Şimdi Ara

4070ti superli sistem için Qhd monitör mü 4k monitör mü almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar, konuda da belirttiğim üzere yeni topladığım 7800x3D işlemcili ve 4070ti superli bilgisayar sistemim için bu hafta içinde monitör alacağım; fakat hangi çözünürlükte monitör alacağıma karar veremedim. 4070ti super qhd çözünürlükteki oyunlar için gerçekten de tam performans ekran kartı ama 4k çözünürlükte dlss quality mod ve frame generation ile sıkıntı yaşarmadan oyun keyfi verebiliyor. Bir yandan da Qhd ara çözünürlük ben senin yerinde olsam 4k alırım oyun deneyimi 4k çözünürlükte çok farklı oluyor diyenler de var o yüzden size sorayım dedim. Karar verdikten sonra ya Qhd 240 hz monitör ya da 4k 144hz alacağım. Cevaplarsanız ve yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hangi tür oyunları oynuyorsunuz sorusunun cevabına göre değişecektir bu sorunun cevabı.

  • qhd kal kafan rahat olsun hocam, 4k uzun vadede üzebilir

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    Genel olarak hikayeli oyunlar oynarım ama arkadaşlarla online olarak rekabetçi oyunlar da oynarım tabi arada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    Ya benim de aslında iki üç gün önceye kadar Qhd monitör alma düşüncesi vardı sonra 4k testlerine bakınca dlss quailty modu ve frame generation ile iyi derecede oyun deneyimi sağlayabildiğini gördüm. Bazıları da Qhd ara çözünürlük 4k al 4kda oyun deneyimi bambaşka diyince ben de kararsız kaldım. Qhd ve 4k görüntü kalitesi arasında bariz derecede fark var mı o kadar peki ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hikayeli oyunlar ağırlıklı olacaksa 4k 144hz daha mantıklı. Arada rekabetçi oyun oynayan birisi için yüksek hz pek anlam ifade etmeyecektir çünkü profesyonel değil daha çok ortam ve eğlence amaçlı olacaktır diye düşünüyorum.


    Ben 4k 144hz diyorum.

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    Tabi öyle genelde hikaye tabanlı aaa oyunlar oynayacağım rekabetçi oyunları da öyle profesyonel şekilde oynamayacağım eğlence amaçlı oynayacağız 4kda peki bu tür rekabetçi oyunlarda aşırı fps deneyimi farkı yaşanır mı ? Bir de 4070ti super 4k oyun ömrü ne kadardır ne kadar götürebilir beni kafamdaki bir soru da o :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih meselesi ama ben muhtemelen IPS panelli bir 2K monitör tercih edebilirdim. Maksimum da 27" olurdu. 4070 için de çok daha uzun vadeli olur diye düşünüyorum. 4070 4K kaldırmaz demiyorum tabi yanlış anlaşılmasın ama 4K da edineceği FPS zamanla ve yeni oyunlar yeni ekran kartları çıkınca azalacaktır. 2K sanırım daha uzun ömürlü kullanım sunabilir. Kişisel tercihimdir.

  • antizero kullanıcısına yanıt

    Benim ekran kartı 4070ti super belki gözden kaçırmışsınızdır diye dedim yanlış anlamayın :) Uzun vade için bence de Qhd daha mantıklı gibi görünüyor ama 4k grafiğinde oyun oynamak aklımı çelen taraf o yüzden kafam karışık biraz ama oyunlardaki fps farkı ve yeni çıkan oyunlarda sıkıntı yaşamamak için Qhd 240 hz biraz daha ağır basıyor gibi 4070ti super 16gb vrami var 4k için vram yeterli görünümde ama saf kas gücü olarak 4k için giriş orta seviye bir ekran kartı görünümünde dlss ve fg ile yeterli fpsi alıyorsun izlediğim kadarıyla ama yeni çıkacak oyunlarda ve orta vadede sıkıntı çıkarır mı onu düşünüyorum. Bir de native Qhd çözünürlükte oynamak mı yoksa dlss fg ile 4k oynamak mı daha iyi deneyim sağlar onda kararsızım biraz :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimD-21 -- 27 Mart 2024; 0:2:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok ekran kartınızı gördüm kısa tutmak için 4070 yazdım. Zaten konudaki tek model sizinki diye. Dediğim gibi benimki tercih meselesi tamamen. Mesela bende de 3070TI var ama ben FULL HD 144hz IPS panelli bir ekran kullanıyorum. 4K ekran alabilirsiniz ama 2K'ya göre daha düşük FPS sizi üzer mi ona bakmak lazım. Zaten hikaye tabanlı oyunlarda 60 altına düşmemek lazım ki güzel akıcılık sunsun. Tamamen sizin tercihiniz burada önemli olan.

  • antizero kullanıcısına yanıt

    Kusura bakmayın ya o zaman tekrardan çok bilmiş gibi yazdım gibi oldu :) Yani işte ileri vadede 4kda sıkıntı yaşar mıyım diyorum yeni topladığım için bilgisayarı kafam da rahat olsun istiyorum çünkü 4kda hemen hemen bütün oyunlarda dlss ve fg kullanmak gerekiyor yeterli fps alabilmek için ama qhd için hem 240hz monitör alacağım hem de ister native ister de dlss ray tracing fg ile çok daha uzun süre rahat oyun deneyimi yaşayacağım. Sadece Qhd ve 4k oyun deneyimi grafik açısından kafamı karıştıran nokta gerçekten bariz derecede fark yaratıyor mu keşke 4kya geçseydim diye pişmanlık yaratacak belirgin çözünürlük farkı var mıdır ? Qhd ara çözünürlük pas geç istersen 4k al diyenler de olmuştu :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı CPU ve EKran kartı bende de var, 1 ay önce aldım, Ben Dell G3223Q 32 modelini aldım, OLED alacaktım ama yanma korkusundan almadım, oturmuş 4k teknolojisini tercih ettim, sonuç olarak ekran'da şöyle bir olgu var, sana ben en kötü ekranı vereyim, 1 ay içinde gözün boyutuna, kalitesine alışır ve o kötü tarafı görmezsin, aynı şekilde iyi ekran içinde belli süre sonra çok haz almamaya başlarsın alışırsın diye düşünüyorum, önemli olan oyundan aldığın keyif, renk skalası iyi olan, tepkime ve hz oranları yeterli olan bir şey al geç derim,

  • onnow78 kullanıcısına yanıt

    4k monitör aldığınızı ve aynı cpu ve ekran kartını kullandığınızı söylemişsiniz peki 7800x3D işlemci ve 4070ti super ekran kartında 4k çözünürlükte nasıl bir oyun performansı elde ettiniz ? Dlss ve frame generation ile oyun içi grafik kalitesi nasıl görünüyor ve eğer rekabetçi oyunlar oynuyorsanız fps konusunda nasıl bir performans aldınız ? QHD çözünürlükte native oynamak ve 4k dlss fg ile oynamak arasında hangisi daha mantıklı olur diye düşünüyorum grafik açısından çünkü :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TimD-21 T kullanıcısına yanıt

    deneyimim yok ama mutlaka 4k çok çok daha iyidir ancak şöyle düşün 4070ti ile gta6 oynamak istediğinde 2k monitör mü yoksa 4k montör mü sana 120 fps en z verip akıcılık sağlayacak, günümüz oyunlarında 4070ti iş yapar ama yarın olacaklar da var. Ama dersen bende para bol 4070tiyi 5070 ti de yapacağım, o zaman 4k seni bekler

  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    Evet ben de onu düşünüyorum zaten şu an için 4k çözünürlükte yeterli şekilde oyunları oynatır ama ileri vadede ne olur bilemiyorum o yüzden Qhd 240hz monitör almak biraz daha mantıklı olacak gibi görünüyor hem rekabetçi online oyunları oynarken de çok daha rahat oyun performansı alacağım zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.