Şimdi Ara

4 seçenek arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. İlk kez Ultrabook alacağım şu an Samsung'un son derece hantal 17.3" bir notebook'unu kullanıyorum. Birkaç tane denedim ve kararsızım.
    Amacımı yazayım, müjendislik öğrencisiyim MATLAB gibi yüksek işlemci gücü gerektiren programlar çalışacak. Oyun olarak League of Legends, DOTA gibi oyunlar oynayacağım. En çok Civilization 5 ile zorlarım diye düşünüyorum. Güçlü bir işlemciye gerek var ama ekran kartı olmasa da olur.

    Öncelikle Lenovo Thinkpad X1 Carbon aklımda. Abimde var, güzel bir ultrabook, boyut ve ağırlık olarak fena değil, dock ile 2 tane 24" civarı asus monitörü kaldırabiliyor, DotA falan oynanbiliyor MATLAB sorunsuz çalışıyor. Sadece bluetooth aygıtında bir sorun çıktı, bilgisayar gitti, yedek parçayla değişti ama sorun düzelmeyince geri gönderdik bilgisayarın yenisini gönderdiler. Servisi istanbul'da ve 2014 modellerin bile fiyatları pahalı geliyor.

    İkincisi Dell XPS 13 2015 modeli (9343 model numaralı). Çok şık, Thinkpad'den daha hafif, ve küçük, Mac'lerdeki retina özelliğinden daha da iyi bir ekranı var. Taşınabilirliği Thinkpad'den daha iyi. Denemedim fakat karşılaştırmalarda hep diğer bilgisayarlardan klavyesi nedeniyle geride kaldığını görüyorum. Denemedim.

    Üçüncüsü MacBook Pro retinalı modeli. Tabir ettiğimiz anlamda bir ultrabook sayılmaz, Dell XPS 13'ten biraz daha büyük ve ağır. Buna karşın tamamen kullancııyı düşünmüşler aleti yaparken o çekiyor beni. Ama hiç Mac OS kullanmadım, bir de korsan program kullanmaya alışığım sorun çeker miyim diye düşünüyorum. Fiyatı yine pahalı, değer mi diye düşünüyor insan. Denemedim.

    Dördüncüsü Microsoft Surface Pro 3. Okulda bir hocada var bir keresinde bir şey göstermek için kullandım fena değil, dizde falan kullanırken sorun çıkarmıyor. Bir tek i7'li olanının fiyatı pahalı geldi. Kalemi olması ve seçenekler arasında en hafifi olması cezbediyor.

    Önerilerinizi görüşlerinizi deneyimlerinizi bekliyorum. Lütfen herhangi birinin denememiş olan yazmasın. Servis destek donanım yazılım her türlü şeyi yazabilirsiniz. Benzer başka alternatifler de önerebilirsiniz ama lütfen 1.5kg'dan fazla olmasın, en büyük sıkıntım hafiflik.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.