Şimdi Ara

46 inç samsung veya 47 inç lg televizyon önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Başlıktaki gibi bir arayışım var, 3d olması şart değil, ancak tazeleme hızı konusunda pek emin değilim 600-800-1000 olması ile 100-200-400 oranlarında olması arasında gözle görünür bir fark var mıdır?

    Bütçem kesin değil, 2500 civarı düşünüyorum ama üstü de olabilir bir miktar.

    Yardımcı olursanız sevinirim.



  • 2500 tl ye ancak 47 inc giris-orta seviye bir led alabilirsin. Giris-orta seviye ledler malesef cok sorunlu. Her ne kadar 200-400-600 hz deselerde gercekte 50hz dir ve yazilimla arttirilmistir. 50 hz tv hizli film sahnelerinde,spor musabakalarinda,3d yayinlarinda malesef yetersizdir.cuvallar. maclarda titremeler,dalgalanmalar,golgenmeler,flulasma,topun izi kalmasi vs sorunlar yasama ihtimalin yuksek. Isik sizmasi ve bulutlanma sorunu cikma ihtimali yuksek.Forum led sikayetlerinden gecilmiyor zaten.

    Izleme mesafeni bilmiyorum ama 47" giris-orta seviyesi led tv alip sorunlarla bogusacagina,60" ,3D,akilli kumanda,smart full plazma oneririm sana. LG 60Ph670. Dahili uydu alicisi mevcut. Biraz uzun olacak ama basimdan gecenleri anlatayim.

    Valla arkadaslar son 2 ayda 3 led tv degistirdim. 50LA620S ,sonra 47LA740S ,sorunlar sebebi ile servide gitti degisimden yeni 47LA740S kullandim.hepsinde de golgelenme,isik sizmasi ve vertical banding sorunlari ile bogustum . 2 aydir dogru duzgun keyifle bir mac izleyemedim. Sonra tv ye satip adam gibi mac izlemek icin plazma tv aldim. 47LA740S fiyatina, LG 60PH670S aldim.

    Sonuclar:

    2 aydan sonra ilk defa keyifle,golgesiz,dalgalanmasiz,vertical bandingsiz ve sorunsuz bir mac izledim. Hemde dev ekranin verdigi ayri keyifle.

    Isik sizmasi,titreme,bulutlanma,flulasma sorunlari kesinlikle yok.en hizli filmlerde bile cok akici ve keyifli. Eski led lerimde truemotionu kapatirdim yada ayari iyice dusururdum.bunda bazen truemotionu kokluyorum,o derece.

    SD yayinlar plazmalarda daha basarilidir ledlere gore ki PH670S sd yayinlarda daha basarili onceki ledlerime gore.

    Film ,dizi ve 3D yayinlar , dev ekranda cok daha keyifli,plazma oldugu icin hizli sahneler cok basarili,akici ve keyifli.ev mini sinemaya dondu resmen. 3D icin minimum 50" onerirler. 47" te yeterince detay ve keyif alamiyormusum. 60" te 3D super,derinlik ve popup lar ayri guzel.

    Ledlerden sonra plazmanin mat ve soluk goruntusune alisamam diyordum.Meger sandigim gibi degilmis. Renkler cok doygun ve goze hos geliyor. Gercek siyah ve kirmizi ile yeni tanistim.teknomarketlerde onca spotun altinda,ayarsiz dandik baglantilarla gordugumuz plazmalarin,evde los ortamda,iyi kalibrasyon ve baglantilarla cok daha basarili sonuc verdigini gordum. Suan pastel boya led lerin goruntusunu begenemiyorum.

    Piyasada parasini hak eden bir led tv yok.hepsinde isik sizmasi,bulutlanma,giris seviyelerinde titremeler dalgalanmalar,golgelenmeler buyuk dert. Oledlerin , 4k larin yayginlasmasina 2 sene var. Bu gecis surecinde tv ye cok para vermenin mantigi bence yok. Nasil led ler cikinca lcd ler cop oldu.aynisi 1,5-2 sene sonra suan aldiginiz tv ler cop olacak.o yuzden 50" alacaksaniz gidin 50PH670S 1500 lu fiyatlara yada dev ekranda mini sinema kurmak istiyorsaniz 2500 lu fiyatlara 60PH670S alin , sorunsuz keyfini surun.

    Iki adet dez avantaji var plazmanin. Gunduz direk pencere goruyorsa tv nin yeri ,biraz daha fazla yansima oluyor.onuda black out ,isik gecirmeyen perde ile cozebilirsiniz. Zaten oyle izlenmeyecek derece degil. Bugun parlak led lerde gunduz cok yansima yapiyor tabi plazma kadar degil.

    Digeride ayda maksimum 3-5 tl fazla elektrik parasi oderseniz o kadar.eski plazmalar cok elektrik harciyordu ama simdikiler oyle deil.2013 seri plazma. 60" ph670S 154 watt gucunde. Eski plazmalar 300watt lardaydi.

    2500 tl ye gidip 47" girisseviye bir led alip,isik sizmasi,hizli sahnelerde titremeler,dalgalanmalar,dikey golgelenmeler,bulutlanma vs sorunlarla bogusmayin. Bu sorunlardan bir yada bir kaci ile bogusma ihtimaliniz %60-70 belkide daha yuksek.ayni fiyata 60" akici,sorunsuz plazma herkeze oneririm.

    PH670S in ana konusu var forumda. Girip okumanizi,tavsiye ederim. Tv yi evine alipta kullananlarin yorumlarini inceleyin. Alipta bir tane memnuniyetsiz,pisman olan kisi yok. Tabi illaki ufak tefek eksiklikler,sorunlar var. Ama genel olarak herkes cok memnun.

    2500-2600 lu fiyatlara mal edebilirsiniz.

    Ayrıca kutu içerinde akıllı kumanda da mevcut.LG nin akıllı kumandası ve smart özellikleri, rakiplerine göre açık ara öndedir. Çift çekirdekli işlemcisi ve ram i , LA serisi led lerdeki ile aynıdır.(860V hariç)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgi için teşekkür ederim ancak değil 60", 50" in bile fazla gelme ihtimali mevcut, dolayısı ile ne yazık ki bana pek de uygun değil önerleriniz, yoksa o 60" plazma da daha önceden ilgimi çekmedi değil. ):

    Halen tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • fuckinick F kullanıcısına yanıt
    Valla forumda 2,5-3 metreden 60" izleyip ,gayet keyif alanlar var. Bence 60" icin 3,5 metre cok keyifli oluyor. Ben suan ortalama 4 metreden izliyorum. Tv ilk geldiginde gozume cok buyuk gelmisti. Simdi ise kuculdu,keske 64"-72" filan olsa diyorum.eskidenmis o tablolar, yok 3 metreden 42" ideal filan:)

    Sizin izleme mesafeniz nedir bilemiyorum tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    Usta ben de 47" bir led düşünüyordum.Bu boyutta ve fiyatta bahsettiğin plazmayı görünce bir durdum.Tvyi genel olarak pcyi bağlayıp oyun ve internet amaçlı kullanacağım.Renkleri ips monitörler gibi doğru veriyorsa photoshopta da kullanabilirim.

    Bir iki sorum olacak bu tv ile ilgili.Görüntü ledlere göre çok mu soluk ? 600 hz dediği gerçek 600hz mi yoksa yazılımla mı çıkıyor ? 1080p oyunlarda o boyuttaki bir ekran fazla mı büyük olur , biraz yakından izleme mesafem var görüntüyü piksel piksel görür müyüm ? Bir de son dönemde ips panel lcd tvler çıktı.Bu plazmayı ips ile kıyaslarsak yorumunuz ne olur.ips olayını özellikle soruyorum çünkü fotoğrafçıyım ve doğru renkler görmem gerekiyor.
  • Hocam renkler,goruntu soluk degil. En son 47LA740S panel kullandim, gayet canli bir led tv dir. Ondan sonra plazmaya gecince hic yadirgamadim.aksine renkler cok daha hosuma gitti.Plazma dogala en yakin renkleri sunar. Pastel boya,sanal led renkleri artik hic hosuma gitmiyor acikcasi. Gercek kirmizi ve siyahla yeni tanistim diyebilirim. Ben parlaklik,kontrast,isik gibi seviyeleri 65 lerde tutuyorum,goruntu gayet canli,arttirma geregi duymuyorum.

    Plazmalarin tepkime sureleri bir cok giris-orta seviye led lere gore cok daha iyidir. Oyun konsollari icin ozellikle plazma tv onerilir. Bu plazmada oyunlarda olsun,hareketli film sahnelerinde,maclarda gayet akici ve keyifli izlenim sunuyor. Goya 800hz olan47La740S panelimde mac yayinlarinda treumotion u ya kisardim yada kapatirdim. Plazmada,kokluyorum , ayri bir keyif katiyor.

    Yakin mesafeden led ler ,parlak ve cart renkleri ile gozu fazlasi ile yorar. Heleki oyun oynayacaksan ve pur dikkat ekrana bakacaksan ve ust seviye bir led tv n yoksa 1-2 saate kalmaz gozlerin agrir,hatta migden bulanir :) abartmiyorum. Plazma renkleri goz yormaz.60" plazma ile 2 metreden xbox ile oyun oynayan arkadas var forumda.cok memnun:) titreme,dalgalanma,flulasma olmadigi ve temiz soft bir goruntu verdigi icin daha uzun sure gozlerin yorulmadan oynarsin.boyut ile ilgili soru isareti yasiyorsan 50" i de var. 1600 tl gibi komik rakama.satiliyor :) kalan paraylada ps4 yada ev sinema sistemi.alirsin :)

    Giris-orta seviye led ler 200-400-600 hz deseler de bunlar gercekte 50hz dir. Input lag degerleri yuksektir.mac yayinlarinda,3d yayinda,hizli film sahnelerinde ,titremeler,kasmalar,flulasma,golgelenme sorunlari mutlaka olur.

    Forumu inceliyorsan ,led sikayetleri oldukca fazladir. Samsung 6 serisinin bir kismi,LG 6 serisi , phil 5-6 serisi gercekte 50hz paneldir.

    Ips ekran farki vs diger sorularini asagidaki ana konu da sorarsan daha net bilgiler alabilirsin. Ayrica diger arkadaslarin yorumlarini dinlemekte de fayda var

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=79540603&p=61#84744292



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 4 Aralık 2013; 2:34:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hoodan kullanıcısına yanıt
    1600tl 50" bir tv için şaka gibi cidden :) Şu an kullandığım tv 42" ve 720p .50" 1080p'ye geçmek bana çok iyi gelir.Bu modeli gerek forumdan gerek dışardan kesinlikle araştıracağım.

    Plazma için hareketli görüntülerde daha iyi diyorsunuz.Ledlerde 600hz yazan modeller aslen 50hz ve bu yazılımla arttırılıyor bunu da öğrendik.Peki bu 600 hz olarak geçen plazmalar da aynı şekilde aslen 50hz midir ve yazılımla mı 600hz'e çıkarılıyor.Eğer durum yine de böyleyse ve buna rağmen aslen 50hz olan ledlere göre daha akıcı bir görüntü sunuyorsa bu yine de büyük başarıdır.
  • Ph670S i almadan once bende baya arastirdim.bizim forumlarda pek bilgi bulamadigim icin yabanci siteleri baya dolastim. Okudugum bilgilere gore gercekte 120hz paneldir.Bunun disinda asagidaki bilgi gercek hz degerinden daha fazla onem tasiyor.Yani gercekte 50hz plazma olsa bile ( ki 50hz kesinlikle degil eminim) ledlerden her turlu akicidir.

    *Alintidir*

    Plazmaların oyunlardaki avantajı tartışılmazdır sebebi pixel yapıları yani panel gelen sinyali bir defa tarar ve yansıtır, LcdLed panellerde ise bu işlem iki defada gerçekleşir genelde bunun manasıda gecikme olarak çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 4 Aralık 2013; 3:33:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.Eğer sıkmıyorsam sorularıma devam edeceğim.

    Plazmalar eskisi kadar kalın yapıda mı ? En son 5-6 sene önce plazma tv görmüştüm.Şu anki led tvlerden baya kalındılar.Estetik olarak şimdiki durumları nedir ?

    Bir başka sorum da 3d olayı plazmalarda nasıl çalışıyor.Led tvlerle aynı mantıkta mı ve kalitesi nedir ?
  • Plazmalar baya inceldi:) led serilerini incelediysen LA620S led tv ile ayni kalinlikta.yani kibrit kutusu kalinligi diyebiliriz.

    Plazmalar aktif gozlukle 3D goruntu sunar. Yani pasifte oldugi gibi 540p goruntu degil ,1080p full hd 3d si daha kalitelidir. Samsung led tv lerin 3D si ile ayni. Hatta ben samsung gozlukleri kullaniyorum ph670S te :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    Tamam babacım çok saol.Detaylıca araştırayım şimdi.Kısmetse yılbaşına alırım.Hayırlı geceler.
  • Sagolasin ,iyi geceler

    Son olarak ekleyecegim, teknomarketlerde inceleme yapacaksaniz,mutlaka yaniniza usb ye atilmis 1080p video goruntuleri goturun. Ayrica plazmalari teknomarket ortaminda begenmeniz zordur.

    Plazmalar karanligin efendisidir. Los isikta ,ev ortaminda ,iyi ayarlarla cok daha basarili renkler sunar.

    Teknomarketlerde onca spotun altinda,dandirik baglantilarla,ayarsiz,rodaj yapilmamis plazma tv den iyi,canli goruntu alman imkansizdir.

    Incelediginiz tv nin kumandasini isteyip,mumkun oldugunca renk ayari yapmaya calisin. Magazalarda tv ler magaza modunda calisir ve bu ayarlar plazmaya terstir.dinamik modda ,kontrast parlaklik,isik en yuksek seviyededir.bu ayarlarla siyahlar koyu gri gibi,goruntu ise sisli puslu gibi gorunur. Standart moda alip ayarlari biraz kisarak mumkun olduunca duzeltmeye calisin

    Ama ev ortaminda normal isikta,los isikta iyi kalibre edilmis ve iyi ayarlarla,iyi rodaj yapilmis ,duzgun kablolarla cok daha net ve parlak goruntu alirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 4 Aralık 2013; 3:53:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoodan

    Valla forumda 2,5-3 metreden 60" izleyip ,gayet keyif alanlar var. Bence 60" icin 3,5 metre cok keyifli oluyor. Ben suan ortalama 4 metreden izliyorum. Tv ilk geldiginde gozume cok buyuk gelmisti. Simdi ise kuculdu,keske 64"-72" filan olsa diyorum.eskidenmis o tablolar, yok 3 metreden 42" ideal filan:)

    Sizin izleme mesafeniz nedir bilemiyorum tabi.

    Yalnız 46-47" boyutta ısrar etmemin sebebi yalnızca uzaklık değil, evdeki tv ünitesine sığdırabilmek de pek önemli. Aynı zamanda arkası kapalı olan ünitede plazma kullanmak da sıkıntı yaratabilir, hararet yapabilir gibime geliyor?

    Evde şu anda samsung 46c6000 var, her hangi bir sıkıntım yok ortasındaki tek piksellik kayıp haricinde ama aileme vereceğim o televizyonu, dolayısı ile böyle bir arayış içindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckinick -- 4 Aralık 2013; 8:15:52 >




  • Evet arkadaşlar koskoca dh'de 2 kişi mi yorum yapabiliyor bu kadar genel bir konu hk?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.