Şimdi Ara

3D yazıcı baskısı ile para kazanma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
17.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Baylar 3D baskısı ile baskı yapıp para kazanabilir miyim , ticaret ile uğraşıyorum kırtasiye işi . Ederi gideri ne oluyor bir fikriniz var mı ? Ne baskısı yapacağım derseniz , çizgi karakterleri süs eşya tarzı ve istek üzerine yapabilirim . Ufakta olsa fikriniz varsa söylerseniz sevinirim .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • bu işten çok güzel yolunu bulan insanlar var, ben de merak salmıştım ancak sektör bulamadım. Eğer çevreniz tanıdığınız varsa girin hocam. ufak bir maliyet hesabı yapın bir bibloyu kaç liraya mâl ediyorsun kaça satabilirsin diye. oradan mantıklı gelirse dene derim, içinde kalacağına denedim yapamadım dersin. en olmadı küçük ufak parçalar basıyorlar makinalar için. yine satışını yapıyorlar güzel para var iş bulabildikten sonra.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sleepydragon

    bu işten çok güzel yolunu bulan insanlar var, ben de merak salmıştım ancak sektör bulamadım. Eğer çevreniz tanıdığınız varsa girin hocam. ufak bir maliyet hesabı yapın bir bibloyu kaç liraya mâl ediyorsun kaça satabilirsin diye. oradan mantıklı gelirse dene derim, içinde kalacağına denedim yapamadım dersin. en olmadı küçük ufak parçalar basıyorlar makinalar için. yine satışını yapıyorlar güzel para var iş bulabildikten sonra.
    Aslında işlerimiz iyi ama ben ek kazanç için ve dükkanın hareketliliği için istiyorum . İşte hiç bir bilgim yok ürünler boyalı mı çıkıyor yoksa tek renk mi ve maliyet hesabı için de cihazı almak gerekiyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam olayın mantığı kendi hammaddesini ( plastik olduğunu düşünüyorum ) ısıtarak şekil veriyor diye biliyorum, yani renksiz çıkacak. Sadece plastiğin renklisini alırsan o renk üretirsin.
  • Konu dışı özelde kullanan kimse yoksa herhalde :) renksiz olması biraz dezavantaj gibi satış fiyatı düşürüyor . En ufak bilgi alabilsem bu hafta hemen halledeceğim herşeyi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik mimarlık tasarım vs.. çizim ve maketlerle uğraşan fakültelerin bulunduğu noktalarda yap, paraya para demezsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Böcekli sümük

    Mühendislik mimarlık tasarım vs.. çizim ve maketlerle uğraşan fakültelerin bulunduğu noktalarda yap, paraya para demezsin.
    Kendi dükkanın var orada satacağım da henüz tecrübeli birisi denk gelmedi. Maliyet durumu kafamı karıştırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıcıların baskı boyutları farklı farklı. Öncelikle maksimum hangi ebatlarda yapacağınıza karar verip ona göre bir cihaz almanız lazım. Sonraki aşamada internetten hazır 3d modelleri bulup veya kendinizin modelleyip baskıya vermeniz lazım. baskı için kullanılan malzemeler farklı tiplerde ve renklerde. Örneğin beyaz bir baskı yaptıysanız, bunu zımpara yapıp pürüssüz hale getirmeniz ve sonrasında ince detayları vermeniz gerekli. Mesela bir örümcek adam biblosu yaptıysanız, baskı tek renk olacağı için kıyafetini, logosunu vs boyamanız gerekli. zahmetli ama eğlenceli bir iş. Ama getirisi konusunda süs eşyalarından vs. para kazandırmaz. Daha kurumsal çalışmanız lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shinesee

    Yazıcıların baskı boyutları farklı farklı. Öncelikle maksimum hangi ebatlarda yapacağınıza karar verip ona göre bir cihaz almanız lazım. Sonraki aşamada internetten hazır 3d modelleri bulup veya kendinizin modelleyip baskıya vermeniz lazım. baskı için kullanılan malzemeler farklı tiplerde ve renklerde. Örneğin beyaz bir baskı yaptıysanız, bunu zımpara yapıp pürüssüz hale getirmeniz ve sonrasında ince detayları vermeniz gerekli. Mesela bir örümcek adam biblosu yaptıysanız, baskı tek renk olacağı için kıyafetini, logosunu vs boyamanız gerekli. zahmetli ama eğlenceli bir iş. Ama getirisi konusunda süs eşyalarından vs. para kazandırmaz. Daha kurumsal çalışmanız lazım.
    Eyvallah yorumunuz için teşekkürler . İstediğim cevapları aldım . Ben eğlence hobi amaçlı düşünmüyorum gelir olarak bakıyorum bu işe . Yazıcılar renkli oluyor mu kendileri boyuyor mu ? Birde zımparalık bir durum kesin oluyor mu ?




  • Facebook grupları var orada yapılan baskıları, sorunları, kurulum, tavsiye vs atıyorlar bir nebze bilginiz olur. Ben genelde sipariş usulü çalışan gördüm, sipariş için web sitesi kuranlarda var. Baskı siparişimde aynı parçada baskı kalitesi kişiden kişiye çok degisiyordu. Kalitesine göre aynı kişiden devam etmiştim. Baskı süreleri çok uzun saatlerce bastığınız parçayı beğenmeyip tekrar tekrar basma durumunuz olabilir.
  • Forumda bir arkadaş sevgililer için güzel bir hediye yapıyordu gizli resim tarzı bir şeydi. Güzel fikriniz olduğu sürece bir şeyler yapabilirsiniz. Ancak amaç para kazanmak olunca genelde ortaya hiçbir iyi ürün çıkmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dead-ly

    Facebook grupları var orada yapılan baskıları, sorunları, kurulum, tavsiye vs atıyorlar bir nebze bilginiz olur. Ben genelde sipariş usulü çalışan gördüm, sipariş için web sitesi kuranlarda var. Baskı siparişimde aynı parçada baskı kalitesi kişiden kişiye çok degisiyordu. Kalitesine göre aynı kişiden devam etmiştim. Baskı süreleri çok uzun saatlerce bastığınız parçayı beğenmeyip tekrar tekrar basma durumunuz olabilir.
    Maaliyet durumunu biliyor musunuz ?
  • 3d yazıcım mevcut. toplamda 10 filamentten fazla çıktı aldım.
    maliyet ortalama 100gr için 10tl diyebilirim (maks)
    içleri boş olduğu için 100grama devasa parçalar yapılabiliyor.(infill ayarlanabiliyor %10 vsvs).
    sorularınız varsa özelden sorabilirsiniz.
  • 3d Printer ile baskılar yapıyoruz. Ayrıca istediğiniz parçaları veya web sayfamızda bulunan parçaları sipariş verebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takalar1381 -- 5 Ekim 2019; 20:26:13 >
  • Son durum.nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F1CD3AB5A

    Son durum.nedir
    Hocam o işe hiç girişmedim. Zamanıma karşılık iyi kazanamayacağımı düşündüm . Belki bir sistem falan oturtulursa iyi kazanılır ama mevcut uğraştığım işler var .
  • Dışardan bakıldığında 3d yazıcı işi eğlenceli işe benziyor. Ver plastiği (filament) herşeyi bassın diyor insanlar. Ancak hiçte öyle değil. Bir çok aksilikler çıkabiliyor. 3d yazıcının en kötü yanı çok yavaş olması. Mesela bir figür basıyım diyorsun. En az 3-5 saat sürüyor baskı. Bir süre sonra bu süreler sıkıcı hale geliyor. Birde eğer kaliteli ve pahalı bir makina almazsanın baskı sırasında bir çok sıkıntı çıkıyor. Bunlar; Baskının tablaya yapışmaması, nozzle tıkanması gibi şeyler. Eğer ucuz makina alıyorsanız baskı boyunca başında beklemek gerekiyor. Daha yazacak çok şey var ama bu kadar yeter bence. Başka merak ettğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz. Facebook'ta 3d yazıcı yardımlaşma grubu var. Oraya üye olursanız ne tür zorluklar olduğunu görebilirsiniz.
  • Kazanamazsın maliyet fazla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.