Şimdi Ara

4.0.6 sonrası lag sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4.0.6 patch'i öncesinde her hangi bir lag sorunu yaşamıyordum. Lowerping kullanıyorum ve raid esnasında dahi latency 70-100ms arası değişiyordu.
    Ama yeni patch geldikten sonra tuhaf bir durum ortaya çıkmaya başladı. Oyuna yine düşük ms ile bağlanıyorum, ogrimarda ya da kendi başıma alakasız bi yerde quest yaparken, mob keserken...vs latency yine 70-100 civarı olmasına rağmen, raid'e girdiğim zaman (25-man raid) bağlantı hızı sapıtmaya başlıyor. Önce ufak ufak yükselirken, boss combat sırasında tavan yaparak büyü okumaya çalıştığınız sırada sanki 2k ms varmış gibi tepki vermeye başlıyor (bu esnada oyunun gösterdiği ms ise 750-1k arası değişiyor). Wipe..vs yedikten sonra geri koşulduğunda kimse bir şeyler yapmıyorken ms yine düşüyor eski haline yani 70-100 ler civarına, ama combat başladığı anda yine deli gibi fırlıyor.

    Etrafımdaki insanlara bakıyorum bu sorun yok, o an orda lag sorunu yaşayan bir tek benmişim gibi (ki sanırım sadece benim) benim dışımda herkes tıkır tıkır oynuyor ve olan biteni gecikmeden görebiliyorum. Şöyle örnek vereyim, Halfus heroic yapıyor mesela, büyü okumaya çalışırken bu şekilde fırlıyor latency, ama Halfus'un yere açmış olduğu ateş havuzlarından kaçmtakta her hangi bir sorun yaşamıyorum, bir tekine dahi lag'dan yakalanmadım.

    Internet monitör programı ile de o an neler oluyor diye bir bakim istedim. Normal şartlarda oyunda bir şey yapmıyorken ortalam olarak 5-6k download, 1-2kb da upload yapar saniyede. Hadi raid ortamında bu rakam 10-12 kb download, 6-7kb upload'a kadar yükselir. Bildiğiniz üzere WoW bağlantıyı sömüren bir oyun değildir bu açıdan.

    Ama ben raid esnasında combata girdiğim anda bir anda download upload verileri fırlıyor. Download 70kb lara, upload ise 20-25kb lara fırlıyor. Add onlar falan herşey kapalı olmasına rağmen, hatta wtf-cache-interface klasörlerini silmeme rağmen bunu yapmaya devam ediyor. Raid combatı esnasında ki bu aşırı veri trafiği neyden kaynaklanıyor olabilir bir fikriniz var mı?

    Hem Avrupa hem de Amerika WoW forumlarına baktığınız zaman aynı dertten muzdarip çok insan var, GM ler bakıyoruz diyorlar ama bir sorun bulamıyorlar. Forumlarda gördüğüm kadarı ile insanlar o anda bağlantıyı trace edip, aldıkları data'ları gösterdiklerinde, aldıkları yanıt bağlantınız düzgün görünüyor bir sorun olmaması lazım diyorlar. Ama belli ki bir sorun var.

    Merak ediyorum sizin de başınıza böyle bir sorun geldi mi, geliyor mu?







  • Combat Log'ları kaldırmayı deneyin. Belki sorun düzelir.
  • http://home.netone.com.tr/sonuc.asp

    kaydet bu siteyi, böyle bi durum olduğunda bak %99 ttnetten olduğunu göreceksin
  • dün saat 8-9 gibi çok sağlam lag oldu.. türkiyeden bağlanan oyuncuların çoğu yabancıların bir kısmı DC yedi.. sonrada 1 saat 2K ms oldu.. her büyük yama sonrası bu tip şeyler oluyor malesef.. 1-2 gün içinde düzeltirlerse çok can sıkmaz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t3

    Combat Log'ları kaldırmayı deneyin. Belki sorun düzelir.



    Onuda denedim ama bir şey farketmedi. Dün gece 9-10 sularında evet genel bir lag oldu ve bir çok insan dc oldu oyundan. İşin komik yani raid de 25 kişinin 20 sinin dc olduğu durumda bana hiç bir şey olmadı, hatta 80 ms ile oyundaydım herşey süperdi. Sonra herkesin bağlantı düzeldi, geldiler, combat başladı hoooopp benim ms yine fırladı.

    Bunun telekom kaynaklı olduğunu sanmıyorum, zira kendi başıma bişeylr yapıyorken oyunda en ufak bir lag sorunum yok. Ne oluyorsa raid'de combata girince oluyor.

    Bi kere combat esnasında dahi olsa oyunun anlık data transferi 70kb download ve 20-25kb upload yapması sizce normal mi? Bu rakamlar ile lag yapması zaten normal ki. Sorun, normalde 5-10kb/sn civarında dosya alan veren bu oyunun, bir an da 6-7 kat daha fazla data alıp vermesine ne yol açabilir...Ki patch den önce böyle bir şey yoktu

    Kafayı yemek üzereyim hakkaten...




  • Aynı sorunu yaşıyorum ben de. Daha oynayamadım adamakıllı bu sorundan dolayı. 1-2 saniyelil gecikme var.
  • Aynı sorun bende de var. Sürekli 500 ve üzeri latency var bende. Arena yapıyordum 2 gün öncesine kadar, şimdi oyuna bile girilmiyor neredeyse. En kısa zamanda düzeltirler umarım.
  • Bendede patch sonrasi genel bi lag durumu olustu 700 ms in altina indigini nadir goruyorum , boyle oluncada insanin oynayasi kaciyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.