Şimdi Ara

4 mevsim lastik önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lastiklerim artık ömrünü tamamladığından herkesin kış lastiği şu günlerde 4 mevsim almak istiyorum. (Çünkü bulunduğum yerde sert kışlara maruz kalmıyorum.)

    İlk önce bridgestone b391 vardı arabada, onlar iyiydi aslında memnundum, Şuan Goodyear duragrip var arabada ama hiç memnun değilim çok sert ve konforsuz.

    Ben alacağım lastiğin konforlu ve sessiz olmasını önemsiyorum şuan ama ıslak ve hafif karlı zeminlerde de beni üzmeyecek orta bir seçenek arıyorum. Size 3 lastik soracağım.

    Michlein Energy Saver. (Bu lastikler çok sessiz ve konforlu, ancak lastik deseni ıslak zeminler için kafamda soru işaretleri oluşturuyor.)
    Bridgestone b330 evo . (Bunu hiç bilmiyorum. Okuduklarımdan 4 mevsime uygun ama sert ve gürültülü lastik olduğu izlenimi doğdu bende).
    Bridgestone b381 (Eski lastikler bunlardı, ama bunlar orjinal fabrika lastikleri ve piyasada bulunması zor ürünler.)

    B381 lastiklerin kalitesini B330 evoda bulur muyum? Eğer hemen hemen aynı lastikler ise evo'ya yakınım diyebilirim. Ama gerçekten de ses ve konfor da önem arz ediyor benim için; ki bunun içinde michleine yakınım.

    Çıkarın beni bu girdaptan:)







  • olmayan şeyi nasıl tavsiye edelim? lastikçi yalanıdır 4 mevsim lastik
  • Kumho Solus KH16 ve KH17'yi de seçeneklerinize ekleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 4 mevsimlik lastik bakıyorum. Aslında 4 mevsimlik lastiklerin pek tavsiye edilmediğini biliyorum fakat yaz kış tak çıkar işi, takmadığın lastiği taşıma ve saklama derdi ayrıca bu lastiklerin kışında cezaya tabi olmamasından dolayı sıcak bakmaya başladım. Özellikle Goodyear Vector 4Seasons lastiklerin test sonuçları oldukça başarılı. Fakat bulamıyorum.
  • Michelin Energy Saver kullanıyorum çok memnunum, ıslak zeminde şüpheniz olmasın gayet güzel tutuşu var, zaten genel itibari ile yumuşak hamur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    Michelin Energy Saver kullanıyorum çok memnunum, ıslak zeminde şüpheniz olmasın gayet güzel tutuşu var, zaten genel itibari ile yumuşak hamur.

    Benim aracın üzerinde de şu an o lastikler mevcut fakat bu lastikler 4 mevsim değil yaz lastiği...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞahEser

    quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    Michelin Energy Saver kullanıyorum çok memnunum, ıslak zeminde şüpheniz olmasın gayet güzel tutuşu var, zaten genel itibari ile yumuşak hamur.

    Benim aracın üzerinde de şu an o lastikler mevcut fakat bu lastikler 4 mevsim değil yaz lastiği...

    Ben 2 sezondur kışlar dahil kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım, ne fren mesafesi ne de herhangi bir kayma tutmamazlık. Pratikte yaz olarak geçiyor olabilir.
  • Haklısınız sorun çıkartmıyor. Özellikle yağışlı havalardaki harf sınıflandırması B ydi sanırım. Fakat kışın lastik kontrollerinden geçmiyor. Ceza yazıyorlar. Bu nedenle ben 4 mevsimlik lastiklere bakmaya başladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞahEser

    Haklısınız sorun çıkartmıyor. Özellikle yağışlı havalardaki harf sınıflandırması B ydi sanırım. Fakat kışın lastik kontrollerinden geçmiyor. Ceza yazıyorlar. Bu nedenle ben 4 mevsimlik lastiklere bakmaya başladım.

    Haklısnız geçmiyor ancak lastik fiyatlarının böyle olduğu bir ülkede bütçeme uygun lastikleri tüketmeden başka bir lastiğe geçmek istemem açıkçası. Yazacaksa da polis koca 3 ayda 1 ya da 2 kere taş çatlasın durdurur onda da öderim cezamı 1000 lira lastiğe vermektense. Lastiklerin ömrü bitene kadar devam ederim gibi gözüküyor.

    Çok da memnunum tutuşundan, dediğim gibi bir kere bile kayma yapmamıştır ki virajlara çok sert giren biriyim, en keskin virajları 3-4.viteslerde geçerim genelde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 22 Aralık 2013; 15:55:02 >




  • Aslında olay kontrollerden ziyade Allah göstermesin bir kazaya karışırsanız kış lastiği kullanmadığınız için ekstradan bir ceza alırsınız. Benim lastiklerde 16 bin km de ama, benim düşüncem 4 mevsimlik lastik alıp bu lastikleri de başka birisine satmak...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.