Şimdi Ara

3GS 3.1'den 3.0'a inmek mümkün (ECID SHSH imzaları ile)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cydia'nın yazarı Saurik, daha önce ECID imzalarını Cydia aracılığı ile saklayan kişilere, 3GS telefonların 3.1'den 3.0'a düşebileceğini sitesinde bildirdi (link). Şimdilik 3.0.1'e inilemiyor, imzalar 3.0 için alınmış durumda. Bunun için gerekenleri çok kısa olarak aşağıya yazdım, detayları ve uygulamasını bu işin guruları ayrıca belirtir:

    1. Eğer 3.1'e yükseltmeden önce Cydia'yı açtığınızda "This iPhone 3G[S] has an ECID SHSH on file" diyorsa, kritik dosyalarınız Cydia server'larında demektir. 2. adıma devam edebilirsiniz demektir. Yoksa yakında çıkacağı söylenen pwnage tool'u beklemeniz gerekmektedir. STOP.

    2. iTunes'un Apple server'ları ile değil de Saurik'in serverları ile konuşabilmesi ve bu dosyalara erişim sağlayabilmesi için hosts dosyanıza "74.208.105.171 gs.apple.com" adresini (tırnaksız) eklemeniz gerekir. Windows'ta genel olarak "C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts" altında bulunur.

    3. iTunes'u çalıştırın ve cihazı DFU moduna alın, iTunes'ta ""iTunes has detected an iPhone in recovery mode. You must restore this iPhone before it can be used with iTunes." yazısı çıkması gerekir.

    4. Bu aşamada Shift + Restore ile 3.0 (dikkat 3.0.1 değil) ipsw dosyasını gösterin ve restore yapın.

    5. redsn0w ile jailbreak yapın.

    İlgil linkler:
    http://www.saurik.com/id/12
    http://modmyi.com/forums/3g-s-downgrading/
    http://www.blogsdna.com/3911/how-to-downgrade-iphone-3gs-31-to-30-os.htm

    NOT1: Yapanların jb sonrasında "no service" ile karşılaştıkları, iRecovery ile düzelttikleri söyleniyor.
    NOT2: Bu yönerge sadece 3.1'e yükselten 3GS sahipleri içindir.
    NOT3: Yazanları denemedim (3.1'e yükseltmediğimden gerek yok ), çalışıp çalışmadığını bilmiyorum, sorumluluk sizindir.
    NOT4: Vaktim olmadığından doğrudan sorulara cevap veremem. Bu anlatımı sadece özetledim, hata olursa ve/veya başarısız olursanız diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır. Ben de elimden geldiğince katılırım.
    NOT5: Ne yaparsanız yapın, acele etmeyin, ne yapacağınızı önceden çalışın. Hata olursa paniklemeyin, burada veya internet'te çözümü mutlaka vardır

    Update
    NOT6: Dev-team, blog'una yazdığı yazı ile, 3.1'e çıkmamış olanların da iTunes'a yukarıda 2. adımda belirtildiği şekilde bağlanmasını, ilerde çıkacak jailbreak'lere hazır olmak için tavsiye etmektedir.
    Kaynak: Dev-team blog
    "Even if you did not update your 3GS to official 3.1 (good job! You really shouldn’t do that!), then you should still read the article and make those changes today. We fully recommend redirecting your iTunes signing process through saurik’s “on file” server to future-proof your 3GS jailbreak through all future updates."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metaone -- 15 Eylül 2009; 12:30:15 >







  • evde olsam kesin denerdim :)
  • Arkadaşlar deneyen var mı acaba?
  • arkadaşlar bu gerçekten önemli ve çalışması lazım. format atmamı gerektirecek bir durum olmadığı için şimdilik benim için bekliyecek fakat çalıştığını bi kaç yerden doğruladım...
    mac kullanıcılarında iş biraz daha farklı. hemen göstereyim.
    -terminal'i başlatın(spotlight a yazabilirsiniz)
    -sudo nano /private/etc/hosts yazıp enter a basın
    -sizden admin şifresini isteyecek yazın ve enter a basın.
    -şimdi karşınızda hosts dosyası var, ok tuşuyla ilk boş satıra kadar inin ve 74.208.105.171 gs.apple.com yazın.
    -şimdi kaydetme kısmı, ctrl(türkçede kntrl) tuşu ve x tuşuna basın, dizini soracak enter'a basın, başka bişey sorarsa onada enter deyin.
    -hepsi bukadar. artık sizde 3.0'a restore yapabilirsiniz.

    şimdi burada şöyle bir durum var. bu zaten 3.0.1 ve ya 3.0'ı olupta sadece restore etmek isteyenlerde tamamiyle çalışıyor. ancak 3.1 den dönmeye çalışıyorsanız "1015" hatasıyla karşılaşmanız muhtemel. eğer olurda karşılaşırsanız, ok deyin ve yeniden 3.0 dosyasını restore etmeyi deneyin, yine olmazsa bidaha, bişekilde olacağını söylüyorlar. ha tabi geri döndüğünüzde telefonunuz yurtdışından gelmeyse hattınız çalışmayacaktır. yani nur topu gibi bir iTouch'ınız oldu. hayırlı olsun.

    -sonradan gelen düzeltme: eğer cydia'yı açtığınızda anasayfada tepede küçük puntolarla "This iPhone 3GS has an ECID SHSH on file" yazmıyorsa, hiç bir şansınız yok. imzalama apple tarafından kapatıldığı için şimdilik bunu eklemek için yapabilecek bir şeyde yok. yani 3.0 a restore etmeye çalıştığınızda 3002 hatasını alırsanız bi kaçışınız en azından şimdilik yok. bir açık bulunduğunu söylüyorlar ama beklememiz gerekecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTasci -- 15 Eylül 2009; 15:08:36 >




  • deneyeceğim
  • benim tel cydia on file değilmiş:S error 3002 hayırlı olsun .. hadi dev-team yaa istanbula gidiyorum ve iGO suz ne yapacağım bilemiyorum
  • Başka deneyen yok mu??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.