Şimdi Ara

4 Yıllık SSD Hızı Normal Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 4 sene önce aldığım CORSAIR Force LS CSSD-F120GBLS 2.5'' 120GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), (535MB Okuma / 440MB Yazma) SSD sabitdisk sonuçları bu şekilde

    Sizce ömrünü yitirmiş mi ? Bir sorun var mı yardımcı olursanız sevinirim

    Test Sonuçları :

    4 Yıllık SSD Hızı Normal Mi ?







  • SSD'lerin ömrü genelde toplam yazılan veri ve bu verinin üretici tarafından açıklanan rakamla karşılaştırılmasıyla alakalı. Yani X marka 120TB yazma ömrü veriyorsa SSD'ye toplam yazılmış veri 130TB ise o SSD'nin ömrünün sona yaklaştığından bahsedilebilir. Okuma/yazma hızları zamanla düşer fakat bunun SSD'nin doluluk oranı ile de alakası vardır. SSD'nin ömrü konusunda en bariz gösterge okuma/yazma hatalarıdır, eğer bu tür hatalar yoksa şimdilik endişelenmeye gerek yok. SSD ne kadar boş kullanılır ve ne kadar az veri yazılırsa ömrü o kadar uzun olur, dosya okuma işlemleri SSD ömrünü etkilemez.
  • senin sonuçlar fena değil hocam benim çok eskiden aldığım corsair force serisi ssd nin değerleri 100/120 :D ama hala taş gibi ve bu değerlere rağmen hızlı baya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teşekkürler arkadaşlar
  • 3 senelik Samsung 750 EVO :


    4 Yıllık SSD Hızı Normal Mi ?
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    "Okuma/yazma hızları zamanla düşer fakat bunun SSD'nin doluluk oranı ile de alakası vardır" demissiniz, bununla ilgili elinizde bir kaynak var mi?

    Hiz konusunda ben kendi yaptigim testi yazayim samsung 840 evo;
    (satin alim yili 2014 blackfriday)

    4 Yıllık SSD Hızı Normal Mi ?


    bos alan farkini görebiliyorsunuz sanirim 78gb ve 29gb, iki durumda da erisim süresi olarak bir yavaslik hissetmedim, bilgisayarin acilma süresi masaüstüne gelme süresi ayniydi. 50gb lik dosya C: den yine C: ye kopyaladim bu esnasda ssd 30 dereceden 38 dereceye kadar cikti, hemen ardindan bir test yapistirdim isininca yazma hizi buraya kadar düstü;

    4 Yıllık SSD Hızı Normal Mi ?


    bilgisayari actim kapattim tekrar test yaptigimda sonuclar bu sekil oldu;

    4 Yıllık SSD Hızı Normal Mi ?


    Yani simdi ömrüne etkisi konusunda bir test yapamayacagim, bu sonucta benim sadece bir model ssd ile yaptigim test, eger baska kaynaklar varsa iyi olurdu cünkü farkli ssd ler ile durum farkli olabilir yada göreceli bir durumda olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 20 Mayıs 2019; 11:57:10 >




  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Kaynak göstermek için uğraşacak vaktim pek yok fakat kaynak arıyorsanız bu cihazların hangi parçalardan imal edildiklerini ve çalışma prensiplerini araştırabilirsiniz. SSD'lerin hücre yapısı, fragmentation, provisioning gibi konuları araştırmakla başlayabilirsiniz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Ama "Okuma/yazma hızları zamanla düşer fakat bunun SSD'nin doluluk oranı ile de alakası vardır" bunu yazabiliyorsunuz ve buna vaktiniz var. Biliyorsaniz bildiginiz kadarini yazin, anlariz anlama noktasinda sorun olmaz. Yine de yönlendirme icin tesekkür ederiz. Eger benimde vaktim olursa arastiririm, o zamana kadar yaptigim test yukaridadir. Siz bir iddia da bulundugunuz icin size sormustum ben.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Onu yazabiliyorum çünkü yazması saniyeler sürüyor. Bir forum kullanıcısı için araştırma yapıp delil sunmakla uğraşacak vaktim yok. Siz yazdıklarıma inanmayın, benim zamanım bana kalsın.
  • Öncelikle şu bağlantıdan Corsair SSD Toolbox'ı indirip kurun:
    http://downloads.corsair.com/Files/SSD/CSSDT_1.2.5.5_WIN.zip

    Programı açtığınızda gelen ekranda alta doğru "Total Host Writes" değerini göreceksiniz. Normalde Corsair'in TLC bellek kullanan 120gb'lık SSD'lerinde yazım ömrü 30 TBW'dir ama sizin MLC nand'lı modelde tahminim 40-50 TBW'den düşük olmadığıdır. Programdaki TBW değerini bu rakamlarla kıyaslayarak kalan ömür üzerinde bir tahmin yürütebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.