Şimdi Ara

45-55.000 TL aralığında accord alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 2.0 cdtı ınsıgnıa.hem d sınıfı hem performans hemde spor bır durus.yakıtta dizelden kurtarıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tacox

    quote:

    Orijinalden alıntı: MONDEO2009

    Merhaba arkadaşlar. 2009 model honda civic 1.6 dream manuel sahibiyim. Eşim manuel kullanamadığı için otomatik vitese geçmek istiyorum. Hazır değiştirecekken bir üst segmente geçeyim dedim. Konfro ve özellik açısından daha dolu bir araba istiyorum.

    Bütçem maksimum 55.000 olup bu fiyatlarda baktığım D segment araçlar arasından accord bana en yakını geliyor. Siz de yardımcı olabilir misiniz?
    Aradığım özellikler:

    Öncelikle fonksiyon açısından donanımlı bir araba istiyorum. Çok uç donanıma gerek yok ama insanın kendisini iyi hissettirecek özellikleri olsun yeter(malum civic dream paketinde donanım pek yok)
    motor hacmi 1.6 da olabilir 2.0 da olabilr tercihim yok.
    yıllık 15.000 km yapıyorum.
    aracımın bagajı 389 lt ve biraz daha büyük bir bagaj istiyorum.
    arabanın arka koltuk ön koltuk arası mesafesi önemli. Küçük bir oğlum var 2 yaşında. Arka tarafta oynamayı seviyor.

    Bence neden accord? tipini begeniyorum, honda kulllandım performansı beni tatmin ediyor,
    Neden tereddütdeyim? 2.0 için 6 aylık vergi yüksek geliyor,aracın kullanımı hakkında fikrim yok keyifli olup olmadığını bilemiyorum.Accord alırsam brc marka lpg takacağım uyumluluk problemi var mı bilemiyorum

    Yardımcı olursanız sevinirim.

    valla ille de otomatik japon d sınıfı olacaksa avensis 1.8 elegant extra çok mantıklı...hem vergide 2.0 dan avantajlı hem de avensis deki 7 ileri çift kavramalı cvt şanzıman sorunsuz ekonomik konforlu ve performans açısından 1.6 manuel ile aynı daha ne olsun

    ama kalite olarak denk bir araç diyorsanız yeni fluence 1.5 dci edc touch 54-55 bin tl civarında...hemde 0 km bir araç sonuçta civic den iyidir bence hem dizel hem otomatik..

    Alıntıları Göster
    valla ille de otomatik japon d sınıfı olacaksa avensis 1.8 elegant extra çok mantıklı...hem vergide 2.0 dan avantajlı hem de avensis deki 7 ileri çift kavramalı cvt şanzıman sorunsuz ekonomik konforlu ve performans açısından 1.6 manuel ile aynı daha ne olsun quote

    Hocam 7 ileri çift kavramalı cvt şanzıman nasıl birşey acaba? Tüm teknolojileri tek sistemde toplamışsınız.

    Benim bildiğim 1.8 avensiste cvt (continuously variable transmission) şanzıman var doğru fakat bu şanzımanlarda kavrama bulunmamakta, sonsuz oranlı olduğundan 7 ileri olayı da manuel moda alındığında geçerli sanırım.

    Ama tavsiye olarak ben de bu modeli tavsiye edecektim çünkü yakıt ve vergi olarak accorda göre daha avantajlı. Fiyat olarak da daha uygundur. 147 hp de gayet yeterli olur. Cvt şanzımanlar tam otomatik şanzımanlara göre daha ekonomiktir ama biraz daha keyifsizdir. Araç hızlanır ama hızlanma hazzı pek alınmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n a v y_35 -- 19 Ocak 2013; 16:12:38 >




  • valla hocam çift kavrama diye biliyordum, üşendim şimdi araştırmaya

    http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=36923.0
  • Toyota cvt çift kavrama değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hehe ismimle aynı araç:) bu ismi 2008 yılında araç araştırırken, ford marka araba almak isteyen yaklaşık 12 dh takipçisinin biraraya gelmesi için bu şekilde yazmıştım. sonra ne mi oldu, türkiyenin dört bir yanında 7 focus 2 fiesta 2 mondeo 1 fusion için toplu fiyat aldık. araştırmalarım sırasında 2.el bir mondeo bulmuştum 2007 model idi. Oldukça temizdi, cumartesi günü 500 TL kapora bıraktım ve banka kredi işlemlerine başlayacağımı söyledim. Pazartesi günü başvurdum işlemler devam ederken salı günü bayii aradı ve aracı başkasına sattıklarını söyledi. Ford benim için o an bitti.Belki arabanın suçu yok bu işte ama yaşadığım bu olaydan sonra ford marka araç sahibi olmayacağımdan eminim :) bayiinin bu yaptığındna sonra gidip 0 civic almıştım. 2007 trend 1.6 mondeo yerine 2009 1.6 dream civic sahibi oldum.Halen kullanıyorum.

    2.0 cdti insigina seçeneği cazip geliyor ancak fiyat olarak 60 bin TL seviyelerinde sanırım. 50-55bin TL ye Accord alabiiyorken 60 bine insgina almanın dizel yakıt avantajı yılda 15.000 km yaptığım için benim açımdan pek önemli olmuyor. araba güzel görünüyor katılıyorum ancak Islakfasulye isimli arkadaş Accord ile İnsignia deneyimi var sanırım ve accord daha lüks diyor. Teşekkür ederim yorumu için

    Accord ile avensis arasında değerlendirmek daha doğru sanırım. Bu ikisi arasında görünüş olarak gönlüm yine accorda kayıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MONDEO2009 -- 19 Ocak 2013; 21:14:58 >




  • Vergi sorun değilse kesinlikle alınır. Çok yakışıklı bir araç. Yolda fazla göremediğimiz güzelliklerden.
  • Yaklaşık 1-1,5 ay önce ben de Accordla ilgili bir başlık açmıştım. Daha ayrıntılı detaylar orda var o başlığa bakın derim. (aramada honda accord 2009 diye aratın çıkıyor)

    Bu araç ilk çıktığından beri benim gözümde ayrı bir yeri vardır. İç dış tasarım olarak beğendiğim ender arabalardandır. Yolda gördüğümde mutlaka dönüp bir daha bakarım ve içim gider.
    Gelgelelim aracı uzun süre araştırdıktan sonra maalesef almaktan vazgeçtim.
    Vazgeçme sebeplerimden en önemlisi Vergisi ve İkinci eli oldu. Vergisi 2009 modeller için şuanda yıllık 1770. Aracı krediyle alacağım için benim için zor olacaktı. Yakıtını ikinci plana attım çünkü LPG ile uyumlu olan motoru sayesinde biraz olsun yakıtı düşürme imkanım vardı. Zaten fazla bi km yapmayacaktı araç. LPG ye önyargılı değilim zira şuanda kullandığımız C3 aracımız LPG li ve memnunuz. 1-2 defa arıza lambası yakması dışında herhangi bi sorun çıkartmadı bize.
    Sahibinden.com da baktığım araçların çoğu fiyatı uygun olmasına rağmen şuanda bile hala ilanda olanlar çoğunlukta. Aldıktan sonra satması gerçekten zormuş onu anladım. Ben 2 sene sonra satmayı düşündüğüm için mecbur bu unsuru da göz önüne almak durumundaydım.
    Bir de Honda bayisine gidip Accord yok mu dediğimizde özel siparişle geliyo demeleri sanki biraz Hondanın 2012 ve ilerleyen dönemlerde bu aracı türkiyeye getirmeyeceği izlenimini oluşturdu bende.
    Bir de söylemeden edemeyeceğim bişey var, kime araçla ilgili bilgi sorduysam Accordu napacaksın vergisi yüksek yakıtı yüksek deyip, Jetta tavsiye ettiler. Accord ve jetta. Neyse daha fazla bişey demiyim.

    Accordla ilgili dediğim gibi benim başlığa bakın, konforu yol tutuşuyla ilgili orda bilgiler mevcut.
    Eğer vergisini öderim sorun olmaz, uzun yıllar da kullanırım hemen satmam diyorsanız başka kimsenin tavsiyesini dinlemeyin. Muhtemelen mantıksız diyeceklerdir ama yolda görenlerin dönüp baktığı bir araca sahip olursunuz. Alın 45-000-50.000 TL arasına 50.000-60.000 km civarında bir Accord, keyifle binin. (aracın ikinici eli sıkıntı olduğu için alırken pazarlık gücünüz yüksek olur, bilhassa sahibinden olanları) Ve kimsenin tavsiyesine bakmayın. Bu paraya alınacak ender arabalardan birisidir Accord. Avensisle kıyaslamıyorum bile, gerek içi gerek dışı Accord'un yanına yaklaşamaz benim gözümde.

    Bu arada Accorddan vazgeçip hangi araca yöneldiğimi merak ediyorsanız söyliyim. Audi A4 B8 kasa 1.8TFSİ




  • bence alınmaz vergisi cok yuksek
  • Sn Luti

    Belirttiğiniz konuyu baştan sona okudum. En son İnsignia vee accord arasinda kalmısken audi A4 almanız ilginc olmus. bütce olarak 55 bin TL sınır koymustunuz bu aracı ne kadara aldınız acaba?
  • Accord = sorunsuzluk = konfor =karizma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MONDEO2009

    Sn Luti

    Belirttiğiniz konuyu baştan sona okudum. En son İnsignia vee accord arasinda kalmısken audi A4 almanız ilginc olmus. bütce olarak 55 bin TL sınır koymustunuz bu aracı ne kadara aldınız acaba?


    Aracı henüz almadım, yöneldim sadece :) Kısmet olursa ve istediğim modelini (2009 multitronic 160 bg içi bej dış siyah veya beyaz) nisan veya mayıs gibi almayı düşünüyorum. Bir tane denk gelmişti aslında çok hoşuma giden 61.500 diyodu 60.000 e alırdım ama şuanda mümkün değil. Hatta bi tane denk geldi 30.000 km de 2009 model ama manuel 125bg di fiyat 54.500 den 52.500 e düştükten sonra 2 gün durmadı. Neyse gelelim neden bu araca yöneldiğime:
    Başlarda sadece kendim para biriktirip üzerine koyup alacaktım. Yani 20.000 peşin, geri kalanı da kredi. 2 sene ödicektim. Ancak Devlet baba mesaiyi kesince bizim maaş da düştü haliyle 500 gayme. O yüzden bu plan suya düştü.
    Uzun uğraşlarım sonucu aileyi ikna edip bizim emektar C3 ü satmaya karar verdik. Toplam 32-33bin nakit geri kalanı da krediyle alınacak bi araba bakıyorduk. E ödemeler de küçüleceği için, aile de ben askerdeyken (2014 nisan) kredi ödemesini kabul ettiği için, bu paranın üzerine bi 25.000 çekiyim dedim, çalıştığımız banka da bana özel 0,80 faiz uygulayınca (geri ödeme 28000 oluyo) fiyatı 58-60bin e çıkarttım. A4 ün fiyatlarından bu sürece kadar haberim yoktu ben alamam diye bakmıyodum hiç açık söyliyim yoksa çok beğendiğim bi araçtır. Hep aklımdan en düşüğü 70 e anca anılır diye geçiyodu ama tesadüf eseri bu fiyatları görünce gözüm ona kaydı açıkcası. Sonuçta bir audi, kalitesi tartışılmaz. böyle olunca da prestij meselesini biraz ön plana aldım. Bu fiyata insigniayı 0 da alabilirim ama ne bilim A4'e binelim bi süre, Audi'yi de bi test edelim, zaten ikinci elde uygun alınca satışı da zor olmuyo. Benim ilanlarda gördüğüm, bu araç alınabilir dediğim ilanlar 1 hafta durmuyo. Böyle bir araç bulursam alır binerim, beğenmezsem satarım zaten.
    Ama bunu Accordda yapabilmem biraz zor, ikinci elde satışından dolayı. Yoksa hala Accord'un bende ayrı yeri vardır, karşı komşuda var arabayı gördüğümde şöyle bi süzmeden yanından geçmem :) Eğer alıp 5-6 sene binecek olsam zaten düşünmem Accord alırdım. Hakkatten sağlam araba. Hatta ararsanız bulursunuz forumda. Bir arkadaşın kardeşinde Accord, kendisinde BMW 3.20 varmış. Kendisi BMW de bir sürü sorunuyla arızasıyla uğraşırken kardeşi Accord'a yağını suyu koyup kullanıyormuş. en sonunda dayanamayıp satmış, o da Accord almış. bu aracı bayaa bi araştırdım, Allah var bir kişiden bile şu sorunu var, bu arızayı verdi, sıkıntı yarattı dediğini görmedim. Herkes genelde iki şeyden şikayet ediyo, vergisi ve yakıtı. Yoksa arabayla ilgili bi sıkıntı yok. Ah BMW deki 2.0 dizel motor bu araçta olacaktı ki, neyse...
    Biraz uzun oldu ama durum bundan ibaret yani :)




  • mondeo 2.0 140ps AT vergi problemi haric tek gecerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.