biliyorum, modelleme tekniğinide öğrendim (Alx te yardımlarını esirgemiyor ) geriye kalan birtek uğraşma kısmı var Sevdiğim işleri yaparken asla sıkılmam tekrar tekrar dener olana kadar yeniden yapabilirim yeterki istediğim gibi sonuç alabileyim.

    Bu arada sence neden viewport ayarlarımı kayıt etmiyor program kullanan biri olarak görüşün nedir? Bir önceki mesajımda sıkıntı ile ilgili yazmıştım cevaplarsan sevinirim...




  • Kardeş, nerelerdesin? Bir R8 görelim ya .
    Sen de bak bana gaz verdin, ben de iyice yüklendim maxa, ilk araba modelimi çıkardım:
     3D Max Araba Modelleme Audi R8
  • cok emek isteyen bir iş bi ara bende ilgilenmiştim elinize emeginize saglık
  • Hocam şu sıra aşırı yoğunluktan programın simgesine tıklayamıyorum malesef ama merak etme r8 gelicek Eline sağlık bu arada...
  • Alx nedir o yarab. Kaplamanın metalik yapısı falan cok etkili göstermis aracı [hoş araçta da iş var zatende :D ] Acaba blueprintlerini paylaşır mısın bende heveslendim araba modellemeye, zira son zamanlarda hep animasyonla ilgilenmekteyim ve bir şeyler üretmek uğraşmak iyi olur benim için [tabi becerebilirsem 0'dan başlayarak bir modeli.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 29 Haziran 2010; 12:40:36 >
  • @Alx, yuvarlak hatlara sahip otomobil modellemek daha mı zor acaba? Ben daha kolay olur diye r8 seçmiştim ama sanırım daha zor ne dersiniz?

    @St Batuhanwww.the-blueprints.com adresinde blueprintleri bulabilirsin dostum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: St Batuhan

    Alx nedir o yarab. Kaplamanın metalik yapısı falan cok etkili göstermis aracı [hoş araçta da iş var zatende :D ] Acaba blueprintlerini paylaşır mısın bende heveslendim araba modellemeye, zira son zamanlarda hep animasyonla ilgilenmekteyim ve bir şeyler üretmek uğraşmak iyi olur benim için [tabi becerebilirsem 0'dan başlayarak bir modeli.]


    Blueprintleri Runoartın dediği yerden alabilirsin. Resimlerin mümkün olduğu kadar büyük ve doğru olmasına dikkat et. Araba modelleme konusunda birçok ders bulabilirsin internette.

    Bu ara bu arabanın animasyonunu yapıyorum, çok yavaş ilerliyor, birkaç günden ancak 5-10 saniye ilerliyorum. Bitince paylaşırım.
    Metalik renk - 2 tane siyah standart VrayMaterial'dan oluşan (farklı yansıtmalı) bir CHELLAC malzemesidir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Runoart

    @Alx, yuvarlak hatlara sahip otomobil modellemek daha mı zor acaba? Ben daha kolay olur diye r8 seçmiştim ama sanırım daha zor ne dersiniz?



    Bu konuda bir şey diyemem. Sanırım keskin hatlı olanları modellem daha kolay. Mustang kolay olmuş benim için. Bir M5 modellemeye çalıştım, onda daha fazla zorlandım. Mustang - kazma düz şekil , daha kolay oldu. R8 de deneyeceğim zaman bulursam. Şu anda mustangın animasyonu ile uğraşıyorum.

    Hadi, herkese iyi renderler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 1 Temmuz 2010; 15:00:50 >




  • Edindiğim deneyime göre yuvarlak hatlara sahip otomobilleri modellemek daha zor çünkü kasanın düzgün olması için tüm vertexlerin ve edge lerin aynı hizada olması gerekiyor.

    Aslında r8 gibi bir otomobil modellemek yani zordan başlamak bana çok şey öğretti diyebilirim 7-8 kez herşeyi silip yeniden başlamışımdır herhalde.

    Ama buşekilde kendi modelleme tekniğimi ve var olan modelleme tekniklerini harmanlayıp daha kısa sürede kusursuz bir modellemeyi öğrendim diyebilirim bana zor ile başlamamın artıları bunlar oldu. R8 i bitirdikten sonra skyline gtr modellemeyi planlıyorum biraz daha kolay olucağını düşünüyorum R8 e göre.

    @Alx modelleme bittikten sonra dosyaları sana göndersem sen render alabilirmisin rica etsem p.m ilede belirtmiştim malum render yazılımını bulamadım hala (pek araştırıcak vaktim olmadı gerçi belki gelmiştir.). Daha sonra otomobiller için bir pist modellemeyi planlıyorum yada bir sokak bu şekilde hem ev modellemeyi öğrenicem hemde sokak lambası vs. gibi objeleri modellemeyi öğrenicem benim çalışma takvimim bu şekilde Herşeyi tamamladıktan sonra bizim otomobillerle aksiyon dolu bir sokak yarışı animasyonu çıkartabiliriz.




  • Arkadaşlar animasyon yapmayı düşünüyorsanız aşağıdaki video ilham kaynağı olabilir sizin için.

    http://www.youtube.com/watch?v=qHD8Xf5Rnvo




  • Eheee, bu animasyonu bilmez miyiz. Tabi o kadar da yapamayacağım, ama PANTURAL benim için bir örnek. Tüm animasyonları en üst düzeyde...
  • Panturalı bende biliyorum çok güzel işler çıkartıyor, bu pazar başlıyorum modellemeye pazar akşamı bir kaç resim paylaşıcam tekrar yorumlarsanız sevinirim @Alx...
  • selamlar bu konuyu takip ediyorum benimde ilk modelimin r8 olduğu için 3 gün de (tabiki tek oturumda değil fazla zamanım olmuyordu 7 -8 sefer de bu hale geldi) yaptım.ayırnıtılara (keskinleştirme)daha başlamadım. son 2 sınavım kaldı onkarıda halledip tekrar başlıcam.alx yardımlarını bekilyorum özellikle chamfer da sorunlar çıkıyor.
    bunlarda tel kafes halleri

     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8


    bu da son aldığım render
     3D Max Araba Modelleme Audi R8


    taş duvarda ışık oyunları fazla olunca kötü gözüktü....




  • Keskin hatlar için Chamferden daha etkili bir yöntem buldum. Heskin olmasını istediğin kenarına dik bağlanan bir kenarı seçip Ring komutu ile hepsi seçilir. Sonra da Connect'in yanındaki kutuya tıklayıp bir kenar daha oluşturulur. Yeni oluşturulan kenarı Slide komutu ile keskin olmasını istediğimiz kenara iyice yaklaştırılır. Kenar ne kadar yakın olursa hat yumuşatmada o kadar keskin olur. Diğer taraftaki kenarlar aynı şekilde bağlanır. Şöyle bir örnek vereyim:
    Bir tane Tube oluşturun, özellikleri önemli değil:
     3D Max Araba Modelleme Audi R8


    Sonra onu Editabale poly'ye dönüştürüm Nurms ile yumuşatırsanız çok yuvarlak bir şey elde edersiniz.
     3D Max Araba Modelleme Audi R8


    İşte kenar ekleme zamanı. Tüm keskin hatların aynı şekilde şekil bozulmadan gözükmesini istediğimizi varsayalım (ufak bir yumuşatma ile yani). Bir tane Edge seçip Ring butonuna basıyoruz. Hepsi seçiliyken az önce anlattığım gibi Connect komutu ile seçilenleri birbirine bağlıyoruz:
     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8


    Gördüğünüz gibi bir tane edge oluştu. Slide onu kenarlara yakınlaştırı, Pinch ise birden fazla kenar oluşturduğunda yeni oluşanları birbirine yakınlaştırır ya da uzaklaştırır. İsterseniz tek tek kenar ekleyebilirsiniz (kenarlar farklı yumuşaklıkta olmasını istiyorsanız öyle yapacaksınız), ama ben tüm kenarların aynı şekilde yumuşak olmasını istiyorum. O yüzden Segments kısmına 2 yazıp Pinch ile onları biribirinden uzaklaştırıp yumuşak olmasını istediğim kenarlara yakınlaştırıyorum:
     3D Max Araba Modelleme Audi R8


    Diğer kenarlar ile de aynı işlemi yapıp aslında 1 tane kenarı olan keskşn hattına 2 tane edge eklemiş oldum. Şöyle bir şey oldu:
     3D Max Araba Modelleme Audi R8


    Şu anda bu eklemiş olduğumuz yeni kenarlar ile yumuşatmayı yaparsak sonucun ne kadar değiştiğini göreceğiz.
     3D Max Araba Modelleme Audi R8


    Evet, sanırım amacımıza ulaştık. Hatlarınız çok keskin olmuşsa yeni oluşturulan kenarın birine tıklayıp Loop ile hepsini seçiyoruz ve Uniform&Scale ile 2 koordinatta onları küçültüyoruz, böylece onlar kenardan uzaklaşmış olur.

    @evren87speed
    Poligonal ağ güzel görünüyor. Yalnız parçalara yavaş yavaş keskin hat ekleyip kaporta, arka gibi parçaları ana kütleden ayrıman lazım Detach komutu ile. Diyelim ki kaportayı ayrıdın. Sonra da ara deliklerinin güzel görünmesini istiyorsun. Extrude falan gibi komut kullanmadan kaportaya shell ile kalınlık verip Editable poly'ye dönüştürüyorsun. Symmetry kullanacağın için ortadaki poligonları siliyorsun. Sonra keskin hat oluşması için tüm kenarları az önce gösterdiğim gibi Connect ile bağlıyorun. Bunu yaptıktan sonra kasanın kaporta ile bağlanan yerindeki kenarları seçip shift tutarak çok az içeriye kopyalıyorsun, sonra bir tane kopya daha yapıp da az daha uzaklaştırıyorsun. Ayrıca keskin olacak delik kenarına bağlanan kenarları seçip yine connect ile kenara doğru yeni bir kenar oluşturuyorsun. Yumuşattıktan sonra kaporta ve kasa birbirinden güzel bir şekilde ayrı durur. Alttaki resimde parçaların ayrı olduğunu gösterdim. Yumuşatmadan birbirinde giriyormuş gibi görünce de yumuşatınca çok güzel bir bağlantı oluşuyor:
     3D Max Araba Modelleme Audi R8

     3D Max Araba Modelleme Audi R8


    Render ayrı bir konu olduğu için başka zamanda ona da değiniriz.
    Herkese iyi modellemeler...




  • Bu ara aracın fiziğini çözdüm.
    http://www.youtube.com/watch?v=TAn3LzZTFpA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 4 Temmuz 2010; 2:31:20 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.