Şimdi Ara

4000 Km'lik Civic'de Bitmeyen Sorunlar! (SONUNDA YOLDA KALDIM)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ...................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plekumat Ali -- 8 Kasım 2012; 0:02:31 >



  • geçmiş olsun, tatil sırasında birkaç kere PO dan aldım. onun dışında mecbur kalmadıkça da PO dan almıyorum, güvenmiyorum onlara nedense. (patronundan dolayı mı ki)
  • Gerçekten geçmiş olsun,bütün talihsizlikler sizi bulmuş,aslında Honda iyi markadır ama kusurlu arçlardan biri size denk gelmiş olabilir,ne olursa olsun hakkınızı arayın...
  • gecmis olsun kardes; numune, analiz vs isinden bir sonuc cikmiyor; birkac arkadasimin basina geldi, benzinde sorun yok diye rapor cikariyorlar. Hatta bir arkadasimin arabasinin silindirleri erimis aşırı solventten dolayı. çok fazla masraf çıkmış... ama kullanılan benzine temiz raporu vermişler.

    bilmediğin yerden yakıt almamak gerekiyor...

    memnun oldugum akarakit istasyonlarini sayayim;

    opet maslak - mehmetcik vakfi
    opet cevizlibag - cem honda
    bp maslak
    bp - kucukbakkalkoyden tem yoluna ve atasehire baglanan yoldaki istasyon.
    bir de kucuk beldelerin belediye tarafindan isletilen akaryakit istasyonlari hilesiz oluyor diyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: safedanger

    PO'yu aradım anlattım olanları. Benzinden 2 şişe numune almamızı, araçda uygulanan işlemlerin faturasını ve aldığım benzinin faturasını gidip servisden alacaklar. Eğer sorun benzindeyse tüm masrafları karşılayacaklarmış.

    Servisi aradım sağolsunlar bayaa ilgilendiler. Servisdeki adamın dediğine göre benzin sulu çamur gibiymiş. Bundan sonra tövbeler olsun PO dan almam. Uydularınıda münasip bölglerine montelesinler.

    Çamurlu benzini aldığım yer: Petrol Ofisi - Muammer Petrol (Çatalca/İstanbul)
    Başka arkadaşların canı yanmasın.



    Geçen sene ılgaz yolunda Po7Dan benzin aldım.Araba teklemeye,vuruntu yapmaya başladı.50 Km ya gittim ya gitmedim çekiş inanılmaz düştü.Mecburen durdum.Kaputu açıp gaz verdiğimde motor yerinden fırlayacakmışçasına vuruntulu ve boğuk çalışıyordu.Neyse servise götürdük arabayı.Benzinden dolayı Enjektörlerden ikisinin tıkandığını söylediler.Hemen PO arandı,durum anlatıldı.Bir gün sonra bana cevap olarak istasyonda yakıt kontrolü yapıldığını benzinin olması gereken standartlarda olmadığını bu nedenle tüm masrafları karşılayacaklarını söylediler.Marka olarak kötülemek yanlış, herşey istasyonda bitiyor.İstasyon 120 Ytl'lik benzine karşı ceza olarak 10.000 YTL ödediler.Benim masraflar hariç.Bu nedenle istasyon çok ama çok önemli




  • quote:

    Orjinalden alıntı: safedanger

    Benim amacım markayı kötülemek falan değil. Halkı aptal yerine koyup milleti kandırmaları, yok efendim uydudan kontrol edermişde çok az değişiklik olsa benzin kesilirmişde bissürü yalan dolan. Eşeklik bizdeki bu hıyarlara güvenip benzin yerine şaşal su alıyoruz.


    Eğer sanada benzinin kalitesininin düşük olduğunu bildirirlerse, reklam için Reklam denetleme kuruluna şikayetini bildir, gereği yapılır.
  • Ben olsam avukatla görüşürdüm, eğer eminseniz. Neticede kimse yoğurdum ekşi demek istemez, bu yüzden PO'dan birşey beklemeyin bence. Ama sizin söylediğiniz gibi benzin pisse, alınan yerden benzin alınıp incelettirilebilir. Tabi avukat daha doğrusunu bilir ama aracınızın başına bu benzinden bir şey gelip yolda kaldıysanız PO'nun size tazminat ödemesi lazım...



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riazor Blues -- 15 Ekim 2007; 0:49:18 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: safedanger

    Birkaç hafta önce Civic topiğinde başıma gelen sorunları yazmıştım cevaplarını aldım forum sayesinde önemli problemler değildi;

    quote:

    Merhabalar,
    Yaklaşık 1 ay önce Yeni Civic Elegance aldık. Ancak arabada bazı sorunlar ortaya çıkmaya başladı

    1- Sol ön cam'ı açtıkdan sonra kapamak ıstedıgımızde cam yarıda takılıp tekrardan aşağıya inmeye baslıyor birkaç denemeden sonra ancak camı kapatabiliyoruz. Bunun sebebi ne olabilir?

    2- Otobandan giderken dışarıda hava 40 dereceyi gösteriyordu arabanın çekişi artsın diye yaklaşık 30 dakikadır çalışan klimayı kapattım. Birden havalandırma kısımlarından beyaz dumanlar çıkmaya başladı. Arabanın içini dumanlar kapladı hemen yavaşladım araba hararet yaptı diye panikledik. Çektim emniyet şeridine kaputu açtık falan bişey yok. Servisi aradık servisdeki elemana olayı anlattık. Adamın dediğine göre klimayı kapttığımızda, soğuk olan hava borularına birden sıcak hava girince hava yoğunlaşmış ve buhar olarak arabanın içine girmiş. Ancak ben eski Toyotamda kaç senedir böyle bir olayla karşılaşmadım.

    3- Bu sabah arabaya binerken gördümki arabanın sis farı çatlamış durduk yere nası çatladı anlayamadım?

    Kısacası 15 senedir Toyota da yaşamadığım sorunları, 1 ayda Honda ile yaşamış bulunmaktayım. Arabadan soğıumaya başdım.


    Ve nihayet 4000Km'lik aracım beni bugün yolda bırakmayı başardı. E-5 istikametinde yol alırken arabanın çekişi birden düşmeye başladı hızı kesildi ve motor ışığı yanmaya başladı. Lanetler okuyarak araçdan indim servisi aradım. Arar aramaz telefona çıkan görevli; 4000km de öyle bi sorun olmaz kullanıcı hatasıdır, garanti kapsamı olmaz para alırız dedi. Dedim ulan lanet olsun araba otomatik vites bi gaz bi freni var gelin beni yoldan alında ne b.k yiyosanız yiyin. Geldiler Laptopu taktılar motora kötü benzinden kaynaklanan bir sorunmuş enjeksiyon tıkanmış. Ana merkezi aradım garanti dışıymış vs vs.

    PETROL OFİSİNİNDE ALLAH BELASINI VERSİN. GERÇEKDEN UYDUDAN SÜPER KONTROL EDİYOLAR BENZİNİ.




    Problemlerinden sadece 1 tanesi gerçekten Honda markası ve ürünü ile ilgili bir problem. Diğerleri tamemen senin şahsi şansızlığınla ilgili.

    1- Klimadan buhar atması normal ve aynen teknik elmanın açıkladığı gibidir. Bu olaya bende çok rastladım. Özellikle uçakların klimalarında çok olur. Daha geçen hafta Adana-İstanbul uçağında pilot klimaları açtığı anda uçağın her iki tarafından boylu boyunca beyaz duman atmaya başladı. Bu olaya uçakta defalarca şahit oldum. Ayrıca benim önceki arabalarımdan biri olan Honda Accord'da da bazen olurdu. Bu çok normal bir olay. Bir kusur ya da problem değil.

    2-Sis farının çatlaması %99,99 sıçrayan bir taşla ilgilidir. Hergün yollardayız ve arabalarımızın her yerinde sıçrayan taşların kaportaya, camlara vurukları ile dolu. Yollarımız malesef taş, kum, b.k püsür vs ile dolu. Vızır vızr dolaşan üstü açık hafriyat kamyonları yollara taş toprak saçıyor.

    3-Yolda kalman şerefsiz bir istasyonun eseri. (istasyon markası ile ilgisi yok, sütü bozuk istasyon iletmecisi)


    Gelelim gerçejk sorununa: Camın kapanmaması aslında bir güvenlik önleminin neticesi yüzünden oluyor. Özellikle çocuklar boyunlarını sıkıştırmasın diye otomatik camlar bir zorlanma veya engelle karşılaşırsa hemen durup geri inmaeye başlar. Senin camın bir noktada camı sıkıştıran, yükselmesini engelleyen bir engel ile karşılaşıyor. Kapı içinde, camın harket yolunda üretim hatası veya başka bir nedenle bir sıkışma var. Yerinden oynayan bir plastik parçası, camı hareket ettiren tllerden birinin bir yere takılması vs vs. Garanti kapsamında halletmen gerekir.

    Arcaın çok güzel araç. Honda kaliteli bir markadır.
    Senin şansızlıklarından dolayı bu güzelim araçtan soğuma sakın. Onu sev ve tadını çıkar.

    Keyifli sürüşler.




  • Camı garantiden ucretsiz degistiriyorlar. Cam biraz kalınmıs bazi araclarda. Servisilere bu konuda fabrikadan bilgi gelmis. Benim de basima geldi ve garantiden degistiler
  • forever shell v-power.....10.000km oldu şimdiye kadar motorda yağ eskiltme dışında herhangi bir sorun yok,yağ eksiltmesinin nedenide motorun yeni olması ve benim biraz fazla sıkıştırmam motoru...ayrıca ön sol cam sorunu 2006 da üretilen tüm civiclerde var ve ücretsiz olarak değiştiriyorlar...
  • arkadaş camın güvenlik sistemini çok güzel açıklamış ancak tekrar çalışması gerek onların

    benzin de istasyoncunun çok şerefli(!) bir şahsiyet oluşundandır.

    otomobiller seri üretim makinalarıdır. aracının bu kadar sorun vermesi senin şanssızlığın honda gerçekten çok kaliteli bir araçtır. dediğim gibi bu bir şans oyunu ve bozuk araç da sana çıkmış. böyle şikayetleri sağlamlığıyla göz doldurmuş corollalarda bile duyuyoruz.
  • po97 alırım süper benzindir çekişi artar aracın.Markayı kötülememek lazım.
  • Nasıl iş anlamadım, şimdi servis benzinden derse ama yapılan analiz ile benzinde sorun çıkmassa hangisine inanmak gerekir?

    PO ya mı honda ya mı?


    Arkadaşım bu enjeksiyonlar bosch üretiyor ve bursada fabrikası var,

    bana opel servisde söylediler, dizel enjeksiyon sisteminde mazotdan kaynaklanan bir sorun oldumu bunun kararını biz vermiyoruz, enjektör bursaya yollanıyor , onların raporu konusunda hareket ediyoruz diye açıkladılar...

    Bence sen şüphe et ve arabanın enjeksiyon sisteminin raporunu kontrol et...
    Benzinli de farklı mı bilmiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 18 Temmuz 2007; 23:15:16 >
  • o değilde ben Asla po dan almam. Adamlar aşağılğın ta kendisi. haber7 de görmüştüm Po nun yabancı ülkerlerde gösterdiği reklam


    Gökyüzünde Türkiye haritası şeklinde bulut yapmışlardı. ama güneyin bir bölümü ile doğunun bir bölümünü bölmüşler. Bunun nasıl bir mantıklı açıklaması olabilirki.




  • yazlıktaki (altınova) PO istasyonundan depomu fullettim. PO 97 aldım. 10 dakika sonra bir anda çeyrek depo bitiverdi normal şartlarda 180 km civarı yol yaptığım çeyrek depoyla 37 km yolyaptım. tekrar istasyona gittim heriflerle baya kavga ettim. sonra şikayette bulundum ve istasyon incelenmeye alındı. hakkım olan (hava basılan miktar kadar) benzini de firmadan ücretsiz tahsil ettim. ankarada po kullanmama rağmen orda hiç memnun değilim. yani asıl sorun firmaa değil istasyonda. işimiz şansa kalmış anlıycağınız.

    @safedanger

    başınıza gelenlere üzüldüm. honda sorunsuz bir markadır normalde ama olduğuğ zaman da oluyor. umarım en kısa zamanda bütün sorunlarınızdan kurtulup hondanızı keyifle kullanırsınız.







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riazor Blues -- 15 Ekim 2007; 0:50:58 >
  • geçmiş olsun öncelikle.genede gördümki PO nun uydu sistemi yalanmış.iyiki şimdiye kdr ordan almadım.ben genelde shell ve bp tercih ederim.size de tavsiyem hep aynı yerden güvenebileceğiniz yerden benzin almanızdır.eğer bi sorun olursada nereyi şikayet edeceğiniz bellidir.

    bu arada cam sorunu benim eski golf 5 imde de vardı.arkadaşlarında izah ettiği gibi bi sorun olduğunu düşünüyorum.umarım aracınızı tekrar severek sürüşünüze kazasız belasız devam edersiniz.
  • Laptopu motora takınca "dlink" diye kötü benzin yazısı mı çıktı?
    Ben bu işi tam anlamıyorum. Bir istasyon bu şekilde kötü benzin sattıysa aynı gün o istasyona eşit uzaklıkta yüzlerce arabanın yolda kalması gerek. Gazeteye manşet, ana haberde skandal bile olur bu.

    Size kötü benzinden kaynaklanmıştır diye bir rapor verdiler mi? Eğer öyleyse vermeleri gerekir. Yoksa garanti kapsamına sokmamak için mi söylediler diye düşünür insan.

    Zaten bu servis sorunları garanti veren firma ile servisi veren firma birbirinden ayrılmadıkça çözülmez.
  • öyle diyorsunda arkadaşım farklı yerlerden benzin alınca aynı yere gidip gelirken neden kiminde 30ytl lik benzin 85km falan götürürken kiminde 100 kiminde 110km götürüyor? bu benzin istasyonları arasındaki farkı gösteriyor işte ya ben anlamıyorum ne kadar gözü doymaz insanlar bu istasyoncular 500binliralık benzini bize 3 milyona satıyorlar hala su katıp bilmem napıyorlar.Valla biz 65bg yok 80 bg düşük diyoruz işte 1.0 1.1 1.4 e kadar olan arabalar gitmiyor diyoruz ama aslında benzin kötü kardeşim adamlar senin ülkendeki kötü su katılmış benzine göre imal etmiyor o arabayı kendi kaliteli benzinlerine göre yapıyorlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.