Şimdi Ara

4 canakdan ->3 reciver +ss2 ye nasil kurarim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    ben uydu olayi hakkinda pek bilgi sahibi degilim .turksat ,hotbird,astra ve eutelsat uydularindaki yayinlari izlemek istiyorum. evimizdede 3 farkli odada televizyon vede benim bilgisayarimda ss2 karti var.

    4 tane canak alip bu uydulara gore ayarliycam ama 4 farkli tvninde bu yayinlari birbirinden bagimsiz ve sorunsuz sekilde izleyebilmesini istiyorum o halde lnb ler nasil olmali . cok fazla kablo kalabaligi yapmadan bu sistemi nasil kurarim .ne tur lnb ve ne tur disec almam gerekiyor bana ihtiyacim olanlar ve nasil yapabilecegim hakkinda biraz fikir verebilirseniz memnun olurum.

    yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

    saygilar



  • Valla hocam inanın bende çok profesyonel sayılmam ama sanırım şöyle olmalı diye düşünüyorum hatam olanlar düzeltsin lütfen!!!

    1) Önce 4 çanaktan gelen kabloları 4 girişli tek bir disecte birleştiriceksiniz
    2) disecten çıkan çıkış kablosunu ise 1 girişi 4 çıkışa bölen ikinci bir parça kullanıcaksınız.
    3) Ve bu çıkışları tek tek 3 recievera ve ss2 ye takıcaksınız!

    Yani inanın tam bilmiyorum ama şöyle bi düşününce bu yöntem uyar gibime geliyor. Yanlışım varsa düzeltsin bilen arkadaşlar lütfen
  • teşekkürler hocam ama bu parcalarin tam isimlerini ve ozelliklerini ogrenebilirmiyiz bilen bi arkadas yazarsa memnun olurum
  • valla disec 1.2 diye geçen disec oluyor
    diğeri ise çoklayıcı diye geçer
  • yanlış bilgilendirme olmasın. 4 çanaktan gelen 4 kablo tek diseq te toplanır. diseq ten çıkan kabloyu çoğaltırsan diğer 3 televizyonda senin izlediğin kanalı izler.. bağımsız kanalları izleyemezsin yani..

    yapman gereken antenlerde ki lnb 4 ve daha fazla çıkışlı olanlarından alman lazım. sonuçta 4 televizyona da 4 uydu yayını gidecek. epey bi kablo karmaşıklığı demektir buda 4 antenden gelen 4 kablo sadece bir televizyon için yani.. bunu aynı şekilde diğer 2 televizyon ve bir skystar içinde yapman gerekecek. sana 4 adet çok çıkışlı lnb ve 4 adet disecq lazım olacak anlıcan. marka olarak goldmaster i tavsiye ederim..
  • Hocam bu sizin dediğiniz de biraz fazlalıkmış gibi gözükmüyomu ya? yani mesela bazı sitelerde ortak çanak kullanılıyo ve herkes evindeki reciverdan istediği kanalı izleyebiliyor! Düşünsenize bi apartmanda ortalama 20 daire olsa bi çanaktan 20 tane anten kablosumu çıkıyo yani eminmisiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaganmit

    Hocam bu sizin dediğiniz de biraz fazlalıkmış gibi gözükmüyomu ya? yani mesela bazı sitelerde ortak çanak kullanılıyo ve herkes evindeki reciverdan istediği kanalı izleyebiliyor! Düşünsenize bi apartmanda ortalama 20 daire olsa bi çanaktan 20 tane anten kablosumu çıkıyo yani eminmisiniz?


    http://e.uzaysat.com/product_info.php?products_id=101&osCsid=fb0f1bee73ff3aff9a8aa91ae0e12a48

    senin dediğin sistem burdaki linkte mevcut. arkadaş için böyle bi sistem çok masraflı olur. disecq santaller sadece merkezi sistemli binalarda bulıunuyor. ve profosyonele giriyor. amatörce bi iş için bence çok masraflı.

    bunun yerine 4 çıkışlı bi lnd ve disecq fazlasıyla yeter.. dediğim gibi tek dezavantajı kablo karmaşıklığı olacaktır. o da kullanıcının kamufle yeteneği ile yok edilebilir




  • cok tesekkurler arkadaslar sayenizde biraz fikir sahibi oldum.
    aklimda bir soru var suanda eger ben bu

    9 GİRİŞ 16 ÇIKIŞLI MULTICWITCH SANTRAL YERLİ
    [9 / 16 MULTISWITCH Y]

    denen aletini alirsam yinede 4 cikisli 4 tane lnb mi alipda oradan gelecek 16 kabloyu bu girislere takarak . cikislardan gelecek 4 kabloyuda 4 odaya degaticagim degilmi?
    dogru anlamismiyim?


    arkadaslar ben antenleri evin 15 metre uzagina koymak zorundayim ve disarda bahce icinde olacagi icin kablolar camur icinde disarisinin sartlarinda olacak.ewe kadar 15 metre mesafe olacak yani onun icin nekadar az kablo olursa o kadar iyi olu benim icin bide bu kosullara dayanaca olan ne tür yada marka kullanmaliyim.


    saygılar
  • 9 giriş 16 çıkış olan bir alet ile tabiki 4 uydu seyredemezsin.
    sadece 2 uydu seyredebilirsin.

    Sana 17 girişi olan bir alet gerek.
    Uydu başına 4 kablo ile hesap yapman gerek. Her uydu aynı frekans aralığından 2 farklı şekilde yayin yapıyor, dikey ve yatay sinyallerle. Ayrıca bu frekans aralığı kablo için çok geniş olduğundan frekanslar ikiye bölünüyor. yani toplam LNB'den dağıtıcı kutuya kadar uydu başına 4 kablo gerekiyor.
    4 uyduda 16 kablo eder. Yani 16 girişli (4 uydu için uygun) bir dağıtıcı (diseqc switch / diseqc hub / diseqc matrix isimleri ile bulunabilir) gerek. diseqc 1.0 uyumlu olması yeterli, bununla bile 4 uydu arasında seçim yapılabiliyor.
    16 tamam , bir de 17. girişten bahsedelim:
    Bu da bu dağıtıcıların normal anten ve kablo tv sinyallerini de dağıtabilmesinden kaynaklanıyor. Bu norrmal anten girişi de 17. giriş oluyor.
    17den 4e dağıtan alet hiç rastlamadım daha, bu kadar çok giriş olunca genelde çıkış sayısı da yüksek tutulur.

    Yani bu tarz bir alete ihtiyacın var:
     4 canakdan ->3 reciver +ss2 ye nasil kurarim?


    Bu arada tabii 15 metre gibi bir mesafe vars sinyalde kayıp olacaktır, ya yükseltici (ki lnblerden çıkan kablo başına bir yükseltici gerekiyor, yani bu durumda 16 tane gerekebilir) ya da çanakları bir boy büyük tutmakta fayda var. mesela 30 cm yerine 60 cm, 60 yerine 90, veya 140 yerine 160 gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chippy -- 29 Kasım 2006; 23:09:34 >




  • ilgi gosteren ve zamanlarini harcayarak yardimci olan arkadaslara cok tesekkur ederim sayenizde en azindan mantigi olustu kafamda ve nasil yapilacagini ogrenmis olduk.

    Tesekkurler
  • 3 adet receiver ile ss2 kartı beslemek içinen az 2 çanak ve herbiri 4 çıkışlı 4 adet lnb ve 4 adet diseqc e gerek vardır. türksat için 90.lık astra -EW 2 ve 13 E hotbird için 150 lik çanak yani 3 uydu tek çanakta olabilir.Benim de aynı 3 receiverim ve ss2 kartım var .bu şekilde hepsini izliyorum.her lnb nin çıkışlarından gelen kabloları diseqc lerin1-2-3-4 girşlerine bağla.bu iş çatıda mümkün olduğu kadar kısa kablolarla olsun.4 diseqc ten çıkış 4kablo ise herbiri receiverlere ve ss2 kart girişine bağlanacak.iyi seyirler... astra için 150 lik çanak gerektiğinden bu çanak astraya ayarlanacak.astra lnb sinin sağına eutelsat w2 uydusu için diğer lnbyanyana getirilip izole bantla sıkıca tutturulacak .hotbird lnb si de hemen bunun yanına parabol antenin sağ çubuğuna hortum kelepçeleriile tutturularak ayarlanabilir.eğer tekçanağa 4 lnb ayarı zor olacaksa her uydu için ayrı çanak gerekir.astra ile w2 tek çanakta garantili olur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: haldunersan

    3 adet receiver ile ss2 kartı beslemek içinen az 2 çanak ve herbiri 4 çıkışlı 4 adet lnb ve 4 adet diseqc e gerek vardır. türksat için 90.lık astra -EW 2 ve 13 E hotbird için 150 lik çanak yani 3 uydu tek çanakta olabilir.Benim de aynı 3 receiverim ve ss2 kartım var .bu şekilde hepsini izliyorum.her lnb nin çıkışlarından gelen kabloları diseqc lerin1-2-3-4 girşlerine bağla.bu iş çatıda mümkün olduğu kadar kısa kablolarla olsun.4 diseqc ten çıkış 4kablo ise herbiri receiverlere ve ss2 kart girişine bağlanacak.iyi seyirler... astra için 150 lik çanak gerektiğinden bu çanak astraya ayarlanacak.astra lnb sinin sağına eutelsat w2 uydusu için diğer lnbyanyana getirilip izole bantla sıkıca tutturulacak .hotbird lnb si de hemen bunun yanına parabol antenin sağ çubuğuna hortum kelepçeleriile tutturularak ayarlanabilir.eğer tekçanağa 4 lnb ayarı zor olacaksa her uydu için ayrı çanak gerekir.astra ile w2 tek çanakta garantili olur.

    Evet doğru açıklama budur.Ama en iyisi 4 ayrı çanak kullanmaktır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.