Şimdi Ara

4-3-3 ve 4-2-3-1 farkı ne ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dizlişte ne fark var kanat olarak soruyorum 4-2-3-1 deki kanatlar ney oluyor orta saha mı forvet mi ? peste mesela sağ açık forvet oluyor sağ kanat ise orta saha oluyor 4-2-3-1 sağ kanat ile 4-3-3 açık ile oynanıyor ? ama Fm de 4-3-3 kanadıyla 4-2-3-1 kanadı aynı ikisi de oos sağ tek fark orta saha oluyor 4-2-3-1 de ofansif orta saha merkez pozisyonu var bir tek fark bu gerçekte ikisinin ne farkı var peki ?




  • bu isimlendirmeler zamanında şablon gibi ortaya çıkmışlar, bazen zorlama şekilde takımlara bu formatları giydiriyolar ekranda (sırf maçın başında seyirciye birşey göstermiş olmak için) mesela bazen orta saha merkezindeki oyuncunun sahip olduğu karakteri, kanalarda oynayan oyuncuların orta saha olarak mı yoksa forvet olarak mı gösterilebileceğine etki ediyo.

    mesela Zidane James Rodriguez'i 11'den kesip onun yerine Casemiro'yu monte etmişti. aslında bu hamle dışında takımda değişen birşey yok, gene ileride (ikisi kanatlara kayan) üç tane gole yakın atak oyuncusu var, orta sahada gene mordic-kroos var, ama, göbek kısmına James'i koyunca 4-2-3-1 gibi göstermek uygun oluyo, James yerine Casemiro gelince de 4-3-2-1 denemeyeceği için 4-3-3 gibi gösterilebiliyo.

    oyun içindeki gerçekler ise bu ekranda çizilenlerden çok daha derin oluyo, dolayısıyla çok iplememek lazım bu klasik formasyon kalıplarına.

    zaten günümüzde taktik olayı iyice değişti, artık bazı takımlar top kendilerindeyken farklı formasyonla, top rakipteyken de tamamen farklı formasyonla diziliyolar. şimdi böyle oynayan bi takımın maçı başlarken bile yayıncı kuruluş gene ekranda klasik bi formasyon gösteriyo laf olsun diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.