Şimdi Ara

4000 liraya kadar dijital piyano önerisi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
416
Cevap
15
Favori
53.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • i_lenker kullanıcısına yanıt
    Digital Piyanoda kawai oldukça iyi fakat Akustik piyanoda dünyanın en iyileri biraz iddialı olmuş. En iyileri arasında demek daha doğru olabilir. Concert Grand üreten, Steinway, Bosendorfer, Fazioli, Yamaha gibi devler arasında yeni yeni yer buldu kendine diyebiliriz. Kaldıki ben Steinway ve Bosendorfer'ın yanına yamahayı bile koymam. Bosendorfer'ın şu extra bass tuşları olanlarından çalmıştım, aşmış bir piyanoydu.

    Digital olarak ise bence roland, yamaha ve kawailerden herhangi birini alan kişinin pişman olacağını sanmıyorum. Aralarında çok az özellik ve kalite farkı var. Zaten temel digital piyano özelliklerini karşılıyorlar, yarı temel diyebileceğimiz, half pedal özelliği, rezonans taklidi, gibi ekstra özelliklerde var artık hemen hepsinde. Daha ileri modellerde, direk kuyruklu yada konsol piyano mekanizması olanları bile var. Ben uzun yıllardır digital olarak yamaha kullanıyorum, tek bir sorun yaşadım, tuşlar biraz sertleşti, onuda özel gress yağıyla yağlayarak düzelltim. Tuşe GH, ve söktüğümde farkettiğim şey, gerçekten uzun ömürlü olsun diye yapılmış. Plastik aksamlarda herhangi bir kırık, çatlak, eğilme bükülme yoktu. ilk aldığımda FFF rachmaninoff prelude 23 5 çalarken kırılacak yada en fazla 1 sene gider diye düşünüyorsunuz ama öyle değil. Parçalar sağlam, sökmek gerçekten çok kolay. Yani demek istediğim bol özellik kadar, sağlamlık ve basitlikte çok önemli üründe. Kawaide aynı sağlamlık ve basitlikte üretiliyorsa, uzun yıllar sorun çıkarmayacaktır. Ben bir kullanıcı olarak Yamahayı bu açıdan önerebilirim, (CLP 535'de incelenmeli) 80lerden kalma modelleri bile hala sağlam, 90lardan kalma bir modelini, aktif olarak konser piyanistliği yapan arkadaşım sürekli kullanıyor. Bu arada ülkede kawai adı altında çelitli elektronik aletler satılıyor, bizim piyano üreten kawai ile bir ilgisi yok :)

    Son olarak digital piyanonun sesinin değil tuşesinin hoşunuza gitmesi daha önemli. Çünkü tuşeyi değiştiremezsiniz ama sesi basit bir usb kablo ile bilgisayar vasıtası ile profesyonel ürünler kullanarak değiştirebilirsiniz. Hangi şiddette vurunca ses çatlasın ayarından, çekiç sesi yüksekliğine, piyanonun kapak açıklığına kadar ayar yapabiliyorsunuz. Sesler zaten gerçek steinwayler, bosendorferlar ile kaydedilmiş, onlarca gigibyte oluyor programlar. (Tamam çok pahalılar ama bende toplam 4-5 adet var, 1000 küsür dolarlık ama hiç para vermedim ) Biraz ince ayarla alacağınız sonucu bırakın en kaliteli digital piyanoyu, en güzel akustik ortamda, en güzel akustik piyano bile veremiyor, çünkü kendi tuşenize göre ayarlıyorsunuz her şeyi. Size göre tepki veriyor tuşe.




  • Merhaba cn34 ile cn35 arasındaki farkı net olarak bilen varmı
    cn35 ile aradaki fiyat farkının hakkını verir mi ?
    Özellikleri hemen hemen aynı duruyor.
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modding -- 31 Aralık 2015; 11:27:43 >
  • Herkese selam,

    Yamaha YDP 162 mi önerirsiniz Kawai CN25 mi?

    Tşk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 11 Nisan 2016; 19:53:12 >
  • Yardımcı olabilecek yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Herkese selam,

    Yamaha YDP 162 mi önerirsiniz Kawai CN25 mi?

    Tşk

    Kawai ve yamaha'lar gerçekten çok yakınlar. Ama üst modellerde.
    Düşük modellerde yamahalar biraz ses/tuşe kalitesinde zayıf kalıyor. Tabii benim kişisel tecrübem.
  • bjorn B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Kawai aldık.
  • yamaha ydp163,kawai cn25,yamaha clp525 bu üç model arasinda ses ve tuşe bakimindan çok bariz farklar varmidir? test etmeden almayacagim ama clp525 icin daha yuksek fiyat odemeye deger mi acaba meraktayim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mağazalarda 5-6 modeli test ettim..prof bir kullanıcı değilim fakat

    yamaha clp 525 güzel,hem tuşe hem ses olarak..
    kawai cn25 bu da güzel,clp 525 ile çok yakın fiyat,bu fiyata yamaha alırdım..
    yamaha ydp 163 bunu da beğendim..tuşesi de güzeldi.
    yamaha ydp 143 ve kawai kdp 90 bunların tuşları parlak ve yunuşaktı,tercih etmem ama kulağa gelen ses olarak kötü değiller,tiz,parlak sesleri var gibi..
    casio ap 260 veya ap250 idi sanırım,ap460 tan tuş ağırlığı olarak daha gerçekçiydi..
    roland rp 301,bununda fiyatı kdp 90-ydp143 civarındaydı..yalnız tuşlarının yapısımı,tuş derinliğimi,ebatlarımı bilmiyorum biraz değişik geldi bana,sanki diğer markalardan farklı..parlak ve çok yumuşak değil kawai kdp90 ve ydp 143 gibi,diğerlerine tercih edilirmi,olabilir..HP serileri daha iyidir çok fazla ilgilenmesemde..

    kendim casio px750 kullanıyorum..yamaha clp525,kawai cn25,yamaha ydp163 vb modelleri almayacaksam değiştirmeye ciddi bir gerekçe yokmuş..hem tuşe hem ses bakımından diğerlerinle aralarında çok fark görmediğimden hatta tuşe bakımından her ne kadar casio gözardı edilsede bence casio da iyiymiş..

    ydp163 te gayet güzeldi..kawai cn25 le özellik olarak GH3 VE polifonisi vs vs ile aynı sayarsak tam rakibi gibi diyelim.. denemeden alınmamalılar yinede..en güzeli denemek görmek fakat kararsızlık had safhaya çıkabiliyor denedikçe..

    kawai cn35 ile yamaha clp525-35 ler kıyaslanabilir gibi görünüyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legacy of kain -- 21 Kasım 2016; 15:10:46 >




  • Kawai nin ahşap tuşlu modelleri var ama tuzlu, o nedenle yamahanin uygun fiyatlı modelleri alınabilir, ses olarak bana göre daha iyi. Bende yamaha clp 525 var daha önce kawai cn 33 kullandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kawai kdp 90 kullaniyoruz ve tam bir fiyat performans urunu. Oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yamaha ydp 163 ve clp 525 ikisinde de GH3 tuşe var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legacy of kain -- 16 Kasım 2016; 10:58:1 >
  • yamaha clp 525 aldım..abartmıyorum gerçekten çok güzel bir cihazmış..evde kurulduktan sonra hiç bu kadar memnun edeceğini ummamıştım.. kulağa gelen tınısı,sesi harika..özellikle grand piano1..ayrıca strings ve grand piano3 birlikte olunca kulağım mest oldu tuşlar akustik piyano tadında..sustain pedal önceki cihazıma göre arada deli fark var.bu usd fiyatlarına göre hemde oldukça uygun fiyata,music çekmeköy (tuncay bey) ulaşırsanız yeterince yardımcı olacaktır..
  • Casioları farklı kılan tri-sensor özelliği..diğer markalarda da var bu özellik ama hepsinde değil.
  • Kawai kdp 90 öneririm. 2800 liraya alnıştık gayet guzel tuşe hassasiyeti olsun ses temizligi olsun gayet iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yamaha ların kulaklık performansı çok yeterli değil sanırım..sennheiser 407 kulaklık la denedim sıradan kulaklıkla arasında pek bir fark etmedi..casio pianomun kulaklık çıkışı daha kuvvetliydi..bu kulaklık sesini artırmanın bir yolu varmı acaba..gitarlara takılan küçük amfiler bi fayda sağlarmı acaba..
  • evet kulaklık amfisi(misal fiio e5)işe yarayabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: magnificient artist

    evet kulaklık amfisi(misal fiio e5)işe yarayabilir.

    piyano da denediniz mi peki?

    bu tip icatlar işe yarar mı acaba?
    https://tr.aliexpress.com/item/Classic-type-47-ohm-headphone-amplifier-Including-the-power-adapter/32666477956.html?spm=2114.13010208.99999999.271.jXUJZR
    https://tr.aliexpress.com/item/HA400-Ultra-compact-4-Channels-Mini-Audio-Stereo-Headphone-Amplifer-with-Power-Adapter-Audio-Amplifer/32659624803.html?detailNewVersion=&categoryId=63701



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legacy of kain -- 2 Aralık 2016; 13:12:52 >








  • Kawai kdp 90 2800 nerden aldınız bilgi alabilirmiyim ben de düşünüyorum da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kawai "ca" serileri güzeldir.Casio gp300 daha da iyidir.(bechstein firması ile ortak hazırlanmış bir piyano).Bu modeller gerçek piyano mekanizmasına (seesaw) en yakın donanıma sahip...
    Bütçe az ise yine kawainin awa grand pro mekanizmalı modelleri aranabilir.dijital piyanoda açıklanmayan detaylar var.tuşun uzunluğu yani pivot noktası.eğer ki ileriye yönelik bir piyano düşünülüyorsa,kompleks eserler çalınacaksa tuş uzunluğu önemli.yoksa beginner eserlerden fazlasını çalmak zor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.