Şimdi Ara

4 GB Ram Var Ama..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopum yeni sayılır alalı 2 ay oldu,4 gb ramı var ama sanki 1 gb 2 gb ramı varmış gibi çalışıyor,çok olmadık oyunlarda takılıyor 2den 3den fazla internet explorer sayfasını bile kaldıramıyor..

    İşletim sistemim vista,laptopumun markası ise Acer...Makinanın içinde artık 4gb ram olduğundan şüphelenmeye bile başladım,bunu nasıl test edebilirim acaba?(bilgisayarım kısmında 4 gb gösteriyor gerçi..)Birde 4gb ram olmasına rağmen onun hepsini kullanmamı engelleyecek şeyler neler olabilir ve ne çözüm önerisi sunuyorsunuz?



  • işlemciniz ve ekran kartınız nedir?
  • kardeş çözüm önerisi şu bence aldığın yere götür test ettir derdini anlat sen hiç uğraşma makina daha 2 aylık diyosun.
  • Mevcut donanımımız ve yazılımlar vs.. hakkında bilgi almak için Everest Free Edition programını indirerek bu uygulamayla, ekranda gösterdiği bilgilerle, donanımımıza yön verebiliriz.
  • Makineyi hızlandıran yada yavaşlatan RAM değil, işlemcidir. RAM sadece bir defada ne kadar işlem yapacağınızı tayin eder, ne kadar hızlı yapacağınızı değil.
    Sana şöyle bir örnek vereyim. Diyelim iki tanker bir yerden bir yere su taşıyacak. Tankerin birinin hızı saatte 100 Km. ama deposu 2 tonluk. Diğer tankerin saatteki hızı 50 Km. deposu 4 tonluk. İkinci tanker bir saatte bir sefer yapar. Ama birinci tanker saatte iki sefer yapar ve deposu küçük olduğu halde aynı suyu taşır. Birinci tankere 4 tonluk bir depo koydunmu ne olur...?
    İşte olay bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctetik -- 7 Temmuz 2009; 3:22:40 >
  • Kasma dediğin olay ramlerden kaynaklanmıyor işlemcinin ne olduğu çok önemli ctetik arkadaşımızında söylediği gibi ayrıca windows başlarken Allah bilir neler çalışıyordur Başlat/çalıştır/msconfig/başlangıç sekmesini tıka tümünü etkisizleştir yazar pc açılırken bişey başlamasın sen lazım olanı aç mesela antivirüse tıklama o başlasın performans farkını göreceksin
  • Arkadaşlar gayet güzel açıklamışlar ama benim aklıma gelen bir başka olasılık ise ramleri 667 MHZ lik takmış olmaları, gerçi daha pahalıya geliyor araştırırsanız ama başıma gelmişti. Sen en iyisi götür bir kontrol ettir veya aldığından beri hiç format atmadıysan bir format at derim ben.

    Kolay gelsin
  • Anlıyorum,arkadaşından verdiği programdan 2 tane ss aldım,bunlara ne diyorsunuz peki?Şikayetlerim konusunda haklımıyım yoksa herhangi bir problem yokmu?

     4 GB Ram Var Ama..


     4 GB Ram Var Ama..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takoz -- 7 Temmuz 2009; 10:17:37 >
  • Yavaşlıkların temel sebebi ne RAM, ne RAM frekansı, ne işlemci ne de ekran kartı. Kısaca donanım değil. Tamamen Windows un dan kaynaklanıyor. Zannedersem 32 bit lik vista kullanıyorsun. Bu durumda zaten 4GB ram i ni kullanamazsın. Birde windows un program yükle kaldırlarla iyice kirlendiyse, her taraf sahipsiz .dll dosyası kaynıyorsa takılmalar gayet normal. Bir Laptop a göre sistemin fena değil, fazla abartmadan çoğu oyunu rahat oynaman lazım. Bence bir şekilde 64bit lik bir Vista DVD si bul. Elindeki ürün anahtarı ile windows u kurabilmen ve etkinleştirebilmen lazım. Yani kırık windows bile kullanman gerekmeyebilir. Sürücülerin çoğunu kendisi tanıyacaktır. Tanımadıkları içinse internetten rahatlıkla bulursun. Yada verdilerse Driver CD si içinde vardır.
  • bende dell var 32 bit home basic sp1 yüklü makina 4 gb ram var bu kullanılamıyormu şimdi , görev yöneticisinde 3545 mb görünüyor bilgisayarıma sağ tıklayınca özelliklerden
    4 gb görünüyor konu sahibinin affına sığınarak bunu bir sormak istiyorum bu makinaya 64 bit vista yüklemek gereklimidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.