Şimdi Ara

4000 TL'ye Render İçin Sistem (Topladığım sistemi yorumlar mısınız?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit: Arkadaşlar aşağıdaki gibi bir sistem topladım. Fiyatları ortalama aldım daha pahalıya/ucuza gelebilir bazı parçalar. Hepsini tek bir siteden almak yerine nerede ucuz ise tek tek toplayacağım. Sizden istediğim sistemde yanlış bir bileşen var mı, onun yerine şu alınır gibi düzeltmeler yapmanız. Yahut vakit ayırıp baştan aşağı bir sistem toplayabilirseniz benim için çok iyi olur zira belirttiğim gibi hiç anlamıyorum bu işlerden.

    İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 X 3.6Ghz (Turbo 4Ghz) 16MB Cache AM4 İşlemci Box (Soğutucusuz): 1099 TL
    İşlemci Soğutucusu: Aerocool Verkho2 (AE-CC-VERKHO2): 57 TL
    Anakart: Asrock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac Ryzen AM4 Socket, DDR4 3466+ (OC) ASRAB350-GITXAC: 605 TL
    Bellek: Team DDR4 16GB (2X8GB) 3000Mhz T-Force Dark Gaming Soğutuculu (TM4TD300082RD): 841 TL
    Ekran Kartı: Gigabyte GT 1030 2GB 64bit GDDR5 (GV-N1030D5-2GL): 385 TL
    HDD: WD 1TB Blue 3,5 SATA III 6gbit/s 7200 RPM 64 MB Cache (WD10EZEX): 254 TL
    SSD: Kingston HyperX Fury 240GB 500-500Mbs/SSD (SHFS37A/240G): 526 TL
    Kasa: Zalman ZM-T3 USB 3.0 Mini Tower Siyah Kasa: 152
    Güç Kaynağı: Aerocool 600W 80+ Bronze KCAS Serisi (AE-KCAS600): 259 TL

    Bu şekilde fiyat 4176 TL yapıyor. Eğer hepsini doğru toplayabilmişsem, tek endişem işlemci soğutucusu. O soğutucu bu işlemciye yeter mi? Ekran kartının çok iyi olmadığının farkındayım fakat belirttiğim gibi 720p'de orta-yüksek oyun oynatacak herhangi bir ekran kartı benim işimi görür. Benim için en mühim parçalar sırasıyla işlemci, ram, ssd.

    *******
    Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Öncelikle şunu belirteyim bütçe render bir sistem toplamak için gerçekten düşük, bunun farkındayım. Gel gelelim elimdeki bütçe de bu kadar. Sizlerden ricam olabildiğince f/p bir sistem tavsiyesi yapmanız. Epey uzun bir zamandır bileşen takibi yapmadığım için ne ile ne kombin edilir, bu fiyata nasıl bir f/p toplanır inanın hiçbir fikrim yok.

    Elimde, parçaları yerleştirmek için boş kasa bulunmakta. Ses kartı var, HDD var, işletim sistemi var. Sanıyorum ki ekran kartı takamayız bu bütçeyle bu sisteme. O nedenle dandiğinden de olsa bir ekran kartı var elimde. Seçeceğimiz anakartla uyuşur mu onu da bilmiyorum belirttiğim gibi çok uzak kaldım piyasaya. Fazla uzatmadan ihtiyacım olan bileşenler; işlemci, anakart, ram, sanmıyorum ama olabilirse ssd.

    4000 TL tamamen kasaya ayrılmış durumda. Başka bir harici bileşene ihtiyacım yok. PC'yi ne için kullanacağıma gelirsek:

    Yaptığım iş tamamen ses render'ı üzerine. Video render vs. ile hiçbir işim yok. FL Studio, Ableton, Cubase gibi programları kullanıyorum. Büyük kütüphaneli ram killer diyebileceğimiz çok fazla plugin ile işim oluyor. O nedenle sistemin en önemli parçası işlemci olacak. Ondan sonra artık ne kadar ekleyebilirsek ram eklemeyi düşünüyorum sisteme.

    İşlemci: Mümkün olduğunca çok çekirdekli, benchmark'ı 9000 ilâ 14,999 arası olan bir işlemci lazım olacak. Ancak bu noktada önemli olan single-core hızı yüksek olan bir işlemci. 8 çekirdeğe sahip, benchmarkta 14,400 gösteren ancak single-core hızı 1800 olan bir işlemci yerine, 6 çekirdek; 12-000 benchmark'ı olan single-core'u 2600 olan bir işlemci benim daha çok işime yarayacaktır.

    Ram: Bahsettiğim gibi büyük kütüphaneli plug-inler kullandığım için mümkün olduğunca çok ram'e ihtiyacım bulunmakta. Piyasa ne durumda, ram konusunda devrim niteliğinde bir şey oldu mu hiçbir fikrim yok.

    "Sistemi tamamen sıfır toplamalıyım!" gibi bir düşüncem yok. Temizinden bulabilirsem parçaları ikinci elden de alabilirim. Sizce bu bütçeyle en azından 1-2 yıl idare edecek bir sistem toplanabilir mi? İkinci ele yönelirsem 720p'de de olsa oyunları orta seviyede açacak bir ekran kartı da dahil edebilir miyiz sisteme? Kafamda deli sorular. Lütfen yorum yazarken piyasadan zerre anlamadığımı, o nedenle belki de bu bütçe için absürd şeyler yazmış olabileceğimi göz önünde bulundurunuz. Buraya kadar zamanını ayırıp okuyan herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rihtim134 -- 1 Aralık 2017; 2:12:52 >







  • Up
  • AMD Ryzen 5 1600 3.4GHz 16 MB AM4
    Asus B350-Plus Prime 3200 Mhz(OC) AM4+ ATX
    Corsair 16GB(2x8GB) Vengeance Lpx DDR4 3000mhz CL15
    Gigabyte GeForce GT1030 LP 2GB 64Bit
    Seagate 2TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST2000DM006)
    Adata 256GB SU800 560/520 (ASU800SS-256GT-C)
    Deep Cool Dukase Mid Tower Siyah Pencereli Kasa
    High Power ECO 400W Aktif PFC Güç Kaynağı
    MSI Core Frozr L Gaming İşlemci Soğutucu
  • 1600x yerine 1600 seçersen soğutucuya para vermene gerek kalmaz. 1600'ın stok fanı var ve yeterli.

    4000 TL'ye Render İçin Sistem (Topladığım sistemi yorumlar mısınız?)

    http://www.sinerji.gen.tr




  • 1600X'i mümkünse 1600 yapın, Wraith soğutucular oldukça sessiz ve fazlasıyla yeterli. Overclock bile yapabilirsiniz belli düzeylere kadar ve hala işlemci ısınmaz. Benim önerim:



    http://prntscr.com/hhryz8
  • Arkadaşlar ikinizin de tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. Açıkçası ekran kartı ile SSD'yi yükseltmek arasında çok kararsız kaldım ve bütçeyi biraz daha artırmaya karar verdim. Son topladığım sistem aşağıdaki şekilde. Sipariş vermeden önce sizin de bir gözden geçirmenizi istedim.

    4000 TL'ye Render İçin Sistem (Topladığım sistemi yorumlar mısınız?)

    Son olarak biraz garip bir soru olabilir ama inanın en son 2008'de sistem topladığım için bu konularda hiçbir fikrim yok. Kasa içerisinde fan ile geliyor mu yoksa ekstra bir fan sipariş etmek gerekli mi?

    Edit: Bir de SSD sata ile SSDmsata arasındaki fark nedir arkadaşlar? Hangisini tavsiye ediyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rihtim134 -- 1 Aralık 2017; 20:18:43 >




  • rihtim134 R kullanıcısına yanıt
    Parçalarınız ısınmayacak fakat fazla fan göz çıkarmaz demişler. Kasa içinde 1 exhaust fan ile birlikte geliyor fakat ekstra ekleyebilirsiniz büyük ihtimalle. Güç kaynağı rahatlıkla tier 1-2 girebilecek bir güç kaynağı, 1050Ti'de ucuzuna gitmekle en mantıklısını yapmışsınız. Galax, Inno3D gibi markalar Türkiye'de bilinmediği için maalesef "MSI GEYMING DAHA İYİ !!11" diye dolaşan çocuklar var etrafta. Bilgisayarı gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
  • rihtim134 R kullanıcısına yanıt
    Google'a veya YouTube'a yazarsanız karşılaştırmalar var, fakat basit olarak mSata notebooklarda kullanılıyor ve farklı girişleri var o yüzden Sata bir SSD'ye yönelin, yada 500GB'lık bir m.2 SSD'ye yönelebilirsiniz.
  • Hocam çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Hakikaten çok yardımcı oldunuz bana. Aslında msata mevzusunu sizlere sormadan önce biraz araştırdım ama biliyorsunuz internet tam bir bilgi çöplüğü. Her kafadan başka bir ses çıkmış o nedenle bir bilene sormak istedim.

    SSD'yi msata yerine sata olarak değiştirdim. Doğruya doğru, ben bu işlerden pek anlamıyorum ama bu "gaming" etiketi çoğu ürünün fiyatını şişirmek için ekleniyor gibi geliyor bana. Bütçeyi zaten aştığımı göz önünde bulundurursak, şimdilik ekstra fanı gözden çıkarmak bir sorun olmaz sanırım?
  • rihtim134 R kullanıcısına yanıt
    Hiçbir sorun çıkarmaz şimdilik, yazın sıcaklıklara bakarsınız anormal ise takarsınız gerektiği kadar fanı zaten ama şimdilik tamamen kullanmaya hazır bir canavar sizi bekliyor. Ne demek, insanlara yardım ettikten sonra mutlu olduklarını görmek en büyük zevk benim için.
  • rihtim134 R kullanıcısına yanıt
    Benim önerdiğim kasada 3 fan var ama boyutu büyük. Senin seçtiğin kasa ufak ve tek fanlı. Ufak kasa seviyorsan şunu seçebilirsin. 2 fanlı. http://www.sinerji.gen.tr/dark-f50-2x-mavi-led-fan-usb-30-pencereli-matx-kasa-pmu406824

    10+kdv'ye bileşenleri kendileri montajlayıp test ediyorlar. Kasayı toplamak için ücret istemelerini anlarım ama niye dolar üzerinden? Yurt dışından gelen biri toplamıyor ki kasayı:D
  • Hocam senin kasa daha serin çalışacaksa onunla değiştireyim henüz sipariş etmedim ürünü. Ufak/büyük kasadan ziyade hangisi en serin olur diyorsan ona yöneleceğim ben işin doğrusu. Valla dolar işini Sinerji'ye sormak gerek.
  • rihtim134 R kullanıcısına yanıt
    Alabilirsin. Fiyatına göre güzel ürün. Güç kaynağı ve harddiski gizleme bölümü de mevcut.

    İncelemesi: https://www.youtube.com/watch?v=g8Iw7rw21pw
  • Hocam kusura bakmayın tekrar rahatsız ediyorum. Ürünleri sinerjiden toplayacaktım ama baktım oranın yorumları pek iyi değil ayrıca kapıda ödeme seçenekleri yokmuş. Aynı sistemi inventus'tan toplayayım dedim ama anakartı ve ekran kartını bulamadım inventus'ta. Siz ürünleri nereden toplamıştınız yahut bunlara muadil ne toplayabilir inventus'tan? Sistemin son hali şöyle:

    4000 TL'ye Render İçin Sistem (Topladığım sistemi yorumlar mısınız?)




  • Hocam kasayı beğendim ama sinerjiden toplamaktan vazgeçtim yorumlarından + kapıda ödeme seçeneğinin olmamasından ötürü. Sistemin son hali aşağıdaki gibi. Gel gelelim anakart, ekran kartı, kasa vs. inventus'ta yok. Buna muadil ne toplayabiliriz inventus'tan?

    4000 TL'ye Render İçin Sistem (Topladığım sistemi yorumlar mısınız?)
  • rihtim134 R kullanıcısına yanıt
    İnventus, Teknobiyotik gibi sitelerden aynı parçaları toplayabilirsiniz?
  • Michael Townley kullanıcısına yanıt
    Hocam İnventus'ta aynı anakart ve ekran kartı yok sanırım. Yoksa ben mi bulamıyorum? Vaktiniz varsa rica etsem bir kontrol edebilir misiniz?
  • rihtim134 R kullanıcısına yanıt
    İnventus en güvenilir firmadır ama biraz pahalı.

    inventus:
    4000 TL'ye Render İçin Sistem (Topladığım sistemi yorumlar mısınız?)



    teknobiyotik:
    4000 TL'ye Render İçin Sistem (Topladığım sistemi yorumlar mısınız?)




  • Aynen hocam diğer firmalara kıyasla biraz pahalı ancak dediğiniz gibi en azından bir sıkıntı olursa sattığı ürünün arkasında duracak, güven veren bir firma. Diğer firmalar hakkında açıkçası çok fazla olumsuz yorum okudum özellikle kullanılmış ürün göndermeleri konusunda. Tekrar teşekkür ediyorum vakit ayırıp, ilgilendiniz hocam. Dilerim istediğiniz güzel bir şey yakın zamanda gerçekleşir.
  • rihtim134 R kullanıcısına yanıt
    Frank Sobotka arkadaşımız paylaşmış sağolsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.