Şimdi Ara

3ds max ve vray hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba ben yeni yeni öğrenmekteyim 3ds max programını bunun için bi çok yerden eğitim videoları izledim ve ufak tefek şeyler yapabiliyorum. sizlerinde önerdiği şeyler varmı bilmek istiyorum. vray nedir onuda bilmiyorum ama baktığım kadarıyla gerçekçilik için kullanılıyo. bu konu hakkındaki bilgileriniz nedir?



  • Vray bir "render" motorudur. Yani render almak için kullanılan bir sistemdir.
    Peki, render nedir?
    Programda çizilmiş veya düzenlenmiş olan ham modeli bir program aracılığıyla işleyip resim veya video haline çevirmektir.
    Daha iyi anlaşılması için şöyle bir örnek vereyim: Diyelimki sen bir video yapacaksın ve video yapma programında resimleri felan ardarda koydun, yazıları yazdın, istediğin hale getirdin ve artık geriye onu video haline getirmek kaldı.
    Sen video formatını .avi mi seçeceksin? .mpeg mi seçeceksin? .mp4 mü seçeceksin? Bunları sana bilgisayar sorar ve sen kendi isteğine göre seçim yaparsın.

    Asıl burada sorulması gereken Render nedir? olmalıydı...
    Vray, MentalRay ve daha bir çok Render motoru vardır. Hepsinin kendine has özellikleri vardır ve bunlar birbirinden ayrı motorlar olduğu için birinin özelliği biyerde bulunurken, aynı özellik diğer motorda başka yerde olabilir. Sen hangi Render motorunda elinin hızlı olacağını düşünüyorsan onu öğrenmelisin.
    Gerçeklik için kullanılıyor demişsin... Gerçeklik için sadece Render motoru işin içine girmez. Işık, modelin düzgün çizilmesi vb. şeyler olmazsa sadece Vray ile olumlu sonuç bekleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi id-trancer -- 6 Nisan 2016; 16:42:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.